Wereldreis update #4 | Het prachtige zuiden van het Zuidereiland

door | Laatste update Nov 28, 2021 | Gepubliceerd Nov 30, 2018 | Traveldiary, Wereldreis updates | 6 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe update! De vorige keer vertelde ik over onze eerste twee weken op het prachtige Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Inmiddels zijn we weer ruim twee weken verder en hebben wij nog meer geweldige plekken van Nieuw-Zeeland mogen ontdekken. Na Mount Cook reisden wij door richting het leuke Dunedin, om daarna door de rijden richting de Catlins. Daarna reisden wij naar Te Anau voor onder andere het magische Milford Sound. Na de sounds is het tijd voor het populaire Queenstown. Benieuwd naar de afgelopen weken? Lees dan snel verder!

Dunedin

Onderweg naar Dunedin stonden wat stops op de planning. Net toen wij bij onze eerste stop aankwamen begon het te regenen. Omdat we toch nog genoeg tijd zouden hebben voor het Zuidereiland besloten we in één keer door te rijden naar Dunedin en een van de dagen hierna een stukje terug te rijden.

In de regen rijden wij door richting Dunedin, waar we overnachten op een leuke, kleine camping. Het is er lekker rustig en de eigenaar is super vriendelijk. Die dag doen we weinig. Onze oude tent wordt opgehaald door twee andere Nederlanders en wij hebben eindelijk weer wat ruimte in onze auto.

De dag erna is het heerlijk zonnig, fijn! We ontdekken Dunedin en ontdekken al snel dat dit een fijne stad is. Dit is de eerste keer in Nieuw-Zeeland dat wij een stad ook gewoon leuk en mooi vinden, dus dat is ook wel eens leuk. We bekijken wat kerkjes, bewonderen het prachtige station en zien wat leuke street art. Aan het einde van de middag eten wij een ijsje en daarna pakken wij de bus terug naar de camping.

Dunedin Nieuw-Zeeland stad reizen wereldreisupdate
Dunedin Nieuw-Zeeland stad reizen wereldreisupdate
Vanaf de camping rijden wij met de auto naar Sandfly Beach. De uitzichten over de omgeving zijn geweldig terwijl we aan het rijden zijn. Er zijn helaas niet heel veel stopmogelijkheden onderweg, dus jullie moeten mij op mijn woord geloven dit keer. Als we aankomen bij Sandfly Beach verwachten wij een wandeling van ongeveer tien minuten. Het werd een wandeling van ongeveer 30 minuten, die nog behoorlijk stijl was. Het ging naar beneden, maar je gleed alle kanten op.

Eenmaal op het strand liepen wij daar wat rond. Je gaat naar Sandfly beach voor de zeeleeuwen die je overal tegenkomt en omdat je stiekem hoopt een yellow eyed pinguïn te spotten. Wij hadden geluk, want de zeeleeuwen waren er in overvloed en net toen wij dachten dat we geen pinguïn meer zouden zien, zagen wij er een! Super leuk. We hadden na Sandfly Beach eigenlijk nog plannen, maar het was inmiddels al behoorlijk laat. We hadden ons op Sandfly Beach ook behoorlijk lang vermaakt. Daarom rijden we alleen nog even richting Baldwin street, de steilste straat ter wereld. We klimmen naar boven en hoewel het super steil is, was het goed te doen.

Yellow Eyed Pinguïn Sandfly Beach Dunedin Nieuw-Zeeland
Sandfly Beach Dunedin Nieuw-Zeeland
Zeeleeuwen op Sandfly Beach in Nieuw-Zeeland bij Dunedin
De volgende dag besluiten we terug te rijden naar de kust waar we eerder regen hadden. Wij rijden eerst richting de Moeraki Boulders. Het was prachtig weer, maar eerlijk gezegd vonden wij de Moeraki Boulders wel grappig, maar het terugrijden niet waard. Je verwacht een strand vol met perfect ronde stenen en hoewel je die ziet, zie je vooral Chinezen als idioten op die stenen poseren. Na de Moeraki Boulders bezochten wij nog Katiki Point. We hadden wat prachtige uitzichten en zagen zeeleeuwen liggen en zwemmen. Helaas lieten de Pinguïns zich hier niet zien.
Moeraki Boulders Nieuw-Zeeland
Katiki Point Nieuw-Zeeland
Na Katiki Point reden wij weer terug naar Dunedin, we gingen de stad niet meer in, maar reden dit keer door naar Tunnel Beach. De weg naar Tunnel Beach is echt prachtig mooi. Het strand zelf is ook mooi om te zien. Er is alleen één nadeel, op de terugweg moet je heel stijl omhoog klimmen, ongeveer 30 minuten lang. En dat was behoorlijk pittig.
Tunnel beach Nieuw-Zeeland Dunedin

Rijden door de Catlins

De volgende dag stond op de planning om richting de Catlins te rijden en afhankelijk van hoe snel het zou gaan, zouden we misschien al doorgaan richting Te Anau. Dat laatste lukte niet kan ik je vertellen. Er waren veel te veel leuke stops onderweg.

Voor wij Dunedin verlaten rijden we eerst richting Mount Cargill. Vanaf Mount Cargill heb je een prachtig uitzicht over het hele schiereiland waar Dunedin te vinden is. Het is echt de moeite waard!

Mount Cargill uitzicht vlakbij Dunedin
Na Mount Cargill doen we wat boodschappen om daarna richting Nugget Point te rijden, onze eerste stop in de Catlins. Vanaf de parkeerplaats loop je in ongeveer 30 minuten naar het uitzichtpunt met de vuurtoren. Het uitzicht is zeker mooi! We genieten even van het uitzicht en het zonnetje voor we weer terug lopen naar de auto.
Nugget point Nieuw-Zeeland Catlins
Purakaunui Falls Catlins Forest Park Nieuw-Zeeland
Na Nugget point maken wij nog een stop bij de Purakaunui Falls. De watervallen zijn makkelijk te bereiken en echt super mooi. Wij genieten lang van het uitzicht om daarna weer door te rijden richting nog een waterval. Dit keer bekijken wij de McLean Falls, die ook echt heel mooi zijn. Zeker twee van de mooiste watervallen tot nu toe!

Als we bij de McLean Falls zijn is het al best laat en besluiten we niet verder te rijden, maar naar de camping naast de watervallen te gaan. We zetten onze tent op, eten iets en gaan lekker op tijd slapen.

McLean Falls Catlins Nieuw-Zeeland
Purakaunui Falls Catlins Nieuw-Zeeland
Nugget point in Catlins Forest Park Nieuw-Zeeland
De volgende dag willen we meer verkennen van de Catlins. Zo willen we graag naar wat baaitjes en naar Slope Point, het meest zuidelijke punt van het Zuidereiland. Helaas regent het super hard en het stopt die dag niet meer. De aankomende dagen blijft het slecht, dus wij rijden maar in één keer door richting Te Anau.

Even klaar met Nieuw-Zeeland

Ja, hoe kan je klaar zijn met een land dat zo mooi is? Wij hadden even een dipmoment, daar ben ik heel eerlijk in. Nieuw-Zeeland is echt ontzettend mooi, maar het weer maakte ons even helemaal gek. In de spoelende regen hadden wij onze tent opgezet. Die dag stopte het regenen niet meer. Voor zaterdag en zondag waren de voorspellingen slecht. Voor maandag en dinsdag goed. Dus wij boekten onze activiteiten voor maandag en dinsdag en zaterdag en zondag zouden wij niet zo veel doen. Drie keer raden wanneer het mooi weer was en wanneer juist extreem slecht?

Maar goed, dat was niet alles. Zaterdag werden wij namelijk wakker en toen was onze autoband lek. Feest! Gelukkig was de garage dichtbij en werd het snel verholpen. Wij zijn ook steeds blijer met onze verzekering voor de auto. Daarna zou het eigenlijk gaan regenen, maar omdat het droog bleef wandelden wij richting een vogelpark en deden wij een stukje van de Kepler Track, die wij behoorlijk saai vonden. Ook liepen wij even langs het meer van Te Anau.

Het prachtige Milford & Doubtful Sound

Over zo’n dipje moet je na een tijdje weer even heen zetten, want aan het weer kan je niks veranderen, helaas. Zondag was het ook best mooi, maar ja, alle activiteiten waren al geboekt dus zondag deden wij niet zoveel, ook best lekker.

Maandag zou het mooi weer worden maar wij werden wakker in een enorme regenbui. Het is daarna ook bijna niet droog geweest, maar ja, we hadden voor die middag wel een cruise in Milford Sound geboekt. Wij baalden enorm omdat dit een van de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland schijnt te zijn. We rijden rond het middaguur naar Milford en de weg erheen moet prachtig zijn. We besluiten deze weg later met mooi weer opnieuw te rijden en dan nogmaals richting Milford te gaan. Want nu zien we helemaal niks. Bij Milford Sound aangekomen lijkt de lucht wat open te trekken en stopt gelukkig de regen. Na een half uur vertraging mochten wij op de boot en hadden wij ondanks het matige weer een prachtig uitzicht. Milford Sound wordt wel eens het achtste wereld wonder genoemd en ik begrijp waarom. Het is er echt waanzinnig mooi!

Milford Sound cruise met slecht weer
Milford Sound cruise met slecht weer
De dag erna staat Doubful Sound op de planning. Wij worden weer wakker in enorme regen en het beloofd niet veel goeds, terwijl het vandaag eigenlijk de mooiste dag zou worden. Een beetje geïrriteerd dat de voorspelling wederom niet klopt wachten wij op onze bus. Daarna stappen wij over op een boot en varen wij over het prachtige meer Manapouri. Daarna rijden we met de bus over de duurste weg van Nieuw-Zeeland, om vervolgens uit te komen bij Doubtful Sound. Het is droog, maar het zicht is niet optimaal. Gelukkig wordt het gedurende onze trip steeds beter en verschijnt de blauwe lucht zelfs nog even. Hoewel wij Milford Sound mooier vonden, was Doubtful Sound ook echt heel erg mooi. We zagen zelfs Pinguïns zwemmen en tussen de rotsen lopen, zo leuk!

Toen we terug gingen regende het weer behoorlijk, maar ja, dat maakte inmiddels weinig meer uit.

Doubtful Sound cruise
Doubtful Sound cruise
Doubtful Sound cruise

Glowworms & opnieuw naar Milford Sound

Na het mooie Milford sound en het serene Doubful Sound hadden we nog twee dagen over voor de naar Queenstown gingen. In die dagen gingen wij eerst naar de Glowworm Caves en dat was echt heel mooi. Het was alsof je onder een prachtige sterrenhemel aan het varen was, zo magisch! Na de caves gingen wij richting de Key Summit, waar we een prachtige wandeling maakten. We hadden geweldige uitzichten over de bergen in de omgeving.

Key Summit Milford Sound Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Key Summit Milford Sound Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Key Summit Milford Sound Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Key Summit Milford Sound Nieuw-Zeeland Zuidereiland
De volgende dag was het wederom mooi weer, alleen super bewolkt, waardoor we niet echt een goed uitzicht hadden. Remco voelde zich niet lekker, dus na een stukje rijden over de Milford weg besluiten we morgen voor de derde keer een poging te doen. Dan maar eerst richting Milford sound, voor we naar Queenstown rijden en een wat langere dag voor de boeg. Die bewolking en het ziekig zijn is toch een slechte combinatie en de voorspellingen voor een dag later zijn bijna perfect (en hopelijk klopt het ook echt een keer).

Een week vol hoogtepunten

Milford en Doubtful Sound waren zeker het hoogtepunt van Nieuw-Zeeland tot nu toe. Maar dat was nog niet alles, er stond ons nog veel meer moois te wachten. Voor we naar Queenstown rijden, rijden wij nog over de weg naar Milford. We stoppen overal waar we willen. Wat is het mooi! Het weer is helder en het wachten is het echt waard geweest.

Milford Road Nieuw-Zeeland Zuidereiland Te Anau
Milford Road Nieuw-Zeeland Zuidereiland Te Anau
Milford Road Nieuw-Zeeland Zuidereiland Te Anau
Als we aankomen bij Milford sound wandelen wij langs de kust voor mooie uitzichten op Milford. Daarna wandelen wij nog naar een lookout. Op de terugweg stonden nog wat wandelingen en stops op de planning. Maar Remco voelde zich behoorlijk ziek, dus besloten wij niet meer te gaan wandelen. Hij wilde zelfs niet meer rijden en dat zegt wel genoeg. Alsnog was de weg prachtig en hebben wij er geweldige dingen gezien en gedaan.
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Milford Sound Te Anau Nieuw-Zeeland
Na de Milford weg rijden we door richting Queenstown. We maken wederom wat stops, want de weg naar Queenstown is ook echt geweldig mooi.
Queenstown Te Anau Lake Wakatipu Nieuw-Zeeland
Op onze eerste dag in Queenstown staat er een tour op de planning. Met een 4WD en een gids gaan wij op pad richting Skippers Canyon, een locatie uit de Lord of the Rings, maar ook de plek waar je de gevaarlijkste weg van Nieuw-Zeeland vindt. En het was zo gaaf! De omgeving was zo mooi en ik heb vier uur lang met een grote lach op mijn gezicht in de auto gezeten. Dit is zeker een hoogtepunt van onze reis, wauw!
Skippers Canyon Skippers Road Nieuw-Zeeland
Skippers Canyon Skippers Road Nieuw-Zeeland
In de middag gaan wij naar Queenstown en hoewel het regent vinden wij Queenstown veel leuker dan verwacht. In de avond eten wij bij Fergburger, wat volgens CNN de beste burger ter wereld is. Hoewel wij het daar niet mee eens zijn, is ie wel erg lekker. De dag erna bezoeken wij Arrowtown, en oud goudstadje wat nog verbazingwekkend leuk en druk is.
Arrow Town Qeeunstown Goudstadje Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Arrow Town Qeeunstown Goudstadje Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Arrow Town Qeeunstown Goudstadje Nieuw-Zeeland Zuidereiland
Nog een dag later is Remco jarig. We vieren zijn 25e verjaardag. Wij rijden op zijn verjaardag richting Glenorchy, over de weg die de mooiste scenic drive van het Zuidereiland schijnt te zijn. En hoewel het prachtig is, lijkt het best op de weg tussen Te Anau en Queenstown. De uitzichten zijn hetzelfde, maar daardoor is het niet minder mooi. We vinden onderweg ook nog het paradijs!
Glenorchy route
Glenorchy route
Glenorchy route
In de middag rijden wij omhoog naar The Remarkables, helaas kunnen wij de geplande wandeling niet doen, omdat de weg voor een deel is afgesloten. Na The Remarkables rijden we terug naar de camping en gingen we weer richting de stad. Het is prachtig weer en speciaal voor Remco’s verjaardag wilden wij nog eens eten bij Fergburger. Dit keer vonden wij de burger alleen helemaal niet lekker en inmiddels begrijpen wij ook echt niet meer dat dit de lekkerste burger ter wereld genoemd wordt, maar goed. Na de burger lopen we nog wat door de stad, waar we ineens midden in een show van straatartiest Sven from Sweden terecht komen. Hoewel we normaal bij dit soort dingen snel doorlopen, was deze show wel heel erg leuk en grappig. Vooral toen Remco ‘vrijwilliger’ werd in de show en op het podium moest. Ik had in ieder geval de avond van mijn leven 😉
Het uitzicht vanaf de Remarkables

Ben Lomond

Onze laatste dag in Queenstown begon slecht. Heel slecht. Ons luchtbed was lek dus wij werden elke paar uur wakker om ons luchtbed op te pompen. Niet handig, want wij hadden net een flinke hike op de planning staan. Na weinig slaap konden wij eerst het startpunt van deze hike niet vinden. Toen wij hem gevonden hadden was het al zo laat, dat wij het eerste uur skipte door met de Gondola omhoog te gaan. Het uitzicht vanaf de Gondola is al super mooi en veelbelovend.

Queenstown Nieuw-Zeeland Ben Lomond
Eenmaal onderweg richting Ben Lomond voelde Remco zich veel te moe. Ik had weinig last van het slaap tekort, maar slapen in een tent ging mij hiervoor ook beter af. Remco besluit terug te keren en ik ga door richting de top. Het is voor het eerst dat we apart van elkaar iets doen, maar het is voor een keer een prima oplossing. De top behalen is zwaar, want de wandeling richting Ben Lomond stijgt alleen maar. Onderweg ontmoet ik wat mensen en het laatste stuk loop ik samen met Carla, een Duits meisje. Net als ik op de top ben stopt de batterij van mijn camera er mee en Remco had mijn reserve batterijen nog. Ik kon wel janken voor een moment, haha. Maar wat heb ik genoten van het geweldige uitzicht.
Queenstown Nieuw-Zeeland Ben Lomond
Queenstown Nieuw-Zeeland Ben Lomond
Queenstown Nieuw-Zeeland Ben Lomond
Queenstown Nieuw-Zeeland Ben Lomond
De weg naar beneden ging snel. Maar als ik bij de Gondola aankom kan ik Remco nergens vinden. Mijn telefoon is uit gevallen en ik loop 30 minuten lang het hele gebouw door. Uiteindelijk blijkt mijn telefoon nog 1 procent te hebben en lukt het om Remco te bellen. Eind goed, al goed. We gaan met de Gondola naar beneden en ik weet zeker dat ik de komende dagen nog wel even spierpijn ga hebben.

Dit is een ontzettend lange update geworden, veel langer ook dan gepland. Maar goed, de afgelopen weken hebben wij ook zoveel gezien, gedaan en meegemaakt. Na Queenstown reizen wij door richting Wanaka en willen wij via de Westkust langzaam terug reizen richting Christchurch, waar wij onze reis door Nieuw-Zeeland gaan afsluiten. Onze volgende update zal dan ook alweer de laatste vanuit Nieuw-Zeeland zijn. Wat gaat de tijd toch snel. Maar goed, nu eerst nog wat random weetjes en dan stop ik daarna echt met praten:

Aantal afgelegde kilometers: 913 (totaal: 4.276)
Aantal plaatsen: 4
Aantal campings: 4
Favoriete camping: Leith Valley Holiday Park
Favoriete activiteit: Milford Sound, Skippers Canyon en Ben Lomond (Ik kan niet kiezen, help!) Oh en Remco die mee deed in een show :p
Grootste tegenvaller: Het weer (ook al hadden we na Te Anau in Queenstown prachtig weer en zoveel geluk)
Grootste meevaller: Dat Milford in de regen alsnog heel mooi was. Queenstown zelf was ook veel leuker dan verwacht.

Dit was onze vierde update van onze wereldreis. De volgende keer komt de laatste update vanuit Nieuw-Zeeland, want daarna is het tijd voor onze volgende bestemming. Wij kijken uit naar nieuwe avonturen, maar het voelt ook gek dat we Nieuw-Zeeland alweer bijna gaan verlaten.

Wat lijkt jou het mooiste stukje van Nieuw-Zeeland?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow