Wat te doen met je reisfoto’s?

by | Jan 17, 2017 | Fotografie, Reisgadgets | 12 comments

Je kent het vast wel, tijdens je reis neem je je camera mee en je komt thuis met honderden, misschien wel duizenden foto’s. Naar de meeste kijk je nooit meer om en dat is echt zonde. Maar wat doe je nu eigenlijk met al deze foto’s? Ik deel vijf leuke, originele ideeën voor jouw reisfoto’s!

1. Maak een fotoboek

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie, maar daardoor niet minder leuk. Maak na elke reis een fotoboek en tijdens het bladeren haal je zo die reisherinneringen weer terug in huis. Zelf begin ik altijd direct na een reis met het maken van een fotoboek, zo vergeet je niks en ga je ook niet achter lopen. Het is leuk om te maken en ook nog eens leuk om door te kijken! Je kunt foto’s laten afdrukken en die zelf inplakken, of digitaal een fotoboek maken. Zelf geef ik voorkeur aan het laatste, je kunt hier prachtige achtergronden toevoegen, mooie (leesbare) teksten schrijven en de foto’s blijven mooi. Je kunt dit doen bij heel veel verschillende aanbieders, zelf kies ik vaak voor Pixum, de kwaliteit is goed en ze hebben veel leuke aanbiedingen. Fotofabriek wordt verder vaak goed beoordeeld. 

Wat te doen met je reisfoto's fotoboek reisfoto's

2. Je reisfoto’s op karton

Huh, foto’s op karton? Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit vond klinken alsof je een foto op een kartonnendoos print en dit aan je muur hangt. Klinkt niet echt mooi eigenlijk. Maar het is wel mooi. Wij mochten een fotoafdruk op karton testen in een unieke snijvorm. Dit deden wij bij fotofabriek en ik vond het eigenlijk verrassend leuk. De foto is super mooi afgedrukt en de kwaliteit is goed. Het voelt stevig en dik aan. Op de achterkant zitten plak strips om de foto op te hangen en die werken echt goed. De vorm laat de foto mooi uitkomen en de foto is mooi egaal. Wij kozen zelf voor een zeshoek, maar je kunt ook voor een vierkant, een cirkel, een auto, een wolk en nog meer vormen kiezen. Zo kun je je muur dus op een creatieve manier opvrolijken met je reisfoto’s.  Een nadeel vind ik de randen, die zijn niet dicht gemaakt waardoor het waarschijnlijk stof gaat vangen en er ook iets minder netjes uit ziet.

Wat te doen met je reisfoto's foto op karton
foto op karton reisfoto's

Kortom is het wel een hele leuke, originele manier om je reisfoto’s in huis op te hangen! Onze foto’s op karton zijn 20×20 cm, dat is een mooi formaat als je er meerdere bij elkaar hangt. Wil je er een of twee raad ik je aan om een grotere maat uit te kiezen.

foto op karton reisfoto's

3. Een fotokalender

2017 is nog geen maand begonnen, dus misschien heb je nog geen kalender in huis en anders is dit een leuk idee om te onthouden voor 2018; een fotokalender. Wil je geen jaarkalender kun je natuurlijk ook een verjaardagskalender maken. Kies je mooiste foto’s en geniet elke week / maand van een andere reisfoto aan je muur die de leukste herinneringen oproept.

4. Bureaublad achtergrond

Niet voor in je huis, maar misschien iets waar je niet zo snel aan denkt; gebruik je reisfoto’s als bureaublad achtergrond. Veel mensen brengen uren door op een computer en op deze manier kom je zo nu en dan toch weer een leuke reisfoto tegen. Zelf verander ik na elke reis mijn bureaublad achtergrond zodat ik altijd weer even terug kan denken aan mijn laatste reis. Je kan ook meerdere foto’s instellen. Dus, misschien niet iets om je huis mee op te vrolijken, maar wel iets om je foto’s nog wat vaker te bekijken dan alleen tijdens de  diavoorstelling aan je familie (wie doet dat nog?)

5. Wereldkaart met foto’s

Een andere leuke en creatieve manier om je foto’s in huis te halen is een wereldkaart met foto’s. Ben je op reis geweest? Print een foto en prik deze bij het land waar hij is gemaakt. Zo krijg je een hele gave, originele wereldkaart met eigen foto’s aan de muur. Je kunt dit natuurlijk op allemaal verschillende manieren doen. Zo kun je je foto als polaroid af laten drukken en zo je wereldkaart versieren, maar je kunt ook een foto ‘gewoon’ afdrukken.

Je kan veel dingen doen met je reisfoto’s, maar één ding is in ieder geval zeker; het is zonde om ze alleen op je computer te zetten en er vervolgens nooit meer wat mee te doen. Daar zijn je foto’s veel te mooi voor en die reis ook.


Wat doe jij met je reisfoto’s?

 

Dit artikel bevat gesponsorde delen. Wij ontvingen van fotofabriek twee foto’s op karton. Deze lijst is echter door ons zelf samengesteld en wij geven ook altijd onze eigen mening.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow