Waar kijk ik naar uit en waar tegen op voor Maleisië?

by | Apr 16, 2016 | Azië, Maleisië | 5 comments

Deze zomer gaan we naar Maleisië, natuurlijk kijk ik er ontzettend naar uit en heb ik er heel veel zin in. Maar niet alles aan het reizen lijkt mij even leuk.. Waar ik naar uit kijk en waar ik tegenop zie deel ik hieronder met jullie!

3 Dingen waar ik tegen op zie

Elke reiziger zal het wel weten; niet alles is even leuk. Hieronder volgen de dingen waar ik tegenop zie, zo bewaar ik de leuke dingen voor het laatste!

1 Wennen aan het klimaat

Uiteraard kijk ik uit naar het lekkere warme weer, maar ik denk dat het ook wel even wennen gaat worden. Het is natuurlijk vrij warm met een hoge luchtvochtigheid. Ik vind het hier in Nederland al vaak niet lekker warm omdat het soms nogal klam kan zijn. De eerste paar dagen wordt het waarschijnlijk flink afzien, vooral omdat we natuurlijk ook wel het een andere willen gaan doen. Dat zal heel veel water drinken gaan worden en af en toe maar een shoppingmall in om even de warmte te ontvluchten.
Daarnaast ben ik ook benieuwd naar de tropische regenbuien. Hoe zwaar zullen die gaan zijn? Hoeveel invloed zal het gaan hebben op onze reis? Ik lees overal dat het vaak wel meevalt, maar toch ben ik er heel benieuwd naar

2 Lang in het vliegtuig zitten

Ik heb zelf totaal geen vliegangst maar ik vind het totaal geen pretje om te vliegen. Ik vond 2 uur vliegen naar Boedapest al geen pretje. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ik me snel ga vervelen. We vliegen eerst naar Londen om daar over te stappen op een vlucht die direct van Londen naar Singapore gaat. Van Amsterdam naar Londen ga ik nog wel vol houden, maar 13 uur lang van Londen naar Singapore? Ik hoop maar dat ik snel in slaap val en lang kan blijven slapen. Nu is het natuurlijk pas de eerste keer dat ik echt lang ga vliegen dus misschien valt het wel mee.

Aantal uur vliegen vanaf Londen naar Singapore

Aantal uur dat we vliegen vanaf Londen naar Singapore

British airways

3 Visgerechten

Ik heb al het een en ander gelezen over het eten in Maleisië en het viel me op dat er veel vis gerechten tussen zitten. Ik ben zelf niet echt een vis liefhebber, of eigenlijk gewoon helemaal niet. Maar het is natuurlijk zonde om helemaal geen vis te proberen in Maleisië en ik denk dat het soms moeilijk wordt om wat anders te vinden. Veel mensen zijn er zo positief over, dus wie weet valt het allemaal wel mee en ga ik het lekker vinden. Ik denk dat ik in ieder geval maar moet gaan wennen aan het feit dat ik vis moet proberen in Maleisië. Zou meteen handig zijn voor latere reizen natuurlijk.

3 dingen waar ik naar uit kijk

Nu we de 3 dingen gehad hebben waar ik niet naar uitkijk, ga ik beginnen met een paar dingen waar ik wel naar uitkijk (en eigenlijk zijn dat wel meer dan drie dingen!)

1. De mooie stranden

Ik kijk heel erg uit naar de mooie stranden van Maleisië. Wij gaan onder andere naar de Perhentians en naar Langkawi, naar die twee eilanden kijk ik toch het meeste uit. Het lijkt met heerlijk om daar even lekker op een mooi wit strand te liggen en tussendoor een cocktail te bestellen bij een strandtentje. Het echte vakantiegevoel op reis.

2. Het lekkere eten

Ik ben echt dol op Aziatisch eten en het schijnt dat je in Maleisië heel erg goed kan eten. Dus ik kijk erg uit naar het eten daar. Ik wil zoveel mogelijk gerechten proberen en kijk ook zeker uit naar Penang. Ik lees op veel plekken dat je daar het lekkerste kan eten volgens de toeristen. Dus dat belooft wat, maar ik lees ook wel eens dat je volgens de locals het lekkerste kan eten in Ipoh(Dus Linda we moeten hier ook even naar toe)

3. Jungle

Naast de mooie stranden en het lekkere eten kijk ik ook erg uit naar de jungle, dat lijkt me namelijk echt een hele gave ervaring. Ik hoop dat het er lekker rustig is en dat je allemaal verschillende dieren om je heen hoort en duidelijk merkt dat de natuur er de baas is en je weinig invloeden ziet van de mens.

 

4. Lang weg

Voor ons beide zal dit de eerste keer zijn dat we wat langer op reis zullen gaan. We zijn beide nog nooit langer als een maand van huis geweest. Dus 42 dagen weg zal een hele nieuwe ervaring zijn voor ons.

Aantal dagen weg

Dit waren de drie dingen waar ik tegen op zie, maar ook vier dingen waar ik het meest naar uit kijk. Natuurlijk nemen de dingen waar ik naar uit kijk de overhand en heb ik heel veel zin in de reis!

Zie jij wel eens ergens tegenop voor of tijdens je reis? 

Remco

Remco

Schrijver

Hallo! Mijn naam is Remco, 22 jaar en dol op reizen en ICT. Momenteel ben ik bezig met een bachelor Software Engineer en ben vooral bezig met de techniek van Travellers of the world. Zo nu en dan schrijf ik ook een blog

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows