Zuid-IJsland bezienswaardigheden: dit moet je zeker doen in Zuid-IJsland!

door | Laatste update Nov 5, 2023 | Gepubliceerd Jan 9, 2023 | Europa, IJsland | 2 reacties

Zuid-IJsland

Het zuiden van IJsland is het meest toeristische stuk van IJsland. Dit komt omdat je hier de belangrijkste bezienswaardigheden van het land vindt. Daarnaast is het zuiden van IJsland heel goed te bereizen vanuit Reykjavik, waar de meeste mensen hun reis door IJsland beginnen.

Het meest zuidelijke stadje van IJsland is Vík, maar als je het hebt over Zuid-IJsland bedoelen de meeste mensen vooral het stuk tussen Reykjavik en de gletsjermeren in. In dit artikel deel ik dan ook de bezienswaardigheden in Zuid-IJsland die je tegenkomt als je van Reykjavik tot aan de gletsjermeren gaat reizen.

Zuid-IJsland bezienswaardigheden: wat te doen in Zuid-IJsland?

Nu is het tijd om een antwoord te geven op de vraag: wat te doen in Zuid-IJsland? En de mooiste Zuid-IJsland bezienswaardigheden met je te delen.

1. De Golden Circle

Een van de eerste dingen die je waarschijnlijk gaat doen in Zuid-IJsland is de Golden Circle rijden. De Golden Circle start eigenlijk net buiten Reykjavik en verbindt drie belangrijke bezienswaardigheden met elkaar; Thingevellir National Park, Geysir en Gulfoss. Daarnaast zijn er nog wat andere mooie plekken te vinden op deze route. Hieronder vertel ik je kort iets over de Zuid-IJsland bezienswaardigheden die je tijdens het rijden van de Golden Circle tegenkomt.

Þingvellir National Park

Þingvellir National Park (ook wel Thingvellir National Park)  is een van de belangrijkste Zuid-IJsland bezienswaardigheden en één van de drie nationale parken in het land. Sinds 2014 staat het park op de UNSECO werelderfgoed lijst. Je kunt hier snorkelen tussen de breuklijn van de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen, prachtige wandelingen maken en de waterval Öxarárfoss bewonderen. Een prachtig en uniek stukje IJsland!

Brúarfoss

Brúarfoss is een wat minder bekende stop bij de Golden Circle, maar enorm de moeite waard. Na zo’n 3,5 kilometer wandelen bereik je deze prachtige waterval met helderblauw gletsjerwater.

Geysir en Strokkur

Een van de meest bekende Zuid-IJsland bezienswaardigheden is toch wel het geothermische gebied van Geysir. Jaren geleden kon Geysir nog tientallen meters hoog spuiten, maar inmiddels gebeurt dit bijna nooit meer. Gelukkig barst geiser Strokkur nog elke 5-10 minuten uit. Een indrukwekkend gezicht. Daarnaast vind je hier nog meer interessante geothermische verschijnselen.

Gulfoss

Gulfoss is een van de gaafste bezienswaardigheden van de Golden Circle en een van de meest indrukwekkende watervallen in heel IJsland. Deze waterval is op zich niet de mooiste, maar wel enorm indrukwekkend. Hier dondert namelijk elke seconde zo’n 140 m3 water naar beneden! Wat een natuurgeweld hier.

Kerið Krater

De Kerið krater is een prachtige krater om te wandelen en om te bezoeken. Als entree betaal je 400 ISK per persoon en je kunt dan zowel boven, als beneden een rondje rondom de krater wandelen. Helemaal beneden is een meer met super blauw water. Een mooie plek om te bezoeken in Zuid-IJsland!

 Wil je nog meer lezen over de Golden Circle en ben je op zoek naar meer handige tips voor deze leuke route? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor de Golden Circle in IJsland!

Zuid-IJsland bezienswaardigheden: Golden Circle
Zuid-IJsland bezienswaardigheden: Golden Circle
Zuid-IJsland bezienswaardigheden: Golden Circle
Zuid-IJsland bezienswaardigheden: Golden Circle

2. Seljalandsfoss

Een van de meest bekende watervallen van het land vind je in Zuid-IJsland. De Seljalandsfoss is maar liefst 65 meter hoog. Als je het wandelpad volgt, kun je ook achter de waterval langs lopen. Dit geeft je een uniek perspectief. Super gaaf! Parkeren kost hier 700 ISK.

Seljalandsfoss, Zuid-IJsland bezienswaardigheden
Seljalandsfoss, Zuid-IJsland bezienswaardigheden

3. Gljúfrabúi

Vanaf Seljalandsfoss kun je nog een pad volgen richting een andere waterval, namelijk Gljúfrabúi. Deze waterval bevindt zich in een grot en is heel indrukwekkend. Je moet een klein stukje door het water heen lopen, maar dat is het helemaal waard.

Gljúfrabúi
Wat te doen in Zuid-IJsland: Gljúfrabúi

4. Skógafoss en de Waterfall Way

Een van de andere dingen die je moet doen in Zuid-IJsland is waterval Skógafoss bezoeken en de Waterfall Way hiken. Skógafoss is een prachtige waterval met zwart zand en een enorm groene omgeving. Indrukwekkend om te zien. Beklim daarna de trap om de waterval van boven te bekijken. Vanaf hier kun je starten met de waterfall way, een hike die een onderdeel is van de 25 kilometer lange wandeling naar Þórsmörk. Je kunt de wandeling zo lang maken als je zelf wilt, maar het is echt prachtig en enorm de moeite waard. Helaas had Remco hier heel veel last van zijn enkel, waardoor ik hier alleen liep en slechts een klein stukje hebt gedaan.

tips voor Zuid-IJsland: Skógafoss

5. Kvernufoss

Een van de dingen die je zeker weten moet doen in Zuid-IJsland is de waterval Kvernufoss bezoeken. Deze waterval wordt door veel toeristen overgeslagen, terwijl het onze favoriet was in het zuiden van het land. Kvernufoss vind je vlakbij de Skógafoss waterval. Je kunt het beste parkeren bij het Skogar museum en vanaf daar wandelen richting Kvernufoss. Voor het parkeren betaal je 750 ISK. Daarna is het tien minuten lopen naar de waterval. De wandeling is makkelijk en als je het hele pad volgt, kun je ook achter de waterval langslopen. Wij hadden deze waterval bijna helemaal voor onszelf en vonden het hier echt prachtig. Wat een geweldig mooie plek is dit!

Kvernufoss, Zuid-IJsland bezienswaardigheden
Kvernufoss
Kvernufoss, Zuid-IJsland bezienswaardigheden

6. Sólheimajökull

Een van de andere Zuid-IJsland bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen, is Sólheimajökull, een gletsjer die je door een korte wandeling van dichtbij kunt bewonderen. Wij hebben deze plek zelf helaas gemist, omdat wij deze plek niet kende voor vertrek. Dus doe er je voordeel mee en bezoek dit mooie plekje!

7. Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar, ook wel de Westmaneilanden genoemd, is een groepje eilanden bij de zuidkust van IJsland. Je kunt hier met de boot heen om vervolgens te genieten van de prachtige natuur hier. Zelf zijn wij hier niet geweest, maar ik kom zeker nog eens terug om ook dit eiland te bezoeken! 

Judith bezocht dit eiland wel en schreef een artikel vol handige tips! Nieuwsgierig? Lees dan dit artikel over de Westmaneilanden in IJsland

8. De omgeving van Vík

Vík is het meest zuidelijke stadje van IJsland en ook een ideale uitvalsbasis om meer van Zuid-IJsland te ontdekken. Je vindt hier namelijk een aantal van de mooiste Zuid-IJsland bezienswaardigheden. Hieronder zal ik ze allemaal beschrijven.

DC-3 vliegtuigwrak

Op 24 november 1973 stortte een Amerikaans vliegtuig neer op een zwart strand. De reden van de crash is vandaag de dag nog steeds onbekend. Door de clip van Justin Bieber en door ‘Wie is de Mol?’ is deze plek inmiddels veranderd in een toeristische trekpleister. Een vrij saaie en lange wandeling brengt je naar het wrak waar je super gave foto’s kunt maken!

Dyrhólaey

Een van de mooiste plekken rondom Vík vind ik Dyrhólaey. Hier kun je een prachtige wandeling maken langs de kliffen en de kust. Je hebt geweldige uitzichten op de zwarte stranden en bij helder weer ook het mooie groende binnenland. Verder heb je hier kans op papegaaiduikers te spotten als je hier bent in de zomer. Super gaaf!

Reynisfjara Beach

Een van de meest populaire Zuid-IJsland bezienswaardigheden is Reynisfjara Beach. Dit is een zwart strand met basaltkolommen. Heel fotogeniek en leuk om te bekijken. Wij waren hier op een super druk moment, waardoor wij eigenlijk helemaal geen mooie foto’s konden maken. Onze mening: er zijn mooiere stranden in IJsland. Maar goed, dit strand bezoeken is wel echt iets wat je moet doen in Zuid-IJsland. Let wel op, het water is hier heel gevaarlijk. Er zijn hier al meerdere mensen overleden. Ga nooit met je rug naar de zee stand en houdt altijd behoorlijk wat afstand van het water.

Naast deze 3 plekken in de omgeving van Vík is het nog leuk om Vík zelf ook even te bezoeken. Vooral het strand bij het centrum en het uitzicht bij het kerkje zijn de moeite waard! Meer lezen over Vík? Lees dan ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Vík

Wat te doen in Zuid-IJsland? Bezoek Vík en omgeving
Wat te doen in Zuid-IJsland? Bezoek Vík en omgeving
Wat te doen in Zuid-IJsland? Bezoek Vík en omgeving
Bezoek Vík en omgeving

9. Eldhraun lavaveld

Lavavelden zijn bijzonder om te zien. Langs de ringweg kom je het Eldhraun lavaveld tegen. Een lavaveld vol mos waar je een korte wandeling kunt maken. Onderweg heb je mooie uitzichten.

10. Fjaðrárgljúfur

Kloven in IJsland zijn prachtig en een van de mooiste kloven in het land is Fjaðrárgljúfur. De naam is onmogelijk om uit te spreken, maar de uitzichten zijn echt geweldig mooi. Om deze kloof te bereiken moet je een heel kort stukje over een gravel road rijden, die goed te doen is met elke auto. Vanaf de parkeerplaats kun je een wandelroute volgen langs de rand van de kloof. Deze route is zo’n 1 kilometer lang en brengt je naar het mooiste uitzichtpunt op de kloof, vanaf waar je ook de waterval kunt zien. Echt een leuke stop en zeker een van de beste Zuid-IJsland tips!

Zuid-IJsland tips + Zuid-IJsland bezienswaardigheden: Fjaðrárgljúfur

11. Stjórnarfoss

Een onbekende waterval in het zuiden is de waterval Stjórnarfoss. Deze waterval vind je vlakbij het plaatsje Kirkjubæjarklaustur en is prachtig om te zien. Vanaf de camping loop je hier in een paar minuten naar toe. Het water is blauw en de omgeving is heel mooi groen. Ik vond het heel leuk om hier te fotograferen en om te genieten van de rust en natuur.

Stjórnarfoss

12. Skaftafell National Park

Een ander nationaal park in IJsland is Skaftafell National Park, wat weer onderdeel is van Vatnajökull National Park. Dit park bezoeken is zeker een van de dingen die je moet doen in Zuid-IJsland en een hoogtepunt van je reis. Alleen al hierdoorheen rijden is een feestje. Overal heb je geweldige uitzichten op de bergen en de indrukwekkende gletsjers. Er zijn een aantal dingen die je echt moet doen als je dit park bezoekt, die deel ik hieronder.

Svartifoss

De mooiste waterval in het nationale park is Svartifoss. Dit betekent letterlijk zwarte waterval. De waterval dankt zijn naam omdat ie naar beneden dondert vanaf de zwarte basaltkolommen. Een uniek gezicht. Je bereikt de waterval door een wandeling van 30 tot 45 minuten enkele reis.

Gletsjer hike

Een van de leukste dingen om te doen in Zuid-IJsland is toch wel een gletsjer hike. De beste plek hiervoor is in Skaftafell National Park, waar je de grootste gletjser van IJsland en Europa vindt. Op een van de uitlopers kun je met een gids een hike doen, om op die manier de gletsjer en het ijs van dichtbij te bekijken. Zelf gingen wij met Melrakki Adventures mee. Zij hebben altijd kleine groepen en brengen je ook echt met een 4×4 helemaal naar de gletsjer toe. Er zijn nog best veel organisaties waarbij je een stuk moet hiken tot je ook daadwerkelijk bij de gletsjer bent. Zonde van je tijd! Nieuwsgierig? Lees hier meer over een toffe gletsjer hike in IJsland.

Andere wandelingen

Je kunt je in Skaftafell National Park echt prima een tijdje vermaken, want je kunt hier meerdere prachtige wandelingen maken. Informatie voor wandelingen vind je bij het bezoekerscentrum en ze zijn er in verschillende niveaus en afstanden. Je kunt prima een dag inplannen hier voor een gave wandeling!

Tips voor Zuid-IJsland: Skaftafell NP
Tips voor Zuid-IJsland: Skaftafell NP

13. Múlagljúfur Canyon

Een van de hoogtepunten van onze complete reis door IJsland was toch wel ons bezoek aan de Múlagljúfur Canyon. Deze plek kennen maar weinig toeristen, maar is echt geweldig mooi om te zien. Vanaf de ringweg moet je een stuk rijden over een behoorlijk slechte weg. Het is aan te raden om dit met een auto te doen met hoge bodem, maar als je rustig rijdt lukt het met elke auto. Eenmaal bij de parkeerplaats start een wandeling richting de groene kloof met watervallen. De wandeling is goed te doen en is 3.8 kilometer lang (en je moet diezelfde 3.8 kilometer weer terug). De uitzichten bij het einde zijn fenomenaal en horen bij de mooiste van IJsland. Dit is echt een van de beste tips voor Zuid-IJsland!

Meer lezen? Ik schreef al eens een uitgebreid artikel over de Múlagljúfur Canyon in IJsland!

Zuid-IJsland bezienswaardigheden: Múlagljúfur Canyon

14. Fjallsárlón

De gletsjermeren in IJsland zijn unieke bezienswaardigheden die je echt niet mag missen tijdens je reis. Fjallsárlón is een klein gletsjermeer waarbij je uitkijkt op de gletsjer Fjallsjökull. Deze gletsjer is weer onderdeel van de grootste gletsjer van IJsland, namelijk de Vatnajökull. Vanaf de kant kun je de prachtige gletsjer zien met het meer ervoor vol met ijsschotsen. Een heel indrukwekkend gezicht. Via een kleine rivier stroom het water vanaf het gletsjermeer naar zee. Het meer verandert constant. Je ziet hier ijsschotsen afbreken en wegdrijven. Heel indrukwekkend!

Wat te doen in Zuid-IJsland: Fjallsarlon

15. Jökulsárlón

Jökulsárlón is het grootste gletsjermeer van IJsland en ook de meest populaire om te bezoeken tijdens een roadtrip door dit mooie land. Hoewel dit prachtig is, moeten wij toegeven dat Fjallsárlón bij ons favoriet was, juist omdat die kleiner is. Maar goed, Jökulsárlón is geweldig mooi en indrukwekkend en mag je ook absoluut niet missen. Het water hier is met zonnig weer prachtig blauw en de ijsschotsen zijn groter. De gletsjer zelf is wat verder weg, maar hier kun je wel beter zien hoe de ijsschotsen naar de zee drijven. En dat is echt heel indrukwekkend om te zien. Ook heb je kans dat je zeehonden ziet liggen op de ijsschotsen, zo leuk! Je kunt hier wandelen rondom een deel van het meer, maar je kunt er ook voor kiezen om met een boot de gletsjer van wat dichterbij te bekijken.

Door de klimaatveranderingen wordt dit meer helaas elk jaar groter. De borden erbij zijn verdrietig om te zien. Wij hoorden zelfs dat ze verwachten dat er over 150 jaar geen ijs meer is in IJsland.

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over Fjallsárlón en Jökulsárlón in IJsland

Doen in Zuid-IJsland: Jokulsarlon

16. Diamond Beach

Als je bij Jökulsárlón bent, kun je gelijk doorlopen richting zee en dan kom je gelijk uit bij een van de meest bijzondere Zuid-IJsland bezienswaardigheden; Diamond Beach. Onderweg zie je de ijsschotsen van het meer zo afbreken en richting zee drijven. Op het zwarte strand vind je ook stukken van ijsschotsen en de hele zee ligt er vol mee. Een bijzonder en uniek gezicht. Diamond Beach bezoeken is dan ook zeker iets wat je moet doen in Zuid-IJsland.

Diamond Beach

17. Hotsprings in Zuid-IJsland

Zoals je ziet is een reis door IJsland behoorlijk actief en is er heel veel te doen in Zuid-IJsland. Maar gelukkig zijn er ook genoeg plekken waar je heerlijk kunt relaxen om even bij te komen. IJsland is namelijk een vulkanisch land, dit betekent dat er veel natuurlijke heet waterbronnen te vinden zijn. Neem dan ook vooral je zwemkleding mee en relax in een van de hotsprings die het land rijk is. Hieronder zal ik een paar van die hotsprings in Zuid-IJsland voor je opnoemen. 

Blue Lagoon

De meest bekende plek om bij te komen na een lange dag vol bezienswaardigheden is de Blue Lagoon. Het melkachtige blauwe water en de prachtige omgeving, zorgt ervoor dat deze plek een lust voor het oog is. Verwacht hier zeker niet de enige te zijn en zorg ervoor dat je je kaartjes van te voren koopt. Tijdens ons bezoek was gewoon alles al helemaal vol (ook al 3 weken van te voren), dus wij konden hier niet heen. 

Secret Lagoon 

Zoek je iets meer rust? Vlakbij de Golden Circle vind je de Secret Lagoon waar je heerlijk kunt relaxen in het warme water. De Secret Lagoon is overigens niet zo secret meer, maar wel een stukje goedkoper en rustiger dan de Blue Lagoon.

Reykjadalur 

Reykjadalur is een warme rivier vlakbij de Golden Circle. In een uurtje kun je hierheen wandelen om vervolgens te genieten van het warme water in de thermische rivier. Een bijzondere ervaring en helemaal gratis!

Seljavallalaug

Een andere optie is om richting Seljavallalaug te lopen, waarvan ook wel wordt gezegd dat het het oudste openlucht zwembad van IJsland is. Dit bad is gratis en ligt op een prachtige plek, zo’n 15 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Het water is niet super warm, maar wel aangenaam. Het ziet er soms wat viezig uit. 

Overige tips voor Zuid-IJsland

Nu je weet wat je moet doen in Zuid-IJsland en wat de mooiste Zuid-IJsland bezienswaardigheden zijn, is het tijd om mijn overige tips voor Zuid-IJsland met je te delen. Zo vertel ik over de beste reistijd, over overnachten in Zuid-IJsland, hoe lang je nodig hebt om al deze mooie plekken te zien en over vervoer en bereikbaarheid. 

Is het je trouwens opgevallen dat ik Reykjavik hierboven niet heb opgenoemd? Dat komt omdat ik dit niet vind horen bij de leukste Zuid-IJsland bezienswaardigheden. Als je er toch bent, is het leuk om even een kijkje te nemen. Maar heel eerlijk gezegd, vonden wij de IJslandse hoofdstad de moeite echt niet waard. 

Beste reistijd 

Ik ben van mening dat er voor IJsland niet zozeer een beste reistijd is. Elk seizoen is anders en elk seizoen heeft zijn eigen charmes. In de zomer zijn de wegen eigenlijk altijd open en zijn de dagen lang. Ook is de natuur dan op zijn groenst en heb je kans om papegaaiduikers te zien. In de winter zijn de dagen kort, heb je kans op sneeuw en het noorderlicht. In de herfst heeft het landschap prachtige kleuren en in de lente worden de dagen steeds langer en heb je de middernachtzon. Houd er rekening mee dat wegen soms worden afgesloten door het weer en dat de kans hiervoor het grootste is in de herfst en winter. Wij bezochten IJsland zelf in juli en augustus. Wat ons betreft een goede periode, maar wel heel druk. Wij hopen nog eens terug te komen in de winter.

Zomer in Vik

Overnachten in Zuid-IJsland

Overnachten in Zuid-IJsland kan op veel verschillende plekken. Je kunt ervoor kiezen om te kamperen. Houd er rekening mee dat wildkamperen niet mag in IJsland en dat het, zelfs in de zomer, niet echt lekker warm kampeerweer is. Hierdoor besloten wij zelf vooral te overnachten in Guesthouses met een keuken, zodat we zelf konden koken. Wij sliepen zelf in de volgende plaatsen in Zuid-IJsland: Selfoss – Vík – Hof

In Selfoss maakten wij gebruik van Airbnb, maar onze accommodatie kan ik helaas niet meer terugvinden. Als je in Selfoss wilt overnachten, kun je een accommodatie boeken via deze link. In Vík sliepen wij in Guesthouse Galleri Vík, een van ze leukste accommodaties van onze hele reis. Deze boek je via deze link. In Hof is niet zoveel keuze, maar het is wel een handige locatie om te verblijven. Wij sliepen hier in deze accommodatie.  

Hoe lang heb je nodig voor het zuiden van IJsland?

Het zuiden van IJsland kun je in een relatief korte tijd ontdekken, het ligt namelijk dichtbij Reykjavik en het vliegveld van IJsland. Daarnaast zijn de wegen hier goed en rijd je overal zo naar toe. Ik zou je zelf aanraden om een week uit te trekken voor het zuiden van IJsland. Dan heb je genoeg tijd om alle Zuid-IJsland bezienswaardigheden op een rustig tempo te bekijken. Zelf verbleven wij 1 nacht bij het vliegveld, 2 nachten in Selfoss, 2 nachten in Vík, 1 nacht in Hof en reden daarna door richting Höfn in het oosten. Op die dag bezochten wij nog wel wat bezienswaardigheden in het zuiden. Ik had me ook makkelijk nog wat extra dagen kunnen vermaken in het gebied, aangezien er zoveel is te doen in Zuid-IJsland.

Vervoer in Zuid-IJsland

Zuid-IJsland is het meest populaire deel van IJsland om te bezoeken en er is dan ook wel wat openbaar vervoer. Het is alleen daarna wel lastig om naar bepaalde bezienswaardigheden te reizen. Je zult dan ook moeten liften.

Verder kun je Zuid-IJsland ook heel goed verkennen door gebruik te maken van tours. Naar de meeste Zuid-IJsland bezienswaardigheden uit dit artikel gaan wel diverse tours. Je verblijft dan de hele tijd in Reykjavik en ontdekt vanuit daar meer van IJsland. Wil je hier meer over lezen? Lees dan mijn artikel over de leukste tours vanuit Reykjavik.

De beste optie is wat mij betreft het huren van een auto. Dit geeft je alle vrijheid om de plekken uit dit artikel te bezoeken op je eigen tempo. Daarnaast ben je dan niet steeds zoveel tijd kwijt aan heen en weer reizen van en naar Reykjavik. Een auto huren kan voordelig via Sunny Cars. Dan ben je gelijk volledig verzekerd. Je boekt je Sunny Cars auto via deze link.  Check ook Discover Cars en Rental Cars, daar kun je namelijk ook kiezen voor een volledige verzekering. Alleen de klantenservice is niet in het Nederlands.

Rijden in Zuid-IJsland

Je reis verder vervolgen door IJsland

Heb je alle Zuid-IJsland bezienswaardigheden gezien? Reis dan verder door dit geweldige land. Hoewel Zuid-IJsland een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden heeft, heeft IJsland nog meer te bieden. Na het zuiden kun je doorreizen richting Höfn en Vestahorn, om vervolgens richting het oosten van IJsland te gaan. Daarna kan je doorreizen richting het noorden en zo kun je het hele rondje afmaken. Je kunt er ook voor kiezen om terug te reizen en het schiereiland Snæfellsnes toe te voegen aan je reis.

Vestrahorn

Dit is in ieder geval alles wat je zeker moet doen in Zuid-IJsland. Hopelijk heb je nu een goed beeld gekregen van de Zuid-IJsland bezienswaardigheden en heb je wat goede tips voor Zuid-IJsland kunnen verzamelen. Wij vonden het hier in ieder geval prachtig en ik zou zo eens terug gaan om meer te ontdekken!

Ben jij al eens in Zuid-IJsland geweest?

Dit artikel bevat Affiliate links. Als jij iets boekt via deze link, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Dit kost jou echter niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis tips.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows