Voorbereidingen voor Amerika | Zo ga jij goed voorbereid op reis!

door | Laatste update Sep 11, 2022 | Gepubliceerd Apr 4, 2019 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten, Voorbereidingen | 10 reacties

Amerika is een van de beste landen ter wereld voor een gave roadtrip. De natuur is divers en indrukwekkend. Je kijkt echt je ogen uit. Ga je binnenkort een roadtrip Amerika maken? Dan zijn er wat dingen die je van te voren moet weten en regelen. Vandaag vertel ik je daar alles over, zodat ook jij kan beginnen met je voorbereidingen voor Amerika en goed voorbereid op reis kan. Hopelijk heb je iets aan deze tips voor Amerika! 

Voorbereidingen voor Amerika: Je reis naar Amerika voorbereiden

Je hebt je tickets geboekt en je reis kan beginnen! Voor sommige landen is dat vliegticket de enige voorbereiding die nodig is voor je reis, voor Amerika is dat echter niet het geval. Het land is echt enorm dus het is wel handig als je van te voren een beetje weet wat je wilt zien en doen. Daarnaast is er nauwelijks openbaar vervoer en kom je zonder ESTA of visum het land niet binnen.

Wij zijn zelf twee maanden in Amerika geweest, dus hieronder geef ik mijn tips voor Amerika die handig zijn bij de voorbereidingen voor Amerika. Zo kan jij ook een prachtige roadtrip door Amerika maken, of natuurlijk op een andere manier reizen door Amerika! 

1. Vliegtickets boeken

Meestal begint je reis bij het boeken van de vliegtickets. Bedenk goed van te voren waar je heen wilt vliegen. Amerika heeft namelijk ontzettend veel vliegvelden en er zijn veel steden makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Als je van te voren al weet naar welk gebied je wilt reizen, is het handig als je ook gewoon naar dat gebied vliegt. Richting New York vliegen is misschien het goedkoopste, maar niet heel handig als je graag Hawaii wilt bezoeken.

Goedkope vliegtickets vinden is voor Amerika vaak best te doen. Vooral als je de prijzen op tijd in de gaten houdt en prijzen met elkaar vergelijkt. Zelf vliegen wij richting Los Angeles, omdat wij graag de Westkust van Amerika willen ontdekken. San Francisco is voor de Westkust van Amerika ook een goede stad om op te vliegen. 

Let op! Om Amerika in te mogen komen heb je een geldig uitreisbewijs nodig. Boek je een enkeltje? Dan heb je een visum nodig en is een ESTA niet genoeg. Zorg dus dat je ook alvast een enkeltje boekt naar je volgende bestemming, of een retour boekt. Hoewel je in landen in Azië vaak wegkomt met een nepticket, is dat voor reizen door Amerika echt niet aan te raden.

2. Vraag een ESTA aan

Iets waar je na het boeken van een vliegticket rekening mee moet houden is het aanvragen van een ESTA voor Amerika. Zonder ESTA kom je namelijk Amerika niet in. Nu hoef je je ESTA niet direct aan te vragen, want hij is vrij snel binnen, maar toch is het iets wat je uiteindelijk echt moet doen. Heel handig dus om rekening mee te houden bij de voorbereidingen voor Amerika. 

Van te voren hadden wij heel veel vragen over visums voor Amerika, maar het bleek uiteindelijk allemaal best mee te vallen en niet zo ingewikkeld te zijn. Hieronder vertel ik je kort iets over de ESTA aanvraag en over het visum voor Amerika (die je in sommige situaties nodig hebt).

Het woord ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization en is kort gezegd dus een elektronische reistoestemming. Een ESTA is na aanvraag 2 jaar geldig en kan je meerdere keren gebruiken voor een reis naar Amerika. Elk bezoek aan de Verenigde Staten mag echter maar 90 dagen duren. Binnen die 90 dagen vallen ook de dagen dat je verblijft in Canada, Mexico en de Caribische eilanden. Een soort van visumrun doen is ook niet mogelijk.

Als je langer naar Amerika reist dan 90 dagen moet je een visum aanvragen voor Amerika. Je moet ook een visum aanvragen voor Amerika als je met je huidige paspoort een bezoek hebt gebracht aan Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië. Ook als je een van deze nationaliteiten hebt, of hebt gehad, moet je een visum voor Amerika aanvragen.

Maar, dan nu de vraag; hoe vraag je zo’n ESTA voor Amerika nou eigenlijk aan? Je hebt hiervoor twee opties. Optie 1 is natuurlijk om dit gewoon online te doen bij de officiële website van de Amerikaanse overheid, helemaal zelf. Dit kost 14 dollar en is volledig in het Engels. Het is soms een beetje uitzoekwerk en je kunt alleen betalen met een creditcard.

Heb je hier helemaal geen zin in? Dan kan je de ESTA aanvraag voor Amerika ook laten doen door bijvoorbeeld esta-aanvragen.nl. Dit is lekker makkelijk en helemaal in het Nederlands. Wij hebben dit zelf ook gedaan en hebben dit als heel positief ervaren. Alle dingen die je moet invullen zijn namelijk in het Nederlands en bij de vragen staat ook elke keer een uitleg in het Nederlands, zodat je altijd weet wat je precies in moet vullen. Handig! Daarnaast kan je ook gewoon met IDeal betalen.

Een dag nadat wij onze ESTA op die manier hadden aangevraagd hadden wij al een bevestiging dat onze ESTA voor Amerika was goedgekeurd. Super handig en het heeft ons eigenlijk helemaal geen moeite en stress gekost.

3. Regel je vervoersmiddel

Amerika staat niet bepaald bekend om goed openbaar vervoer, dus eigenlijk kan je niet echt om een eigen vervoersmiddel heen. Nu heb je in Amerika best veel keuze qua vervoersmiddelen. Je kan natuurlijk kiezen voor een auto (in alle soorten of maten), maar je kan ook kiezen voor een Camper(van). Wat je doet is heel erg afhankelijk van je budget en je wensen.

Toen wij op zoek waren naar een vervoersmiddel voor Amerika viel ons op dat het huren van een grote camper bijna net zo duur was als het huren van een kleine campervan. Wat ons ook opviel was dat je heel erg moet opletten, vaak moet je voor unlimited miles (of überhaupt miles bij je camper) behoorlijk bij betalen. Ook wil je er een verzekering bij en dat is ook behoorlijk prijzig. Kijk dus goed wat je precies huurt en wat de voorwaarden zijn. Voor het goedkoopste tarief heb je eigenlijk helemaal niks.

Hoewel wij het reizen met een camper(van) heerlijk vinden, kiezen wij in Amerika toch voor een auto. Dit was namelijk minstens 3 of 4 keer zo goedkoop en aangezien campings in Amerika soms niet eens een douche hebben, hebben wij ook niet de behoefte om elke dag op een camping te staan met een campervan. Je kunt er dan voor kiezen om een tent mee te nemen zodat je op campings kunt kamperen, of je gaat met je auto van motel naar motel. Wij deden dit laatste. Onze auto regelden wij bij Hertz, maar tegenwoordig doen we dit liever via Sunny Cars, je bent dan namelijk altijd volledig verzekerd. Je boekt je huurauto voordelig via deze link

Als je een eigen vervoersmiddel regelt is het trouwens ook heel belangrijk dat je je inleest in de verkeersregels van Amerika. Sommige regels zijn anders dan bij ons. Zo mag je op wegen met meerdere banen zowel links als rechts inhalen. Ook mag je altijd door rood als je rechtsaf slaat, tenzij anders aangegeven. En zo zijn er nog wel meer regels die je echt wel even moet weten voor je begint met je roadtrip Amerika. Hier zal ik later nog een uitgebreid artikel over schrijven.

Tip: als je eigen vervoer hebt, download dan de app Gaspy, dan kan je zien waar in je omgeving benzine het goedkoopste is. Dat kan je behoorlijk wat geld besparen tijdens je roadtrip door Amerika!

4. Kies de staten uit die je wilt bezoeken

Amerika is enorm en telt maar liefst 50 staten. Het is ook echt onmogelijk om al deze staten in één reis te proppen. Kies er daarom een aantal uit die je graag wilt verkennen tijdens je reis naar Amerika en kijk ook of dit logisch is. Heel leuk als je graag naar de staten New York, Utah, Texas en Oregon wilt, maar het is niet heel logisch om deze staten in één reis te combineren. Kies daarom een aantal staten die aan elkaar grenzen en kijk binnen deze staten wat er te doen is. Zo gaan wij de focus leggen op Utah, California, Arizona, Nevada en Wyoming. Hiervoor hebben wij twee maanden de tijd. Voor een reis van drie weken is het dan ook verstandig om iets minder staten uit te kiezen.

Houd bij het uitkiezen van staten ook rekening met de seizoenen. Wyoming bezoek je waarschijnlijk vooral voor Yellowstone, maar dit nationale park is een groot deel van het jaar gesloten. Iets om rekening mee te houden en zeker een van de handigste tips voor Amerika!

Grand Canyon in Amerika, voorbereidingen voor Amerika, tips voor Amerika, reizen door Amerika, Roadtrip Amerika

5. Bedenk je globale route

Als je weet welke staten je wilt bezoeken kan je uitzoeken wat er precies te doen is. Bedenk hoeveel dagen je hiervoor nodig hebt en schrijf een globale route uit. Helemaal weg gaan zonder ideeën zorgt ervoor dat je op je bestemming nog veel te veel moet uitzoeken en dat is zonde van je tijd. Een globale route betekent niet dat je helemaal aan deze route vast zit. Wil je ergens langer blijven? Dan kan dat gewoon. De route is ten slotte globaal en kan ter plekke best nog wat veranderen.

6. Kijk of je bepaalde dingen moet vastleggen

Als je een globale route hebt, kun je kijken of er bepaalde dingen zijn die je moet vastleggen. Zo moet je campings in nationale parken vaak van te voren boeken omdat ze anders gewoon echt vol zitten. Dit is vooral zo als je in het hoogseizoen (onze zomermaanden) reist.

En wil je in San Francisco naar Alcatraz? Dan moet je dit ook ongeveer een maand van te voren al boeken. Of bezoek je Page voor Antelope Canyon? Die tours zijn ook al lang van te voren volgeboekt. Houd hier rekening mee en zoek dit goed uit, zodat je ter plekke niet voor teleurstellingen komt te staan tijdens je reis door Amerika. 

7. Regel de laatste dingetjes tijdens de voorbereidingen voor Amerika 

Dan is het alweer tijd om de laatste dingen te regelen. Zo heb je voor Amerika een wereldreisstekker nodig en moet je die dus zeker in je tas stoppen. In Amerika heb je het type A/B nodig.

Verder ga je natuurlijk een roadtrip Amerika maken, dit betekent dat je navigatie nodig hebt. Nu kan je een navigatiesysteem huren voor veel te veel geld, maar je kan ook de offline app maps.me van te voren downloaden op je telefoon. Download ook gelijk de juiste kaarten voor de juiste staten en je hebt gewoon altijd en overal goede, gratis navigatie in Amerika. Als je een simkaart koopt in Amerika kan je ook gebruik maken van Google Maps.

Verder is het goed om te weten dat je voor veel nationale parken in Amerika entree moet betalen. Dit kan behoorlijk oplopen in de kosten. Gelukkig bestaat er een America the Beautiful Pass. Voor 80 dollar kun je deze pas kopen in elk nationaal park. Met deze pas kun je vervolgens alle nationale parken in.

Houd er rekening mee dat niet elk natuur gebied een nationaal park is. Zo is Monument Valley geen nationaal park en is het in handen van de Navajo indianen en moet je hiervoor dus gewoon entree betalen, ook al heb je een America the Beautiful Pass.

Let ook goed op de weersvoorspellingen voor je weg gaat. Het westen van Amerika is in de zomer bloedheet en kan ook in de lente al behoorlijk warm zijn, terwijl het Noorden nog best koud kan zijn. In mei bezochten wij Yellowstone, waar het 0 graden was, terwijl het in Las Vegas dik boven de dertig was. 

Ten slotte gebruiken ze in Amerika een compleet ander metriek systeem dan bij ons. Afstanden worden aangegeven in Miles, yards en foot. Maar ook liters gebruiken ze niet in Amerika. Hoe warm het is geven ze aan in Fahrenheit. Het is even wennen en soms moet je googelen, maar het maakt het reizen door Amerika verder niet ingewikkelder. 

 

Monument Valley, Amerika. Voorbereidingen voor Amerika

Zo, dit is alles wat je moet weten voor je naar Amerika reist. Ik hoop dat je met deze tips je roadtrip Amerika goed kunt voorbereiden. Het moeilijkste aan de voorbereidingen voor Amerika blijft uiteindelijk misschien wel de ESTA aanvraag. En hoewel ik hierboven al het een en ander heb uitgelegd, kan ik me voorstellen dat je misschien nog vragen of twijfels hebt. Eerder schreven wij al een artikel over het aanvragen van een ESTA voor Amerika. Ook heeft esta-aanvragen.nl een handig filmpje dat nog meer duidelijk maakt voor je:

En als je je voorbereidingen voor Amerika in orde hebt en alles zo duidelijk is kan je lekker gaan genieten van je geweldige reis door Amerika! Wij hebben in ieder geval heel veel zin in onze roadtrip in Amerika. Ik hoop dat je iets gehad hebt aan onze tips voor Amerika.  

Ben jij wel eens in Amerika geweest? Wat vind jij handige tips voor Amerika? 

 

Dit blog is geschreven op verzoek van eVisa application services

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow