Zion National Park Amerika: de beste tips + bezienswaardigheden

door | Laatste update Apr 21, 2024 | Gepubliceerd Sep 11, 2019 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 6 reacties

Zion national park in Amerika is een van de mooiste natuurparken in het westen van Amerika. Je kunt er prachtige wandelingen maken en genieten van de mooiste uitzichten. Overal om je heen ben je omringd door adembenemende natuur die je nergens anders vindt. Dit mooie nationale park vind je in de staat Utah en mag niet ontbreken tijdens je roadtrip. In dit artikel deel ik mijn Zion tips en vertel ik je wat je moet doen in Zion in Amerika. Ook vertel ik over de mooiste bezienswaardigheden in Zion National Park! 

Zion National Park in Amerika 

Zion National Park is een nationaal park in de staat Utah. Het park behoort bij de Mighty 5 van Utah, net zoals het nabij gelegen Bryce Canyon en het mooie Capitol Reef. In 1909 was Zion nog een national monument en in 1919 werd het echt een nationaal park. Mormoonse pioniers gaven het gebied de naam Zion, dit gebeurde al in 1860. Zion National Park bestaat uit twee canyons, de Zion Canyon en de Kolob Canyon. Vooral de Zion Canyon is heel populair om te bezoeken, maar de Kolob Canyon is minstens net zo mooi. 

Zion National Park in Amerika heeft een oppervlakte van 593,3 km2. Ondanks dat dat heel groot klinkt, is er maar een klein deel waar je als bezoeker kunt komen. En dat deel trekt gelijk enorm veel bezoekers. Inmiddels zijn het er meer dan 5 miljoen per jaar. Bedenk je daarom even goed hoe druk het kan zijn in Zion.

In dit artikel deel ik mijn Zion tips, dus ik vertel je straks over de mooiste bezienswaardigheden in Zion. Maar eerst deel ik wat praktische tips. Dan vertel ik over overnachten, de bereikbaarheid, parkeren, de beste reistijd en de shuttlebus in het park.

Praktische tips Zion National Park 

Voor ik je vertel wat de mooiste bezienswaardigheden in Zion National park in Amerika zijn geef ik je eerst wat praktische tips voor Zion National Park. Zo vertel ik je hoe je Zion het beste kunt bereiken, waar je kan parkeren, in welke stad je voordelig kunt overnachten en hoe het werkt met de shuttlebus in het nationale park. Ten slotte vertel ik wat de beste tijd is om dit park te bezoeken. 

Bereikbaarheid van Zion National Park in Amerika 

Zion National Park in Amerika is gemakkelijk te bereiken als je met eigen vervoer reist. Vanaf Las Vegas is het park ongeveer 3,5 uur rijden. Kom je vanuit Las Vegas? Dan is het een aanrader om via het Valley of Fire State Park te rijden. Dit is echt prachtig! Als je vanaf Bryce Canyon komt ben je er in ongeveer 1,5 uur. Je rijdt dan hoogstwaarschijnlijk door de Zion Mount Carmel tunnel heen. De route hierheen is werkelijk waar prachtig en echt geweldig om eens te zien. Langs deze weg vind je al veel plekken die een stop waard zijn. Mocht je met een camper reizen is er op deze weg wel iets waar je rekening mee moet houden. Je moet dan namelijk van te voren aangeven dat je komt en extra betalen voor de tunnel. De tunnel is smal en er staan de hele dag mensen om het verkeer daar te regelen. Als je met de auto bent kan je hier gewoon gratis doorheen. Zion is niet te bereiken met het openbaar vervoer, dus je hebt wel echt een eigen voertuig nodig.

Kosten voor Zion National Park bezoeken 

Het bezoeken van Zion National Park kost 35 USD per auto voor 7 dagen. Als je meerdere parken in Amerika bezoekt is het al snel voordelig om de America the beautiful pass aan te schaffen. Deze pas kost 80 dollar en geeft je een jaar lang toegang tot alle nationale parken. Je koopt deze pas bij de ingang van een van de vele nationale parken.

Meer lezen over Amerika? Lees ook eens mijn artikel over de mooiste plekken van Amerika.

Parkeren in Zion 

Parkeren in Zion is best een drama en daarom neem ik dit ook even mee in het lijstje met praktische tips voor Zion National Park. Omdat Zion National Park in Amerika zo ontzettend populair is, is het enorm druk. Met je eigen auto mag je dan ook niet in Zion Canyon rijden (wel in de andere delen van het park). In Zion Canyon rijden shuttle bussen die je kunt gebruiken. Je parkeert je auto op de parkeerplaats en maakt daarna dus gebruik van de bussen. Tenminste, dat is het idee. Na 9:00 kan je alleen nergens meer parkeren. De parkeerplaats bij het Visitor Centre is echt veel te klein voor het aantal bezoekers. Buiten het park vind je het dorp Springdale, hier kan je wel parkeren. Vanaf de parkeerplekken kan je met een gratis shuttlebus richting de ingang van Zion National Park. Houd er rekening mee dat parkeren hier 20 dollar per dag kost!

Ook langs de weg parkeren in de delen waar je zelf mag rijden is echt een drama. Alles staat vroeg in de ochtend bomvol (zie foto hieronder). Als je pech hebt doe je niks anders dan rondrijden in het park totdat je eindelijk een parkeerplek vindt. Kom dus gewoon vroeg. Toen wij om 8:00 ’s ochtends kwamen konden wij gelukkig gewoon parkeren, toen wij om 9:00 kwamen konden wij nergens meer staan. Ons bezoek was buiten het hoogseizoen en ook alweer een aantal jaren geleden, inmiddels trekt het park nog meer bezoekers.

Overnachten bij Zion National Park 

Je kan overnachten in het park en buiten het park. Als je een tentje hebt of een camper(van) kan je op een camping in Zion National Park of net erbuiten overnachten. Deze campings zijn vaak snel vol, dus van te voren reserveren is echt een must.

Een goede uitvalbasis voor Zion National Park in Amerika is het kleine dorp Springdale. Dit dorp vind je bij de ingang van het park en bestaat uit wat campings, een lading motels en wat eetmogelijkheden. Overnachten in een motel in Springdale is echter een flinke aanslag op je budget. Het is duur! Wij sliepen daarom in een Airbnb in Washington, Utah. Dit ligt op een uur rijden vanaf het nationale park, maar scheelde ons zo’n 50 USD per nacht. Wil je tocht in Springdale overnachten, zodat dit je veel reistijd bespaart? Dan boek je je accommodatie via deze link.

Shuttlebussen in Zion 

Omdat het in Zion zo druk is en parkeren in het park heel moeilijk is, zijn er shuttlebussen die rijden in Zion Canyon. Deze bus is gratis en vertrekt heel regelmatig. Deze bus stopt op de meest belangrijke plekken van het park. Vanaf de stop kan je vaak gave wandelingen doen of de mooiste Zion bezienswaardigheden bewonderen.

De shuttlebussen zijn druk. Je moet soms wachten tot je er in mag en de bus kan je voorbij rijden als hij vol is. Iets om rekening mee te houden! Als je hier geen zin in hebt, kan je ook fietsen huren en zo zelf rijden door Zion Canyon.

Beste reistijd voor Zion National Park in Amerika 

Zion is populair en kan dus heel druk worden. Daarom is het een aanrader om de weekenden, vrije dagen en vakanties te vermijden. Tussen mei en september is het ook doordeweeks best druk. In de winter kan er sneeuw liggen en zijn niet alle wandelingen begaanbaar. Het beste is dus eigenlijk om Zion te bezoeken in maart, april, begin mei, oktober en november. In de zomer kan je Zion beter vermijden. Het is dan super druk en bloedheet. Zelf bezochten wij Zion eind mei in 2019 en hoewel ik best wat drukte kan verdragen, vond ik het echt al te idioot hier.

Doen in Zion, tips Zion, Bezienswaardigheden Zion

Zion bezienswaardigheden: wat te doen in Zion National Park in Amerika? 

Nu je wat praktische Zion tips hebt kunnen lezen, is het tijd om te vertellen wat de mooiste Zion bezienswaardigheden zijn. Ik geef hieronder een antwoord op de vraag: wat te doen in Zion National Park?

1. Vermijd de drukte en bezoek Kolob Canyon 

Veel mensen komen naar Zion en bezoeken vervolgens alleen het deel van de Zion Canyon. Dit deel is dan ook echt overspoeld door mensen. En hoewel het prachtig is, is het ook best fijn om de drukte te kunnen vermijden. Gelukkig is er nog een deel van Zion National Park wat voor vele onbekend is, namelijk Kolob Canyon. Voor dit deel moet je een stukje rijden, maar als je er bent heb je de prachtige natuur bijna helemaal voor jezelf.

In Kolob Canyon kan je het beste de scenic drive rijden. Deze is echt prachtig mooi en onderweg zijn er genoeg plekken waar je kunt stoppen en kunt genieten van het uitzicht. Daarnaast zijn er twee wandelingen in dit deel van Zion National park die je eigenlijk niet mag missen. Dit zijn de Taylor Creek Trail en de Timber Creek overlook trail.

Tips Zion National Park in Amerika: Kolob Canyon
Tips Zion National Park in Amerika: Kolob Canyon
Tips Zion National Park in Amerika: Kolob Canyon

2. Ontdek de mooiste wandelingen in Zion National Park in Amerika 

Zion National park is echt een wahalla voor wandel liefhebbers. Daarnaast zijn de wat langere wandelingen ook de perfecte manier om de drukte te vermijden in het park. Hoe verder je loopt, hoe rustiger het wordt.

Voor je gaat wandelen in Zion National Park is het slim om de officiële website te bekijken. Het komt namelijk wel eens voor dat er bepaalde wandelingen gesloten zijn door bijvoorbeeld stenen die naar beneden gevallen zijn, stormschade of andere problemen. Zo waren er tijdens ons bezoek een aantal van de populairste wandelingen gesloten doordat er rotsen waren gevallen. Heel jammer!

Hieronder volgt een lijstje met de mooiste en populairste wandelingen in Zion. Wandelen is in ieder geval iets wat je echt moet doen in Zion! Wil je er meer over lezen? Ik schreef ook een artikel over hiken in Zion National Park.

Canyon Overlook Trail 

De Canyon Overlook Trail is een van de beste wandelingen van Zion. Deze wandeling is kort en relatief gezien makkelijk. Binnen een uur wandel je naar een geweldig uitzicht over de Zion Canyon. Op sommige plekken is het pad wat smaller, dus het is niet geschikt voor iedereen. Zelf vond ik het ondanks mijn hoogtevrees goed te doen. Het uitzicht is de wandeling helemaal waard! Je kunt deze wandeling bereiken met je eigen auto. Parkeerplekken zijn wel beperkt, dus je moet waarschijnlijk langs de weg parkeren en een stuk extra lopen.

Deze wandeling is 1 mile return, dus ongeveer 1.6 kilometer. De Canyon Overlook Trail is dan ook echt iets wat je moet doen in Zion!

 

Observation point 

Een van de mooiste uitzichten over Zion vind je bij Observation Point. Voor deze wandeling heb je een hele dag nodig, deze hike is namelijk maar liefst 12.9 kilometer en stijgt behoorlijk. Onderweg heb je geweldige uitzichten en aan het einde heb je een prachtig uitzicht over Angel’s landing en de rest van de canyon. Deze wandeling was gesloten toen wij er waren, maar stond bovenaan ons lijstje om te doen.

Blogger Jacoba van opreismetco.nl had geluk en kon deze geweldige wandeling wel maken. Ze schreef er een leuke blog over de wandeling naar Observation Point, zeker handig om vooraf te lezen!

The Narrows 

The Narrows is een wandeling waar je wel wat voor moet voorbereiden. Je loopt hier namelijk door het water heen. Hoe verder je loopt, hoe minder mensen je om je heen zult hebben. De complete wandeling is 15.1 kilometer, maar je kan ook alleen een deel van de wandeling doen. The Narrows is een van de populairste wandelingen van het park. Hij was bij ons gesloten doordat het water te hoog stond.

Angel’s Landing 

Een van de gaafste en populairste wandelingen in Zion is Angel’s Landing. Dit is gelijk ook een van de meest gevaarlijke wandelingen van het park. Je hebt een diepe afgrond naast je en moet je vasthouden aan een ketting. Als je dit enge pad eenmaal getrotseerd hebt word je beloond met een geweldig uitzicht. Deze wandeling is zo populair dat je er inmiddels een permit voor nodig hebt. Om dit permit te verkrijgen moet je jezelf inschrijven voor een soort loterij. Je kunt meedoen via deze website. De complete wandeling naar Angel’s Landing is 8.7 kilometer. Als je geen hoogtevrees hebt is deze wandeling echt iets wat je moet doen in Zion. Meer lezen? Hier vind je meer info over de gave wandeling naar Angel’s Landing!

West Rim Trail 

Omdat wij hoogtevrees hebben en niet Angel’s Landing wilden doen en de rest dicht is, deden wij de West Rim Trail. Dit is de wandeling die je ook doet voor je richting Angel’s Landing gaat. Op een gegeven moment kan je of richting Angel’s Landing, of de West Rim Trail blijven volgen. Wij deden het laatste en de uitzichten zijn echt prachtig. Zeker een aanrader! Dit behoort echt tot de mooiste wandelingen in het nationale park. De complete wandeling is vrij lang, maar je kunt ook een deel lopen tot aan Scouts Lookout.

Westrim Trail, Tips Zion National Park in Amerika. Zion Bezienswaardigheden in Zion, doen in Zion
Westrim Trail, Tips Zion National Park in Amerika. Zion Bezienswaardigheden in Zion, doen in Zion
Westrim Trail, Tips Zion National Park in Amerika. Zion Bezienswaardigheden in Zion, doen in Zion
Doen in Zion National Park: de West rim Trail

3. Stop bij de mooiste stops met de shuttle bus 

Naast Kolob Canyon bezoeken en de diverse wandelingen doen in Zion, is het ook een must om een rondje mee te gaan met de shuttle bus. Er zijn 9 stops die je kunt maken met de bus. Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met de shuttle stops, zodat je weet welke stops de moeite waard zijn en waar je moet zijn voor de leukste bezienswaardigheden in Zion National Park.

Stop 1: Visitor Center 

De eerste stop van de shuttlebus is het visitor center. Hier vind je heel veel informatie over het nationale park en kan je om tips en advies vragen bij rangers. Wij gingen hier altijd heen zodat wij wisten wat we konden doen in een nationaal park. Ook weet je gelijk wat de status is van verschillende hikes en wegen. Het Visitor Centre is ook het startpunt van de Watchman Trail (4,3 km), de Pa’rus Trail (5,6 km) en de Archeology Trail (0,6 km). Verder vind je hier ook de parkeerplaats van het nationale park. De parkeerplekken zijn beperkt.

Stop 2: Zion Human History Museum

Als je meer wilt weten over de mensen die leefde in dit gebied kan je een bezoek brengen aan het Zion Human History Museum. Zelf kwamen wij voor de natuur en sloegen dit museum over, maar het schijnt heel interessant te zijn. 

Stop 3: Canyon Junction 

Dit is het kruispunt waarbij je de weg pakt richting Zion Canyon, of juist richting de tunnel en dus richting de Canyon Overlook trail. Het is verder geen stop waar echt iets te zien is.

Stop 4: Court of the Patriarchs 

Stop 4 is een leuke stop om de bus te verlaten. Via een kort maar steil pad loop je naar een uitzichtpunt. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht op de omgeving!

Stop 5: Zion Lodge 

Zion Lodge is een geweldige plek om te overnachten als het budget het toelaat. Je slaapt namelijk midden in de canyon. Verder is dit een goede plek om te lunchen. Vanaf Zion Lodge begint ook de wandeling richting de Lower Emerald Pool (1,9 km) en de upper Emerald Pool (1.6 km), bij ons waren deze helaas gesloten. Maar als je hierheen kan, doe het zeker, want je ziet hier een prachtige waterval.

Stop 6: The Grotto 

The Grotto is een stop waar je uitstapt als je een wandeling wilt gaan doen. The Grotto is namelijk het beginpunt van de West Rim Trail, The Grotto Trail (1.6 km), de Kayenta Trail (3.2 km) en Angel’s Landing (8.7 km). Als je deze wandelingen niet gaat doen kan je ook gewoon even uitstappen voor dit mooie uitzicht:

Tips Zion, bezienswaardigheden Zion

Stop 7: Weeping Rock 

Weeping Rock is een leuke stop waar meerdere wandelingen starten. Zo kan je vanaf hier de Hidden Canyon Trail lopen of hiken richting Observation Point. Veel mensen stoppen hier echter voor de korte wandeling richting Weeping Rock, oftewel de huilende rots. Uit deze rots komt water en daarom groeien overal planten. Bijzonder om te zien en zeker een van de leukste Zion bezienswaardigheden. Daarnaast heb je vanaf hier ook een mooi uitzicht over Zion Canyon. Zeker iets wat je moet doen in Zion National Park Amerika!

Stop 8: Big Bend 

Bij deze stop kan je een stukje langs de rivier wandelen. Je wandelt hier langs het deel van de rivier wat je ziet vanaf Angel’s Landing. Wij zijn hier niet uitgestapt omdat wij heel moe waren van de West Rim Trail, maar anders is deze stop echt de moeite waard.

Stop 9: Temple of Sinawava 

Dit is de laatste stop van de shuttle bus en ook echt een hele mooie. Je moet hier zeker even uitstappen. Vanaf hier kan je de riverside walk doen (3.5 kilometer). Vanaf de Riverside walk kan je dan weer starten aan de Narrows. Wij stappen uit bij deze stop en wandelen een klein stukje langs het water. We zien een geweldige waterval en genieten volop van dit mooie stukje van Amerika!

Doen in Zion National Park Amerika: stoppen bij de mooiste stops
Doen in Zion National Park Amerika: stoppen bij de mooiste stops

Zo, dit is alles wat je moet doen in Zion National Park in Amerika en alles wat moet weten over dit mooie park. Wij vonden Zion echt geweldig, maar wel wat aan de drukke kant. Dus een van de beste Zion tips is misschien nog wel: begin je dag vroeg! Zo kan je gewoon parkeren en ben je de ergste mensenmassa nog voor. Zion is echt een aanrader en de bezienswaardigheden in Zion National Park Amerika zijn echt prachtig mooi. Vooral de uitzichtpunten vanaf de hikes zijn echt adembenemend. Ik hoop dat je nu genoeg tips voor Zion National Park verzameld hebt en een antwoord hebt op de vraag: wat te doen in Zion National Park?

Bezocht jij Zion National Park in Amerika al eens? Wat zijn jouw beste Zion tips en wat vind jij de mooiste bezienswaardigheden in Zion? 

 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda (1995) en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs, ben ik een van de gezichten achter Travellers of the world. Als kind maakte ik vooral reizen naar de camping in Nederland, Frankrijk en Italië, maar al snel ontdekte ik hoe mooi de wereld was en wilde ik daar meer van zien. Inmiddels bezocht ik ruim 30 landen en zette ik voet op 5 verschillende continenten. Je kunt mij dan ook wel reisverslaafd noemen. Op Travellers of the world schrijf ik alle artikelen en deel ik onze reistips & ervaringen, om jullie een handje te helpen bij het plannen van je reis.

Reis je me met mee?

Volg ons op

Follows