Wat te doen in Ronda? De leukste tips en bezienswaardigheden

door | Laatste update Jun 28, 2020 | Gepubliceerd Jun 28, 2020 | Europa, Spanje | 22 reacties

De Spaanse regio Andalusië staat bekend om de prachtige witte dorpen en de mooie natuur. Deze twee dingen komen perfect samen in Ronda. Ronda heeft een prachtige ligging, veel prachtige bezienswaardigheden en knusse straatjes om doorheen te slenteren. Ronda in Spanje laat je het beste zien van Andalusië. Maar wat moet je nou echt doen in Ronda? In dit artikel deel ik mijn beste Ronda tips en vertel ik je over de bezienswaardigheden in Ronda!

Ronda in Spanje 

Ronda is een prachtig dorp (of eigenlijk stad) in het zuiden van Spanje. Het ligt in de regio Andalusië en is een onderdeel van de witte dorpen route. Ronda is misschien wel het mooiste en leukste dorp van Andalusië en moet je dan ook zeker bezoeken tijdens je reis. Ronda ligt op ongeveer 100 kilometer bij Malaga vandaan en ook Sevilla ligt heel dichtbij.

Ronda in Spanje wordt in tweeën gesplitst door de Tajo kloof. Aan de ene kant van de kloof ligt het oude gedeelte van de stad en aan de andere kant het nieuwe gedeelte van de stad. Deze twee delen worden verbonden door een brug. Ronda is een bekende plek door de prachtige ligging en door de mooie bezienswaardigheden. Daarnaast was Ronda ook het decor van het populaire programma ‘Wie is de mol?’ in 2012.

Ronda tips: wat te doen in Ronda? 

De prachtige ligging, de beroemde kloof en de brug zorgen ervoor dat duizenden mensen elk jaar dit Spaanse dorp komen bezoeken. Ronda heeft daarnaast nog veel meer prachtige bezienswaardigheden. Wat je echt moet doen in Ronda vertel ik je hieronder. Ik deel de beste Ronda tips en vertel over de mooiste Ronda bezienswaardigheden!

1. Puente Nuevo

Laat ik dan maar gelijk beginnen met een van de meest bekende Ronda bezienswaardigheden: Puente Nuevo. Deze brug heeft een spectaculaire ligging tussen een kloof en verbind het oude en het moderne Ronda met elkaar. Vanaf diverse plekken in de stad heb je een prachtig uitzicht op de brug en ook vanaf de brug zelf zijn de uitzichten echt prachtig mooi.

Het beste uitzicht op Puente Nuevo heb je als je vanaf Plaza de María Auxiliadora het wandelpad naar beneden volgt. Je gaat dan een stukje de indrukwekkende canyon in en komt verschillende uitzichtpunten tegen waar vanaf je de brug en de kloof kunt bewonderen. De hoofdfoto van dit artikel is gemaakt vanaf dit wandelpad. De weg terug omhoog kan even pittig zijn, maar als je de tijd neemt is het goed te doen!

Puente Nuevo,
Puente Nuevo spanje
Ponte Nuevo, Ronda in Spanje

2. Plaza de Toros

Ik ben geen voorstander van activiteiten met dieren en dieren en toerisme gaan naar mijn mening in bijna geen enkel geval samen. Ook van de stierenvecht traditie in Spanje ben ik geen fan. Gelukkig gebeurt dit bijna nergens meer. Wel vind je overal nog oude arena’s, die zeker interessant zijn om eens te bezoeken. Midden in het centrum van Ronda vind je zo’n stierenvechtarena. Onder deze arena vind je ook een museum waar je wat meer kunt leren over de traditie. Een bezoek aan Plaza de Toros kost €7,- per persoon.

3. Mirrador de Ronda en Alameda del Tajo 

Als je in Ronda bent kom je ontzettend veel prachtige uitzichtpunten tegen. Vanaf deze uitzichtpunten heb je een uitzicht over de prachtige natuur rondom de stad. Overal zie je bergen, wie houdt daar nou niet van? De beste uitzichten vind je bij Mirrador de Ronda, oftewel het uitzichtpunt van Ronda, en bij Alameda del Tajo. Het beste is om langs het hek Alamedo del Tajo richting Mirrador de Ronda te lopen. Je hebt dan constant een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving die je geen moment gaat vervelen.

Bezienswaardigheden in ronda
Bezienswaardigheden in ronda
Bezienswaardigheden in ronda

4. Dwaal door de straatjes van het oude centrum 

Een van de dingen die Ronda zo leuk maakt, zijn de straatjes van het oude centrum. Deze straatjes zijn allemaal wit en ontzettend knus. Hier en daar kom je een leuk gebouw tegen met mooie torens en bijna elke straat heb je helemaal voor jezelf. Heerlijk toch? Geniet van de pleintjes, de kerken, de straatjes en het voelt alsof je terug bent gegaan in de tijd.

Ronda tips
Ronda tips
Spanje

5. Wandel langs de stadsmuur 

Een van de leukste dingen die wij deden tijdens onze dag in Ronda was een wandeling maken langs de stadsmuur van Ronda. Van deze oude muur is op sommige plekken niet zo heel veel meer over, maar de uitzichten zijn geweldig. Ook is de muur op sommige plekken wel nog intact en is ie daar ook prachtig om te zien. Wat mij betref is dit zeker een van de beste Ronda tips en een van de leukste Ronda bezienswaardigheden.

Ronda tips: de wandeling langs de stadsmuur is prachtig
de wandeling langs de stadsmuur is prachtig
Ronda tips: de wandeling langs de stadsmuur is prachtig
Ronda tips: de wandeling langs de stadsmuur is prachtig

6. Eet tapas bij Bar Sánchez 

Als je toch langs de stadsmuur een wandeling maakt, kan je ook gelijk even een stop maken bij Bar Sánchez. Een bar met een gezellig terras waar je tapas kunt eten tussen de locals. De tapas zijn overheerlijk en echt spotgoedkoop. De goedkoopste tapas kosten €1,20 en zijn heerlijk. Ook drinken is hier heel goedkoop. Verder is het geen toeristische plek en is de bediening heel vriendelijk. Wij hebben er in ieder geval heerlijk gegeten en gezeten. Je vindt deze bar vlakbij Puerta de Almocábar.

7. Puente Viejo 

Naast Puente Nuevo vind je meerdere bruggen die de kloof oversteken en het oude en nieuwere deel van Ronda met elkaar verbinden. Een van deze andere bruggen is Puente Viejo, zeker een van de mooiste Ronda bezienswaardigheden. De uitzichten rondom deze brug zijn echt prachtig mooi en zeker de moeite waard. Steek de brug zelf over en wandel in de omgeving zodat je de mooiste uitzichten hebt op de brug en de kloof.

Ronda bezienswaardigheden

8. Jardines De Cuenca 

Vanaf Puento Viejo loop je zo richting Jardines De Cuenca. Vanaf dit park heb je een prachtig uitzicht op Puento Viejo, maar zie je ook Puento Nuevo vanaf een andere hoek dan je tot nu toe had gedaan. Daarnaast heb je vanaf dit park nog meer mooie uitzichten op de kloof en de mooie omgeving van Ronda. Zeker een bezoekje waard dus en zeker een van de beste Ronda tips!

Ronda bezienswaardigheden

9. Plaza del Socorro 

Een van de eerste bezienswaardigheden in Ronda die wij tegenkwamen was het mooie Plaza del Socorro. Dit plein is een relaxt plein vlakbij de gezellige winkelstraat van Ronda in Spanje. Op het plein vind je wat terrasjes, een fontein, een aantal bankjes waar je kunt relaxen en een prachtige kerk. Wij hebben best lang op dit plein gezeten, gewoon om lekker mensen te kijken en om de mooie gebouwen op het plein te bewonderen. Daar is het een heerlijke plek voor!

Ronda tips Spanje

10. Ga een dag de omgeving in 

Ronda zelf is prachtig en je hebt ook zeker een volledige dag nodig om de stad te verkennen. Ook de omgeving van Ronda is echt de moeite waard. Ronda is een goede uitvalbasis om vanaf daar meerdere plekken te zien van Andalusië. Zelf deden wij tijdens ons bezoek aan Ronda ook een mini roadtrip door de omgeving. Wij bezochten toen El Gastor, Zahara de la Sierra en het mooiste Sierra de Grazalema. Alle drie echt prachtige dorpen. Wil je nog meer bezoeken? Of ben je gewoon benieuwd naar de hoogtepunten van Andalusië? Ik schreef al eens een artikel over de mooiste bezienswaardigheden in Andalusië. Verder schreef ik ook een leuk artikel over de leukste dorpen van Andalusië.

Overige Ronda tips

Nu je een antwoord hebt gekregen op de vraag: wat te doen in Ronda? En daarnaast hopelijk een goed beeld gekregen hebt van de beste Ronda bezienswaardigheden en een leuk eettentje, is het tijd om mijn overige Ronda tips te delen. Zo vertel ik je iets over hoe je Ronda kunt bereiken, waar je eventueel kunt parkeren en waar je fijn kunt overnachten.

Hoe bereik je Ronda in Spanje? 

Ronda is gemakkelijk te bereiken op verschillende manieren. Zelf besloten wij met de auto te gaan, aangezien wij een roadtrip maakten door Andalusië. Vanaf Malaga rijd je in ongeveer 1,5 uur naar Ronda en vanaf Sevilla is het zo’n 1 uur en 50 minuten rijden. Allemaal goed te doen dus.

Heb je geen auto of wil je geen auto huren? Ook dan is Ronda prima te bereiken. Je kunt Ronda met zowel de bus als de trein bereiken, vanuit Malaga of Sevilla. Met de bus kom je aan in het centrum van Ronda, het treinstation ligt wat buiten het centrum.

Ben je benieuwd hoe wij Ronda opnamen in onze roadtrip door Andalusië? Bekijk dan ook eens dit artikel over onze route door Andalusië.

Parkeren in Ronda 

Als je met de auto gaat, moet je ook ergens parkeren in Ronda. Parkeren in Ronda is niet gratis op de meeste plekken. Zelf parkeerden wij onze auto in een parkeergarage en betaalden voor ongeveer 6 uur €10,-. Op zich te doen. Wij boekten bewust een accommodatie buiten het centrum, zodat we daar gratis konden parkeren en geen parkeerkosten meer hadden op de dagen dat wij Ronda zelf niet in gingen. Wij parkeerden bij de parkeergarage Parking Martínez Astein, dit ligt aan het einde van de winkelstraat en als je hier parkeert hoef je niet met je auto het hele centrum door te rijden. Een aanrader dus!

Overnachten in Ronda 

Omdat wij gratis wilden parkeren bij onze accommodatie kozen wij voor een hotel buiten het centrum. Dit kan ik je alleen aanraden als je zelf ook een auto hebt, anders is dit hotel namelijk niet te bereiken en is de ligging niet handig. Wij kozen voor het hotel Sierra Hidalga, dit hotel ligt vlakbij de Lidl, heeft een fijn zwembad en mooie kamers. Ik zou er zo weer overnachten, want het was meer dan prima!

Wil je ook overnachten in dit hotel? Je kunt dit hotel voordelig boeken via deze link.

Zo, dit is alles wat je moet weten over Ronda in Spanje. Ronda is een prachtige plek en is echt onze favoriete plek in Andalusië. Het is er zo mooi en de sfeer is er zo fijn. Ik zou zo terug gaan om nog meer van deze stad te kunnen ontdekken. Hopelijk ben je door dit artikel ook enthousiast geworden over Ronda en heb je nu genoeg Ronda tips verzameld en een goed beeld gekregen van de mooiste Ronda bezienswaardigheden.

Ben jij al eens in Ronda geweest? Wat zijn jouw best Ronda tips?

 

Dit artikel bevat een affliate link.  

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow