Wereldreis update #15 | Weken vol hoogtepunten in West-Amerika

by | Jun 14, 2019 | Wereldreis updates | 16 comments

Dat wij Amerika helemaal geweldig vinden is je vast niet ontgaan. De natuur is er zo uniek, afwisselend en zo mooi, dat het constant lijkt alsof we in een droom leven. Omdat wij zo druk bezig zijn met reizen en mooie dingen zien, vergeet ik er gewoon updates over te schrijven. Hoogtijd voor een nieuwe wereldreis update dus! De laatste keer eindigden wij in het mooie Page. Deze keer neem ik jullie mee naar onder andere Bryce Canyon, Arches en het geweldige Yellowstone.

Bryce Canyon

Na wat dagen in Page is het tijd om door te reizen richting Bryce Canyon. We overnachten hiervoor in Beaver, wat er nog best een stuk vandaan lag (maar wat dichtbij is voor Amerikaanse begrippen). De route die wij rijden is echt prachtig mooi. Eenmaal bij ons motel aangekomen doen we de rest van de dag vrij weinig.

We hebben twee volle dagen voor Bryce gepland en dat dat te veel is wisten wij van te voren. Eén van de dagen zou het alleen enorm gaan sneeuwen, dus we hadden een reserve dagje. De sneeuw kwam niet, dus konden wij op zaterdag richting Bryce Canyon. Bryce Canyon is relatief klein en echt geweldig mooi. Helaas is de wandeling die wij willen doen gesloten door de sneeuwval (volgens vele is het de mooiste wandeling van Bryce, dus wij balen enorm), maar desondanks hebben wij een geweldige dag in Bryce. We doen een Ranger walk, lopen de Queens garden trail en genieten van geweldige uitzichten langs de weg. Aan het einde van de middag rijden wij terug richting ons motel en kijken wij echt heel positief terug op Bryce. Wat een mooi en verrassend park is dit. De natuur is echt bijzonder!

De volgende dag blijven wij bij ons motel, we zijn moe en hadden deze dag toch als reserve dag.

Bryce Canyon Amerika USA Wereldreis update

Het onbekende Capitol Reef

Toen wij in Bryce Canyon een Ranger Walk deden vroeg een Amerikaans stel wat onze volgende bestemming zou zijn. Toen wij zeiden dat wij richting Capitol Reef National Park gingen keken ze ons verbaasd aan; ze hadden er nog nooit van gehoord. Volgens de ranger was het een onbekend park, maar toch echt een van de mooiste. Dat beloofd veel goeds!

We kunnen een snelle route nemen, maar omdat we de hele dag hebben, rijden wij via Byway 12. Een scenic route die nog wel eens omschreven wordt als de mooiste route van Amerika. Het begin valt ons enorm tegen, hoewel het mooi is, hebben wij veel mooiere routes gereden in Amerika. Maar op een gegeven moment wordt de route adembenemend mooi en rijden wij door een geweldig en uniek landschap. De weg is smal met enorme afgronden, dus het is wel behoorlijk spannend.

Scenic Byway 12 Utah USA Amerika, wereldreis update
Scenic Byway 12 Utah USA Amerika, wereldreis update

De volgende dag is het tijd om Capitol Reef National Park te verkennen. We vragen eerst om tips bij het Visitor Centre, want wij hebben geen idee wat er te doen is. We treffen een hele enthousiaste ranger die probeert Nederlands te leren en al wat woorden kent. Grappig!

We doen twee wandelingen en rijden de scenic route in het nationale park. Onze eerste wandeling is een hele populaire in het park, maar ook gelijk een hele mooie. Na de wandeling richting Hickman Bridge rijden wij de scenic route. Dit is een van ze mooiste scenic routes in een nationaal park tot nu toe, wauw, wat een uitzichten!

Als we dit gedaan hebben doen wij nog een wandeling door een prachtige canyon. Hier is het lekker rustig en de wandeling is heerlijk relaxed. Als we er genoeg van gezien hebben keren we om en rijden we terug richting ons motel.

Capitol Reef National Park, Amerika USA
Capitol Reef National Park, Amerika USA
Capitol Reef National Park, Amerika USA
Capitol Reef National Park, Amerika USA
Capitol Reef National Park, Amerika USA
Capitol Reef National Park, Amerika USA

Arches & Canyonlands National Park

We hebben inmiddels al redelijk wat parken bezocht en er staan er ook nog genoeg op het lijstje. De eerst volgende parken die wij bezoeken zijn Arches National Park en Canyonlands National Park. Deze parken liggen allebei heel erg dichtbij elkaar, ideaal!

De eerste dag gaan we gelijk naar Arches en dit blijkt een van onze favoriete parken. Het is hier echt heel mooi. Wij hadden eigenlijk verwacht dat je vooral wat bogen zou zien en verder niks, maar dat hadden wij mis. Als je door het park rijdt heb je constant prachtige uitzichten op besneeuwde bergtoppen en een geweldige, rotsachtige omgeving. Je ziet vreemde rotsformaties en natuurlijk bogen. Het park bestaat uit 3 delen en vandaag bezoeken wij de windows sectie. We doen hier wat korte wandelingen en kijken onze ogen uit, het is zo mooi! Helaas is Arches wel echt heel druk.

Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA
Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA
Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA
Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA
Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA
Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA
Wereldreis update #15: Arches National Park, Amerika USA

De volgende dag bezoeken wij Canyonlands. Canyonlands is heel mooi, maar toch niet helemaal ons park. Het valt wat tegen na al het natuurgeweld wat wij al gezien hebben en door de enorme wind die dag is buiten de auto staan heel onaangenaam. Toch vind ik Canyonlands mooi en een stop waard als je tijd hebt.

Canyonlands Amerika USA
Canyonlands Amerika USA

Onze laatste dag in de omgeving gaan we terug richting Arches. Deze dag is het minst warm en daarom besluiten wij vandaag de hike naar Delicate Arch te doen. Dit is de bekendste boog van Arches en de hike er naar toe duurt 1-3 duur. Wij waren binnen 1,5 uur terug en vonden het veel makkelijker van verwacht. Wel waaide het echt extreem hard, waardoor we snel terug gingen naar beneden. Bovenin voelde het ook niet helemaal veilig met die wind.

Na deze wandeling deden wij nog een deel van de wandeling door Devil’s Garden, wat ook prachtig was. Wij sloten af met een korte wandeling van een paar meter naar Sanddune Arch en besloten toen om terug te gaan naar ons motel. We hadden alles gezien en gedaan wat we wilden zien, en we waren doodmoe.

Arches National Park in Amerika

De lange rit richting Yellowstone

Na geweldige dagen bij Arches, volgen er wat rijdagen met enorm lange afstanden. Vanaf Arches rijden wij eerst richting Salt Lake City, hier doen wij niks omdat de stad gewoon niet zo interessant is. Na een overnachting rijden wij door richting Idaho Falls. Wij wilden de dag erna vanaf hier Grand Teton National Park bezoeken, maar hadden ons niet goed ingelezen. Idaho Falls bleek hier nog een ruime twee uur bij vandaag te liggen en het was daarnaast zo bewolkt dat je niks zag. Zo jammer, want ik had me echt verheugd op Grand Teton!

We besloten Grand Teton te bezoeken tijdens onze bezoek aan Yellowstone, ten minste, als het weer beter zou worden dan de voorspellingen (en die waren heel slecht, alleen sneeuw en regen).

Het geweldige Yellowstone

We rijden van Idaho Falls richting het stadje West Yellowstone, waar wij de aankomende dagen verblijven. Omdat het hier ineens rond het vriespunt is, kopen wij eerst een warme trui. Anders gaan wij die kou nooit overleven. Wij lunchen wat en slenteren door het stadje. Dan is het tijd om in te checken in ons motel waar wij even bijkomen van alle lange reisdagen hiervoor.

De eerste dag in Yellowstone doen wij de Lower Loop van de Scenic Route. Volgens de man bij het Visitor centrum kan je dit in 4 uur wel doen, wij hebben de hele dag nodig en hebben zelfs dan nog niet alles gedaan. We doen veel korte boardwalks, zien gekleurde warmwaterbronnen en zien de Old Faithful Geyser meters de lucht in spuiten. Zo gaaf! Als kers op de taart zien wij geweldige valleien, de grand canyon van Yellowstone en een prachtige waterval. In de auto zeggen wij tegen elkaar: Yellowstone is echt het gaafste park van Amerika! Ook al zijn we wel even geïrriteerd als wij ineens in de file terecht komen. We hadden niet zoveel benzine meer, maar genoeg om terug te komen. Nou, mooi niet als we ineens enorm lang moeten file rijden. Onze benzine meter zakte enorm naar beneden, dus na twintig minuten in de file draaiden we om. Gelukkig zit er een stuk terug een tankstation, want op deze manier komen wij nooit meer terug bij ons motel.

Als we onze tank volgooien met benzine valt er een last van onze schouders af, want stiekem was het enorm spannend of we het wel gingen redden. En tja, vast staan zonder benzine midden in een nationaal park staat niet echt op mijn bucketlist. Als we terugrijden naar ons motel komen wij opnieuw in de file. Uiteindelijk duurt dit 1,5 uur. De oorzaak? Een kudde bizons op de weg.

Yellowstone National Park wereldreis update
Yellowstone National Park wereldreis update
Yellowstone National Park wereldreis update
Yellowstone National Park wereldreis update
Yellowstone National Park wereldreis update
Yellowstone National Park wereldreis update
Yellowstone National Park wereldreis update

De tweede dag zouden wij eigenlijk richting Grand Teton National Park gaan, omdat het weer vandaag het beste zou worden. Maar de voorspellingen voor onze laatste dag waren zo slecht en wij wilden niks van Yellowstone missen, dus besloten wij het om te draaien en nu de Upper Loop van Yellowstone te rijden. Deze loop vonden wij nog mooier dan die van de dag ervoor. We hebben uitzichten op de bergen, zien de Mammoth Hot Springs en spotten enorm veel wildlife in de Lamar Valley. We balen enorm dat we geen verrekijker hebben (want er worden in de verte beren en wolven gespot), maar genieten alsnog enorm. Omdat een weg nog dicht is (gaat natuurlijk 1 dag later pas open), moeten we dezelfde weg terugrijden. Zeker geen straf! En het leuke is dat we nog steeds geen sneeuwbuien gehad hebben.

Twee dagen lang vertrekken wij om 7:00 in de ochtend en komen wij rond 19:30 pas terug. We zijn dan ook helemaal kapot. Toch hopen wij onze laatste dag nog richting Grand Teton te gaan. Helaas is het weer daar echt slecht, we bekijken de live webcams, maar het is echt heel bewolkt dus je ziet letterlijk niks. Omdat het weer bij Yellowstone wel goed is, baal ik stiekem wel dat we onze volgorde omgedraaid hebben. Ook al is een rustdag na die drukke dagen heel erg welkom!

En omdat ik Yellowstone dus zo gaaf vond, schreef ik er gelijk een artikel over; 9 redenen waarom Yellowstone op jouw bucketlist moet!

Yellowstone National Park Amerika USA wereldreis
Yellowstone National Park Amerika USA wereldreis
Yellowstone National Park Amerika USA wereldreis
Yellowstone National Park Amerika USA wereldreis
Yellowstone National Park Amerika USA wereldreis

Wij weten ook zeker dat we terugkomen naar Yellowstone en dan minstens 4 dagen blijven, zodat we ook kunnen hiken. Nu waren de hikes nog dicht door de beren en de sneeuw. Daarnaast willen we dan ook opnieuw een poging doen om Grand Teton te bezoeken (en dan ook gelijk wat dichterbij te verblijven). Nu konden we niet wachten, omdat onze volgende accommodatie al geboekt was (weten we ook gelijk waarom we dat nooit doen).

Zo, dit was onze tweede wereldreis update vanuit Amerika. Het is geweldig hier en wij weten zeker dat we terugkomen om meer van dit geweldige land te ontdekken. De volgende keer neem ik jullie in ieder geval meer naar Las Vegas, Zion, Death Valley, Lake Tahoe en Yosemite. Ik heb er zin in!

Meer wereldreis updates lezen? Die vind je hier

Ben jij al eens in Amerika geweest?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow