Wij gaan naar China!

by | Nov 28, 2016 | Azië, China, Plannen | 20 comments

Op twitter maakte ik het stiekem al bekend; onze vliegtickets zijn geboekt en wij gaan naar China! Misschien lekker tegenstrijdig aangezien ik een tijdje geleden verkondigde dat China van mijn bucketlist verdween. Maar de natuur, de Chinese muur en al het moois wat te vinden is in dit immens grote land bleef maar kriebelen. Tel daarbij op dat de vliegtickets echt immens goedkoop waren en dan ineens is de keuze wel heel makkelijk gemaakt. Wij gaan naar China!

Hoe, wat, waar, wanneer en waarom gaan wij naar China!? 

Aangezien het misschien niet heel logisch is om eerst te schrijven dat je niet zo graag een bezoek zou brengen aan China, omdat je de Chinezen in Maleisië zo vervelend vond, maar vervolgens de eerst volgende mogelijkheid gaat, vraagt dat wel om een uitleg. En eigenlijk is die uitleg heel simpel. Remco en ik waren op zoek naar een bestemming voor de zomervakantie, we wilden 2 / 3 weken weg binnen Europa. De vliegtickets, autohuur en overnachtingen van alle opties vielen qua prijs alleen heel hoog uit en als je dan ineens een retour Beijing voor 370 euro tegenkomt klinkt dat ook wel heel aantrekkelijk.

Maar dan, willen we wel naar China? Het land waar Engels een vreemde taal is, waar treinreizen van 10 uur kort zijn en waar de mensen jou als een bezienswaardigheid zien. JA. Want de natuur, de Chinese muur, de typische stadjes, het lijkt me zo mooi en zo prachtig en nu hebben we een goedkope kans! Dus waarom zou je die dan niet met beide handen aanpakken?

En zo gezegd, zo gedaan. We zochten een aantal dingen uit, ik werd verliefd op elke foto die ik tegen kwam en bedacht al een complete route. Gisteren boekten we dan uiteindelijk gewoon maar ons ticket en was er officieel niks over van ons eerste plan; 2 / 3 weken ergens in Europa rondrijden met een auto. Want ook aan die 2 / 3 weken hebben wij ons niet gehouden, we gaan namelijk lekker 3,5 week naar China, in juli en augustus.

Wat willen we doen? 

Zoals ik al zei hebben we al heel veel gelezen en opgezocht en ik ben dus echt heel enthousiast geworden. Ik ben een enorme natuur liefhebber en ik denk dat ik in China een goede dosis natuur ga vinden. Wij hebben inmiddels al plekken op ons lijstje staan waar we sowieso naar toe willen en ook sowieso naar toe gaan (als het haalbaar is en er geen dingen bij komen die ons nog mooier lijken).

De Chinese muur, verboden stad en het mooie centrum van Beijing 

Wij vliegen op Beijing en zullen uiteraard onze reis starten (en eindigen) in deze stad. Het is een goede uitvalbasis om een bezoekje te brengen aan de Chinese muur, iets wat ik al heel lang en heel graag wil. De Chinese muur is één van de zeven wereldwonderen en stiekem zou ik ze allemaal wel eens willen zien. Voor mij wordt het nummer twee en voor Remco de eerste. Een bezoek aan China zonder een bezoek aan de Chinese muur kan eigenlijk niet.

Maar Beijing heeft meer, de verboden stad lijkt mij ook heel mooi om eens in het echt te zien. Verder zou ik graag naar het zomerpaleis gaan, peking eend proberen en gewoon lekker rond dwalen in Beijing.

Het terracottaleren in Xi’an

Het lijkt mij aan de ene kant heel interessant en indrukwekkend, maar aan de andere kant is dit een van de dingen die ook een beetje op het lijstje staat omdat ‘het hoort’. Ik heb mijn twijfels, maar vind eigenlijk ook dat dit zo’n plek is waar je echt even langs moet. Ook is het een goede tussenstop omdat je anders wel heel lang in de trein moet reizen, het kan te gek ook.

Naar Zhangjiajie 

Hoe zeg je dit überhaupt? Zijn er niet-Chinezen die dit normaal kunnen zeggen? Ik maak er zelf meestal Zhangjidinges van, zal vast niet kloppen. Maar goed, het is een super mooi natuurgebied waar echt heel veel mooie natuur te zien is. Dit gebied is volgens mij vooral bekend geworden door de film Avatar en door de glazen brug die in 2016 is geopend, maar ook weer is gesloten. Iets met teveel animo. Dit park lijkt mij een van de mooiste plekjes van China en wil ik absoluut niet overslaan bij een bezoek aan dit land. Ik ben verliefd op de foto’s….

Zhangjiaije China

De omgeving van Guilin 

Nog een plek waarbij ik verliefd ben geworden op de foto’s die voorbij komen; de omgeving van Guilin. Yangshuo is een gebied met karstgebergten en rijstvelden, je kunt hier super mooi fietsen, varen, grotten bezoeken en genieten van al het moois. Ik heb er al veel over gelezen en ik heb het idee dat je je hier al vier volle dagen kunt vermaken, misschien zelfs wel langer. Daarnaast wil ik ook heel graag naar Ping’an, een dorpje tussen de rijstvelden. Deze rijstvelden schijnen ook heel mooi te zijn en het lijkt me super mooi om daar doorheen te wandelen.

Een pittoresk Chinees ‘dorpje’

Op veel plekken wordt het een dorp genoemd, maar een plek met meer dan 300.000 inwoners vind ik immens en eigenlijk gewoon een stad. Wij willen heel ook een typisch Chinees stadje bezoeken en denken er over om naar Pingyao en Fenghuang te gaan. Deze zien er erg mooi uit en liggen op de route die wij zullen afleggen. De waterstadjes vlakbij Shanghai lijken ons ook erg mooi, maar helaas moet je keuzes maken en hebben we geen onbeperkte tijd.

Keuzes maken 

China is groot, dus we moeten keuzes maken en stiekem hebben we dat al een beetje gedaan. Zo gaan we niet naar Chengdu, Shanghai, Dali, Lijang, Kunming en Hong Kong. Toch wel punten die veel mensen bezoeken en die horen bij de hoogtepunten van China. Maar 3,5 week in een groot land is kort en dit lijken ons prima plekken voor een eventueel tweede bezoek, mocht het eerste bezoek goed bevallen. Helaas zien we dan geen panda’s tijdens onze eerste China trip.

Panda

Wat moeten we nog regelen?

Natuurlijk zijn er nog heel veel dingen die we moeten regelen. Door onze reis naar Maleisië hebben wij gelukkig alle vaccinaties al en we hebben al onze reisspullen en gadgets ook al. Maar een visum hoort bij een reis naar China en om zo’n visum aan te vragen moet je hotelovernachtingen boeken en een compleet reisplan in het Engels indienen. Verder mogen we hiervoor ook twee keer op en neer naar Den haag (kunnen we gelijk Den Haag ontdekken). Verder denken wij dat het handig is om een point it boekje aan te schaffen (correct me if i’m wrong), omdat het Engels niet zo goed is. Ook goede reisstekkers moeten we nog, aangezien die van de action niet om over naar huis te schrijven waren. Over een paar maanden komen hier vast nog heel wat dingen bij.

Op zoek naar tips over China

We hebben nog heel wat maanden te gaan, maar alle tips en tricks zijn welkom. Wat moeten wij echt meenemen naar China? Wat vind je van de plekken die wij willen bezoeken? Moet er iets bij, iets anders? Blogs, verhalen, routes, alles is welkom, het kan ten slotte alleen maar helpen!

Dus, heb jij nog tips voor een eerste reis naar China? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow