Wat te doen in Annecy? Tips + bezienswaardigheden

by | Feb 5, 2022 | Europa, Frankrijk | 12 comments

Annecy is een prachtig oud stadje gelegen aan het gelijknamige meer van Annecy. Annecy heeft een prachtig centrum en wordt ook wel het Venetië van de Alpen genoemd. Slenter door de straatjes, relax aan het meer en ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Annecy. In dit artikel deel ik mijn beste Annecy tips en geef ik een antwoord op de vraag: wat te doen in Annecy in Frankrijk?

Annecy in Frankrijk

Annecy is een stadje gelegen in het departement Auvergne-Rhône-Alpes in de regio Savoie Mont Blanc. Je vindt deze stad op zo’n 1000 kilometer vanaf Nederland. Annecy ligt aan het meer van Annecy, een prachtig blauw meer omringd door de bergen. Dit meer is de perfecte plek voor een zonnige vakantie in Frankrijk.

In dit artikel focus ik mijn op de bezienswaardigheden in Annecy stad. Later in het artikel zal ik wel nog wat andere tips met je delen voor bezienswaardigheden in de omgeving van de stad.

Annecy bezienswaardigheden: wat te doen in Annecy?

Annecy is prachtig om te bezoeken en er zijn veel mooie bezienswaardigheden in Annecy. Annecy is heel fotogeniek door het riviertje in de stad, de vele bloembakken en de knusse straatjes. Wij bezochten Annecy op een dag waarin het letterlijk geen minuut droog is geweest, toch was het prachtig en hing er een fijne sfeer in Annecy. Op de foto’s zul je zien dat je de bergen en het meer nauwelijks zag door de regen, dus op een zonnige dag is Annecy vast nog veel mooier!

Maar goed, genoeg gepraat, hier komt het antwoord op de vraag: wat te doen in Annecy!

1. Le Palais de l’Île

Laat ik dan maar gelijk beginnen met een van de mooiste bezienswaardigheden in Annecy, namelijk Le Palais de l’Île. Dit is een prachtig middeleeuws kasteel midden op het water, omringd door kleurrijke huisjes. Echt een plaatje om te zien.

Dit kasteel is ooit een gevangenis geweest en kun je tegenwoordig ook van binnen bezoeken. Het is een kunst- en geschiedenismuseum van binnen. De entree bedraagt €3,80 voor een volwassene, maar je kunt ook een combinatie ticket kopen met het kasteel van Annecy. Dan betaal je rond de €7,- voor de gebouwen samen.

Wat te doen in Annecy?
Wat te doen in Annecy?
Wat te doen in Annecy?

2. Chateau d’Annecy

Een van de andere leuke bezienswaardigheden in Annecy is Chateau d’Annecy, een oud kasteel in het centrum van de stad. Voor dit kasteel betaal je €5,50 entree. Je kunt, zoals ik hierboven ook noemde, een combinatie ticket kopen voor iets van €7,- en dan kun je ook bij Le Palais de l’Île naar binnen.

Het kasteel van Annecy is een mooi middeleeuws kasteel wat hoger gelegen in de stad. Dit betekent dat je vanaf hier een geweldig uitzicht hebt op de rest van Annecy en het meer van Annecy.

In het kasteel is altijd een tijdelijke tentoonstelling en een museum met heel veel kunst. Ook is er een tentoonstelling over de Alpenmeren. Wij vonden zelf vooral het uitzicht leuk en het feit dat het droog was binnen in het kasteel.

Annecy tips + Annecy bezienswaardigheden
Annecy tips + Annecy bezienswaardigheden
Annecy tips + Annecy bezienswaardigheden

3. Pont des Amours

Pont des Amours, oftewel de Brug der Geliefden is een mooie plek in Annecy om te bezoeken. Bij deze ijzeren brug komen namelijk het meer van Annecy en het kanaal van de Vasse met elkaar samen. Vanaf de brug heb je een mooi uitzicht op het prachtige blauwe wataer van het meer en de bergtoppen. Pont des Amours bezoeken is dan ook zeker iets wat je moet doen in Annecy.

Doen in Annecy Frankrijk

4. Jardins de l’Europe d’Annecy

Vlakbij de brug vind je een prachtig park, namelijk Jardins de l’Europe d’Annecy, in het Nederlands de Tuinen van Europa. Dit is de perfecte plek om even te relaxen of de perfecte plek voor een wandelingetje. Het park ligt aan het meer en vanaf hier heb je dan ook een prachtig uitzicht op het meer van Annecy. Het is een plek met groen, mooie planten en genoeg bankjes om te relaxen en om te genieten van de rust.

5. Rue de Saint Claire

Een van de mooiste straatjes van Annecy is Rue de Saint Claire, hier vind je heel veel bogen en dat is prachtig om te zien. In het straatje wisselen restaurantjes en winkels zich met elkaar af. Deze winkelstraat bezoeken is zeker iets wat je moet doen in Annecy.

Doen in Annecy / Annecy tips / Annecy bezienswaardigheden

6. De mooiste kerken en kathedralen

Annecy kent ook nog een aantal kerken en kathedralen die zeker thuis horen in het lijstje met mooie Annecy bezienswaardigheden. Hieronder maak ik even een opsomming van de kerken die je echt moet bezoeken:

  • Saint- François-de-Sales kerk
  • Notre-Dame-de-Liesse
  • Kathedraal van Saint-Pierre

7. Verdwaal in de mooie straten van Annecy

Een van de beste Annecy tips is wat mij betreft toch wel om gewoon lekker te verdwalen in de straten van Annecy. Volg het water en duik lekker de smalle gekleurde straatjes in. Op die manier kom je eigenlijk vanzelf bij de mooiste plekken uit en ontdek je de mooiste straatjes van Annecy. Wandelen langs het riviertje door de stad is sowieso iets wat je moet doen in Annecy. Dan kom je op mooie fotogenieke plekken uit. En als je dat toch doet, neem dan zo nu en dan ook even een leuk zijstraatje.

Slenter door de straatjes
Slenter door de straatjes
Slenter door de straatjes
Slenter door de straatjes
Slenter door de straatjes

8. Ontdek meer bezienswaardigheden bij het meer van Annecy

Hierboven heb ik de mooiste Annecy bezienswaardigheden met je gedeeld, maar als je naar Annecy in Frankrijk reis is het echt een aanrader om ook een paar dagen de omgeving in te gaan en om meer te ontdekken rondom het meer van Annecy. Hieronder som ik een aantal mooie plekken op die je niet mag missen:

  • Gorge du Fier
  • Chateau de Menthon-Saint-Bernard
  • Col de la Forclaz
  • Een rondje fietsen rondom het meer
  • Een boottocht op het meer van Annecy

Wil je nog meer tips voor het meer van Annecy? Lees dan ook mijn artikel met tips voor het meer van Annecy

Bezienswaardigheden meer van Annecy
Bezienswaardigheden meer van Annecy

Overige Annecy tips

Nu je een antwoord hebt op de vraag: wat te doen in Annecy? Is het tijd om mijn overige Annecy tips met je te delen. Ik vertel je over de beste reistijd, waar je kunt overnachten en hoe je je reis door Frankrijk voort zou kunnen zetten na een bezoek aan Annecy.

De beste reistijd

Je kunt Annecy het hele jaar door prima bezoeken. In de winter heb je kans op sneeuw en zijn de omliggende bergen perfect om te kunnen skieën. In de zomer heb je meestal een fijn zonnetje en stralend mooi weer. Houd er rekening mee dat op zaterdag altijd een markt is in Annecy. Dat klinkt leuk, maar het is dan dus ook echt enorm druk.

Annecy is een fijne plek in de zomer, want de zon schrijnt regelmatig, maar echt bloedheet is het er vaak niet. Houd wel rekening met drukte, want het is een populaire plaats onder toeristen om te bezoeken. Wij hadden enorme pech en troffen een dag met 24 uur lang non stop regen. Het is letterlijk geen minuut droog geweest.

Overnachten in Annecy

Overnachten kan op veel plekken, ik kan je aanraden om vlakbij het centrum van Annecy te verblijven. Dan ben je namelijk dichtbij de Annecy bezienswaardigheden, maar ook bij de leuke plekken om iets te eten of drinken. Een overnachting in Annecy boek je via deze link

Je reis door Frankrijk vervolgen

Annecy ligt bij de Franse Alpen en ik kan je dan ook aanraden om verder te reizen door de Franse Alpen. De Franse Alpen zijn echt fantastisch mooi om te zien. Ik zou na Annecy sowieso doorreizen naar Chamonix-Mont-Blanc, een stadje aan de voet van de Mont Blanc. Vanaf hier kun je geweldige wandelingen maken en heb je gegarandeerd de mooiste uitzichten ooit. Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Chamonix.

Na Chamonix zou je de grens over kunnen richting Italië, maar je kunt ook nog reizen richting Génève. Wil je liever in Frankrijk blijven? Dan kan ik je aanraden om de Route des Grandes Alpes te volgen, deze route eindigt in de Côte d’Azur en is enorm afwisselend. Echt een aanrader!

verder reizen door de Franse Alpen

Dit is alles wat je moet weten over Annecy in Frankrijk. Het stadje Annecy is echt prachtig en leuk om te bezoeken. Ondanks de regen hebben wij ons er vermaakt en hopelijk komen wij ooit nog eens terug op een wat zonnigere dag. Hopelijk heb je door dit artikel een antwoord gekregen op de vraag: wat te doen in Annecy? En heb je heel veel mooie Annecy bezienswaardigheden en Annecy tips kunnen verzamelen!

Wat vind jij de mooiste Annecy bezienswaardigheden?

Dit artikel bevat een affliate link. Als jij iets boekt via deze link ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s. Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis tips.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow