Wandelen bij El Cuervo op Lanzarote

door | Laatste update Dec 11, 2022 | Gepubliceerd Jul 6, 2022 | Europa, Spanje, Wandelen | 2 reacties

Lanzarote is een prachtig vulkanisch eiland, waar je supermooie wandelingen kunt maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling bij El Cuervo op Lanzarote? Deze wandeling is voor iedereen toegankelijk en ook nog eens erg mooi! In dit artikel vertel ik je over wandelen bij El Cuervo op Lanzarote.

Vulcan El Cuervo op Lanzarote

Vulcan El Cuervo is een prachtige vulkaan in Parque Natural de los Volcanes, dichtbij het bekende Timanfaya National Park. In Los Volcanes kun je prachtig wandelen tussen de vulkanen. De wandeling naar El Cuervo is een van de meest toegankelijke, maar ook een van de mooiste wandelingen in dit gebied.

Vulcan El Cuervo, ook wel Montaña Cuervo genoemd, was de eerste vulkaan die werd gecreëerd tijdens de Timnafaya uitbarsting van 1730 tot 1736. Deze vulkaanuitbarstingen die maar liefst 6 jaar aanhielden, hebben het landschap van Lanzarote veranderd en gevormd tot hoe het nu is. Een bijzonder landschap om doorheen te rijden en wandelen.

Wandelen bij El Cuervo

Vandaag de dag kun je wandelen bij El Cuervo op Lanzarote om deze bijzondere vulkaan eens van dichtbij te bekijken. Je kunt zelfs tijdens het wandelen in de krater lopen. Super leuk! In dit artikel neem ik je mee naar deze toffe wandeling, maar voor ik dat doe deel ik eerst wat algemene informatie over de wandeling bij El Cuervo.

Wandeling: El Cuervo
Startpunt: Op een parkeerplaats langs de weg, als je in Google Maps El Cuervo invoert, kom je hier automatisch op uit.
Lengte: ongeveer 5 km
Duur: 1 tot 1,5 uur
Moeilijkheid: makkelijk

Wandelen bij El Cuervo op Lanzarote

De start van de wandeling

Je kunt gratis parkeren langs de weg en daarna kun je lekker beginnen met de wandeling. De uitzichten zijn gelijk al prachtig. Vanaf het wandelpad heb je een mooi uitzicht op de vulkaan El Cuervo en de omliggende vulkanen van het mooie natuurpark.

De eerste 10/15 minuten ben je bezig om richting de vulkaan zelf te lopen. Dit is gelijk al een goed begin van een mooie wandeling en belooft veel goeds.

Wandelen bij El Cuervo op Lanzarote
Wandelen bij El Cuervo op Lanzarote
Wandelen bij El Cuervo op Lanzarote

Een rondje om de vulkaan

Van tevoren lazen wij op een Engelse website dat de complete wandeling slechts 15 tot 30 minuten duurt. Dit klopt echt niet, tenzij je alleen naar de vulkaan loopt en daarna weer teruggaat. Dat is natuurlijk best leuk, maar nog veel leuker is om een compleet rondje om de vulkaan heen te lopen. Dit rondje duurt vanaf de vulkaan zelf (dus niet vanaf de parkeerplaats) een uur.

Wil je niet het hele rondje doen? Loop dan rechtsom zodat je in ieder geval het stukje bij de krater meepakt. Dan kun je daarmee weer omkeren. Je mist dan natuurlijk wel wat mooie plekjes.

Wij doen het hele rondje rondom de vulkaan. Onderweg kom je ook steeds bordjes tegen met informatie. Deze informatie gaat over El Cuervo op Lanzarote en de andere vulkanen waar je uitzicht op hebt. Een leuke toevoeging aan de wandeling!

Wandelen bij El Cuervo op Lanzarote

De krater in

Als je rechts aanhoudt kom je na een stukje lopen uit bij de ingang van de krater. Tijdens het wandelen bij El Cuervo op Lanzarote kun je namelijk ook een kijkje nemen in de krater van de vulkaan. Echt heel gaaf om eens te zien!

Om de krater in te kunnen gaan daal je via een pad af naar de bodem van de vulkaan. Hier vind je nog een pad dat je kunt volgen om hier een rondje te lopen. Wij vonden dit echt leuk om te doen en ook echt gaaf om eens te zien!

Als je rondje door de krater er weer op zit, volg je het pad terug en klim je omhoog om de krater te verlaten en de wandeling te vervolgen. Je kunt er nu voor kiezen om het rondje verder af te maken, of om terug te lopen.

El Cuervo krater vulkaan
El Cuervo krater vulkaan
Vulkaan krater

Het rondje afmaken

Wij besluiten het rondje af te maken. Het pad is vlak, de wandeling is makkelijk, maar toch heel mooi. Je loopt tussen de vulkanen en de vulkaanstenen en we genieten van de geweldige uitzichten op de natuur. Ik maak natuurlijk veel te veel foto’s, want het is hier supermooi!

Voor we het weten zit ons rondje rondom de vulkaan er ook alweer op en staan we alweer bij de auto.

wandelen bij El Cuervo op Lanzarote
El Cuervo wandeling Lanzarote
El Cuervo wandeling Lanzarote

De wandeling bij El Cuervo op Lanzarote uitbreiden met Montaña Negra

De wandeling is prachtig mooi, maar je vult er geen hele dag mee. Wij wilden deze wandeling daarom ook wel uitbreiden en dat is heel gemakkelijk. Er zijn namelijk echt heel veel prachtige wandelingen hier in de omgeving. Een van de beste opties om de wandeling bij El Cuervo op Lanzarote uit te breiden is om ook richting Montaña Negra te lopen. Deze vulkaan vind je aan de overkant van de weg waar je al geparkeerd bent en geeft je een geweldig uitzicht op El Cuervo.

Montaña Negra is dus prachtig om ook te bezoeken. Je kunt hier via verschillende paden omhoog lopen. Het ene pad is steiler dan het andere pad, maar in zo’n 45 minuten tot een uur kun je omhoog lopen. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht op de vulkanen van Los Volcanes en Timanfaya. Je ziet onder andere heel goed El Cuervo liggen waar je net hebt gelopen. Leuk!

Het pad dat je ziet als je voor de vulkaan staat is heel stijl en behoorlijk klimmen. Aan de linkerkant van de vulkaan is een pad waarbij je wat meer kunt zigzaggen, waardoor het veel minder stijl is. Het pad is smal en van grind, dus trek goede schoenen aan.

Wil je nog een stukje verder lopen? Dan kan ik je ook nog aanraden om te wandelen richting Palmera Inclinada. Een mooi stuk om te lopen en je komt dan uit bij een mooie overhangende palmboom waar je leuke foto’s kunt maken!

Montana Negra wandeling
Palmera Inclinada Lanzarote

Overige tips voor wandelen bij El Cuervo op Lanzarote

Nu je alles weet over de wandeling bij El Cuervo op Lanzarote is het tijd om mijn overige tips voor deze wandeling te delen, zodat jij ook goed voorbereid op pad kunt gaan.

  • Neem voldoende water en zonnebrand mee. Er is geen tot weinig schaduw.
  • De wandeling is heel toegankelijk, maar door de ondergrond niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.
  • Kom een beetje op tijd, doordat de wandeling populair is, kan het druk zijn.
  • Blijf op het pad. De natuur is kwetsbaar en het is verboden om het pad te verlaten. Dit staat overal aangegeven en er wordt op gecontroleerd. Helaas heeft niet iedereen respect voor de natuur hier en zie je veel mensen buiten het pad. Ik heb hier mensen op aan gesproken, die vervolgens vooral boos werden op mij. Goed voorbeeld voor je kinderen, die hier op latere leeftijd misschien niet meer van deze natuur kunnen genieten.
  • Combineer je wandeling bij El Cuervo en Montaña Negra met een van de andere gave Lanzarote bezienswaardigheden!
  • Of ga nog meer wandelen op Lanzarote!
Montana Negra en El Cuervo op Lanzarote
Dit is alles wat je moet weten over de wandeling bij El Cuervo op Lanzarote. Wandelen bij deze vulkaan en in de krater is prachtig en echt een must tijdens je vakantie op dit Canarische eiland!

Zou jij willen wandelen bij El Cuervo op Lanzarote?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow