De 7 mooiste uitzichtpunten van Praag

door | Laatste update Apr 7, 2019 | Gepubliceerd Aug 25, 2017 | Europa, Lijstjes, Stedentrips, Tsjechië | 10 reacties

Als ik op citytrip ben ga ik altijd op zoek naar een mooi uitzichtpunt, het liefst naar meerdere. Ook in Praag gingen wij op zoek naar de mooiste uitzichtpunten en volgens mij is dat gelukt! Vandaag vertel ik je welke uitzichtpunten je zeker moet bezoeken tijdens je citytrip naar Praag.

1. Letna park 

Een van de gaafste en mooiste uitzichtpunten over Praag vond ik het uitzicht vanaf het Letna park. In de zomer zal dit uitzicht vast veel mooier zijn, maar ook in de winter vond ik het al super. Als je googled op Praag zie je vaak hele mooie foto’s van uitzichten over alle bruggen en ik heb me heel lang afgevraagd waar je dit kon zien. Nou ik heb het antwoord voor je: vanaf het Letna park. Ik denk dat het met de zonsondergang het mooiste is, maar dat zou ik bij een volgend bezoek moeten uittesten. Wat het in de zomer waarschijnlijk leuker maakt is dat je bij het Letna park dan de biertuinen vind. Je kan dan dus een lekker Tsjechisch biertje drinken met een prachtig uitzicht. Ook is het park dan groen en staat alles mooi in bloei. Loop vanaf het Letna park trouwens een lekker lang stuk door, daar vind je een schommel met uitzicht, altijd leuk! Ook zie je de stad dan weer vanuit een andere hoek.

Mooiste uitzichtpunten van Praag: uitzicht Letna park Praag
Letna park uitzichtpunten Praag

2. Strahov klooster

Dit klooster staat bekend om de prachtige bibliotheek die erin zit. Helaas konden wij deze niet bezoeken. Het uitzicht dat je hebt vanaf het klooster is echter ook de moeite waard, dus alleen daarvoor al moet je even richting het klooster gaan. Je hebt vanaf het klooster een geweldig zicht op de burcht van Praag en een stuk van het andere deel van de stad. Zeker een must dus!

Mooiste uitzichtpunten van Praag? uitzichtpunten Praag

3. Petřín heuvel 

Dit is misschien wel het bekendste uitzichtpunt van Praag en toch hebben wij hem overgeslagen. Op de Petřín heuvel vind je een uitkijktoren die je tegen een kleine vergoeding kunt beklimmen. Echter ligt het allemaal in een park en een park is in de winter nou eenmaal niet zo interessant. Dus wij vonden het zonde van onze tijd om naar een kaal park te gaan. Het uitzicht schijnt vergelijkbaar te zijn met het uitzicht dat je rondom het klooster hebt, dus wij konden er goed mee leven dat we het miste. Mocht ik ooit terugkomen in Praag terwijl alles weer mooi in bloei staat, dan zou ik zeker naar dit uitzichtpunt gaan. Maar voor nu, midden in de winter, vond ik het zonde.

4. Vyšehrad

Vyšehrad is een wijk een stukje uit het centrum van Praag. Wij wilden dit graag bezoeken, maar we hadden er geen tijd meer voor. Vanaf deze wijk heb je een mooi uitzicht over de hele stad. Je bent wel verder van de stad af, dus je uitzicht is ook echt een uitzicht van ver af. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden als je overweegt om hier heen te gaan.

5. De burchtheuvel 

Vanaf de burchtheuvel van Praag heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Je ziet welliswaar geen water en je ziet ook de kathedraal niet, maar het uitzicht is prachtig. De burcht wil je toch bezoeken, dus dan kun je net zo goed even op zoek gaan naar een mooi punt voor een leuk uitzicht. Je vindt er genoeg rondom de brucht. Zo kun je via een trap omhoog naar de burcht, ben je boven heb je een heel mooi uitzicht. Maar ook als je rondom de burcht loopt kom je diverse punten tegen.

uitzichtpunt Praag
Mooiste uitzichtpunten van Praag

6. De Karelsbrug 

Voor nog geen €3,- kun je de toren beklimmen van de Karelsbrug. Vanaf de toren heb je uitzicht over de Karelsbrug en kun je goed zien dat er een knik in de brug zit. Ook heb je uitzicht op het omliggende stukje van de brug. Wij hebben besloten dit punt niet te bezoeken, dus of het het geld waard is kan ik je niet vertellen. Toch wilde ik het wel vermelden, want als je nog niet genoeg uitzichtpunten gezien hebt is dit natuurlijk wel echt de moeite waard. Mij lijkt het heel mooi en de volgende keer zou ik het denk ik wel bezoeken.

7. De klokkentoren 

Een van de mooiere uitzichten over Praag heb je als je de klokkentoren beklimt. Voor dit uitzichtpunt moet je echter wel betalen, maar ik vond het het waard. Ik geloof dat wij 80 Tsjechische kroon betaalden. Het beste is om naar boven te gaan als het nog licht is en van het uitzicht te genieten tijdens het daglicht en tijdens het blauwe uurtje. Ons is dit niet gelukt door de enorme rij die er stond om naar boven te gaan. Tegen de tijd dat wij boven waren was het al helemaal donker, maar prachtig was het wel. Ik kan je aanraden om dit uitzichtpunt te bezoeken als het donker is (maar allebei blijft het leukste), vooral tijdens de kerst! Tijdens de kerst staat er namelijk een prachtige kerstboom op het plein en heb je ook gelijk een mooi uitzicht over de kerstmarkt. Je bent niet de enige boven, maar dat had je waarschijnlijk wel begrepen door het stukje over de lange wachtrij.  Op de foto zie je het uitzicht over het oude stadsplein, maar je hebt vanuit de klokkentoren een uitzicht van 360 graden, dus je ziet nog veel meer moois!

Mooiste uitzichtpunten van Praag

Dit zijn de 7 mooiste uitzichtpunten van Praag volgens ons. Waarschijnlijk hebben wij nog genoeg uitzichtpunten gemist in Praag, want er zijn er zoveel! Praag is de perfecte stad als je van mooie uitzichtpunten houdt in ieder geval. Het is sowieso een stad die je echt minimaal 1 keer in je leven moet bezoeken! Het was voor ons de tweede keer en ik zou zo nog eens gaan, onder andere door de prachtige uitzichtpunten van Praag.

Meer lezen over Praag? Lees dan ook eens het artikel: Wat te doen in Praag? 15 leuke tips!  

Wat vind jij het mooiste uitzichtpunt van Praag? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow