Waarom Malta de perfecte vakantiebestemming is!

by | Oct 5, 2018 | Europa, Lijstjes, Malta | 6 comments

Ben je nog even helemaal niet toe aan de herfst? Heb je nog even behoefte aan zon, zee, strand en prachtige steden en natuur? Of ben je gewoon alvast op zoek naar een leuke bestemming voor volgend jaar? Dan is Malta perfect voor jou! Malta is een veelzijdig, klein land, waar je niet uitgekeken raakt. Vandaag vertel ik je waarom Malta de perfecte vakantiebestemming is!

1. Malta is budgetvriendelijk 

Als je een klein budget hebt, maar toch graag op vakantie wilt, is Malta een hele goede optie. Zo kun je vaak goedkoop vliegen naar Malta en hoeft overnachten ook niet duur te zijn. Verder rijdt er een bus over Malta, die ook heel goedkoop is. Zo betaal je voor een hele week ongeveer €21,- en dan kan je onbeperkt gebruik maken van de bus. Liever flexibeler zijn? Ook een auto huren hoeft op Malta niet heel duur te zijn en kan vanaf €138,-.

Voor een volle week op Malta betaalden wij inclusief vluchten €575,06 per persoon. Wij sliepen echter niet in de goedkoopste accommodatie, dus het kan nog goedkoper. Ook reisden wij in de herfstvakantie, waardoor de vlucht iets duurder was. Hoe ons budget precies tot stand is gekomen lees je hier.

2. Het is er vaak zonnig 

De zomers van Malta zijn aangenaam warm en duren lang. Zo bezochten wij Malta helemaal aan het einde van oktober en konden wij nog heerlijk relaxen in de zon, rondlopen in onze korte broek en zwemmen in zee. Wij hadden temperaturen tussen de 20 en 25 graden. Het kon soms wel hard waaien.

Dit mooie weer begint al vanaf eind april. De temperaturen schieten dan lekker omhoog en bereiken de twintig graden weer. Je hebt vanaf dan tot en met oktober / november vrijwel zeker goed weer op Malta. In de maanden juli en augustus kan het vrij warm worden en lopen de temperaturen richting de 31 graden. In de wintermaanden is Malta ook nog heerlijk qua weer. De temperaturen liggen dan namelijk rond de 15 graden.

Comino Malta zon

3. Je kunt er heerlijk relaxen

Doordat het weer zo lang ontzettend mooi is kun je als echte zonaanbidder goed terecht op Malta. Op Malta vind je genoeg hotels met zwembaden waar je terecht kunt voor een fijne relaxvakantie. Je kunt all invlusive gaan, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook kiezen voor een hotel zonder zwembad en relaxen op een van de vele stranden die je op Malta tegen zult komen.

Zelf wilden wij zo nu en dan wel wat relaxen, maar was dit niet het hoofddoel van onze vakantie. Wij kozen daarom voor een mooie accommodatie met zwembad, namelijk het Ramla Bay Resort. Wij hadden hier alleen ontbijt bij. Zo nu en dan konden wij dan lekker relaxen bij ons hotel, maar we hadden ook de mogelijkheid om er lekker op uit te gaan!

4. Je vindt er super veel leuke steden en dorpen

Als je naar Malta gaat kun je er heen om lekker te relaxen, maar je kunt er natuurlijk ook heen om juist lekker het eiland te ontdekken. Op Malta vind je diverse steden en dorpjes die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Zo is de hoofdstad van Malta, Valletta echt een hele mooie stad. Hier zou je zo naar toe kunnen op citytrip en twee dagen kunnen vullen. De straatjes zijn prachtig, maar ook de forten en parken van Valletta zijn geweldig. Ik vond het zelf een van de leukste steden van Malta.

Andere leuke stadjes op Malta zijn Mdina en Rabat. Deze twee stadjes liggen super dicht bij elkaar en zijn dan ook goed met elkaar de combineren. Mdina is bekend uit de hitserie de Game of Thrones en is prachtig om doorheen te slenteren. Je vindt er mooie uitzichten, leuke, knusse straatjes en een mooi plein. Rabat heeft echter nog veel mooiere straatjes. Hoewel het bekend staat om de catacomben vond ik het plein van Rabat mooier dan mooi en de straatjes leuker dan leuk. We hebben daar echt nog heel lang rond gekeken.

Verder ontdekten wij ook Marsaxlokk, een leuk vissersdorpje met een leuke markt op zondag. Ook zeker de moeite waard!  Als je met je muis over de onderstaande foto’s gaat, kun je zien waar ze gemaakt zijn!

Valletta Malta
Valletta Malta
Valletta Malta
Rabat Malta
Mdina Malta
Rabat Malta
Marsaxlokk Malta

5. De kust is prachtig 

Malta heeft een hele mooie kust. Hoewel je er geen poederwitte stranden vindt en er de zee niet zo blauw is als dat hij in Thailand is, vind je genoeg mooie stranden. De mooiste stranden vind je op Comino, een klein eilandje dat hoort bij Malta. Het water is daar echt heel blauw en de uitzichten die je daar hebt zijn echt geweldig. Verder vind je langs de kust ook Blue Grotto. Toen wij er waren waaide het te hard voor een boottochtje, maar het uitzicht was geweldig. Heet water is er heel mooi blauw en de rotsen langs de kust zijn ook echt heel mooi om te zien.

Denk je dat je dan alles gehad hebt? Dan ben je nog niet op Gozo geweest. Want ook daar heb je genoeg mooie stukjes kust. Helaas zagen wij door de bus maar heel weinig van Gozo.

Comino Malta
Comino Malta
Comino Malta
Blue grotto Malta

6. Je kunt ontzettend veel zien in een korte tijd  

Malta is klein, in een uur tijd rijd je zo naar de andere kant van het eiland. Dit heeft natuurlijk een heel groot voordeel; je bent overal zo. Je kunt daarom dus ook heel veel zien in een korte tijd. Toch betekend dit niet dat je dit eiland in een week helemaal gezien hebt. Want nee, zelfs in een week heb je nog niet alles van Malta gezien.

7. Iedereen spreekt Engels 

Op Malta ga je geen last krijgen van een taalbarrière. Het eiland was ooit een kolonie van de Engelsen en op Malta wordt dan ook overal ontzettend goed Engels gesproken door iedereen. Malta is dan ook een heel populair eiland voor een taalvakantie. Veel mensen leren Engels op het eiland. Dit kan voor een paar weken, maar ook voor meerdere maanden. Naast de taal zie je op het eiland meer Engelse invloeden terug. Zo vind je er van die leuke rode telefooncellen, maar rijdt ook iedereen links. 

Valletta Malta

8. Malta is veelzijdig 

Ten slotte is Malta gewoon ontzettend veelzijdig en daar houd ik van. Ik vertelde al dat de kusten van Malta heel mooi zijn, maar ook de steden en dorpen zijn echt de moeite waard. Rijd je rond op Malta kom je vanzelf prachtige kerken tegen en zie je vast ook de mooiste stranden. Maar Malta heeft nog meer; je kunt er namelijk ook heerlijk relaxen en genieten van de zon. En ten slotte is de natuur ook gewoon heel mooi. Zo bezochten wij op Gozo het mooie Wied-il-Ghasri. Maar zagen wij ook een mooi, maar droog, heuvellandschap vanuit de bus.

Als dit niet als een veelzijdige bestemming klinkt, dan weet ik het ook niet meer!

Gozo Malta

Dit is waarom Malta de perfecte vakantiebestemming is en waarom jij er ook zeker een keer naar toe moet gaan. Ik vond Malta een heerlijke bestemming voor in het najaar, maar ook in het voorjaar en in de zomer is het er heerlijk. Ik zou zo nog eens terug gaan, om nog meer mooie plekken op het eiland te ontdekken.

Ben je benieuwd welke tien dingen je echt niet mag missen als je Malta bezoekt? Dat lees je hier!

Dit artikel bewaren voor later? Pin hem op Pinterest! 

Lijkt Malta jou een fijne vakantiebestemming?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl. Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow