Valley of Fire State Park in Amerika bezoeken: tips & bezienswaardigheden

door | Laatste update Feb 6, 2024 | Gepubliceerd Jul 29, 2021 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 2 reacties

Valley of Fire state park is een prachtig State Park in Nevada, op slechts een uurtje rijden vanaf Las Vegas. Het is makkelijk te bereiken met de auto en een prachtige plek om te zien. De natuur hier is heel kleurrijk en je vindt hier een aantal bijzondere rotsformaties en prachtige uitzichten. De roadtrip door Valley of Fire in Amerika is prachtig en je kunt ook nog eens heerlijk wandelen hier. Meer lezen? Lees dan snel mijn Valley of Fire tips in dit artikel!

Valley of Fire State Park in Amerika

Valley of Fire is een State Park in de staat Nevada. Het is ook gelijk het oudste State Park van Nevada en staat vooral bekend om de felrode rotsformaties die het park rijk is. Het lijkt wel alsof de rotsen in brand staan. Daardoor snap je ook gelijk waar de naam van het park vandaan komt.

Valley of Fire State Park is geen nationaal park, dit betekent dat je America The Beautiful Pass hier niet geldig is. De entree voor het park bedraagt 10 dollar per auto en stop je bij de ingang in een envelop.

In het midden van het park vind je een bezoekerscentrum waar je terecht kunt voor meer informatie, plattegronden en het laatste nieuws. Altijd handig, want zo weet je welke wegen en wandelingen eventueel zijn gesloten.

Je bereikt Valley of Fire in Amerika in een uurtje vanaf Las Vegas. Je kunt dan het beste naar binnen door de Westelijke ingang. Zelf bezochten wij Valley of Fire toen wij van Zion National Park naar Las Vegas reden. Dit is namelijk de perfecte plek om onderweg te bezoeken. Dan start je je dag bij de Oostelijke ingang en verlaat je het park uiteindelijk weer bij de Westelijke ingang.

Valley of Fire State Park in Amerika bezoeken

Valley of Fire bezienswaardigheden: wat te doen in Valley of Fire in Amerika?

Nu je een klein beetje algemene informatie hebt verzameld over Valley of Fire in Amerika is het tijd om mijn tips voor Valley of Fire met je te delen. Ik geef een antwoord op de vraag: wat te doen in Valley of Fire State Park en deel de mooiste Valley of Fire bezienswaardigheden.

Dat doe ik iets anders dan je van mij gewend bent. Normaal houd ik altijd heel goed bij bij welke uitzichtpunten en welke rotsformaties mijn foto’s zijn gemaakt. Tijdens ons bezoek aan het Valley of Fire in Amerika ben ik dat vergeten. Een aantal plekken herken ik, maar van een aantal heb ik geen idee meer waar de plek precies is. Ik vertel je dan ook over roadtrippen in het park, de mooiste rotsformaties en de wandelingen die je kunt doen.

1. Roadtrippen in Valley of Fire State Park

Een van de leukste dingen om te doen is gewoon de hoofdweg volgen die door het hele park loopt. Dit is een verharde weg en de weg is prachtig. Overal om je heen zie je fantastische en kleurrijke rotsen. Langs de weg zijn ook heel veel plekken om je auto te parkeren zodat je even kunt uitstappen en kunt genieten van de uitzichten langs de weg. Let wel goed op hoe je je auto parkeert. Een auto naast ons stond te ver in de berm en kwam vast te zitten in het zand.

Wij vonden vooral het stuk van de route richting de White Domes echt prachtig om te rijden. Langs de weg vind je soms ook paden of rotsen die je kunt beklimmen, als je dit doet heb je echt geweldige uitzichten op de weg en de prachtige, rode natuur van Valley of Fire in Amerika. Wij hadden ook nog mazzel en zagen wildlife tijdens onze roadtrip. Op de rots naast onze auto zagen wij allemaal Woestijndikhoornschapen. Zo gaaf en bijzonder!

Valley of Fire tips: roadtrippen in de Valley of Fire Amerika
Valley of Fire tips: roadtrippen in de Valley of Fire Amerika
Valley of Fire tips: roadtrippen in de Valley of Fire Amerika
Valley of Fire tips: roadtrippen in de Valley of Fire Amerika
Valley of Fire tips: roadtrippen in de Valley of Fire Amerika
Valley of Fire State Park in Amerika

2. De mooiste rotsformaties

Valley Of Fire State park kent een aantal prachtige rotsformaties die de moeite waard zijn om te bekijken. De meeste van deze rotsformaties vind je gewoon langs de weg, soms moet je er een klein stukje voor lopen.

Een van de leukste rotsformaties om te bezoeken is Elephant Rock. Hier kun je een rondje omheen lopen door de mooie natuur en dus een rotsformatie bewonderen die met een beetje fantasie op een olifant loopt. Voor de mooiste foto’s kun je het beste achter de rots staan.

Verder zijn de Beehives ook heel bijzonder om te zien. Ik kan alleen niet ontdekken of wij daar nou niet geweest zijn, of er geen foto’s van hebben, of dat ik de foto’s niet herken. Maar hier zie je in ieder geval prachtige rotsformaties die lijken op bijenkorven.

Een andere prachtige plek om te stoppen is Arch Rock, een natuurlijke boog. Je mag niet naar de boog zelf toe lopen, maar kunt er wel omheen lopen en er van een afstandje naar kijken.

In het Valley of Fire State Park in Amerika vind je ook veel rotsschilderingen te zien van de Pueblo-indianen die hier eeuwen geleden leefden. Deze schilderingen kun je zien bij Atlatl Rock. Door de trap te beklimmen kun je de schilderingen van dichtbij bekijken.

Vlakbij het bezoekerscentrum vind je nog Balancing Rock en je kunt ook tijdens een korte stop langs de weg de rotsformaties bij de Seven Sisters bewonderen. Ook kun je nog een kijkje nemen bij Lone Rock.

Valley of Fire tips: rotsformaties

3. De mooiste wandelingen in Valley of Fire in Amerika

Naast mooie stops die je kunt maken langs de weg, kun je in het Valley of Fire State Park in Amerika ook prachtige wandelingen maken. Zoals ik al eerder noemde kan het in de zomer behoorlijk heet worden en dan is wandelen niet altijd even handig. Op de meeste wandelingen is namelijk helemaal geen schaduw. Met 40 graden kan dat zelfs gevaarlijk zijn. Tijdens ons bezoek werd wandelen in het bezoekerscentrum ook echt helemaal afgeraden. Hierdoor zijn wij steeds ook maar kort uit de auto geweest, want zo’n waarschuwing geven ze niet voor niks.

Toch kan ik je hieronder wel een goed beeld geven van de prachtige wandelingen die je kunt maken. Want als de temperatuur het toe laat is wandelen wel een van de beste Valley of Fire tips!

De Fire Wave Trail

Een van de mooiste wandelingen om te doen in Valley of Fire in Amerika is de Fire Wave Trail. Deze stond bij ons dan ook hoog op het lijstje om te doen en ik heb ook zo gebaald toen dat niet kon. Deze wandeling duurt ongeveer een uur en er is geen enkel stukje met schaduw. Je loopt over de rotsen in de volle zon, richting een prachtig plateau met witte en rode rotsen die als een soort golven in elkaar overlopen. Zo mooi en bijzonder om te zien! Voor deze wandeling hoop ik dan ook ooit nog eens terug te komen.

De wandeling is in totaal 1.5 mile lang en daarmee dus goed te doen. De wandeling start bij P3 bij White Domes Parking.

White Domes

Aan het einde van de White Domes Road vind je een grote parkeerplaats en vanaf hier kun je prachtig wandelen. De White Domes Loop is een rondje van 1 mile lang en je wandelt tijdens deze wandeling door smalle gangetjes van rotswanden, klimt over rotsen en hebt constant fantastische uitzichten. Wij hebben het begin van deze wandeling gelopen en zijn omgekeerd toen het ons echt te warm werd. Vanaf de parkeerplaats heb je trouwens ook al een fantastisch uitzicht!

White Domes Loop in Valley of Fire State Park in Amerika

Mouse’s Tank

Mouse was een verbannen indiaan en gebruikte de Valley Of Fire om zich te verschuilen. Je kunt zijn schuilplaats bereiken door de Mouse’s Tank Trail te volgen. Deze wandeling is nog geen kilometer lang en laat je een smalle canyon zien met petrogliefen op de wanden. Wij liepen zelf een klein stukje van deze wandeling en dat was goed te doen in de warmte.

Rainbow Vista

Rainbow Vista is een geweldig uitzichtpunt langs de weg. Vanaf de parkeerplaats kun je al genieten van het uitzichten, maar wil je een nog beter uitzicht? Dan kun je nog een gave wandeling van 1.6 kilometer lopen.

Valley of Fire tips: Rainbow Vista
Valley of Fire tips: Rainbow Vista
Valley of Fire tips: Rainbow Vista

Andere wandelingen in Valley of Fire State Park in Amerika

Naast de wandelingen die ik hierboven noemde kun je nog veel meer wandelingen doen in het state park. Dit zijn echt de meest populaire en een aantal van de mooiste wandelingen die je kunt doen. Ga naar het bezoekerscentrum voor meer informatie of neem een kijkje op deze website.

Overige Valley of Fire tips 

Nu je weet wat je echt moet doen in Valley of Fire in Amerika en je hopelijk de mooiste Valley of Fire bezienswaardigheden hebt kunnen verzamelen, is het tijd om mijn andere tips met je te delen. Ik vertel je over de beste reistijd, over overnachten bij het park, hoe lang je nodig hebt en hoe je je reis door Amerika kunt vervolgen na een bezoek aan Valley of Fire in Amerika. 

De beste reistijd

De beste tijd voor een bezoek aan Valley of Fire in Amerika is eigenlijk de winter, lente of de herfst. Wij bezochten zelf dit park in de vroege zomer en toen was het bloedheet. Je kunt dan helaas niet alle wandelingen doen, omdat het gewoon echt veel te warm is. Er is weinig schaduw in het park (of eigenlijk gewoon helemaal geen). Dus als je echt alles uit je bezoek wilt halen bezoek je dit park in de wat koudere maanden, zodat je niet wegsmelt.

Overnachten bij het park

Je kunt ook kamperen bij het Valley of Fire State Park. Je kunt deze campings niet reserveren en ze zijn op een first-come basis. Wil je niet kamperen? Dan zou ik je gewoon aanraden om in Las Vegas te overnachten. Daar is genoeg keuze en dat ligt op slechts een uurtje rijden vanaf Valley of Fire. Daarnaast is Las Vegas leuk om te bezoeken en dus een leuke uitvalbasis. Zelf verbleven wij bij Golden Nugget, echt een aanrader! Via deze link boek je een nachtje bij Golden Nugget. Wil je aan de strip verblijven of zoek je gewoon iets anders? Dan kun je boeken via deze link.  

Hoe lang heb je nodig voor Valley of Fire in Amerika?

Valley of Fire in Amerika kun je prima in een halve dag bezoeken. Als je alle wandelingen van hierboven wilt doen, dan kun je op een volle dag rekenen. Wij bezochten Valley of Fire terwijl wij van Zion National Park naar Las Vegas reden en dat was perfect. Het kan ook leuk zijn om een nacht in het park te verblijven, dat geeft je namelijk wel de mogelijkheid om het park zonder andere mensen te ontdekken, te genieten van een prachtige zonsondergang en van de fantastische sterrenhemel. Na je nachtje in het park kun je dan alsnog door reizen. 

Verder reizen door Amerika

Amerika is prachtig. Combineer Valley of Fire met een bezoek aan Zion National Park en Las Vegas. Rijd daarna door richting het prachtige Death Valley National Park, maar vergeet ook zeker Yosemite en Bryce Canyon niet te bezoeken! Genoeg te doen dus. Voordat wij naar Amerika gingen had ik het idee dat er in Nevada zelf niet zoveel te zien was, naast Valley of Fire en Las Vegas. Maar dat had ik mis! Als je nog meer wilt ontdekken van Nevada moet je eigenlijk ook echt een bezoek brengen aan Great Basin National Park. 

Op zoek naar meer tips? Lees dan ook mijn artikel over de mooiste plekken van Amerika

Zion National Park in Amerika

Dit is alles wat je moet weten over een bezoek aan Valley of Fire State Park in Amerika. Hopelijk heb je wat leuke en handige Valley of Fire tips kunnen verzamelen door dit artikel. Ik vond het er in ieder geval prachtig en hoop ooit nog eens terug te komen als het minder warm is voor een aantal prachtige wandelingen.

Zou jij Valley of Fire in Amerika willen bezoeken?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow