Wat te doen in Londen? 30 bezienswaardigheden die je niet mag missen!

door | Laatste update Oct 24, 2023 | Gepubliceerd May 23, 2018 | Engeland, Europa, Stedentrips | 16 reacties

In Londen verveel je je nooit, er is namelijk ontzettend veel te doen in Londen. Je vindt er prachtige gebouwen, fijne parken en zoveel verschillende leuke wijkjes dat het elke keer weer lijkt alsof je in een andere stad bent. Vandaag vertel ik je wat je zeker moet doen als je in Londen bent en geef ik dus antwoord op de vraag: wat te doen in Londen? Daarnaast deel ik de beste Londen tips en vertel ik wat de gaafste Londen bezienswaardigheden zijn. 

Londen tips: doen in Londen & de mooiste Londen bezienswaardigheden

Zoals ik al zei is Londen een stad met enorm veel leuke en gave bezienswaardigheden. Wij zijn inmiddels drie keer in Londen geweest en hebben nog steeds niet alles gezien. In Londen ben je niet snel uitgekeken en je hier vervelen is bijna onmogelijk. Hieronder deel ik de beste Londen tips en de gaafste Londen bezienswaardigheden. Deze 30 dingen moet je zeker zien en doen in Londen! 

1. Wandel over de Tower Bridge 

Laat ik maar gelijk beginnen met een van de meeste bekende Londen bezienswaardigheden; de Tower Bridge. De Tower Bridge is een  van de beroemdste bruggen ter wereld. Hoewel deze brug in het lelijkste deel van Londen staat, is een bezoekje zeker de moeite waard. Het is leuk om de brug van een afstandje te bewonderen, maar je moet er natuurlijk ook even overheen wandelen. De echte waaghals gaat naar boven en wandelt over de glazenbrug op de ‘eerste verdieping’ van de Tower Bridge. Een kijkje nemen in de Tower Bridge en wandelen over de glazenbrug is helaas niet gratis en kost voor een volwassene £9.80. Meer informatie over een bezoekje aan de Tower Bridge vind je hier.

Wat te doen in Londen? Bekijk de Tower Bridge Londen

2. Bewonder de Tower of London 

Als je bij de Tower Bridge bent geweest, kun je gelijk doorlopen naar de Tower of London. Dit prachtige bouwwerk ligt ernaast en zorgt er even voor dat je terug gaat in de tijd. Een rondje om het gebouw heen lopen is echt een aanrader, want het is echt prachtig! Volgens een teamgenoot van mij is het ook echt een must om de Tower of London van binnen te bezoeken. Binnen vind je namelijk de echte kroonjuwelen. Maar ook het gebouw zelf is de moeite waard om van binnen te bewonderen. Zelf hebben wij dit nog niet gedaan, maar omdat wij de Tower of London zo gaaf en mooi vinden willen wij dit bij een volgend bezoek zeker wel doen in Londen. De entree is best wel hoog en is voor een volwassene £33.60. De Tower of London is in ieder geval een van mijn favoriete Londen bezienswaardigheden! 

Tip: volgens onze gids bij de free walking tour krijg je een tweede toegangskaartje gratis als je een internationaal treinticket kan laten zien van bijvoorbeeld Eurostar. Zeker het proberen waard! Zelf hebben wij dit niet kunnen testen omdat we geen tijd meer hadden en kan ik er op het internet ook niet iets over terugvinden. 

Bezienswaardigheden Londen: Tower of London
Bezienswaardigheden Londen: Tower of London

3. Ga op zoek naar street art en doe een street art tour

Als je bij de Tower Bridge en de Tower of London bent geweest, ben je ook al heel dichtbij het startpunt van een geweldige streetart tour. Gave street art vind je in de wijk Shoreditch en kun je natuurlijk zelf zien. Veel gaver is het als je een gids hebt die je er alles over kan vertellen en de echt mooie kunstwerken weet te vinden. Bij Strawberry tours bieden ze heel veel verschillende free walking tours aan, waaronder dus een hele leuke street art tour. Omdat je zelf mag bepalen hoeveel geld je aan het einde van de tour betaald aan je gids, hoeft zo’n tour ook helemaal niet duur te zijn. Wij hebben tijdens de tour echt mooie werken gezien in de gave wijk Shoreditch en bij Brick Lane. Zeker een van de beste Londen tips!

Bij een volgend bezoek zou ik deze wijk ook sowieso weer bezoeken, de wijk is namelijk altijd anders! Er komen vaak nieuwe kunstwerken bij en sommige oude kunstwerken verdwijnen weer. In heel Londen is graffiti spuiten eigenlijk strafbaar, maar in Shoreditch wordt het gedoogd. Naast prachtige kunstwerken van graffiti, vind je er ook onder andere poster art.

Naast de Streetart vind je in Shoreditch nog veel meer leuke dingen om te zien en te doen. Kom zeker een op een zondag voor de leuke Bricklane Market! 

Shoreditch street art
Shoreditch street art

4. Bekijk Westminster Abbey 

Absoluut de mooiste kerk die je in Londen gaat tegenkomen is de kerk Westminster Abbey. Zowel in het donker als overdag is deze kerk prachtig en een must see. Als je de kerk van binnen wilt bezoeken is het handig om van te voren even op te zoeken of het kan die dag. Soms zijn er diensten of andere dingen, waardoor je er niet in kunt. Houd er ook rekening mee dat je £23 entree betaald voor en volwassene en £10 voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud. Een flink bedrag voor een kerk. Wij hielden het daarom bij de buitenkant en hebben daar ook echt van genoten! Westminster Abbey is zeker een van de mooiste Londen bezienswaardigheden.

Wat te doen in Londen? Bewonder Westminster abbey Londen

5. Bewonder Houses of Parliament 

Als je bij Westminster Abbey bent sta je er praktisch naast; Houses of Parliament. Ja, dat ene gebouw dat door iedereen de Big Ben genoemd wordt. Maar eigenlijk is het enige aan dat hele gebouw dat ook daadwerkelijk de Big Ben heet de bel van de klok. De Elizabeth Tower (de klokkentoren) tijdens ons bezoek helaas in de steigers. Inmiddels is de toren uit de steigers en wil ik dus heel graag terug om het gebouw in volle glorie te kunnen bewonderen! Tijdens ons bezoek stond het gebouw er vooral vanaf het water een beetje zielig bij, maar dat is inmiddels dus verleden tijd. Houses of Parliament is een fantastisch mooi bouwwerk en dit gebouw bewonderen is in ieder geval echt iets wat je moet doen in Londen. Zelf hoop ik binnenkort terug te gaan, om het gebouw eindelijk zonder steigers te zien! 

Houses of Parliament Londen

6. Loop langs de London Eye

Als je kijkt naar tips voor Londen lees je vaak de dat je een ritje moet maken in de London Eye. En hoewel het uitzicht vanaf de Londen Eye ontzettend mooi schijnt te zijn, geef ik je de tip om er gewoon lekker langs te lopen. Een ritje in de Londen Eye is namelijk ontzettend duur. Op internet krijg je korting en zelfs dan zijn de tickets al tussen de £27 en £37 pond, afhankelijk van de dag en de tijd die je kiest. Er zijn genoeg andere plekken in Londen waar je ook een mooi uitzicht hebt en die veel goedkoper zijn. Een goed uitzichtpunt is Monument, hier betaal je slechts £5, een flink verschil! 

Toch vind ik dat je een kijkje moet nemen bij de London Eye. Dit reuzenrad is een van de bekendste Londen bezienswaardigheden dus mag je eigenlijk niet overslaan. Vanaf de waterkant en de brug kun je de London Eye het beste bewonderen. Overigens heet de London Eye sinds een tijdje de Coca Cola London Eye.

Wat te doen in London? London Eye

7. Geniet van het uitzicht vanaf de Sky Garden 

Gratis bezienswaardigheden en uitzichtpunten in Londen zijn echt uniek. Vandaar dat ik deze Londen tip wel even wil delen met jullie. De London Eye is een populair punt voor een mooi uitzicht over Londen, maar goedkoop is het niet. Monument is zoals ik al zei een goed punt voor een mooi uitzicht over Londen, voor wat minder geld. Gratis is het nog steeds niet en je moet er flink voor klimmen. Nu is er dus in Londen ook één plek waar je gratis met een lift naar boven kunt voor een mooi uitzicht over de stad. Waar ik het over heb? De Sky Garden!

Je moet van tevoren reserven op deze website. Doe het zodra het kan, want voor je het weet is er geen plek meer! Dit kan vaak 1 tot 4 weken van te voren. Grijp je toch mis? Ga dan gewoon naar het gebouw toe en zeg dat je er iets wilt eten of drinken. Helemaal boven is namelijk ook gewoon een restaurant. Het uitzichtpunt is dan niet helemaal gratis, omdat je iets te eten of drinken moet kopen. Het uitzicht over de stad is zeker de moeite waard. Eenmaal binnen heb je een uur de tijd en hoewel dat lang klinkt, is het eigenlijk precies genoeg. Zeker een van de betere Londen tips en een van de leukste Londen bezienswaardigheden! 

Wat te doen in Londen? Ga naar de Sky Garden Londen

8. Proef de lekkerste hapjes op de Borough Market

Borough Market is de oudste en de bekendste streetfood market van Londen. Als je geen trek hebt als je hier naar toe gaat, krijg je het wel als je er rond loopt. Alles, maar dan ook echt alles, ruikt er namelijk zo ontzettend goed. Voor iedereen is er ook wel iets. Je vindt er gerechten met zowel vis als vlees, ziet er veel Aziatisch, maar ook burgers zijn er genoeg te vinden. Wil je een traditionele Fish and Chips proberen? De beste van Londen vind je op de Borough Market. Verder vind je er kazen, groente, fruit, chocolade en zelfs Nederlandse drop (en apenkoppen!).

Het is een echte wahalla voor de foodlover en een bezoek aan Borough Market kan dan ook echt niet ontbreken. Zelfs als je niet van plan bent om er iets te eten is het de moeite waard om het te bezoeken. De markt ligt onder een spoor en er hangt een heel apart sfeertje. Verder vond ik Borough Market ook een hele leuke plek om te fotograferen. De winkeltjes en de kramen zijn allemaal zo mooi! De hele uitstraling van de markt heeft gewoon ook echt iets leuks. Zeker een van de leukste Londen tips en echt iets wat je moet doen in Londen!

Borough Market
Wat te doen in Londen? Borough Market Londen

9. Proef de fijne sfeer bij Covent Garden

We blijven even in de markt stijl, want in de wijk Covent Garden vind je ook een hele leuke markthal. De markthal is groot en je vindt er heel veel verschillende dingen. Uiteindelijk bezoek je Covent Garden vooral voor de sfeer trouwens. Want wat is die er fijn zeg! Overal genieten mensen van de zon en geven Engelse verschillende optredens. Er spelen soms bandjes, maar ook mensen die kunsten doen met de fiets of goochelaars kom je er regelmatig tegen. Rond het einde van de middag wordt het gezellig druk en is de sfeer er op zijn best. Mooie foto’s maken kun je beter in de ochtend doen, als het nog wat rustiger is. Covent Garden is echt een must om te bezoeken als je voor het eerst in Londen bent en als je er eenmaal bent begrijp je ook waarom!

Tip: als je Covent Garden bezoekt, loop dan ook even naar Neal’s Yard. Dit is een verborgen, maar prachtig kleurrijk straatje. Zeker leuk om te zien, wel heel klein!

Wat te doen in Londen? Covent Garden Londen

10. Bezoek alternatief Camden Town 

Een leuke, alternatieve wijk in Londen is Camden Town. Gelijk als je de metro uitloopt merk je dat het hier anders is. Overal hoor je muziek en zie je veel jongeren rondlopen. De gevels zijn versierd met enorme schoenen, draken en andere bijzondere kunstwerken. Het hele wijkje ademt een compleet eigen en unieke sfeer. Alleen daarom al is het de moeite waard om er even een kijkje te gaan nemen. Verder heb je in Camden Town ook nog een hele leuke markt: Camden Market. Hier moet je ook echt even een kijkje nemen! Meer lezen over deze leuke markt? Lees dan ook eens dit artikel over Camden Market in Londen

Camden Town
Bezienswaardigheden Londen: Camden Town

11. Slenter door Notting Hill

Een van de dingen die Londen zo leuk maakt zijn de grote hoeveelheden verschillende wijken die allemaal compleet anders zijn. Ik noemde er in dit artikel al een paar, maar voeg er gewoon nog een aan toe, namelijk Notting Hill, de schrijverswijk. Deze wijk is vooral bekend geworden door de gelijknamige film Notting Hill. Portobello Road is leuk om overheen te lopen. Je vindt hier ook een markt. Deze markt is alleen op zondag gesloten. Op maandag en dinsdag zijn alleen de eetkraampjes geopend, op de andere dagen zijn ook de andere kramen geopend tussen 8:00 en 17:00. Slenter verder nog even door wat zijstraatjes en spot de mooiste gekleurde huisjes, zeker iets wat je moet doen in Londen!

Wat te doen in Londen? Notting hill Londen

12. Relax in een van de vele parken 

Londen is een hele groene stad. Als je een parkje zoekt vind je die bijna altijd binnen vijf minuten loopafstand. Er is dan ook niets fijner dan even bijkomen op een bankje in het park. Neem met mooi weer een kleedje mee en ga lekker zitten in het zonnetje. Dit doen alle locals trouwens ook, dus met mooi weer kan het gezellig druk zijn in de parken. Je hebt in Londen heel veel kleine parkjes, maar je vindt er ook heel veel grote parken.

De meeste grote parken zijn Royal Parcs en zijn dus van de Koninklijke familie. Ze zijn echter allemaal vrij toegankelijk. In veel parken vind je veel verschillende soorten vogels en eekhoorns. Vooral de eekhoorns vonden wij echt geweldig, wat een leuke beestjes! St. James park is ons favoriete park. Hier vind je de meeste wildlife en zie je zelfs Pelikanen. Het park is verder ook gewoon mooi om te zien en je kunt er echt heel fijn zitten. Andere leuke parken die wij bezochten zijn Regent’s park (en Primrose hill voor een uitzicht over de stad), Green park en Hyde park. Maar ook Greenwich Park is de moeite waard en met een beetje geluk kun je daar ook herten tegenkomen! 

Tip: als het mooi weer is kan je gewoon de hele dag van park naar park wandelen om in elk park een tijdje te relaxen en te picknicken. Dit deden wij ook een keer een hele dag en het is echt een van de leukste herinneringen die ik heb aan Londen. Zeker een van de betere Londen tips dus! 

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over de leukste parken in Londen

Parken eekhoorns Londen

13. Bekijk de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Als je een bezoek brengt aan Londen moet je natuurlijk ook even een kijkje nemen bij Buckingham Palace. Buckingham Palace is een prachtig gebouw om te zien en zeker een van de leukste Londen bezienswaardigheden. Officieel was het ‘gewoon’ een woonhuis en pas later is het door de Royals gekocht. Op dat moment is er ook een heel stuk bijgebouwd.

Het leukste is om Buckingham Palace te bezoeken als de wisseling van de wacht plaats vindt. Deze begint om 11:30 en duurt vrij lang. Wij dachten eigenlijk dat de wisseling van de wacht elke dag is, maar dat is helemaal niet zo. Meestal is de wisseling van de wacht 3 of 4 keer in de week. Kijk dus goed van te voren wanneer je de wisseling van de wacht kunt bijwonen. Op deze website vind je een kalender. Als de Britse vlag bij Buckingham Palace ziet is de koningin niet thuis, hangt er een andere vlag, dan is ze er wel. De koningin is echt zelden in Buckingham Palace, maar toen wij er waren was ze er!

14. Bekijk Trafalgar Square

Na de slag van Trafalgar werd een enorm standbeeld gebouwd. Dit standbeeld is terug te vinden op Trafalgar square. Rondom het standbeeld vind je super veel prachtige gebouwen en een fontein. Met mooi weer kom je op het plein veel mensen tegen die prachtige kunstwerken maken met stoepkrijt. Leuk om te zien!

Wat te doen in Londen? Trafalgar Square

15. Shoppen 

Londen is een echte shopstad, shoppen is dan ook echt iets wat je moet doen in Londen. Je vindt er enorme winkelketens en dan ook echt in tienvoud. Ik vind de winkels echt leuk en ben dan ook meerdere keren gaan shoppen. Een leuke straat om te shoppen is Oxford Street. Deze straat is enorm lang en je vindt hier ketens als Primark, H&M, Topshop, New Look en nog veel meer. Verder vind je in Londen echt super gave winkels. Alles is groot en de winkels dus ook. De M&M store en de Lego Store zijn echte aanraders, maar ook de speelgoed winkel Hamleys is de moeite waard. Verder moet je natuurlijk ook even een bezoekje brengen aan de Disney Store.

Wat te doen in Londen? Lego Store Londen
Wat te doen in Londen? M&M store Londen

16. Lopen over Piccadilly Circus

Piccadilly Circus is het Times Square van Londen. Het is er altijd druk, maar toch vind ik het er super leuk. Er rondlopen voelt overweldigend. Het is groots en ik hou ervan. Overal zie je lichten en enorme reclameborden. Grappig om een keer te zien.

17. Bewonder de St. Paul’s Cathedral 

Een ander prachtig bouwwerk in Londen is de St. Paul’s Cathedral. Van buiten is het gebouw zeker weten de moeite waard om te bekijken. Van binnen vast ook, maar dat heb ik nog niet gezien. De entree voor een volwassenne is hier namelijk £20.50. Als je een mooi uitzicht wilt op de St. Paul’s Cathedral dan moet je naar Millennium Bridge.

18. Stap in een dubbeldekker bus

Overal in Londen rijden ze: de rode dubbeldekker bussen. Veel toeristen pakken de hop on hop off bus om zo de stad per bus te verkennen. Deze bussen zijn leuk, maar ze zijn super duur. Wil je toch Londen vanuit een dubbeldekker bus zien, maar niet de hoofdprijs betalen? Dat kan! Pak dan bus 453 vanaf Elephant and Castle richting Marylebone. Vanaf hier rijdt de bus langs de Big Ben, Trafalgar Square, Piccadilly Circus en Regent’s Park. Als je bovenin helemaal voorin gaat zitten heb je dus eigenlijk gewoon een goedkope Sightseeing tour. Een ritje met de bus kost je slechts 2 pond met je Oyster Card. Zeker een van de beste Londen tips! 

Wat te doen in Londen? dubbeldekker Londen

19. Ontdek het typische Londen 

De dubbeldekker bus is iets wat typerend is voor Londen, maar er zijn nog veel meer dingen. Zo vind je overal in Londen oude rode telefooncellen en kun je het logo van de Underground ook wel typerend noemen voor Londen. Verder vind je overal oude rode brievenbussen en rijden er leuke oude cabs door de hele stad. Ook de guards die je ziet zijn echt typerend voor de stad. Meer lezen over de typerende dingen van Londen? Ik schreef er een artikel over.

20. Doe een Jack the ripper tour 

Een van de beste tours die ik ooit gedaan heb is de Jack the ripper tour. Wij deden de Jack the ripper tour wederom via Strawberry tours. Samen met onze gids Jonny gingen wij terug in de tijd en leerden wij van alles over de onopgeloste zaak van de serie moordenaar Jack the Ripper. Jonny vertelde het zo goed, dat het soms bijna leek alsof je er bij was. Wat was dit interessant zeg! Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over de leukste free walking tours in Londen

21. Een hapje eten in de wijk Soho

Soho is de plek in Londen om je avond door te brengen. Je kunt er overal heerlijk eten en de sfeer is er super fijn. Als je ergens nog betaalbaar kunt eten is het dan ook wel in Soho. Het leukste is natuurlijk een pub, waar je vaak goedkoop kunt eten met een drankje erbij. Je bent natuurlijk niet de enige die gaat eten in de wijk Soho, maar dit maakt het ook wel weer gezellig. Wil je stappen in Londen? Ook dat kun je het beste doen in deze wijk!

22. Eet in een Engelse pub

We blijven nog even bij het eten, want eten moet je ten slotte elke dag 😉 Een van de beste dingen om te doen in Londen, is om te gaan eten in een pub. Dit is betaalbaar en gezellig. De Engelse zelf doen dit ook heel graag. Wij eten zelf altijd graag bij O’Neills, het is hier namelijk gezellig en het eten is lekker. De pizza kan ik je niet aanraden, de burger echter wel. Voor  iets meer dan £8,50 heb je een burger met een halve liter drinken. Prima prijsje toch voor een leuke pub midden in het centrum? Wij aten elke keer bij de pub bij Carnaby street, vlakbij het metrostation Oxford Circus.

Naast deze pub kan ik je ook de keten Wetherspoon aanraden. Hier heb je wat meer keuze en ze hebben enorm veel locaties. Je kan hier voor rond de 8 pond pizza’s, pasta’s en burgers eten. Ook hebben ze er curry, wraps en lekkere broodjes. Genoeg keuze dus voor iedereen een heerlijk betaalbaar! 

23. Ga naar het theater

Nog iets wat je zeker moet doen in Londen is naar het theater gaan. Theater is echt een ding in Londen en in West End zijn er elke avond tientallen show. Van musicals tot komedies, je vindt het er allemaal. Zelf zijn wij in Londen naar Les Miserables, The Lion King, 42th second street en Wicked geweest. Het zijn allemaal compleet andere musicals, maar ze waren allemaal super. Les Miserables is prachtig en echt een goede musical, je moet alleen wel het verhaal een beetje kennen, anders is het lastig te volgen. The Lion King is een van mijn favoriete Disneyfilms ooit, dus de musical is ook echt super. 42th second street is vaak de goedkoopste musical op het programma en het draait al super lang in Londen, maar leuk is het zeker. Het is vooral lekker vrolijk. Wicked keken wij bij ons laatste bezoek en is ook gelijk onze favoriet. Een leuk verhaal, prachtige muziek en een geweldig decor. Een avondje (of twee) naar het theater mag dus zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Londen!

Wil je besparen op het theater? Dat kan. Rondom Leicester Square vind je verschillende kramen waar je tickets voor diverse musicals kunt kopen met een flinke korting. Je koopt dan een ticket voor dezelfde dag. Dit zijn vaak de overgebleven tickets, maar er is nog best veel keuze! Wil je meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel over het theater in Londen

Tips Londen: Les miserables West End Londen

24. Bezoek een museum 

In Londen zijn de meeste musea gratis, dus een kijkje nemen is hier altijd leuk, vooral tijdens een regenachtige dag. Voor iedereen is er wel een leuk museum te vinden, maar een museum die ik je persoonlijk heel erg aan kan raden is toch wel het Natural History Museum in de wijk Kensington. Het gebouw is prachtig, van zowel binnen als buiten. Daarnaast is het museum ook heel leuk en interessant. Je vindt hier veel informatie over dieren en de natuur, maar ook veel over dinosaurussen. Ik ben zelf geen enorme museumliefhebber, maar vond dit echt een geweldig museum om te bezoeken! Zeker een aanrader dus en echt iets wat je moet doen in Londen.

25. Wandel langs de Theems 

Hoe gek was het eigenlijk dat wij na 2 bezoeken in Londen nog niet eens keer echt langs de Theems hadden gewandeld? Heel gek, want het was een van de leukste dingen die wij deden tijdens ons derde bezoek. Begin je wandeling bij de London Eye en loop vanaf daar langs het water (aan de kant van de London Eye). Je komt dan allemaal kramen en markten tegen en heel veel leuke en gezellige plekken. Ook zie je gelijk Londen langs het water, wat ook heel leuk is. Vooral het deel rondom Southwark is erg leuk en gezellig. 

26. Neem een kijkje bij de Horse Guards Parade 

Een van de andere dingen die je echt moet doen in Londen is een kijkje nemen bij de Horse Guards Parade. Dit is een grote paradeplaats in het centrum van Londen. Het gebouw en het enorme plein heeft een interessante geschiedenis. Het is de plek waar de paarden zijn die de koninklijke paleizen bewaken en het is ook de plek waar dagelijks een parade is als wisseling van de wacht. Meer informatie daarover vind je op deze website

Londen tips Horse

27. Wandel door Bank 

In het stadsdeel Bank vind je een aantal prachtige gebouwen. Bank is het financiële deel van Londen en erg belangrijk. Je vindt hier ondere andere Bank of England. Een ander gebouw wat de moeite waard is om te bekijken is Mansion House. Loop zeker even rond door deze buurt, want je vindt hier echt prachtige gebouwen. 

28. Bezoek Leadenhall Market 

Leadenhall market is een overdekte markt in het centrum van Londen. Deze markt heeft een victoriaanse bouwstijl en is echt heel kleurrijk en prachtig om te zien. De markt is gebouwd in de 14e eeuw en je vindt er nu voornamelijk slagers, bakkers, bloemenwinkels en nog wat kleine dingen. De markt is geopend van maandag tot en met vrijdag en is vooral gewoon prachtig om even doorheen te lopen. Echt een aanrader dus en zeker een van de beste Londen tips! 

Leadenhall Market Londen tips

29. Maak een dagtrip richting Windsor Castle 

Op slechts een ruim half uur met de trein vind je Windsor Castle, een prachtig paleis waar de koninklijke familie nog steeds de weekenden doorbrengt. Winsdor Castle is dan ook het oudste kasteel ter wereld dat nog in gebruik is. Windsor Castle kun je bezoeken voor £28 tot £30 en dat is echt een aanrader. Het kasteel is van buiten prachtig en van binnen is het adembenemend. Wij vonden het een hele leuke dagtrip vanuit Londen en het is dan ook echt de moeite waard als je de tijd hebt! 

Meer lezen over deze leuke dagtrip? Lees dan ook eens mijn artikel over Windsor Castle

30. Ontdek onbekend Londen 

Hierboven heb ik veel Londen bezienswaardigheden genoemd, maar dit zijn ze nog lang niet allemaal. Er zijn namelijk ook in Londen nog heel veel plekken die niet zijn ontdekt door de toeristen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de Westminster Cathedral en bezoek St. Dunstans in the East. Verken de leuke wijk Greenwich en bekijk de graffiti tunnel vlakbij Waterloo. Wil je meer lezen over dit soort plekken? Lees dan ook eens mijn artikel over onbekend Londen

Wat te doen in Londen? Windsor Londen
Wat te doen in Londen? Bezoek onbekend Londen, Greenwich

Zo, dit waren de 30 Londen bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek. Een hele hoop dingen, maar vast nog niet eens alles. Ik hoop dat je in ieder geval een antwoord hebt gekregen op de vraag: wat te doen in Londen en genoeg leuke Londen tips hebt verzameld! 

In dit artikel gaf ik veel tips voor een free walking tour. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel met de leukste free walking tours in Londen

Wil je weten hoeveel je moet sparen voor een citytrip naar Londen? Lees dan eens mijn artikel waarin ik ons budget Londen deel. Of bekijk mijn handige budgettips

Wil je dit artikel later nog eens lezen? Bewaar hem dan op Pinterest! Dit artikel kreeg een update, mijn Pinterest plaatje alleen nog niet. 

Wat zijn jouw favoriete Londen tips en Londen bezienswaardigheden? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 28 jaar oud en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows