Wat te doen op La Graciosa? Bezienswaardigheden + tips voor een dagtrip

door | Laatste update Aug 12, 2022 | Gepubliceerd Jul 23, 2022 | Europa, Spanje | 6 reacties

La Graciosa is een prachtig klein eilandje in Spanje. Het ligt vlakbij het bekendere Canarische eiland Lanzarote en is vanaf daar dan ook makkelijk te bereiken met de boot. La Graciosa is een vulkanisch eiland met prachtige natuur en hele mooie stranden. Je kunt hier geweldige wandelingen maken en mooie routes fietsen. Een dagtrip La Graciosa is dan ook echt een aanrader! Meer weten? Lees dan hier over de leukste La Graciosa bezienswaardigheden en de beste tips voor La Graciosa. Natuurlijk geef ik ook een antwoord op de vraag; wat te doen op La Graciosa?

La Graciosa bij Lanzarote

La Graciosa is dus een super klein Canarisch eiland ten noorden van Lanzarote. Er zit slechts 2 kilometer tussen deze 2 eilandjes in. Het eiland is onderdeel van het natuurpark van de archipel Chiniio. Veel mensen doen een dagtrip La Graciosa vanuit Lanzarote. En hoewel het eiland klein is en je met een dagtrip een goede indruk kunt krijgen, kun je in 1 dag niet alles zien. 2 dagen is wat dat betreft echt perfect.

Ik ga straks beginnen met wat algemene tips voor La Graciosa en daarna deel ik ook de mooiste La Graciosa bezienswaardigheden. Reis je naar La Graciosa vanuit Lanzarote? Dan heb je ook wat aan mijn artikel over de bezienswaardigheden op Lanzarote!

Tips voor La Graciosa

Ik start met wat handige tips voor La Graciosa die je echt moet weten voor je vertrekt!

Hoe bereik je La Graciosa in Spanje?

Je bereikt La Graciosa door vanaf Lanzarote de boot te pakken. De ferry vertrekt vanaf het plaatsje Orzola en brengt je in zo’n 30 minuten naar La Graciosa. Er zijn 2 maatschappijen die deze route afleggen. De ene maatschappij vertrekt op het hele uur, de andere op het halve uur. De boot gaat dus vrij regelmatig. Let op: er zijn ook hele en halve uren dat de boot niet gaat, dit is vooral in de middag!

Wij kozen ervoor om gewoon naar de haven te rijden en ter plekke een ticket te kopen voor de eerstvolgende boot. Op je kaartje staan ook de tijden van de boten die teruggaan, handig! De prijzen zijn bij beide maatschappijen ongeveer hetzelfde. Je betaalt rond de €28,- per persoon voor een retour.

La Graciosa dagtrip

Vervoer op La Graciosa tijdens je dagtrip La Graciosa

Eenmaal aangekomen op La Graciosa moet je kiezen op welke manier je het eiland wilt verkennen. Dit kan op drie manier, of je gaat met de auto, of je pakt de fiets, of zult moeten wandelen.

Kies je voor de auto? Dan mag je in ieder geval niet zelf rijden. Er zijn wel taxi’s en jeeps die je het eiland rondbrengen. Er zijn alleen maar zandweggetjes op het eiland.

Fietsen kun je voor €10,- per dag huren. Je krijgt dan een mountainbike mee waarmee je het hele eiland over kunt rijden. De routes staan duidelijk aangegeven.

Je kunt ook wandelen. Let op dat je dan echt keuzes moet maken tijdens je dagtrip La Graciosa. Want hoewel het eiland klein is, ben je echt wel een tijdje bezig als je het hele eiland te voet wilt verkennen.

Zelf besloten wij fietsen te huren en zijn hier heel blij mee geweest. Wat mij betreft is dit dan ook de beste manier om het eiland te verkennen. Je kunt overal makkelijk komen en kunt onderweg genieten van de prachtige natuur. Sommige zandpaden waren wel lastig om overheen te fietsen, dus op een aantal stukjes zijn wij een klein stukje gaan lopen. Maar deze meeste wegen zijn goed geschikt voor de fiets.

Fietsen op La Graciosa in Spanje

La Graciosa bezienswaardigheden: wat te doen op La Graciosa?

Nu je weet hoe je het eiland bereikt en hoe je jezelf het beste kunt verplaatsen tijdens je dagtrip La Graciosa, is het tijd om een antwoord te geven op vraag: wat te doen op La Graciosa?

1. Slenter in Caleta de Sebo

Met de ferry kom je aan in Caleta de Sebo, het grootste stadje op het hele eiland. Het uitzicht op dit stadje vanuit de ferry is echt mooi om te zien. Verder vind je hier horeca en winkeltjes waar je dingen kunt kopen voor je dagtrip La Graciosa. De wegen hier zijn helemaal van zand en het is dus best leuk om hier even kort een kijkje te nemen voor je de rest van het eiland gaat verkennen.

Caleta de Sebo

2. Fietsen door Parque Natural Archipiélago

Als je vanuit Caleta de Sebo richting het mooiste strand van La Graciosa fietst (Playa de las Conchas), kom je vanzelf door dit mooie natuurgebied heen. Dit is een prachtig stuk natuur met allemaal vulkanen. Het is echt leuk om hierdoorheen te fietsen en te wandelen en af en toe te stoppen voor een mooie foto.

Wat te doen op La Graciosa? fietsen!
Wat te doen op La Graciosa? fietsen!
Wat te doen op La Graciosa? fietsen!

3. Relax op Playa de las Conchas

Het mooiste strand van heel La Graciosa is Playa de las Conchas. Dit witte strand is echt geweldig om te zien en behoort ook echt bij de mooiste La Graciosa bezienswaardigheden. Het strand ligt aan de voet van een vulkaan, is prachtig wit en heeft super mooi blauw water. Het is echt een aanrader om over het strand te wandelen, want onderweg kijk je je ogen uit. Aan het uiteinde van het strand kun je een pad omhoog klimmen. Doe dit zeker zodat je nogmaals een geweldig uitzicht hebt over Playa de las Conchas.

Na je wandeling is het fijn om een lekker plekje op het strand uit te zoeken en gewoon lekker te picknicken en te relaxen. Het water is hier vrij wild, dus zwemmen kan je hier beter niet doen. Maar relaxen op het zand is hier heerlijk. En ondertussen geniet je van al het natuurschoon om je heen.

La Graciosa bezienswaardigheden: Playa de las Conchas
La Graciosa bezienswaardigheden: Playa de las Conchas
La Graciosa bezienswaardigheden: Playa de las Conchas

4. Beklim Montaña Bermeja

De vulkaan bij Playa de las Conchas heeft Montaña Bermeja en kun je vrij eenvoudig beklimmen. In zo’n 20 minuten bereik je de top en vanaf hier heb je een 360 graden uitzicht over La Graciosa. Echt prachtig mooi! Je ziet de vulkanen, maar ook een stukje van Playa de las Conchas. Het pad is vrij stijl, maar prima te doen.

La Graciosa tips: Montana Bermeja

5. Rijd langs de kust richting Pedro Barba

Pedro Barba is het andere dorpje op het eiland. Het is echt super klein. Wat leuk is, is om na je wandeling of na het relaxen bij Playa de las Conchas te fietsen richting de dorp. Je kunt de kust volgen en maakt op die manier een mooi rondje. Langs de kust kom je nog diverse mooie uitzichten en mooie stranden tegen. De kliffen zijn ook prachtig om te zien!

6. Bekijk Playa del Salado

Een mooie strand op La Graciosa dat je ook zeker moet bezoeken tijdens je dagtrip La Graciosa is Playa del Salado. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de kliffen van Lanzarote. Het water is hier blauw en de kust echt prachtig.

Playa del Salado

7. Wandel naar Playa Francesa

Vanaf Playa del Salado kun je prachtig wandelen naar Playa Francesa, een van de mooiste stranden van het eiland. De wandeling is prachtig, omdat je constant geweldige uitzichten hebt op de kliffen van Lanzarote en het prachtige blauwe water. Eenmaal aangekomen op Playa Francesa kun je een duik nemen, aangezien dit strand wel geschikt is om te zwemmen.

Heb je weinig tijd? Ga dan op de fiets naar dit strand toe. Sommige stukken zul je moeten lopen door het losse en diepe zand, maar een groot deel van het pad kan je gewoon prima fietsen!

Op Playa Francesa is het een aanrader om het hele strand over te wandelen. Aan het einde van het strand heb je namelijk nog een super mooi uitzicht op de zee en het strand. Zo ziet het er ineens weer heel anders uit!

Dagtrip la Graciosa / doen op La Graciosa / La grciosa bezienswaardigheden / tips voor La Graciosa
Playa Francesa
Playa Francesa

8. Bezoek Playa de la Cocina

Een van de andere stranden op La Graciosa die zeker behoort bij de mooiste La Graciosa bezienswaardigheden is Playa de la Cocina. Dit strand kun je alleen tevoet bereiken. Vanaf Playa Francesa loop je hierheen in zo’n 40 minuten. Het strand is echt prachtig aangezien het zand hier mooi van kleur is, het water prachtig blauw is en het strand omringd wordt door een vulkaan. Echt iets wat je moet doen op La Graciosa.

Dagtrip La Graciosa: een goede dagplanning

Als je alles wilt doen op La Graciosa wat hierboven staat, heb je eigenlijk 2 dagen nodig en is een dagtrip niet genoeg. Zelf hadden wij ook maar een dag en moesten wij dus ook echt keuzes maken. Daarom deel ik hieronder wat mogelijkheden voor je dagtrip La Graciosa, zodat jij kunt kijken wat voor jouw het leukste is!

Optie 1: rondje fietsen

De eerste optie is om vanaf de haven te fietsen richting Playa de las Conchas. Daar beklim je Montaña Bermeja, wandel je over het strand en kun je nog even relaxen. Daarna fiets je via de kust richting Pedro Barba. Onderweg kom je nog heel veel mooie stops tegen. Je sluit je rondje weer af in Caleta de Sebo.

Optie 2: wandelen langs de kust

Bij deze optie huur je geen fiets en wandel je een prachtig stuk langs de kust. Eerst loop je vanaf Caleta de Sebo richting Playa del Salado. Vanaf daar wandel je richting Playa Francesa en vervolgens ga je door richting Playa de Cocina. Als je nog energie over hebt, kun je ook nog Montaña Amarilla beklimmen voor geweldige uitzichten op het eiland.

Optie 3: stranden hoppen met de fiets

De optie die wij kozen, is het combineren met de 2 opties hierboven. Wij fietsten eerst van Caleta de Sebo naar Playa de las Conchas. Hier kun je dit strand ontdekken en Montaña Bermeja beklimmen. Als je dit gedaan hebt volg je hetzelfde pad terug en fiets je richting Playa del Salado en naar Playa Francesa. Afhankelijk van de tijd, kun je vanaf daar nog wandelen richting Playa de Cocina. Wij hadden hier zelf geen tijd meer voor en zouden onze boot missen als wij dit deden. Maar, wij waren ook niet super vroeg op het eiland, wat ik achteraf jammer vond.

Welke optie raad ik aan?

Alle opties zijn leuk, het hangt er echt vanaf wat je sowieso wilt zien. Wat wij gedaan hebben vond ik echt leuk, omdat je daardoor echt alle kanten van het eiland kunt zien. Het nadeel is dat je een stuk hetzelfde fietst. Ook moet je voor optie 3 vroeg op het eiland zijn, zodat je echt alles uit je dagtrip La Graciosa kunt halen. Zelf waren wij er eigenlijk pas laat, dus hebben hierdoor niet alles kunnen doen wat ik in mijn hoofd had van te voren.

Het beste is natuurlijk om 1 dag optie 1 te doen en dan nog een dag uit te trekken voor optie 2.

Dagtrip vanuit Lanzarote

Dit is in ieder geval alles wat je moet weten voor een dagtrip La Graciosa. Hopelijk heb je genoeg tips voor La Graciosa verzameld en een goed beeld gekregen van de mooiste La Graciosa bezienswaardigheden. Dit eiland mag je in ieder geval echt niet missen tijdens je vakantie op Lanzarote en is echt een hoogtepunt van je reis! En zoals je ziet zijn er genoeg dingen die je kunt doen op La Graciosa en is het er prachtig.

Wat zou jij willen doen op La Graciosa?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow