Wat te doen in Den Bosch? De 5 leukste tips en bezienswaardigheden!

by | May 3, 2022 | Europa, Nederland | 4 comments

Wist je dat Nederland eigenlijk een ontzettend mooi land is? Er is zo ontzettend veel te zien en te doen en eigenlijk ga ik er veel te weinig op uit in eigen land. In menig landen heb ik meer gezien dan van het land waar ik in woon. Om hier verandering in te brengen bracht ik een bezoekje aan Den Bosch, een mooie stad in Noord-Brabant. Ook wel ‘s-Hertogenbosch genoemd, bekend van de Bossche bollen. Maar Den Bosch is meer dan dat. Vandaag vertel ik je wat je echt moet doen in Den Bosch, welke bezienswaardigheden in Den Bosch je niet mag missen en geef ik mijn beste tips voor Den Bosch! 

 

Tips Den Bosch: wat te doen in Den Bosch? 

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Den Bosch, daarnaast staat de stad natuurlijk bekend om de Bossche Bollen. Je kan er shoppen en nog vele andere dingen doen. Een ding is in ieder geval duidelijk, er is genoeg te doen in Den bosch. Hieronder deel ik een lijstje met tips voor Den Bosch, zodat jij weet wat de leukste bezienswaardigheden in Den Bosch zijn!

1. De Sint-janskathedraal bewonderen

De Sint-janskathedraal is het mooiste gebouw in Den Bosch en ook de mooiste kathedraal die ik tot nu toe zag in Nederland. Wat een ontzettend mooi en indrukwekkend gebouw is dit. En het leuke is dat je gratis naar binnen kan. Wij hebben binnen lang rondgelopen en genoten van al het mooie glas in lood (en van het feit dat je binnen niet nat wordt van de regen). Loop ook even een rondje om de kathedraal heen, ga het hek door en ineens sta je aan de prachtige voorkant. Wij waren hier helemaal alleen, terwijl er in de kathedraal zelf nog best wat mensen waren. Deze kathedraal bezoeken is echt iets wat je zeker moet doen in Den Bosch en het is dan ook een van de beste tips voor Den Bosch.  

Sint-janskathedraal
Bij de Sint-janskathedraal in Den Bosch
Sint-janskathedraal in Den Bosch
Sint-janskathedraal
Sint-janskathedraal in Den Bosch
Sint-janskathedraal
Sint-janskathedraal in Den Bosch
Sint-janskathedraal in Den Bosch

2. Rondvaart door de Binnendieze

Varen door de mini grachtjes, onder de mooie bogen en tussen de gebouwen door. Het zag er vanaf de straat mooi uit, maar heel veel kan je er eigenlijk niet van zien. Voor een volwassene betaal je €8,50,- voor de boottocht en voor een kind €4,25. Je moet echter van te voren reserveren en aangezien wij zonder plannen richting Den Bosch gingen hadden wij dit niet gedaan. Ook regende het zo nu en dan, dus het was niet echt goed weer voor een boottocht. Als we ooit terug gaan wil ik zeker een keer een boottochtje maken, het is niet duur en schijnt prachtig te zijn. Eigenlijk is het ook echt iets wat je moet doen in Den Bosch. Dus, onthoud deze tips voor Den Bosch en boek dit op tijd, zodat jij wel kan genieten van de Binnendieze in Den Bosch. 

 

3. Een Bossche bol eten bij Jan de Groot

Bij Jan de Groot haal je de enige echte Bossche bollen. Als je dan toch in Den Bosch bent kan deze lekkernij natuurlijk niet ontbreken. Ik wilde zelf heel graag naar de echte bakkerij, maar in de stad heb je heel veel cafés en restaurants die ook de Bossche bollen van Jan de Groot verkopen. De echte bakkerij van Jan de groot vind je als je richting het station loopt. Buiten zie je een rij staan, maar als je binnen wilt zitten kun je zo de rij voorbij lopen. Het kan voorkomen dat je even moet wachten voor je in het zitgedeelte plaats kan nemen, het is hier namelijk best druk. Een paar mensen na ons moesten 5 / 10 minuten wachten voor een plekje.

De Bossche bol die je hier kunt halen kost €2,50 en is echt heel lekker. Zeker het eventuele wachten waard. Houd je niet van Bossche bollen? Ook dan kan je hier terecht, er zijn namelijk heel veel andere gebakjes te krijgen bij deze bakker, die er ook allemaal heel lekker uit zien.

Oja een laatste tip; eet niet te veel van te voren, die Bossche bollen zijn machtig! Je zit heel snel vol.

Bossche bol in Den Bosch
Bossche bol in Den Bosch
Bossche bol in Den Bosch
Bossche bol in Den Bosch
Bossche bol in Den Bosch

4. Winkelen

In Den Bosch zijn genoeg leuke winkels om lekker te shoppen. Het centrum is niet heel groot, wat ik zelf altijd wel leuk en fijn vind. Wel zijn er genoeg winkels om je even te vermaken. Ga alleen niet naar de kruidvat voor een windproof paraplu, deze waaien al kapot na de eerste windvlaag.

 

5. Op zoek naar de mooie geveltjes van Den Bosch

In ’s-Hertogenbosch zijn veel gebouwen met hele mooie gevels. Ik hou zelf altijd van die oudere mooie huizen dus kon me daarom in Den Bosch best vermaken. In veel straatjes kwam je mooie geveltjes tegen. Verdwaal en loop even uit het centrum, waar je genoeg leuke huisjes en dingen ziet. Echt iets wat je moet doen in Den Bosch, want de leukste bezienswaardigheden in Den Bosch zijn stiekem toch gewoon de gevels en prachtige huisjes en straten. 

Geveltjes in Den Bosch
Geveltjes in Den Bosch
Geveltjes in Den Bosch

Dit is wat je kan doen in Den Bosch. Wij waren er op een regenachtige dag en hebben hierdoor vast ook nog heel veel leuke plekken gemist. Daarom hoop ik dat ik ooit op een mooie dag nog eens terug kan, zodat ik meer van Den Bosch kan zien en dit lijstje met tips voor Den Bosch kan aanvullen. Het is in ieder geval een leuke stad waar je je gemakkelijk een dag of heel weekend kunt vermaken. Het lijkt mij dan ook echt leuk om ook een keer te overnachten in Den Bosch.  Vooral de kathedraal is geweldig en een bezoek daar aan brengen moet je echt doen in Den Bosch. Ik hoop dat je door dit artikel genoeg tips voor Den Bosch verzameld hebt en weet wat de leukste bezienswaardigheden in Den Bosch zijn.

Ben jij al eens in Den Bosch geweest? Wat zijn jouw beste tips voor Den Bosch? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows