Wereldreis voorbereidingen #5 | De tickets zijn geboekt!

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd Sep 7, 2018 | Voorbereidingen, Wereldreis | 26 reacties

Ja, jullie lezen het goed; onze tickets zijn geboekt! Vrijdag 31 augustus had Remco zijn afstudeerzitting en aan het einde van de middag kreeg hij goed nieuws; hij was geslaagd! Remco is nu officieel afgestudeerd als Software Engineer en dat betekende ook dat wij eindelijk met zekerheid in oktober kunnen vertrekken. Zaterdag 1 september boekten wij daarom direct onze tickets. Twee enkeltjes naar het startpunt van onze wereldreis. Benieuwd? Ik vertel je er alles over!

Een enkeltje naar….

Oké, ik kan heel geheimzinnig doen naar onze eerste bestemming, maar als je ons een beetje gevolgd hebt de laatste tijd, dan weet je natuurlijk al lang waar wij onze reis gaan beginnen. Tijdens onze wereldreis zal de focus vooral liggen op Azië, budget technisch is dit gewoon het handigste, maar het lijkt ons ook gewoon een ontzettend veelzijdig en mooi continent. Toch beginnen wij niet in Azië en starten wij in een land waar ik al jaren over droom.

Op zondag 7 oktober stappen wij in het vliegtuig en begint ons avontuur. Wij vliegen eerst met KLM naar Kuala Lumpur en hebben daar een overstap van maar liefst acht uur. Na deze overstap vliegen wij verder met Malaysia Airlines, richting Auckland, Nieuw-Zeeland! Na drie volle dagen bijkomen en acclimatiseren in deze stad halen wij onze huurauto op, slaan we wat kampeerspullen in en rijden we naar het meest noordelijke puntje. Vanaf daar rijden we langzaam steeds meer richting het zuiden, om na ongeveer een krappe maand de oversteek naar het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland te maken. Daar hebben wij dan ongeveer een maand. We eindigen in Christchurch en vanaf daar vliegen we weer verder.

Onze tickets heen zijn geboekt, onze Airbnb voor de eerste nachten staan ook vast en verder hebben wij de auto ook geregeld. Remco en ik hebben een bucketlist gemaakt voor Nieuw-Zeeland en naar aanleiding daarvan bedacht ik een globale route. Deze gebruiken wij als leidraad, maar kan ter plekke nog compleet veranderen. Overnachten willen wij voornamelijk doen op campings, in een tentje die wij in Auckland gaan kopen. Als het zo uitkomt, of als we meer comfort willen, dan zullen wij in een hostel of Airbnb overnachten.

Waar ik het meest naar uitkijk zijn de prachtige wandelingen die wij kunnen maken in de natuur en de prachtige wegen door de bergen. Een van de dingen die ik sowieso wil doen is het spotten van dolfijnen en walvissen bij Kaikoura. Dat lijkt me een droom die uitkomt. Het wordt onze eerste roadtrip ooit en ik kan niet wachten.

Nieuw-Zeeland

En daarna… 

Na 2 maanden roadtrippen in Nieuw-Zeeland is het tijd voor een wat tropischere en budgetvriendelijkere bestemming. Hoewel ik het liefst zou doorvliegen naar Frans-Polynesië of Fiji, laat ons budget dat echt niet toe. Gelukkig zijn er genoeg andere prachtige plekken op de wereld.

Als je naar Nieuw-Zeeland gaat mag je daar als Nederlander drie maanden rondreizen zonder visum. Je moet echter wel kunnen aantonen dat je binnen die drie maanden het land verlaat. Ik heb veel gelezen dat ze dit 100% controleren, dus er wat niks anders op; wij moeten ons ticket uit Nieuw-Zeeland alvast boeken. Maar waarheen dan?

Dat werd Azië. Maar Azië is groot en toen wij in het begin bedacht hadden waar wij tijdens de wereldreis graag heen wilden, kwamen er nogal veel landen op ons lijstje te staan. Wat heel grappig is, is dat wij na Nieuw-Zeeland naar een bestemming vliegen die ik helemaal niet noemde in het artikel waarin ik vertelde over onze wereldreis plannen.

Het eerste plan was Thailand, maar vanuit Christchurch was het een vlucht van 20 uur, puur door een hele lange overstap op Sydney. En weet je? Daar hadden wij helemaal geen zin in. Toen bleef er voor een vlucht vanaf Azië maar weinig over en was onze keuze binnen een paar seconde gemaakt. Wij vliegen namelijk in december door naar Bali, Indonesië. Deze vlucht was het goedkoopste en had goede tijden. Na het boeken ontdekten wij dat het regenseizoen is, maar goed, dat mag de pret niet drukken! Als het weer mee zit, blijven wij 30 dagen in en rondom Bali. Misschien doen we alleen Bali, misschien ook een klein stukje Java. We hebben echt nog geen idee, want we hebben ons nog helemaal niet ingelezen over Bali. Tips zijn dan ook meer dan welkom!

Ook met kerst en oud en nieuw zullen wij waarschijnlijk op Bali zijn, dus als iemand daar nog leuke tips voor heeft, zijn die ook meer dan welkom!

Bali Indonesië

De plannen na Bali 

De plannen in Bali en misschien nog een ander stukje Indonesië zijn vaag, maar daarna zijn er nog wel wat plekken waar wij zeker weten naar toe willen. Direct naar Bali hebben wij nog ongeveer 2 maanden voor wij naar Japan willen. Japan staat heel hoog op de bucketlist van Remco. Bij mij niet zo, maar ik heb altijd gezegd dat als ik Japan bezoek, dat het dan tijdens het bloesemseizoen is. En dat begint ergens tussen 17 en 20 maart. Dus dan willen wij in Japan zijn. Omdat het bloesemseizoen super druk is en alles heel snel vol zit (sommige dingen zitten nu al vol), moeten wij alles in Japan van te voren boeken. Niet handig tijdens een wereldreis waarin je flexibel wilt zijn, maar het bloesemseizoen is door mijn werk als leerkracht nu of nooit. Wij kiezen dus voor nu. Binnenkort gaan wij nog eens goed kijken naar onze route en dan deze al vast leggen, zodat wij dit bijzondere land in een hele bijzondere periode kunnen verkennen.

Bloessem Japan
Tussen Bali en Japan hebben wij dus een maand of 2 / 2,5. Wat wij eigenlijk zeker weten is dat we in die 2 / 2,5 maand voor een maand naar de Filipijnen willen. Het seizoen voor de Filipijnen is dan namelijk simpelweg het beste. De tickets vanaf de Filipijnen naar Japan zijn gunstig, dus waarschijnlijk gaan we die boeken, omdat dat dus moet door drukte. Wat we tussen Bali en de Filipijnen gaan doen weten we dan alleen echt nog niet en daar gaan we ons nu ook nog niet zo druk om maken. Wat ik wel zeker weet is dat onze route hierdoor pittig onlogisch wordt, maar ja, zo komt het nou eenmaal uit. Het beste weer is niet altijd logisch.

Nepal

Als je onze wereldreis voorbereidingen gevolgd hebt, dan weet je ook dat Nepal heel hoog op het lijstje staat. We willen dit geweldige land graag ontdekken en hier een trekking maken. De maanden dat dit het beste kan zijn oktober, maart, april en mei. Door het bloessemseizoen in Japan blijven voor ons alleen nog oktober en april/mei over. Of we in oktober nog steeds op reis zijn, dat weten we niet. En omdat we echt een keer zo’n trekking willen maken, is de kans behoorlijk groot dat wij na Japan richting Nepal vliegen. Dit is nogal duur, dus wie weet maken we ook nog een leuke tussenstop in bijvoorbeeld het leuke Kuala Lumpur. 

Na Nepal zijn we blanco. Dan hebben wij alle landen bezocht die echt een must zijn voor ons tijdens de wereldreis en laten we het echt lekker open. Tegen die tijd zijn wij waarschijnlijk al ruim een half jaar verder en hebben wij flink wat afwisseling gehad. De kans is aanwezig dat we ineens toch doorreizen richting India, ook al spreekt dat ons niet zo aan op dit moment. Maar wie weet vliegen we richting Zuidoost Azië om daar een rondje te maken. Of wordt het toch China en reizen we door naar Mongolië? Of gaan we naar Centraal Azië? Alles is nog mogelijk en dat idee vind ik fijn.

Er staat meer vast dan we ergens willen

Het liefst zouden wij alleen een vliegticket en een paar overnachtingen boeken. Helaas is dat niet helemaal gelukt. Voor Nieuw-Zeeland moet je een vlucht uit het land hebben en Japan kunnen wij gewoon tijdens het bloessemseizoen niet op de bonnefooi doen. Hierdoor staat het land voor Japan ook al vast en zo komt het dat de eerste maanden van onze reis al best vast staan. Het zijn dan vooral de landen, de exacte route is nog lekker open. We willen graag zoveel mogelijk in de goede seizoenen reizen en dat vergt toch nog iets meer planning dan gehoopt van te voren. Toch heb ik zin in onze reis en is er nog genoeg ruimte voor spontaniteit!

Heb jij nog tips voor onze wereldreis? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow