Wat te doen op Capri? Tips + bezienswaardigheden voor een dagtrip!

door | Laatste update Sep 24, 2022 | Gepubliceerd Aug 31, 2022 | Europa, Italië | 4 reacties

Capri is een prachtig eiland in de golf van Napels in Italië. Het is een populaire bestemming bij beroemdheden die hier een vakantiewoning hebben, maar ook voor de ‘gewone’ mens is Capri leuk om te bezoeken. De natuur is prachtig, er zijn leuke dorpjes en nog veel meer leuke bezienswaardigheden op Capri. In dit artikel deel ik dan ook mijn beste Capri tips en geef ik antwoord op de vraag: wat te doen op Capri? Zodat jij ook je dagtrip Capri kunt plannen!

Dagtrip Capri vanuit Napels of Sorrento

Capri is een prachtig eilandje in de golf van Napels, in de regio Campania. Het eiland is 10,4 km2 groot. Capri is bergachtig en heeft steile kliffen, maar ook een aantal vlakke stukken. Het eiland heeft 2 prachtige dorpjes en is echt perfect voor een leuke dagtrip vanuit Napels of Sorrento. Vanaf beide plekken is Capri slechts 30 minuten varen en je bent er dus zo. Maar, ook voor meerdere dagen is er genoeg te doen op Capri.

In de havens van Sorrento en Napels kun je prima op de dag zelf een ticket kopen voor de boot. De boten varen vrij regelmatig. Zelf gingen wij heen vanaf Napels, lieten wij onze bagage achter bij een winkeltje in de haven van Capri en voeren na onze dagtrip Capri richting Sorrento. De boot naar Capri kost ruim €20,- voor een enkeltje.

Naast een dagtrip Capri, zijn er nog veel meer leuke plekken die je kunt bezoeken voor een dagtrip! Nieuwsgierig? Lees dan eens mijn artikel over dagtrips vanuit Napels of Sorrento

Vervoer op Capri

Voor je een dagtrip Capri gaat maken, is het handig om alvast te weten hoe je je kunt verplaatsen op het eiland. Er zijn verschillende manieren; met het openbaar vervoer, de taxi of lopend. Zelf deden wij veel met het openbaar vervoer, dit kost vaak €2,- per ritje. Ook hebben wij veel gewandeld tijdens onze dagtrip Capri en pakten wij 1 keer de taxi om tijd te besparen en omdat de taxi een bezienswaardigheid op zich is op Capri!

Capri bezienswaardigheden: wat te doen op Capri?

Capri is niet super groot, maar er is genoeg te doen op Capri. Hieronder vertel ik over de leukste en mooie Capri bezienswaardigheden.

1. Bezoek Marina Grande

Als je de boot vanaf Napels of Sorrento pakt richting Capri, zul je aankomen in Marina Grande. Dit is een gezellige en toeristische haven waar het leuk is om even rond te lopen. Het water is hier prachtig blauw, de gebouwen vrolijk gekleurd en je hebt een mooi uitzicht op de Vesuvius vanaf hier. Verder is dit een goede plek om lekker op het terras te zitten en te relaxen.

Wat te doen op Capri? Marina Grande

2. Slenter door Capri stad

Een van de leukste Capri bezienswaardigheden is Capri stad. Vanaf Marina Grande kun je met de funiculaire omhoog naar de stad. Deze stad heeft mooie uitzichten op de omgeving en leuke straatjes om doorheen te slenteren.

Dagtrip Capri bezienswaardigheden: Capri stad

3. Geniet van het uitzicht vanaf Giardini di Augusto

Vanaf Capri stad loop je zo richting Giardini di Augusto, een botanische tuin vanaf waar je een geweldige uitzicht hebt op de ruige kust van Capri en op Via Krupp. Via Krupp is een wandelroute vanaf het water naar de tuinen, het uitzicht op deze route is geweldig. Je mag de wandelroute in verband met de veiligheid niet lopen. Voor de botanische tuin betaal je trouwens entree. Maar het uitzicht is het echt waard!

Capri tips: Via Krupp
Capri tips: Via Krupp

4. Wandelen vanaf Belvedere Tragara

Na je bezoek aan de tuinen loop je door richting Belverdere Tragara. Dit is een van de mooiste uitzichtpunten van het eiland en mag je dan ook zeker niet missen. Vanaf hier kun je ook een wandelpad volgen langs de kust. Dit pad is echt prachtig en geeft je gegarandeerd de mooiste uitzichten. Zorg voor voldoende water, want af en toe moet je behoorlijk wat traptreden beklimmen. Deze wandeling is wel zeker iets wat je moet doen op Capri.

Wat te doen op Capri?

5. Bezoek Arco Naturale

Als je de wandeling volgt kom je eigenlijk al vlakbij Arco Naturale uit. Wil je de wandeling niet doen? Dan kun je naar Arco Naturale lopen via het stadje Capri. Arco Naturale is een van de mooiste plekken van het eiland. Hier vind je een natuurlijke boog met uitzicht op de prachtige kust en het heldere blauwe water. Echt prachtig!

Dagtrip Capri tips: Arco Naturale

6. Ontdek Anacapri

Je gaat weer terug naar Capri stad om vanaf daar de bus te pakken richting Anacapri, het andere dorpje op het eiland. Anacapri is misschien nog wel leuker dan Capri zelf. Het heeft gezellige pleintjes en een hele bijzondere kerk om te bezoeken. Voor deze kerk moet je entree betalen, maar het is het waard. Hier vind je namelijk een hele gave en bijzondere tegelvloer. Echt leuk om te zien.

Capri bezienswaardigheden: Anacapri
Capri bezienswaardigheden: Anacapri

7. Neem de stoeltjeslift naar Monte Solaro

Vanaf Anacapri kun je de stoeltjeslift nemen naar Monte Solaro, het hoogste punt van Capri. Vanaf hier heb je echt een geweldig uitzicht over het hele eiland. Het moet adembenemend mooi zijn. Omdat wij beide hoogtevrees hebben, durfden wij deze open stoeltjesliften niet aan. Maar eigenlijk is dit zeker iets wat je moet doen op Capri tijdens je dagtrip Capri.

8. Maak een ritje met de taxi

De taxi op Capri is een bezienswaardigheid op zich. De taxi’s die hier rijden zijn namelijk allemaal cabrio’s en rijden rond met open dak. Leuk om eens te doen! Wij doen dit soort dingen normaal nooit, maar om tijd te besparen en omdat het ons leuk leek, besloten wij gewoon eens met de taxi te gaan vanaf Anacapri naar Marina Grande.

9. Maak een boottocht rondom het eiland

Een van de leukste dingen om te doen op Capri is het maken van een boottocht rondom het eiland. Wij deden dit zelf aan het einde van de dag, omdat de boot dan niet bij Blue Grotto stopt en wij hier toch niet heen wilden. Wil je hier wel heen? Dan moet je je boottocht in de ochtend plannen.

De boten varen voor €20,- het hele eiland rond. Een boottocht met stop bij de Blue Grotto duurt 2 uur, anders duurt het 1 uur. Voor de Blue Grotto moet je overstappen op een kleiner bootje en dan kun je de grot binnen varen. De ingang is heel klein, maar de grot zelf niet. Het water in de grot is echt prachtig mooi en heel blauw. Je betaalt hiervoor nog €14 per persoon extra en degene die de boot vaart verwacht nog een fooi.

Als je aan het einde van de dag gaat, moet je erop letten dat veel boottours niet rond het hele eiland meer varen, maar slechts een klein stukje doen. Wij wilden dit niet en wilden echt graag het complete rondje varen. Wil je dit ook? Ga dan mee met Capri Bell, die varen de hele dag door het hele rondje. De boten zijn wel vrij vol en de reviews op Google heel slecht. Zelf hebben wij het anders ervaren en vonden wij het een leuke tour. Via deze link kun je ook een leuke boottocht boeken.

De boottocht was voor ons echt een hoogtepunt van onze dagtrip Capri. Wat mij betreft is dit dan ook echt een van de beste Capri tips.

Wat te doen op Capri? Capri tips + Capri bezienswaardigheden
Wat te doen op Capri? Capri tips + Capri bezienswaardigheden
Wat te doen op Capri? Capri tips + Capri bezienswaardigheden
Wat te doen op Capri? Capri tips + Capri bezienswaardigheden
Wat te doen op Capri? Capri tips + Capri bezienswaardigheden
Dagtrip Capri: boottocht

Overige Capri tips

Nu je weet wat je moet doen op Capri en wat de mooiste Capri bezienswaardigheden zijn, is het tijd om mijn laatste Capri tips met je te delen. Ik vertel je iets over de prijzen op Capri en deel de perfecte planning voor een dagtrip Capri.

Kosten op Capri

Capri is echt een heel duur eiland. Als je hier op een mooi terras gaat zitten, betaal je al snel €7,- voor het meest simpele drankje. Soms zelfs nog meer. Wij kochten daarom in Anacapri een simpele crêpe als lunch en ploften 1 keer neer op een terras omdat onze boot pas over 1,5 uur zou gaan. Dineren deden wij weer in Sorrento. Aangezien ook de activiteiten op Capri best duur zijn en de ferry naar Sorrento of Napels ook niet goedkoop is, lopen de kosten voor dagtrip Capri behoorlijk op als je even niet oplet.

Ik denk dat je zelfs zonder gekke dingen zo rond de €80,- tot €100,- per persoon kwijt bent voor een dagtrip Capri. Dit is dan inclusief ferry en je boottocht rondom het eiland (dat is samen al ruim €60).

De perfecte planning voor een dagtrip Capri

Je kunt natuurlijk langer blijven op Capri, dan hoef je geen strakke planning aan te houden, maar als je kiest voor een dagtrip Capri is het handig om het een en ander te plannen voor je. Zo weet je zeker dat je geen mooie Capri bezienswaardigheden mist. Het is te doen om alle Capri bezienswaardigheden uit dit artikel te bezoeken als je een dagtrip maakt. Ik vertel hieronder hoe.

Je pakt vroeg de boot vanaf Napels of Sorrento en komt dan aan in Marina Grande. Pak gelijk de Funiculaire naar Capri stad. Slenter dan rond in Capri stad en bezoek de botanische tuin. Begin daarna aan de wandeling vanaf Belvedere Tragara. Na de wandeling bekijk je Natural Arch en loop je terug naar Capri. Hier kun je dan lekker lunchen en even uitrusten.

Als je bent uitgerust pak je de bus naar Anacapri om dit stadje te verkennen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om met de stoeltjeslift omhoog te gaan. Dit is wel afhankelijk van de tijd, als het inmiddels al best laat is, zou ik dit overslaan en na een rondje Anacapri al de taxi of bus pakken richting Marina Grande. Eenmaal aangekomen in Marina Grande regel je een boottocht rondom het eiland. Een uur later kom je terug en kun je de ferry terug nemen richting Napels of Sorrento.

Dit is wat mij betreft de perfecte planning voor een dagtrip Capri, waarbij je eigenlijk alle belangrijke Capri bezienswaardigheden ziet, zodat je een goede indruk kunt krijgen van het eiland.

Wil je wel graag naar de Blue Grotto? Start je dag dan met een boottochtje en ga daarna pas richting Capri stad.

En na je dagtrip, kun je ook nog een gave stedentrip Napels maken! Meer lezen? Ik vertel in dit artikel wat je moet doen in Napels. 

uitzicht op de Vesuvius

Dit is wat mij betreft alles wat je zeker moet doen op Capri in Italië. Hopelijk heb je door dit artikel een goed beeld gekregen van het eiland en weet je nu wat de mooiste Capri bezienswaardigheden zijn en heb je wat leuke Capri tips kunnen verzamelen. Wij vonden een dagtrip Capri in ieder geval heel erg de moeite waard en ik kan het iedereen aanraden!

Zou jij een dagtrip Capri willen maken?

Dit artikel bevat een Affiliate link. 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow