Wereldreis update #17 | Yosemite, San Fransico en Highway 1

by | Jul 6, 2019 | Wereldreis updates | 12 comments

Wij zijn terug in Europa! Onze reis door Amerika was geweldig en vanuit Spanje kijken wij dan ook met een enorm goed gevoel terug op onze geweldige reis door de USA. Onze roadtrip was misschien wel het hoogtepunt van onze hele wereldreis. En hoewel wij nu dus in Spanje zitten, gaat deze update nog even over Amerika. De laatste wereldreis update vanuit Amerika hadden jullie namelijk nog tegoed. Dit keer neem ik jullie mee naar Yosemite National Park en krijgen wij bezoek! Samen met mijn broertje en zusje rijden wij langs de kust van San Francisco naar LA, waar wij onze reis afsluiten. Benieuwd naar onze laatste 2 weken in Amerika? Lees dan snel verder! 

2 dagen in Yosemite

Na onze geweldige, maar enorm lange dag in Sequoia, bezoeken wij vanuit onze Airbnb het mooie Yosemite, een van de mooiste natuurgebieden ter wereld. Ergens in de ochtend stappen wij in de auto, want het visitor centrum is 1 uur rijden en de interessante delen van het park rustig 2 / 2,5 uur. Tja, Amerika is enorm! 

De eerste dag in Yosemite rijden wij de route richting Glacier point. Het is namelijk al tegen twaalven als we daar kunnen zijn en in de valley is het dan al onmogelijk om nog te parkeren. Bij Glacier Point hebben wij een van de beste uitzichten van het hele park en begrijp je ook meteen waarom Yosemite een hoogtepunt van Amerika is. Je hebt uitzicht op de watervallen in het park, de bekende Half Dome en op andere geweldige bergen. Wauw! 

Glacier Point Yosemite Amerika wereldreis update
Glacier Point Yosemite Amerika wereldreis update
Glacier Point Yosemite Amerika wereldreis update
Glacier Point Yosemite Amerika wereldreis update
Glacier Point Yosemite Amerika wereldreis update

Nadat wij een tijdje hebben genoten van het uitzicht bij Glacier Point rijden wij richting het startpunt van de hike richting Sentimentel Dome. Dit is een van de beste uitzichtpunten van het park, omdat je hier een uitzicht hebt van 360 graden. De wandeling is niet heel lang en ook niet enorm moeilijk. En hoewel het inmiddels rond de 30 graden was, stonden er waarschuwingsborden dat er nog sneeuw lag op de trail. Wij begonnen toch, in de hoop dat het meeviel. Het viel gelukkig ook mee, alleen helemaal aan het einde moesten wij door een stukje sneeuw heen. Kwamen onze wandelstokken gelijk goed van pas, want anders werd het sowieso glijden en vallen, niet heel chil. 

Eenmaal bovenin heb je een geweldig uitzicht over Yosemite. Zover als je kan kijken zie je bergen en watervallen. Wat is dit geweldig zeg! 

Sentimentel Dome Yosemite Amerika
Sentimentel Dome Yosemite Amerika
Sentimentel Dome Yosemite Amerika
Sentimentel Dome Yosemite Amerika
Sentimentel Dome Yosemite Amerika

Na Sentimentel Dome is het einde van de middag al in zicht en besluiten wij richting onze Airbnb te rijden. Morgen is er weer een dag en we zijn behoorlijk moe. 

De dag erna gaat de wekker om 5:00 zodat het ons lukt om ergens tussen 8 en 9 in de valley van Yosemite aan te komen. Kom je later? Dan is het bijna onmogelijk om te parkeren. Het lukt ons om de auto op tijd te parkeren en na een snel ontbijt gaan we op pad. We bekijken de Yosemite falls en wandelen richting de lower Yosemite Falls. Dit is zo mooi! 

Yosemite Falls Yosemite Amerika USA
Yosemite Falls Yosemite Amerika USA

Na de Yosemite Falls pakken wij de shuttle bus in het park en gaan we naar het beginpunt van de wandeling naar de Vernal Falls en de Nevada Falls. De hele wandeling is lang en best heftig en aangezien het in de ochtend al bijna 30 graden was, besloten wij een deel te doen. We wandelen richting de Vernal Falls en onderweg hebben we geweldige uitzichten op de bergen, het water en wat andere watervallen. 

Vernal Falls Amerika Yosemite

Als we weer beneden staan pakken wij opnieuw de shuttlebus. Dit keer stappen wij uit bij de wandeling richting mirror lake. Een meer waarbij je de weerspiegeling van de bergen in het water ziet. De wandeling is vrij koel, omdat alles in de schaduw ligt, en dat is fijn op deze bloedhete dag. In ongeveer een uur lopen wij naar Mirror Lake toe en in het begin valt het wat tegen. De weerspiegeling is er bijna niet en echt een mooi uitzicht op het meer krijg je ook niet. Gelukkig zijn we niet gelijk omgekeerd en liepen wij nog een stukje door. Op een gegeven moment kwamen wij namelijk op een plek uit waar je het meer goed kon bewonderen en de weerspiegeling wel goed kon zien. Prachtig! 

Mirror Lake Yosemite Amerika
Mirror Lake Yosemite Amerika

Na de wandeling richting Mirror Lake gaan we naar het dorpje in Yosemite Valley. Omdat wij zo vroeg op moesten vanochtend, hadden wij geen tijd meer om lunch te halen bij de supermarkt. Daarom lunchten wij in het nationale park. We konden kiezen uit hamburgers, hamburgers of…. hamburgers! Tja, je bent ten slotte in Amerika, haha. We eten onze hamburger, drinken een lading water en bedenken hoe we de rest van de dag gaan invullen in Yosemite National Park. 

Als we weer op pad gaan lopen we eerst een klein stukje langs de rivier die door het park loopt. Daarna stappen wij weer in de auto en rijden wij richting de Bridalval Falls. Als we hier geweest zijn rijden wij naar het bekendste uitzichtpunt van Yosemite: Tunnel View. In de ochtend keken we tegen de zon in en zagen we bijna niks, maar nu is het uitzicht perfect en adembenemend mooi. We genieten hier een tijdje van het uitzicht en maken heel veel foto’s. Hoe vaak kom je nou op zulke plekken die zo extreem mooi zijn? 

Na dit geweldige uitzicht besluiten wij Yosemite te verlaten. Het einde van de middag is al in zicht en we zijn al de hele dag op pad. Yosemite was geweldig. Helaas konden wij niet alles doen omdat 1 weg nog gesloten was vanwege sneeuwval (en ja, bij ons was het 30/35 graden en het was half juni). Toch is dit zeker 1 van de hoogtepunten van onze roadtrip door Amerika. 

Tunnelview Amerika
Tunnelview Amerika
Tunnelview Amerika

Tegenvallend San Francisco 

Over San Francisco horen wij dat dit toch wel de leukste stad van Amerika is. Het is mooi, veelzijdig en gezellig. En ik kan je alvast verklappen dat wij dit echt niet snappen. De gebouwen zijn niet mooi of bijzonder, het is echt een bij elkaar geraapt zootje. Na een dag verveelde wij ons er een ongeluk terwijl we er drie dagen voor gepland hadden. Volgens vele was zelfs dat nog tekort. Gezellig vonden wij het ook niet, het was vooral druk en te veel gericht op toerisme. Tja, San Francisco was niet onze stad en gaat het ook niet worden helaas. 

Maar goed, vol goede moed stappen wij op onze eerste dag de deur uit en reizen wij met de BART naar het centrum. Wij beginnen met een Free walking tour, dit vinden wij de leukste manier om een nieuwe stad te ontdekken. Hoewel onze gids prima was, vonden we het weinig aan. Wat we te zien kregen was gewoon echt niet interessant. De tour eindigden bij de Fisherman’s Wharf, een van de leukste en meest gezellige plekken van San Francisco, maar na tien minuten besloten wij hier weg te gaan; wat een toeristen zooi. 

In de middag hadden wij nog een free walking tour, dit keer over de secrest en scandals van San Francisco. Dit was super. We kregen hele interessante verhalen gehoord en ik heb meerdere malen moeten lachen om bepaalde, bijzondere gebeurtenissen. Aanrader dus! Na deze tour gaan wij terug naar onze Airbnb en relaxen wij nog even.

San Francisco
San Francisco

De volgende dag gaan we eerst richting Alcatraz, een oude gevangenis op een eiland in de baai van San Francisco. Ooit was dit de zwaarst bewaakte gevangenis van Amerika en hier hebben dan ook behoorlijk wat bekende criminelen gezeten, waaronder Al Capone. Maanden van te voren zijn de tickets al uitverkocht, dus wij waren blij dat wij van te voren geboekt hadden. Alcatraz is namelijk echt heel interessant en had ik niet willen missen (toch nog iets positiefs over San Francisco). Je kan een audio tour doen in de oude gevangenis en nog wat dingen bekijken. De audio tour is ontzettend interessant. Zo interessant zelfs dat wij hierna het boek kopen dat is geschreven door 1 van de gevangenen in Alcatraz. Deze meneer is inmiddels al over de 80 en de enige die nog leeft. Het bijzondere was dat hij ook aanwezig was in de winkel en je boek kwam signeren. Gek idee dat hij ooit een zware crimineel was. 

Na ons bezoek aan Alcatraz gaan wij richting Pier 39. Een pier die wel gezellig is, maar ons toch iets te druk en teveel gericht op toerisme. Waar wij vooral voor komen zijn de zeehonden die je kan tegenkomen bij Pier 39. Ze komen hier vooral om te genieten van de zon, die wij inmiddels al 2 dagen niet meer gezien hebben. Toch liggen er nog best veel zeehonden bij de pier, leuk! 

San Francisco

Na Pier 39 is er eigenlijk nog maar 1 ding in de stad wat wij echt willen zien; de Golden Gate Bridge, het icoon van San Francisco. Hoewel mijn interesse in bruggen niet zo groot is en het te bewolkt was om de brug helemaal te zien, wilden wij toch even kijken. Je bent natuurlijk niet in San Francisco geweest als je de Golden Gate Bridge niet bezocht hebt. Toen wij voor de brug stonden kon ik niet begrijpen waarom dit nou echt een must is om te zien. Tja, de omgeving is mooi, maar die brug zelf? Dat is gewoon wat rood ijzer. Echt totaal niet interessant. Dat dit een hoogtepunt is van de stad, zegt ook gelijk genoeg over de rest van de stad, vinden wij. 

Na de Golden Gate Bridge reizen wij terug naar onze Airbnb. Waar wij de volgende dag ook gewoon blijven. Remco moet naar de kapper en we vinden San Francisco zo niet interessant, dat we er geen derde dag willen blijven. Daarnaast zijn we moe en weten wij dat we de aankomende week al onze energie nodig gaan hebben. 

San Francisco
San Francisco

Bezoek in Amerika 

In de avond van ons niks dagje komen mijn broertje en zusje ook aan in San Francisco. We krijgen bezoek! Zij wilden in de zomer voor een event naar Amerika komen en zijn daarom ook gelijk maar even bij ons op bezoek gegaan. De aankomende week reizen zij met ons mee langs de kust, om daarna samen naar Six Flags te gaan in LA. Wij gaan daarna naar Spanje en zij maken nog een korte roadtrip door Amerika. Gezellig! 

Bezoek in Amerika tijdens onze wereldreis
Bezoek in Amerika tijdens onze wereldreis

Route Highway 1 

De aankomende 3 dagen rijden wij met zijn vieren langs de Highway 1, de bekende kustroute die ons van San Francisco naar Los Angeles gaat brengen. Onze eerste stop is Monterey Bay, waar wij om 9 uur ‘s ochtends op een boot stappen om walvissen te spotten. Al snel zien we zeehonden en een enorme groep dolfijnen, super gaaf!

Na een tijdje varen zijn we verder op zee en zien we ook de Humpback Whale, waar wij voor gekomen waren. Die wilden wij echt wel eens in het echt zien! Dit bleek enorm saai, want deze Humpback Whale deed helemaal niks, haha. Maar goed, het is wildlife, dus dat kan gebeuren. We varen verder in de hoop nog meer te spotten. Op dat moment ziet onze captain ineens orka’s. Hoewel wij eerder in Nieuw-Zeeland orka’s spotten, haalt niks het bij de ervaring die we nu kregen. De orka’s zwommen om de boot heen en waren enorm actief. Ze sprongen uit het water, sloegen met hun staarten en jaagden zelfs op een zeeleeuw (die uiteindelijk ontsnapte). Dit was zo gaaf om mee te maken! 

De organisatie waarmee wij gingen heeft er foto’s en filmpjes van gemaakt en daar kijk ik elke keer weer naar met veel plezier. Deze ervaring was top, ik denk een van de gaafste dingen van onze hele reis. De foto’s hieronder heb ik zelf gemaakt en dat was nog verdomd lastig (die beesten zijn snel!) 

Highway 1: walvissen spotten bij Monterey
Highway 1: walvissen spotten bij Monterey
Highway 1: walvissen spotten bij Monterey

Na het spotten van walvissen gaan we ergens wat lunchen. Na de lunch is het tijd om te beginnen met de roadtrip langs de Big Sur, het mooiste deel van de kust en ook de reden voor ons om deze route te willen rijden. Helaas is het enorm bewolkt en hierdoor hebben wij lang niet overal een mooi uitzicht op de kust. Ook is het water wat minder blauw door het zonnetje dat zich maar niet laat zien. Desondanks is het prachtig. De kliffen zijn eindeloos! En omdat foto’s meer zeggen dan woorden, deel ik hieronder gewoon een lading foto’s: 

Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update

Zoals je kan zien is de route langs de kust echt prachtig, met als hoogtepunt de waterval op het strand! Als het 19:00 is bereiken wij eindelijk ons motel. We besluiten met zijn vieren gelijk ergens te gaan eten. En hoewel het leuk is om met zijn tweeën ergens te eten, is het ook wel heel gezellig dat we nu een keer met meer zijn!

De volgende dag rijden wij na het ontbijt eerst richting Hearst Castle. Daar krijgen wij een rondleiding van een enorm saaie en slechte gids. Gelukkig is het mooi weer en is het kasteel van buiten prachtig om te zien. Ook de uitzichten zijn mooi. Na de rondleiding mogen we nog zelf rondlopen, waar wij dankbaar gebruik van maken. Na ongeveer een uur hebben wij alles gezien en hervatten wij onze roadtrip langs de kust weer. 

Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update

Hoewel we het mooiste deel van de kust al gehad hebben, zijn de uitzichten alsnog heel mooi en stoppen we alsnog regelmatig. We zien wat stranden, kliffen en andere mooie dingen. Verder zien we ook ontzettend veel eekhoorns, wat natuurlijk altijd leuk is! 

Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update

Aan het einde van de dag eten we snel iets. Daarna spelen wij met zijn vieren een spelletje. Dit spelletje hadden Remco en ik geleerd in Nieuw-Zeeland van twee Nederlanders, dus het was heel leuk om deze weer eens te kunnen spelen. De volgende dag was alweer de laatste dag van de kustroute. We rijden deze dag naar Solvang en Santa Barbara, twee leuke stadjes. Vooral Santa Barbara is leuk om doorheen te slenteren. 

Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update
Highway 1 Amerika wereldreis update

Afsluiten in Six Flags 

Wij begonnen onze reis door Amerika met een dag in Six Flags en eindigen onze reis met 3 dagen in Six Flags. Alle vier zijn we gek op achtbanen, dus drie dagen lang vermaken wij ons enorm. Het is druk, maar toch weten we alles zo te regelen dat we nooit ergens echt lang wachten. We kunnen overal meerdere keren in en hebben een geweldige afsluiting van onze reis. Ik heb hier helaas geen foto’s van gemaakt, want ik was veel te druk met genieten haha. Het werd trouwens ook eindelijk weer echt mooi weer, na een week met heel weinig zon, scheen de zon in Six Flags constant. Op de laatste dag werd het zelfs bloedheet, zo heet dat er mensen onwel werden (en dat was natuurlijk minder leuk). 

Six Flags was vermoeiend, maar ook echt enorm leuk. Ik had het voor geen goud willen missen in ieder geval. Nu is het tijd om Amerika na 2 maanden achter te laten en dat voelt dubbel. Er is nog zoveel wat we willen zien in dit prachtige land, maar we zijn ook toe aan een nieuw avontuur, met meer cultuur en hopelijk lekkerder eten. Op naar Spanje! En Amerika zien we zeker eens terug. 

Arian en Mariska (mijn broertje en zusje) gaan nog rondreizen in Amerika, dus bij het auto verhuurbedrijf nemen we weer afscheid. Voor even, want we weten dat onze reis niet heel lang meer gaat duren. Op het vliegveld moeten we enorm lang wachten en in de avond verlaten wij dan toch echt het mooie Amerika! 

De volgende wereldreis update komt dan ook vanuit Spanje! Wij zijn heel benieuwd naar Spanje en kijken uit naar onze roadtrip door Andalusië. 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow