Travelconfessions #3: Waarom je Singapore maar beter kunt overslaan

door | Laatste update Dec 14, 2016 | Gepubliceerd Nov 4, 2016 | Azië, Singapore, Stedentrips, Travelconfessions | 16 reacties

Tegenwoordig zie je heel veel artikelen waarom je beter niet naar een bepaalde bestemming kunt gaan met een hele sarcastische ondertoon. Dit artikel is dus daar geen voorbeeld van, want hoewel wij veel plekken tijdens onze eerste reis naar Azië geweldig vonden, was Singapore niet één van die plekken.

Reizen is leuk, maar soms kom je op plekken waar je gewoon niks mee hebt. Singapore was zo’n plek. Veel mensen zijn er lyrisch over, maar mij raakte het niet. En omdat ik altijd eerlijk wil zijn over bestemmingen vertel ik je vandaag in de serie travelconfessions waarom je naar mijn mening Singapore beter over kunt slaan.

Zo schoon is het niet

Singapore zou super schoon en netjes zijn, een van de schoonste plekken van Azië en misschien zelfs wel ter wereld. Nou, dit was dus helemaal niet zo. Gelijk bij aankomst na een lange vlucht viel het mij op dat er overal best veel afval lag en eigenlijk helemaal niet zo schoon was. Toen wij op het einde van onze reis Singapore gingen ontdekken bleek niet alleen little India niet zo schoon te zijn, maar eigenlijk het hele centrum. Tuurlijk, het is schoner dan de meeste Aziatische steden, maar Kuala Lumpur was schoner. En nu maakt het mij niet zo heel veel uit, het hoort een beetje bij Azië, maar het is gewoon niet zoals de meeste mensen zeggen en op zo’n moment kan dat echt een tegenvaller zijn.

Alleen maar hoogbouw

En tja, ik vind hoogbouw gewoon heel lelijk. En dan denk je eindelijk een plekje gevonden te hebben zonder hoogbouw, zoals Chinatown en little Inda, zie je het op de achtergrond nog steeds (zie foto). En oja, de plek zonder hoogbouw heb je binnen een uur ook wel weer gezien. En daarna sta je opnieuw tussen de hoogbouw, want er is gewoon niks anders.

Singapore

Geen fijne sfeer

Er lopen hier vooral veel mensen rond in pak. Er hangt dan ook een ontzettend zakelijke sfeer, naar mijn mening prima als je hier komt om zaken te doen, maar nou niet echt leuk als je hier vakantie viert. Het maakt ook niet uit waar je komt, maar wij vonden in het hele centrum geen enkel stuk waar wij dachten; hier is de sfeer wel fijn. Iedereen was gehaast, netjes en tja, de sfeer ontbrak gewoon.

Het is duur

Je hoort altijd dat Singapore duur is en stiekem hoop je dat het allemaal mee valt, maar het valt dus niet mee. Het openbaar vervoer is duur, het eten is buiten Chinatown ook duur en kwalitatief helemaal niet zo geweldig. Overnachten is ook duur in verhouding met omliggende landen, zelfs als je wat meer buiten het centrum slaapt. Natuurlijk weet je dat Singapore niet zo goedkoop is als alle andere Aziatische landen, maar dan wil je wel een beetje kwaliteit en dat krijg je dus lang niet overal.  Ik moet erbij zeggen dat wij misschien gewoon niet op de goede plekken hebben gegeten.

Alles draait om geld verdienen

Dit was dan vooral bij de gardens by de bay. De tuinen buiten zijn gratis, maar voor die vreemde futuristische dingen moet je betalen. Bij alles waar je denkt; leuk ik neem even een kijkje, moet je ineens betalen. Verder was dat park ook niet zo leuk omdat er gewoon geen kleine paden waren en alles breed en futuristisch was. Tja, je houdt er van of niet.

Singapore gardens by the bay

Zoals je begrijpt was Singapore totaal niet onze stad en mij zal je er ook niet nog eens vinden. Wat mij betreft kun je het overslaan, tenzij je van hoogbouw houdt en van de futuristische bouwstijl. Toch nog nieuwgierig? Ga! Wij vonden het niks, maar ik lees veel vaker dat mensen Singapore echt geweldig vinden en het blijft natuurlijk altijd een persoonlijke mening.

Wat vind jij van Singapore? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow