Wat te doen in Arizona in Amerika? Dit zijn de leukste Arizona bezienswaardigheden

by | Sep 27, 2020 | Noord-Amerika, Verenigde Staten | 20 comments

Arizona is een van de mooiste staten van Amerika en mag je dan ook echt niet missen tijdens je roadtrip langs de Westkust van Amerika. Wij bezochten zowel bekende, als wat minder bekende plekken in Arizona. Vandaag deel ik de mooiste plekken van Arizona in Amerika en geef ik antwoord op de vraag: wat te doen in Arizona? Dit zijn de beste Arizona tips en de mooiste Arizona bezienswaardigheden! 

Arizona in Amerika

Arizona is de Grand Canyon state, maar is zoveel meer dan dat. Je vindt in Arizona een aantal van de mooiste nationale parken in Amerika. Je kunt er ook prachtig hiken en vindt er enorm veel andere mooie plekken en state parks. Als je een roadtrip in Amerika maakt moet je ook zeker een kijkje nemen in Arizona, want de Arizona bezienswaardigheden zijn echt prachtig. Dit zijn mijn Arizona tips! 

Arizona tips: wat te doen in Arizona?

Hieronder volgen de leukste Arizona bezienswaardigheden: 

1. Bewonder de Grand Canyon

Arizona wordt ook wel de Grand Canyon state genoemd. De Grand Canyon is een van de mooiste, oudste en populairste parken van Amerika en daar zijn ze trots op in Arizona. De Grand Canyon is groots, indrukwekkend en gewoon echt ontzettend mooi. De vele uitzichten vervelen niet en er is ontzettend veel te doen in het park. Zo kan je een stuk naar beneden wandelen om de Grand Canyon eens van beneden te zien, maar je kan ook met een kano de Colorado River over. Je kan zelf een prachtige route rijden en stoppen bij verschillende viewpoints, maar je kan ook met de bus een deel van het park verkennen. Ook (een deel van) de rimwalk is echt een must! De Grand Canyon is een van de mooiste Arizona bezienswaardigheden en zeker een van de mooiste plekken in Arizona. 

Mooiste plekken in Arizona in Amerika
Arizona tips: grand canyon
Grand Canyon in Arizona, Amerika

2. Hike naar Devil’s Bridge

Voor wij gingen rondreizen door Amerika had ik van dit prachtige plekje nog nooit gehoord. Per toeval kwam ik het tegen op een Engelse blog en toen wist ik zeker: ik wilde de hike naar Devil’s Bridge ook doen. Devil’s Bridge vind je bij Sedona. Sedona is gewoon echt prachtig, de omgeving is geweldig en zeker een van de hoogtepunten van Arizona en een van de beste Arizona tips. 

Omdat wij niet in Sedona verbleven, kozen wij daar één hike en dat was Devil’s Bridge. Devil’s Bridge is een populaire wandeling en door de temperaturen in de zomer is het echt een aanrader om heel vroeg te beginnen. De wandeling start vanaf verschillende punten. Wij namen de makkelijkste weg. Je loopt dan eerst langs een pad waar jeeps en 4×4 auto’s op rijden. Daarna bereik je de trail en klim je langzaam omhoog. Alleen het einde van de wandeling is even pittig, maar daarna word je beloond met een geweldig uitzicht!

Meer lezen over deze prachtige wandeling in Arizona in Amerika? Lees dan onze artikel over hiken naar Devil’s bridge

Wat te doen in Arizona? Hike naar Devil's Bridge, Sedona!
Wat te doen in Arizona? Hike naar Devil's Bridge, Sedona!
Wat te doen in Arizona? Hike naar Devil's Bridge, Sedona!

3. Bezoek de Havasu Falls

Oké, deze plek kende ik ook niet voor wij in Arizona waren, maar echt wat moet dit een geweldige plek zijn. Helaas heb je voor een bezoek aan de Havasu Falls een permit nodig en kan je die alleen ergens rond februari aanvragen. Ze zijn vaak enorm snel weg, dus je moet gewoon echt mazzel hebben als je deze plek wilt bezoeken. Wij konden de Havasu Falls niet bezoeken dus, maar omdat het mij echt een van de mooiste plekken ooit lijkt, noem ik hem alsnog.

De Havasu Falls zijn niet heel makkelijk te bereiken, je moet namelijk een behoorlijk stuk wandelen. Het is niet mogelijk om in 1 dag heen en terug te gaan, je zult dus moeten kamperen ergens bij de waterval. Hier heb je ook de permit voor nodig. Als je niet wilt lopen, kan je de waterval overigens ook bereiken met de helikopter. Je moet alsnog wel iets wandelen, maar het scheelt een behoorlijk stuk.

De Havasu Falls moet echt een van de mooiste Arizona bezienswaardigheden zijn en is voor mij een reden om echt nog eens terug te willen naar Arizona in Amerika! 

4. Rijd door Monument Valley

Monument Valley ligt op de grens van Utah en Arizona in Amerika. Het ene moment sta je in Utah, het andere moment ben je in Arizona. Ze gebruiken er Utah tijd, maar omdat een groot deel toch in Arizona valt, noem ik hem ook in dit artikel.

Monument Valley is geen nationaal park en is in handen van de Navajo indianen. Dit betekent dat je nationale park pas hier niet geldig is. Je kan met eigen vervoer een rondje rijden van 17 miles om zo het mooiste deel te verkennen van Monument Valley. Dit rondje is een Gravelroad die op sommige plekken best heftig is. Houd er rekening mee dat huurauto’s vaak niet verzekerd zijn op dit soort wegen.

Als je niet zelf wilt rijden kan je met een tour mee. Een Navajo indiaan laat je dan de mooiste plekken zien en vertelt er van alles bij. Het leukste is dat je dan ook delen van het park kan bezoeken waar je anders niet mag komen. Zelf bezochten wij ook de Secret Valley, wat zeker de moeite waard is en dus alleen met een tour kan.

Monument Valley bezoeken is in ieder geval zeker iets wat je moet doen in Arizona! 

Arizona tips, Arizona bezienswaardigheden, De mooiste plekken van Arizona: Monument Valley!

5. Bekijk de zonsondergang bij Horseshoe Bend

Een van de mooiste plekken van Arizona is Horseshoe Bend, dat te vinden is vlakbij het plaatsje Page. Het mooiste moment om Horseshoe Bend te bezoeken is rondom zonsondergang, zo zie je de zon onder gaan bij een van de mooiste uitzichten van Amerika. Verwacht niet dat je de enige bent, maar als je op tijd bent heb je echt wel een goed plekje en is er voldoende parkeerruimte. Parkeren kost sinds een tijdje 10 dollar per auto. Laat dit je niet tegenhouden, want het uitzicht is geweldig en dit is zeker een van de beste Arizona tips! Echt iets wat je moet doen in Arizona dus.

Mooiste plekken in Arizona, Arizona tips, Arizona bezienswaardigheden Zonsondergang bij Horseshoe Bend, Arizona in Amerika

6. Fotografeer Antelope Canyon

We blijven even bij het plaatsje Page, want in de omgeving van Page vind je ook nog Antelope Canyon, een prachtige slot Canyon, waar je geweldig kunt fotograferen. Antelope Canyon bestaat uit twee delen, namelijk Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon. De Upper canyon is het drukste en het populairste, terwijl de Lower canyon wat rustiger en breder is. Lower Canyon is ook wat lastiger te bezoeken, omdat je veel trappen op moet. Zelf kozen wij voor Upper Antelope Canyon, omdat je daar mooi lichtinval hebt tussen 10 en 14 en hij voor fotografie beter geschikt is. Helaas was het bij ons bewolkt, dus hadden wij geen mooi lichtinval, gelukkig was het alsnog prachtig.

Antelope Canyon is in handen van de Navajo Indianen, dit betekent dat je verplicht met een tour mee moet en de canyon niet op eigen gelegenheid kan bezoeken. Je kan kiezen voor een fotografie tour of een normale tour. Bij de normale tour kan je ook gewoon prachtige foto’s maken.

Antelope Canyon, Mooiste plekken van Arizona
Antelope Canyon, wat te doen in Arizona?
Antelope Canyon,

7. Ontdek Lake Powell

Het laatste plekje rondom Page wat echt prachtig is om te zien, is Lake Powell. Je kan bij de Glen Canyon Recreation Area een korte, maar mooie route rijden zodat je mooie uitzichten hebt op het meer. Nog leuker is natuurlijk om een boottocht te maken. Wij hadden dit niet gedaan omdat we al twee behoorlijk dure tours gedaan hadden (die qua tour echt tegenvielen). Maar de volgende keer zou ik het zeker wel doen. Collega blogger Marcel maakte een boottocht over Lake Powell en dat klinkt geweldig.

Arizona bezienwaardigheden Arizona tips Mooiste plekken van Arizona, Amerika : Lake Powell bij Page

8. Bewonder het onbekende Saguaro National Park

Vlakbij Tucson in Arizona, Amerika ligt Saguaro National Park. Dit park is vrij onbekend en er zijn dan ook maar weinig toeristen die dit mooie plekje bezoeken. Toch is het echt de moeite waard, mocht je er de tijd voor hebben. In een halve dag kun je er veel zien. Maak wat wandelingen en rijdt de scenic drive.

Dit park staat bekend om de enorme cactussen die je er vindt, het schijnen zelfs de grootste ter wereld te zijn. Echt even alsof je in het wilde westen bent (ben je eigenlijk ook). Houd er rekening mee dat dit park twee delen heeft. Wij bezochten zelf het oosten van dit park, hier is de weg namelijk verhard. In het westen zijn iets meer cactussen, maar de weg is daar onverhard. In het oosten zijn alsnog heel veel cactussen.

Er is trouwens meer de doen rondom Tucson, zo vind je er ook wat wild west stadjes die je kunt bezoeken.

Mooiste plekken van Arizona: Saguaro National Park
Mooiste plekken van Arizona: wat te doen in Arizona?

Dit zijn wat ons betreft de 8 mooiste plekken van Arizona in Amerika. Natuurlijk hebben wij ook niet alles gezien wat deze mooie staat te bieden heeft, dus hopelijk krijgen wij over een aantal jaar de kans om dit lijstje nog verder uit te breiden! Ik hoop dat je in ieder geval wel een antwoord hebt gekregen op de vraag: wat te doen in Arizona? En dat je nu genoeg Arizona tips verzameld hebt, weet wat de leukste Arizona bezienswaardigheden zijn en je nu ook je roadtrip door Arizona kan gaan plannen!

Wat zijn volgens jou de mooiste plekken van Arizona in Amerika? Heb jij nog goede Arizona tips of dingen die je echt moet doen in Arizona? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow