Wat te doen in Yellowstone in Amerika? Handige tips + bezienswaardigheden!

door | Laatste update Nov 29, 2021 | Gepubliceerd May 27, 2020 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 12 reacties

Wildlife, besneeuwde bergtoppen, watervallen, canyons, vulkanische wonderen, prachtige meren en valleien, je vindt het allemaal in Yellowstone in Amerika. De natuur is ongerept en je kijkt er je ogen uit. Niet voor niks vinden wij Yellowstone het gaafste en misschien wel mooiste nationale park van Amerika. In dit artikel geef ik tips voor Yellowstone in Amerika en vertel ik alles wat je moet weten over ons favoriete nationale park van Amerika. Ik deel de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone, de beste Yellowstone tips en geef ook gelijk antwoord op de vraag: wat te doen in Yellowstone in Amerika? 

Yellowstone National Park in Amerika

Voor ik kom met tips voor Yellowstone Amerika, geef ik je eerst wat achtergrond informatie over dit mooie park. Yellowstone in Amerika is een enorm park dat voornamelijk ligt in de staat Wyoming. Kleine delen van het park liggen in de staten Montana en Idaho. Yellowstone National Park heeft maar liefst een oppervlakte van 8983 km², even ter vergelijking, dat is bijna vier keer zo groot als Luxemburg en ongeveer 1/5 van Nederland.

Yellowstone is heel groot en divers, maar is om nog een reden ontzettend bijzonder. Yellowstone National Park is namelijk het oudste nationale park ter wereld. Hoe gaaf!? Op 1 maart 1872 werd Yellowstone opgericht, uit ecologische, recreatieve en nationalistische redenen en nu is het het gaafste nationale park dat wij ooit bezochten!

In Yellowstone vind je honderden kilometers aan verharde wegen en nog veel meer kilometers aan wandelpaden. Verder is het in Yellowstone in Amerika nooit echt enorm warm en zijn de winters hier behoorlijk winters. Daarover later meer!

Hieronder ga ik je alles over Yellowstone vertellen. Ik begin met de bezienswaardigheden in Yellowstone, waarbij je antwoord krijgt op de vraag: wat te doen in Yellowstone? Daarna vertel ik over de beste tijd om Yellowstone te bezoeken, over overnachten in Yellowstone, hoe lang je nodig hebt en over wildlife in het park.

Lees jij dit terwijl jij je reis naar Amerika aan het voorbereiden bent? Lees dan ook eens dit artikel: voorbereidingen voor Amerika: zo ga jij goed voorbereid op reis! 

 

Tips voor Yellowstone in Amerika

Yellowstone bezienswaardigheden: wat te doen in Yellowstone in Amerika?

Yellowstone is enorm groot en er is dan ook echt ontzettend veel te doen. Van korte wandelingen, tot aan lange wandelingen, van wildlife spotten tot aan de mooiste scenic drives rijden. Het kan allemaal! En dat is leuk, want hierdoor verveelt Yellowstone niet en blijf je meer en meer willen zien en ontdekken van dit park.

Toen wij Yellowstone bezochten was er nog redelijk wat dicht door sneeuwval laat in het jaar. Hierdoor konden wij niet echt lange wandelingen doen. Toch was er ook genoeg wat wij wel konden doen, dus hieronder ga ik je een zo’n compleet mogelijk overzicht geven van de bezienswaardigheden in Yellowstone en je voorzien van de beste Yellowstone tips. 

1. Rijd de scenic drives

De beste manier om Yellowstone in Amerika te verkennen is met eigen vervoer. Parkeerplaatsen kunnen wel eens druk zijn, maar er rijden geen bussen in het park, dus je hebt weinig andere opties. Tenzij je natuurlijk met een tour mee wilt.

Yellowstone in Amerika heeft 1 grote scenic drive (Grand Loop), die je weer kan onderverdelen in 2 kleinere scenic drives; de Upper Loop en de Lower Loop. De Grand Loop is 229 kilometer in totaal. De Upper Loop is 113 kilometer en de Lower Loop is 155 kilometer. De Lower Loop heeft de meeste bekende plekken, de Upper Loop vonden wij het mooist. Op verschillende plekken langs de route vind je tankstations.

Langs deze routes vind je eigenlijk de belangrijkste Yellowstone bezienswaardigheden. Alle bezienswaardigheden in Yellowstone die ik hieronder noem, liggen dan ook langs deze routes. De dingen die ik noem zijn de leukste plekken om te bezoeken als je de routes rijdt.

rijdt de Scenic drive

2. Fountain Paint Pot

Een van de eerste dingen die je tegenkomt als je de Lower Loop gaat rijden is de Fountain Paint Pot. Hier vind je verschillende Geothermische bronnen bij elkaar en zie je gelijk iets van het prachtige vulkanische landschap van Yellowstone. De wandeling bij Fountain Paint Pot is een simpele boardwalk die ook niet zo heel lang is. Met een beetje geluk zie je de eerste kleine Geyser ook al uitbarsten.

Fountain Paint pot, een van de leukste bezienswaardigheden in Yellowstone in Amerika

3. Grand Prismatic Spring

Een van de mooiste, meeste kleurrijke en grootste hotsprings van Yellowstone in Amerika is Grand Prismatic Spring. Deze bron is groter dan een voetbalveld en de meest gefotografeerde hotspring van Yellowstone. Zeker een must dus als je Yellowstone bezoekt! De Grand Prismatic Spring is behoorlijk heet en vooral als het buiten koud is, zie je vaak enorm veel stoom bij de hotspring. Helaas was dat bij ons ook het geval en konden wij de prachtige kleuren nauwelijks zien.

Rondom Grand Prismatic Spring vind je nog meer interessante geysers en hotsprings om even te bekijken. Kom wel op tijd, want parkeren is anders onmogelijk. Wij waren er in mei en moesten 5 rondjes rijden voor we konden parkeren.

Bij Grand Prismatic begint trouwens ook de wandeling richting de Fairy Falls, wij hebben die helaas moeten overslaan, omdat het afgesloten was toen wij er waren.

Grand Prismatic Spring in Yellowstone National Park in Amerika

4. Biscuit Basin

Biscuit Basin is een korte boardwalk langs diverse mooie vulkanische wonderen. Je vindt hier onder andere de mooiste Sapphire Pool, die echt enorm blauw is. Zo mooi! Verder start hier ook de 3.8 kilometer lange hike richting de Mystic Falls.

5. Black Sand Basin

Als je Biscuit Basin net verlaten hebt, kom je je volgende stop alweer tegen, namelijk het Black Sand Basin. Je vindt langs een boardwalk verschillende kleurrijke pools en geysers. Ook zijn hier regelmatig Ranger walks, wat echt altijd heel leuk is om te doen!

Wij vonden dit een van de leukste en mooiste stops tijdens de Lower Loop in Yellowstone. Hier zagen wij namelijk wel de kleuren, die wij bij Grand Prismatic niet konden zien. Verder is het hier een heel stuk rustiger. De foto bovenaan dit artikel is gemaakt in dit deel van Yellowstone!  Deze stop is wat dat betreft zeker een van de beste Yellowstone tips en een van de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone. Echt iets wat je moet doen in Yellowstone dus! 

6. Old Faithful

De bekendste plek van heel Yellowstone is de Old Faihtful Geyser. Deze geyser barst heel vaak uit en is heel goed te voorspellen. Daarom is het bijna gegarandeerd dat je deze indrukwekkend geyser uit ziet barsten tijdens je bezoek aan Yellowstone. De hoogte van de uitbarsting maakt Old Faithful zo indrukwekkend, zo varieert de hoogte van 30 tot aan 80 meter.

Als je Old Faithful bezoekt is het handig om eerst richting het visitor centrum bij Old Faithful te gaan, omdat je daar ziet hoe laat de volgende uitbarsting ongeveer is.

Bij Old Faithful vind je ook nog een boardwalk langs andere vulkanische wonderen. Hier zie je nog meer geysers en pools. Zeker de moeite waard om (een deel) te doen.

Uitbarsting van Old Faithful Geyser

7. Yellowstone Lake

Langs de Lower Loop in Yellowstone ligt een prachtig meer, namelijk het Yellowstone Lake. Dit meer kan je gewoon bewonderen vanuit de auto. Er zijn diverse plekken langs de weg waar je kan stoppen om te genieten van de uitzichten op het meer, dat omringd is door de bergen. Als je een stukje wilt lopen langs het meer, is West Thumb Geyser Basin een goede plek. Hier wandel je langs geothermische wonderen en langs het meer. Bij ons was dat een bizar contrast, het meer was namelijk compleet bevroren, terwijl je om je heen overal stoom vanuit hete bronnen ziet. Zeker iets wat je moet doen in Yellowstone in Amerika en een van mijn favoriete Yellowstone tips! 

Het meer

8. Mud Vulcano

De Mud Vulcano is een board walk van ongeveer een mile (1.6 km). Hier zie je onder andere een soort modder vulkaan. Verder kom je wat geysers en hot springs tegen. Wij deden alleen een klein stukje, om zo te kijken bij de Mud Vulcano zelf, omdat het al best laat begon te worden inmiddels. Ook als je maar een klein stukje doet is deze stop trouwens de moeite waard.

9. Grand Canyon van Yellowstone

Een van de mooiste en meest verrassende plekken vond ik de Grand Canyon van Yellowstone. Als je van de Lower Loop afwijkt en de route richting de South en North Rim rijdt heb je geweldige uitzichten over deze bijzondere en kleurrijke Canyon. Naast uitzicht op de Canyon heb je ook nog uitzicht op de Upper en Lower Falls. De weg richting de Upper Falls was bij ons gesloten, dus hiervoor komen wij zeker nog eens terug!

Wat te doen in Yellowstone? Bewonder de Grand canyon van Yellowstone
Tips voor Yellowstone: de Grand Canyon

10. Mammoth Hot Springs

De eerste bezienswaardigheid in Yellowstone van de Upper Loop op dit lijstje zijn de Mammoth Hot Springs. Hoewel je inmiddels misschien denkt: huh, alweer een hotspring? Verveelt dat niet? Nee het verveelt niet en daarnaast zijn de Mammoth Hot Springs echt bijzonder en heel anders dan alle andere dingen die je tot nu toe gezien hebt. Hier zie je namelijk echt terrasvorming, heel bijzonder. Je kan een route rijden met de auto die leuk is en je kan een super mooie en leuke boardwalk doen. Echt een van de leukste bezienswaardigheden in Yellowstone dus! 

De Mammoth Hot Springs
Bezienswaardigheden in Yellowstone: de Mammoth Hot Springs

11. Tower Falls

Vlak voor de Dunraven Pass (die bij ons nog niet open was), vind je de Towerfalls. Een wandeling van slechts een paar honderd meter brengt je naar een uitzichtpunt over deze waterval, die zeker een stop waard is. Het is niet de mooiste waterval die je tegenkomt, maar goed, na een tijdje raak je ook enorm verwend eigenlijk.

12. De Lamar Valley

Een van de hoogtepunten van Yellowstone is de Lamar Valley. Zet dit in je navigatie, want het staat slecht op de borden aangegeven en het ligt niet langs de Upper Loop. De Lamar Valley wordt wel eens de Serengeti van Noord-Amerika genoemd en dat is niet voor niks. In een prachtige vallei omringd door groene heuvels en besneeuwde bergtoppen vind je namelijk ontzettend veel wildlife. Je ziet hier bijna gegarandeerd hele kuddes met bizons en hebt de kans om onder andere (grizzly) beren, wolven en coyotes te spotten. Heel bijzonder!

Tip: neem een verrekijker mee, anders mis je veel. Wij hadden geen verrekijker en hebben hier zo van gebaald. De mensen met verrekijkers zagen namelijk zowel wolven als beren. Wij zagen alleen bizons (met baby’s) en een coyote, alsnog gaaf overigens.

Wat te doen in Yellowstone? Bewonder de Lamar Valley!
Tips voor Yellowstone in Amerika: de Lamar Valley
Tips voor Yellowstone in Amerika: de Lamar Valley

13. Stop bij de mooiste uitzichten onderweg

De Upper Loop heeft misschien minder stops, maar heeft wel echt de mooiste uitzichten en is daarom ook onze favoriet. Hier heb je namelijk constant uitzichten op de bergen, bossen, meren en rivieren van Yellowstone. Het is echt prachtig en je kijkt je ogen uit. Er zijn gelukkig heel wat plekken waar je kan stoppen om te genieten van deze geweldige uitzichten.

Wat te doen in Yellowstone? Stop bij de mooiste uitzichten onderweg
Tips voor Yellowstone in Amerika: de uitzichten onderweg
Tips voor Yellowstone in Amerika: de uitzichten onderweg

14. Norris Geyser Basin

Tussen de Upper en de Lower Loop in vind je het Norris Geyser Basin. Je kunt hier een wandeling (over een boardwalk) doen van een aantal kilometer, maar je kunt hem ook inkorten. Wij deden een klein deel van de wandeling en daar kregen wij geen spijt van. We zagen hier onder andere de Porcelain Pools (of zoiets) en dat vond ik een van de meest mooie en bijzondere hotsprings van Yellowstone. De kleuren zijn zo zacht en anders, zo mooi. De volgende keer wil ik zeker weten de complete wandeling doen in dit deel van Yellowstone in Amerika. 

Norris Geyser Basin, een van de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone
Norris Geyser Basin, een van de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone

15. Bezoek de andere bezienswaardigheden in Yellowstone (die wij gemist hebben)

Zoals is gebleken hebben wij niet alles kunnen doen in Yellowstone omdat er wat dingen afgesloten waren. Jammer, maar helaas. Wij hebben ons alsnog enorm vermaakt en zijn met alle dingen hierboven twee volle dagen bezig geweest. Een aantal kleine punten hebben wij nog overgeslagen, uit tijdgebrek. Als alles open is, zou ik zeker de Dunraven Pass rijden. De hike naar Mount Washburn ligt langs deze route en schijnt ook heel erg de moeite waard te zijn. Verder stopten wij niet bij de Gibbon Falls, terwijl die ook de moeite waard schijnen te zijn.

Overige Yellowstone tips

Nu je weet wat je echt moet doen in Yellowstone in Amerika, is het tijd om mijn overige Yellowstone tips met je te delen. Ik vertel je over de beste reistijd, overnachten , hoe lang je nodig hebt voor een bezoek aan Yellowstone en over wildlife. 

De beste tijd om Yellowstone in Amerika te bezoeken

De beste tijd om een bezoek te brengen aan Yellowstone in Amerika is eigenlijk de zomer. Echt heel warm wordt het er niet en alle wegen zijn dan over het algemeen geopend. Een nadeel aan deze tijd is echter wel de drukte, iedereen komt namelijk in de zomer naar Yellowstone. De late lente en het begin van de herfst zijn wat rustiger en ook een goed moment voor een bezoek aan Yellowstone. In de winter is slechts 1 weg geopend in het park en kan je Yellowstone beter vermijden.

Zelf gingen wij eind mei, net voor de opening van de Dunraven Pass. Wij gingen er vanuit dat de ergste sneeuw en kou dan weg zou zijn. Echter was het bij ons 0 graden en hadden wij nog sneeuw. Dus ook eind mei (en dus in de lente) heb je geen garantie dat de sneeuw weg is. Wil je zeker weten dat alle wegen en wandelingen open zijn tijdens je bezoek? Bezoek dan van te voren even de officiële website. Dan zie je bijvoorbeeld ook dat er tot mei 2022 werkzaamheden gepland zijn. 

De beste reistijd voor Yellowstone National Park: sneeuw in Yellowstone in Amerika (mei)

Overnachten in Yellowstone in Amerika

Je kan overnachten in het nationale park zelf, of net erbuiten. Als je kampeert kan je heel goed verblijven op een van de vele campings in Yellowstone. Dit moet je echter van te voren boeken, want vooral in de zomer is dit al weken van te voren vol geboekt. Je hebt verder ook diverse motels en lodges in het nationale park zelf. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan.

Wil je niet kamperen en niet de hoofdreis te betalen? Dan kan je het beste in West Yellowstone verblijven. Dit is een klein plaatsje in Montana, op 5 minuten rijden van de parkingang. Het One Horse motel daar is de meest betaalbare optie en wij hebben daar goede ervaringen mee.

Hoe lang heb je nodig voor Yellowstone National Park?

Yellowstone National Park is enorm. Het is 4 keer zo groot als Luxemburg en 1/5 van Nederland. Hoewel er echt mensen zijn die dit in 1 dag bezoeken, is dat gewoon gekkenwerk. Ik zou voor de Lower Loop een volle dag nemen en voor de Upper Loop ook. Als je ook nog hikes wilt doen, zou ik hier nog 1 of 2 dagen bij optellen. Het minimale voor Yellowstone is naar mijn mening dan ook echt 2 volledige dagen (en dat zijn dan 2 hele lange dagen). 3 of 4 dagen zou beter zijn, wil je alles rustig bekijken en nog wat hiken. Neem de tijd is wat dat betreft een van de beste Yellowstone tips. Zelf hadden wij 4 dagen, maar door het slechte weer hebben wij niet elke dag iets kunnen doen. 

Wildlife in Yellowstone

In Yellowstone kom je veel wildlife tegen. Tijdens het rijden moet je hier ook altijd op letten. Bizons en beren kunnen zomaar de weg oversteken. Wij hebben op een dag anderhalf uur in de file gestaan omdat een hele kudde bizons op de weg gingen chillen.

Als je gaat hiken moet je voorzichtig zijn. Er zitten veel beren in Yellowstone en het is van te voren handig om te weten wat je moet doen als je er onverwachts een tegenkomt. In het Visitor Centrum kan je dit vragen. Beren houden niet van lawaai en komen niet af op hele grote groepen. Verder is het heel handig om tijdens langere hikes Bear Spray mee te nemen. Als je op de drukke plekken blijft, heb je geen Bear spray nodig.

Wildlife in Yellowstone in Amerika, tips voor Yellowstone, wat te doen in Yellowstone? bezienswaardigheden in Yellowstone

Zo, dit zijn al mijn tips voor Yellowstone in Amerika. Wat ons betreft zou iedereen hier eens heen moeten gaan, want het is echt geweldig! Hopelijk heb je nu ook gelijk een antwoord op de vraag: wat te doen in Yellowstone en weet je wat de leukste bezienswaardigheden in Yellowstone zijn.

Wil je dit artikel met tips voor Yellowstone en de mooiste bezienswaardigheden in Yellowstone later nog eens lezen? Pin hem dan op Pinterest! 

Ben jij al eens in Yellowstone in Amerika geweest?  

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow