Waarom een reis in februari altijd een goed idee is

by | Feb 3, 2017 | Lijstjes, Stedentrips | 4 comments

Ook zoveel zin om er weer even tussenuit te gaan? Wij gaan al voor de derde keer op rij in februari op reis en dat is natuurlijk niet zonder een hele goed reden! Reizen is fijn en een reis in februari is altijd een heel goed idee, waarom? Dat lees je hier!

1. Vliegen is goedkoop 

Februari is zo’n maand waarin weinig mensen weg gaan, wat resulteert in super goedkope vliegtickets! Zelfs als je heel laat boekt kun je nog voor een lage prijs binnen Europa vliegen. Zo boekten wij een retourtje voor €45,- naar Bologna in de voorjaarsvakantie en vloog ik eerder voor nog geen honderd euro richting Berlijn en Boedapest. Een tijdje geleden schreef ik een artikel over hele goedkope vliegtickets in februari, allemaal onder de vijftig euro voor een retourtje.

2. Hotels zijn betaalbaarder

Niet alleen vliegen is goedkoop, maar je hele reisje is beter voor je portemonnee. Ook hotels zijn namelijk in februari een heel stuk goedkoper. Zo sliepen wij in Boedapest in een vijf sterren hotel met zwembad en jacuzzi voor €70,- per nacht. In andere maanden kost ditzelfde hotel rustig het dubbele.

3. Het is rustig 

Wij stonden bij de Brandenburger tor, één van de populairste bezienswaardigheden van Berlijn, midden op de dag, bijna alleen. Normaal is het dringen en moet je heel vroeg komen wil je een bekende bezienswaardigheid zonder hordes toeristen zien, maar in februari is dit helemaal niet moeilijk. Weinig mensen trekken eropuit, dus je hebt weinig mensen die je uitzicht of je foto kunnen verpesten. In de lente, herfst en zomer is dit vaak wel anders. En die grote hoeveelheid toeristen doet een stad helemaal geen eer aan.

Reis in februari Berlijn in februari, heerlijk rustig

4. Je mist niks

Ja, je mist niks, want in Nederland is er niks. Je mist in februari geen feestdagen of andere bijzondere momenten. In februari zijn er gewoon geen feestdagen, ten minste, niet in het deel van Nederland waar ik woon. In andere delen mis je hooguit de carnaval, waar je overigens makkelijk je reisje omheen kunt plannen. Je mist niet de kerst dagen waarin je gezellig met je familie wilt zijn, je mist geen oud en nieuw en daarmee wederom familie gezelligheid (of een verplichting).

Februari is gewoon echt een niks maand, zo’n maand waarin je uitkijkt naar de zomer, maar die duurt nog te lang. Zo’n maand waarin de winter langzaam verdwijnt (of juist ineens denkt laat ik nog even heel Nederland op zijn kop zetten). Het is zo’n maand waarin je gewoon even lekker de boel kunt ontvluchten. Voordeel: er is een vakantie, dus als je daaraan vast zit kun je ook in februari weg!

5. Het weer in het buitenland is altijd beter

In Nederland is februari qua weer echt zo’n net niet land. Het is niet koud genoeg, maar bij lange na nog niet warm genoeg. Of het verrast je juist compleet met enorme sneeuwbuien en vrieskou. In februari weet je het hier gewoon nooit en is het het dus allemaal echt net niet. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het op heel veel plekken in Europa nog net niet weer is. Het is niet warm, maar ook niet echt winters koud met een mooie laag sneeuw. Hoe zuidelijker we komen hoe warmer het wordt, dus die paar graden warmer in Spanje en Portugal zijn best fijn in februari, op sommige plekken in het zuiden wordt het trouwens zelfs al 17 graden! Of wat dacht je van een tripje naar de Canarische eilanden? Daar is het altijd lente. Of verlaat het net niet weer en verruil het voor een echte winter. Bezoek het noorden van Europa, ontdek Lapland en het Noorderlicht. Oh en wintersporten kan ook nog steeds heel goed! Ja, je ziet het al, het weer in het buitenland is altijd beter, ook als het geen 25 graden is in je Zuid-Europese stad. Het is gewoon maar net hoe je het bekijkt.

En als je gewoon wat meer budget hebt en wat meer tijd, dan kun je in deze periode heel fijn naar Azië gaan. Bijna alle landen in Azië hebben in februari het droge seizoen, wat betekend dat je daar dus echt perfect kunt vakantie vieren in de zon. Klinkt ook niet verkeerd toch?

En gelukkig zijn er heel veel landen in de wereld waar het in de winter dertig graden is! Mag ik al? 

6. Bij terugkomst heb je bijna alweer vrij

Het voordeel aan weg gaan in februari is dat het bij terugkomst bijna lente is. Bijna lente betekend ook dat het stikt van de feestdagen; Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, het zit er allemaal aan te komen. Voor je het weet zit je ook weer in het mooie weer van Nederland en voor je het weet mag je gewoon alweer op vakantie want dan is het zomer.

7. Het is nog lang geen zomer

Eigenlijk een beetje aansluitend bij punt zes, bij terugkomst is het bijna lente en heb je al die feestdagen en vrije dagen. Ineens gaat de tijd heel snel en is het zomer voor je het weet. Maar zonder dat tripje duurt het nog zo lang voor het zomer is en om die tijd te overbruggen moet je gewoon echt even op reis. Voor ons was dit ook een van de redenen om nog een tripje naar Italië te boeken, het is nog lang geen zomer. Het aantal dagen tot China was zo schrikbarend veel dat ik er niet zo vrolijk van werd. Zo lang wachten, dat duurde me echt te lang! Goede reden om even weg te gaan toch?

Reis in februari: Bologna in februari

8. Reizen is gewoon altijd een goed idee

Ik vind eigenlijk dat elk moment een reden is voor een reisje, waarom zou je niet gaan? Op welk moment is reizen geen goed idee? Ja in februari heb je binnen Europa nergens het meest perfecte weer en ja, in februari is nog niet elke stad mooi groen. Maar ja, februari heeft wel heel veel voordelen, die de nadelen echt wel overtreffen. Dus als je geen antwoord kunt geven op de vraag die ik net stelde, dan moet je nu gewoon gelijk even je tripje boeken!

Ga jij er wel eens tussenuit in februari? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow