Wat te doen met je reisfoto’s?

door | Laatste update Dec 31, 2021 | Gepubliceerd Nov 30, 2021 | Fotografie, Reisgadgets | 12 reacties

Je kent het vast wel, tijdens je reis neem je je camera mee en je komt thuis met honderden, misschien wel duizenden foto’s. Naar de meeste kijk je nooit meer om en dat is echt zonde. Maar wat doe je nu eigenlijk met al deze foto’s? Ik deel vijf leuke, originele ideeën voor jouw reisfoto’s en geef anwoord op de vraag: wat te doen met je reisfoto’s?

1. Maak een fotoboek

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende optie, maar daardoor niet minder leuk. Maak na elke reis een fotoboek en tijdens het bladeren haal je zo die reisherinneringen weer terug in huis. Zelf begin ik altijd direct na een reis met het maken van een fotoboek, zo vergeet je niks en ga je ook niet achter lopen. Het is leuk om te maken en ook nog eens leuk om door te kijken! Je kunt foto’s laten afdrukken en die zelf inplakken, of digitaal een fotoboek maken. Zelf geef ik voorkeur aan het laatste, je kunt hier prachtige achtergronden toevoegen, mooie (leesbare) teksten schrijven en de foto’s blijven mooi. Je kunt dit doen bij heel veel verschillende aanbieders, zelf kies ik vaak voor Pixum, de kwaliteit is goed en ze hebben veel leuke aanbiedingen.

Ben je op zoek naar tips voor het maken van een reisfotoboek? Lees dan mijn artikel vol met tips voor fotoboeken

Wat te doen met je reisfoto's? Fotoboeken maken
Wat te doen met je reisfoto's?
Wat te doen met je reisfoto's?

2. Je reisfoto’s aan de muur 

Een van de leukste dingen die je kunt doen met je reisfoto’s is je foto’s laten afdrukken en ophangen. Zo herbeleef je elke dag die prachtige foto’s. Daarnaast staat het ook nog eens heel leuk in je interieur. Wat ik zelf vaak heel mooi vind is om een foto groot af te laten drukken en deze op te hangen. Zo komt je foto echt mooi uit. Toen wij ons huis kochten deden wij dit met een foto van Lake Wanaka in Nieuw-Zeeland en daar ben ik nog steeds heel blij mee. Je zou dit ook met meerdere foto’s kunnen doen en ze ze nu en dan even omwisselen. Dan kun je steeds van een ander prachtig plaatje genieten. 

Wat ik ook heel leuk vind in huis zijn meerdere kleinere foto’s bij elkaar ophangen, bijvoorbeeld meerdere foto’s van één reis. Dit kun je bijvoorbeeld doen met ixxi, maar je kunt ook gewoon meerdere fotoprints bestellen bij een fotobedrijf en deze leuk bij elkaar hangen. 

 

Doen met je reisfoto's: Foto aan je muur
Foto aan je muur

3. Een fotokalender

Een kalender om alle verjaardagen te onthouden is misschien wel wat ouderwets, maar als je je eigen reisfoto’s gebruikt is het wel heel erg leuk! Dan zie je elke maand weer een andere foto voorbij komen en kun je elke maand weer wegdromen bij een van je vorige reizen. 

4. Bureaublad achtergrond

Niet voor in je huis, maar misschien iets waar je niet zo snel aan denkt; gebruik je reisfoto’s als bureaublad achtergrond. Veel mensen brengen uren door op een computer en op deze manier kom je zo nu en dan toch weer een leuke reisfoto tegen. Zelf verander ik na elke reis mijn bureaublad achtergrond zodat ik altijd weer even terug kan denken aan mijn laatste reis. Je kan ook meerdere foto’s instellen. Dus, misschien niet iets om je huis mee op te vrolijken, maar wel iets om je foto’s nog wat vaker te bekijken dan alleen tijdens de  diavoorstelling aan je familie (wie doet dat nog?)

5. Wereldkaart met foto’s

Een andere leuke en creatieve manier om je foto’s in huis te halen is een wereldkaart met foto’s. Ben je op reis geweest? Print een foto en prik deze bij het land waar hij is gemaakt. Zo krijg je een hele gave, originele wereldkaart met eigen foto’s aan de muur. Je kunt dit natuurlijk op allemaal verschillende manieren doen. Zo kun je je foto als polaroid af laten drukken en zo je wereldkaart versieren, maar je kunt ook een foto ‘gewoon’ afdrukken.

Je kan veel dingen doen met je reisfoto’s, maar één ding is in ieder geval zeker; het is zonde om ze alleen op je computer te zetten en er vervolgens nooit meer wat mee te doen. Daar zijn je foto’s veel te mooi voor en die reis ook. Hopelijk heb je door dit artikel in ieder geval genoeg ideeën gekregen over wat je kunt doen met je reisfoto’s! 


Wat doe jij met je reisfoto’s?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow