De Verboden Stad bezoeken in Beijing: alles wat je moet weten

door | Laatste update Feb 16, 2024 | Gepubliceerd Apr 26, 2022 | Azië, China | 8 reacties

Beijing is een fantastische stad met veel gave en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een van die bezienswaardigheden is de Verboden Stad. Stap in de wereld van de Chinese keizers, bewonder geweldige gebouwen en slenter uren door een stad in een stad. Ga je binnenkort naar Beijing en wil je ook de verboden stad bezoeken? Dan heb je zeker iets aan dit artikel.

De geschiedenis van de Verboden Stad in Beijing

De Verboden Stad in Beijing heeft een interessante geschiedenis. En als je de Verboden Stad bezoeken wilt, is het wel zo leuk om daar iets over te weten. Dan weet je namelijk pas op wat voor een bijzondere en oude plek je eigenlijk rondloopt.

De verboden stad werd gebouwd in de 15e eeuw, in opdracht van keizer Yongle. Binnen de muren van het paleis werden verschillende paleizen, woningen, paviljoens, tuinen en tempels gebouwd. Alleen keizers mochten in de Verboden Stad komen, de gewone Chinees kon er niet komen.

De Verboden Stad was het thuis voor de keizers die aan de macht waren in de Ming- en Qing- dynastieën. Vanuit hier werd China bestuurd. Na Yongle was de Verboden Stad nog het huis voor 23 andere keizers, verspreid over 500 jaar. Pas toen China in 1911 tot republiek werd uitgeroepen, was de Verboden Stad geen keizerlijk paleis meer. Sinds 1925 is de Verboden Stad in Beijing officieel een museum en kan iedereen een kijkje nemen op deze indrukwekkende plek. Inmiddels is de Verboden Stad ook onderdeel van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Verboden Stad bezoeken

Praktische tips voor een bezoek aan de Verboden Stad in Beijing

Nu je wat achtergrondinformatie hebt zal ik wat handige tips voor de Verboden Stad met je delen. Ik vertel je hieronder hoe je er kunt komen, over je ticket en de openingstijden en de beste tijd om de Verboden Stad te bezoeken.

Hoe kom je er?

De Verboden Stad ligt midden in Beijing en is dan ook vrij gemakkelijk te bereiken. De makkelijkste manier is de metro. Neem metrolijn 1 en stap uit bij Tiananmen West of Tiananmen Oost. Vanaf hier is het slechts een klein stukje lopen. De metro in Beijing is duidelijk en makkelijk te gebruiken, alles is er ook in het Engels. Je kunt ook met metrolijn 2 richtin de Verboden Stad komen. Je stapt dan uit bij Qianmen. Ook de bus of taxi is een optie. Houdt er rekening mee dat een taxi niet mag stoppen direct voor de ingang.

Tickets kopen

Je kunt online tickets kopen via diverse websites of gewoon bij de kassa bij het complex. Zelf deden wij dit laatste en als je er vroeg bent is dit prima te doen. De rij is dan nog niet super lang en gaat vrij snel. Kom je laat? Houd er rekening mee dat er zo’n 40.000 tot 80.000 bezoekers op een dag naar de Verboden Stad komen. Het kan dan heel druk worden bij de kassa’s en je moet misschien lang wachten. Hieronder deel ik een overzichtje van de kosten voor de Verboden Stad in Beijing:

Laagseizoen (1 november – 31 maart): 50 CNY
Hoogseizoen (1 april-31 oktober): 60 CNY
Audiotour: 40 CNY
De klokkententoonstelling: 10 CNY
Keizerlijke schatten: 10 CNY

Als student kun je nog korting krijgen met je studentenkaart. Verder heb je bij het kopen van tickets je paspoort en visum nodig. Wij hadden zelf alleen een ticket voor de entree gekocht en de extra dingen hebben wij niet gedaan.

Wil je de tickets online boeken? Dat kan bijvoorbeeld via deze website, of via deze website. Die tweede is de officiële site. Is het hier uitverkocht? Dan kun je het nog proberen via Get your Guide.

Verboden Stad bezoeken: de beste tijd

Als je hebt over het seizoen, dan kun je het beste in het voor- of najaar komen. Dan is het minder warm in China en is het ook minder druk. Reis je in de zomer? Dan kan het vrij druk zijn en is het slim om sowieso het weekend te vermijden. Ook het Chinees nieuwjaar en de Golden Week in China moet je echt vermijden. Je struikelt dan echt over mensen en dat is niet leuk. De zomer is in China het hete seizoen en ook gelijk het regenseizoen. Wij hadden bijna geen regen en dus geluk, maar het was wel behoorlijk heet. De winter is koud en je hebt dan ook kans op sneeuw.

Zelf gingen wij naar de Verboden Stad op een doordeweekse dag in de zomer. Het was druk, maar goed te doen op zich. Kom wel echt vroeg. Wij stonden met openingstijd bij de kassa. Toen was de rij daar nog kort en viel ook de drukte nog mee. Gedurende de dag werd het steeds drukker in de Verboden Stad in Beijing.

Verboden Stad in Beijing

Bezienswaardigheden in de Verboden Stad

Nu je wat praktische tips voor de Verboden Stad hebt kunnen verzamelen, is het tijd om ook te vertellen over de bezienswaardigheden in de Verboden Stad. Het complex is heel groot en er zijn veel mooie bezienswaardigheden. Zelf hadden wij hier een volle dag voor nodig. Heb je weinig tijd? Ga dan uit van minimaal 3 tot 5 uur om een goede indruk te krijgen en de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken.

Oké, genoeg gepraat, hieronder deel ik de bezienswaardigheden in de Verboden Stad met je.

Poort van de Hemelse Vrede

Vanaf Tianmen Square kun je de Poort van de Hemelse Vrede al bekijken. Je ziet hier een poort met de foto van Mao erop. Het is tevens de ingang tot de Verboden Stad, dus dit kun je bijna niet missen.

Palace of Tranquil Longevity

Dit stuk heeft een eigen stadsmuur, verschillende hallen, poorten en woningen. Hierdoor wordt het ook wel de Verboden Stad in het klein genoemd. Een van de dingen die je hier zeker niet mag missen is de gave Nine Dragon Screen.

Hal van de Opperste Vrede

De Verboden Stad in Beijing telt 3 hallen. De belangrijkste is de Hal van de Opperste Vrede. Dit is ook gelijk het grootste gebouw van het hele complex. Vroeger werd de Hal van de Opperste Vrede gebruikt voor bijzondere bijeenkomsten.

Klokkententoonstelling

Voor de klokkententoonstelling betaal 10 CNY extra. Je ziet hier een tentoonstelling van allemaal klokken van over de hele wereld.

Keizerlijke tuin

Een paleis is natuurlijk niet compleet zonder tuin en ook in de Verboden Stad vind je een tuin. Superleuk om even doorheen te lopen!

Andere bezienswaardigheden 

Hierboven noemde ik een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden op. Maar de Verboden Stad heeft echt heel veel te bieden. Het beste is dan ook gewoon om lekker rond te slenteren en gewoon elk bochtje om te gaan en te kijken wat je er tegenkomt. Op die manier kom je echt de mooiste bouwwerken tegen. Slechts een deel van de hele Verboden Stad is toegankelijk voor toeristen, maar zelfs daar kun je al uren mooie gebouwen bewonderen.

Ik weet van de meeste gebouwen die wij zagen ook echt niet meer hoe ze precies heten. Maar ik weet wel nog dat ze fantastisch mooi waren om te zien!

Verboden Stad bezoeken
Verboden Stad bezoeken
Verboden Stad bezoeken
Verboden Stad bezoeken
Verboden Stad bezoeken
Verboden Stad bezoeken
Verboden Stad in Beijing

De Verboden Stad bezoeken: overige tips

Nu je ook weet wat je kunt zien in de Verboden Stad in Beijing, is het tijd om mijn allerlaatste tips met je te delen.

  • De Verboden Stad is immens en dat kun je perfect zien vanaf het Jingshan Park. Vanaf dit park heb je namelijk een prachtig uitzicht over de Verboden Stad. De entree voor dit park bedraagt 5 of 10 CNY, ik kom overal verschillende prijzen tegen. Dit kun je perfect bezoeken nadat je in de Verboden Stad bent geweest.
  • Er zijn restaurants in de Verboden Stad. Hier betaal je natuurlijk wel de hoofdprijs, dus zorg in ieder geval zelf voor genoeg drinken.
  • Probeer op een smog vrije dag te gaan. Niet alleen mooier op je foto’s, maar de warmte is dan ook veel dragelijker. Wij hadden geluk en hadden tijdens onze 5 dagen in Beijing geen enkele keer last van smog! Dit kun je checken via deze website of deze website
  • Combineer je bezoek aan de Verboden Stad met de andere gave bezienswaardigheden in Beijing.
  • Maak na je bezoek aan Beijing een supergave rondreis door China!
China

Dit is wat mij betreft alles wat je moet weten als je de Verboden Stad bezoeken wilt. De Verboden Stad in Beijing is indrukwekkend en heel mooi om te zien. Ik kan iedereen dan ook aanraden om eens te gaan en dit bouwwerk met eigen ogen te bekijken.

Wil jij de Verboden Stad bezoeken?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow