Wat te doen in Page, Arizona? De beste tips!

door | Gepubliceerd May 25, 2022 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 8 reacties

Page in Arizona is een populaire stop tijdens een roadtrip door West-Amerika. Dat is natuurlijk niet voor niks. Je vindt hier namelijk een aantal prachtige plekken die je echt moet bezoeken. Maar wat te doen in Page? In dit artikel deel ik mijn beste tips voor Page in Amerika!

Page in Amerika

Page is een plaats in de staat Arizona die vooral als uitvalbasis wordt bezocht voor een aantal mooie bezienswaardigheden in de buurt. Het is een mooie stop tijdens je roadtrip en echt de moeite waard. Page ligt bij het Glen Canyon National Recreation Area en het Powellmeer. De stad ligt vlakbij de grens met Utah.

Page ligt in Azirona en in Arizona doen ze niet mee aan de zomertijd. Utah en andere omliggende staten doen wel mee aan de zomertijd. Dit betekent dat als je vanuit Utah naar Page rijdt, je te maken hebt met een tijdverschil. Iets om rekening mee te houden! Zelf verbleven wij bijvoorbeeld net iets buiten Page, in een plaatsje in Utah. Dat was de hele tijd opletten in welke tijdzone we zaten. Best vervelend.

Wat te doen in Page?

Page is een leuke plek om te bezoeken en om te verblijven. Maar wat is er nou eigenlijk te doen in Page in Azirona? Hieronder vertel ik je daarover!

1. Antelope Canyon

Laat ik gelijk maar beginnen met het hoogtepunt tijdens de je bezoek aan Page: Antelope Canyon. Antelope Canyon is een prachtige slot canyon die je kunt bezoeken. Je hebt er twee, de upper en de lower Antelope Canyon. Beide zijn prachtig en beide toch ook weer anders. De Antelope Canyon ligt op het grondgebied van de Navajo Indianen. Dit betekent dat je er niet zelfstandig naar toe kunt, maar alleen de canyon kunt bezoeken onder leiding van een Navajo indiaan. Je kunt een tour boeken en op die manier kun je de Antelope Canyon bezoeken. Dit is echt iets wat je moet doen in Page! 

Ik zal hieronder vertellen over de 2 canyons die je kunt bezoeken.

Lower Antelope Canyon

De Lower Antelope Canyon is de minst bezochte canyon van de twee. Ga je dus graag wat meer van de begaande paden af? Dan moet je deze dus bezoeken. Deze canyon is 400 meter lang en daarmee de langste van de twee. De Lower Canyon is smal aan de onderkant en breed aan de bovenkant. Hierdoor heen lopen is dus soms wat uitdagend, maar daarom ook leuk. Om de Lower Antelope Canyon te bereiken moet je via trappen naar beneden. Je moet soms ook een beetje klimmen en klauteren en jezelf in gekke bochten wringen. Het schrijnt ook wat lichter te zijn in deze canyon, wat dus makkelijker foto’s maken is. 

Upper Antelope Canyon

Dit is de canyon die de meeste mensen bezoeken en die je ook ziet op de foto’s als je informatie gaat opzoeken over de Antelope Canyon. De canyon is tussen de 150 en 200 meter lang. Deze canyon is breed aan de onderkant bij de grond en smal bij de bovenkant. De Upper Antelope Canyon makkelijker om doorheen te lopen. Je hoeft niet over trappen en je hoeft ook niet te klimmen en klauteren. De Upper Antelope Canyon is vooral populairder omdat je hier van die gave lichtstralen kunt zien. Dit zie je alleen op bepaalde tijden en met zonnige weer. 

Onze keuze + een tour boeken

Wij kozen voor een bezoek aan Upper Antelope Canyon. Wij wilden namelijk dolgraag die lichtstralen zien en waren toch wel verliefd geworden op de plaatjes die we op internet tegen kwamen. Natuurlijk hadden wij best veel pech, want het was slecht weer. Die lichtstralen lieten zichzelf dan ook niet zien. Gelukkig was de Antelope Canyon alsnog prachtig om te zien en is het zeker een van de hoogtepunten van onze reis door Amerika.

Enthousiast geworden en wil je zelf ook een van de canyons bezoeken? Of misschien wel allebei? Dan is het slim om je tour op tijd te boeken. Antelope Canyon is enorm populair en soms zijn alle tickets maanden van te voren al uitverkocht. Boek dus op tijd en voorkom teleurstellingen. De Lower Antelopen Canyon is goedkoper dan de Upper Antelope Canyon. Je kunt ze natuurlijk ook beide bezoeken, heel eerlijk gezegd had ik gewild dat wij dat hadden gedaan! Je kunt een tour boeken via deze link. Prijzen variëren van 57 tot 75 dollar, afhankelijk van het moment en de keuzes die je maakt. Je kunt ook een fotografie tour kiezen. Deze zijn veel duurder, maar dan heb je ook tijd alleen in de Antelope Canyon zonder alle toeristen om je heen.

Bij de start van de tour betaal je trouwens nog 8 dollar extra omdat je Navajo grondgebied gaat betreden. Wil je nog meer lezen over deze mooie plekken? Lees dan ook eens mijn artikel over Antelope Canyon. 

Wat te doen in Page Arizon? Page Amerika
Antelope Canyon in Amerika
Wat te doen in Page Arizon? Page Amerika
Wat te doen in Page Arizon? Page Amerika

2. Zonsondergang bij Horseshoe Bend

Een van de mooiste uitzichten van West-Amerika vind je bij de Horseshoe Bend in Page. De Horseshoe Bend is een prachtig stuk van de Colorado rivier in de vorm van een hoefijzer. Daaromheen zie je rotswanden van wel 300 meter hoog. Het uitzicht hierop is echt spectaculair.

Het beste moment om de Horseshoe Bend te bezoeken is na het middaguur of tijdens de zonsondergang. Na het middaguur heb je geen last van schaduwen in je uitzicht. De zonsondergang zorgt juist weer voor nog mooiere kleuren en een nog spectaculairder uitzicht. Zelf kozen wij er dan ook voor om rond zonsondergang naar de Horseshoe Bend te gaan. Neem trouwens een groothoek lens mee als je wilt fotograferen, anders is de kans heel groot dat je het uitzicht niet op de foto krijgt.

Parkeren kost 10 dollar en vanaf de parkeerplaats moet je nog zo’n 15 minuten lopen richting het uitzichtpunt. Het is een kort en makkelijk pad en je loopt vooral over zand. Bij ons regende het behoorlijk, maar gelukkig konden we schuilen. Toen het droog werd zijn wij naar het uitzicht gelopen en konden we genieten van een fantastische zonsondergang bij een prachtig uitzicht. We zijn echt lang gebleven en het was prachtig. Echt iets wat je moet doen in Page! 

Wat te doen in Page Arizona? Horseshoe Bend in Page in amerika
Wat te doen in Page Arizona? Horseshoe Bend in Page in amerika
Horseshoe Bend in Page in amerika

3. Glen Canyon Dam Overlook

Bij een soort bezoekerscentrum in Page in Amerika vind je heel veel informatie over de omgeving. Maar hier kom je ook gelijk bij een prachtige plek uit, namelijk bij de Glen Canyon Dam Overlook. Je kunt hier op een dam staan met een fantastisch uitzicht over Lake Powell en de Glen Canyon. Echt een stop waard!

4. Lake Powell

Lake Powell is een prachtig recreatie gebied. Met je America the Beautifull Pass kun je rijden over de Scenic View Road en kun je stoppen bij een aantal uitzichtpunten op Lake Powell. Als je meer tijd hebt kun je ook nog een boottocht maken over Lake Powell. Je komt dan op plekken waar je anders niet zult komen en dat is echt een dikke aanrader. Lake Powell is prachtig, dus daar een kijkje nemen iets iets wat je zeker moet doen in Page in Arizona.

Wat te doen in Page Amerika? Lake Powel in Page Arizona
Wat te doen in Page Amerika? Lake Powel in Page Arizona
Wat te doen in Page Amerika? Lake Powel in Page Arizona
Wat te doen in Page Amerika? Lake Powel in Page Arizona
Wat te doen in Page Amerika? Lake Powel in Page Arizona

Overnachten in Page

Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten in Page of in de omgeving van Page. Zelf verbleven wij in een Airbnb vlak buiten Page, omdat dit gewoon erg goedkoop was. Een nadeel was dat dit dus in Utah lag en we dus steeds te maken hadden met een tijdverschil. De Airbnb staat op dit moment ook niet meer online helaas.

Gelukkig zijn er in Page zelf ook genoeg mogelijkheden voor een overnachting. Je kunt op verschillende plekken kamperen, maar je kunt ook een motel of hotel boeken via deze link.

Ik raad je aan om 2 nachten in Page te verblijven. Zodat je in ieder geval één volledige dag hebt om in Page zelf door te brengen. 

Meer ontdekken van Amerika!

Page is de perfecte stop tijdens je roadtrip door Amerika en is makkelijk te bereiken. Zo rijd je vanaf hier zo naar Monument Valley, de Grand Canyon of richting het prachtige Bryce Canyon. Lees ook eens mijn artikel over wat je moet doen in Utah, of wat je moet doen in Arizona voor meer inspiratie in de omgeving. Of lees over de mooiste nationale parken van Amerika.

Op ontdekking in Amerika na je bezoek aan Page
Op ontdekking in Amerika na je bezoek aan Page

Dit is alles wat je moet weten over een bezoek aan Page in Amerika. Page is een fijne plek en de bezienswaardigheden in Page Arizona zijn prachtig. Hopelijk heb je in ieder geval een antwoord gevonden op de vraag: wat te doen in Page? 

Wil je later nog eens lezen over wat je echt moet doen in Page? Bewaar dit artikel dan op Pinterest! 

Zou jij Page in Arizona willen bezoeken?

Dit artikel bevat een affliate link. Als jij iets boekt via deze link ontvangen wij hiervoor een kleine vergoeding. Het kost jou niets extra’s. Voor ons is het een fijne manier om de website online te kunnen houden. Alvast bedankt!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow