Hoera! Travellers of the world bestaat 1 jaar

by | Mar 13, 2017 | Lijstjes | 18 comments

Yeah, we zijn jarig! Het is namelijk 13 maart en dat betekend dat Travellers of the world alweer 1 jaar bestaat. Wat gaat de tijd ontzettend snel zeg, ongelooflijk. Het voelt als gisteren dat het eerste artikel online kwam, maar dat was dus al 365 dagen geleden. Hoog tijd voor een terugblik op 1 jaar Travellers of the world.

1 jaar blogplezier

Ooit, een aantal jaren geleden had ik een blog. Ik vond het leuk om te doen, maar ben na een tijdje gestopt. De site was niet naar wens, de naam niet en tja, na een tijdje haalde ik er gewoon geen voldoening meer uit. Ruim een jaar geleden kwamen de ideeën opnieuw. Remco en ik konden samen een blog beginnen, ik kon gaan schrijven en hij kon een site gaan bouwen. Zo gezegd, zo gedaan en op 13 maart 2016 lanceerden wij Travellers of the world . Een naam waar ik eerst niet aan kon wennen en die ik in eerste instantie verschrikkelijk vond (maar wat moesten we anders?), maar waar ik na een week ontzettend blij mee was.

En wat is er veel veranderd in dat jaar, onze lay-out is compleet anders dan in het begin en ik moet zeggen; ik vind de site nu gewoon echt mooi. Natuurlijk is er altijd plek voor verbetering, maar alles is precies hoe het ooit in ons hoofd zat, maar dan beter. En de blogs, ook die zijn anders. Bloggen is een leerproces en ik heb inmiddels al veel geleerd over het bloggen en het schrijven voor een publiek. Soms lees ik een oude post en ben ik helemaal niet zo tevreden meer, maar ook dat hoort erbij. Dus ze blijven online, ze zijn een deel van onze blog geworden en een deel van het leerproces.

Na een jaar kan ik ook zeggen dat ik ontzettend trots ben op onze blog. We hebben inmiddels elke maand ongeveer 1800 unieke bezoekers, dat had ik op 13 maart 2016 nooit durven dromen. We hebben samengewerkt met leuke bedrijven, waar ik zo dankbaar voor ben. Ik dacht altijd dat dat alleen voor anderen was weggelegd, maar ook wij hebben dat inmiddels bereikt. Het is leuk om te doen en vergroot je netwerk. Wij hebben zelfs een winactie mogen doen en één van onze lezers blij mogen maken met een mooie hangmat. Super leuk!

Social media

Wij zijn niet alleen qua bezoekers op de blog flink gegroeid in een jaar, maar ook op social media groeien wij steeds meer. Zo tikken wij op Facebook bijna de 200 likes aan en hebben wij op Instagram nu ruim 500 volgers. Op Twitter hebben wij de 230 al een hele tijd bereikt. Door het bloggen heb ik Instagram ontdekt en dat is stiekem ook echt mijn favoriet, want wat is het leuk om zoveel prachtige reisfoto’s van andere te zien, maar ook om je eigen reisfoto’s te delen. Je leert nieuwe bestemmingen kennen en het laat mijn bucketlist groeien. De populairste foto op onze Instagram werd 191 keer geliked en is er een van de Perhentians, zo’n fijne plek!

Perhentians Maleisië travellers of the world blogverjaardag

De best gelezen artikelen

In het afgelopen jaar schreven wij (met deze meegeteld) maar liefst 99 artikelen. Jammer genoeg is dit net niet artikel 100 geworden, maar goed ik kan er heel goed mee leven. Wij ontvingen op die 99 artikelen bijna 300 reacties (die van mij niet meegeteld). Maar welke artikelen uit ons eerste jaar zijn nu de best gelezen artikelen? Alle titels zijn aanklikbaar, dus als je nieuwsgierig bent, neem gerust een kijkje!

1. Travelconfessions #5: de vervelende kant van het reisvirus

Ja, deze heeft mijn persoonlijke favoriet van de eerste plaats gestoten binnen een aantal dagen. Toen ie namelijk slechts een dag online stond stond ie al op 5. Ik moet zeggen dat dit bij mij ook tot een van mijn favoriete behoort; een blog over de vervelende kant van het reisvirus, even iets heel persoonlijks, iets waar ik mee zat en iets dat ik echt even kwijt moest. Iets dat ook voor andere heel herkenbaar was.

2. Help!? Ik ga backpacken

De post waarin ik alle backpack vragen beantwoord die ik zelf had voor ik voor het eerst ging backpacken. Het waren vooral hele simpele vragen, die ik eigenlijk nergens durfde te stellen. Want het zijn allemaal van die logische dingen toch? Tja, niet als je voor het eerst gaat backpacken. Zelf is dit nog steeds mijn favoriet, oké misschien gedeeld met die over het reisvirus. Maar handig is ie in ieder geval, vooral als je nog nooit op backpack reis bent geweest.

3. Budget backpacken in Maleisië

Op drie staat onze budgetpost van Maleisië. Ik zelf ben altijd gek op artikelen waarin mensen vertellen wat ze kwijt zijn per dag, dus ik deel het dan ook met alle liefde. Zo ga ik zelf ook gelijk iets bewuster om met mijn geld op reis.

4. Travelconfessions #3: waarom je Singapore maar beter kunt overslaan

Tja, dat Singapore niet helemaal onze stad was hebben jullie waarschijnlijk wel meegekregen. Ik schreef er ook een artikel over en dat artikel heeft flink wat losgemaakt toen ik het deelde in een facebook groep. Het zorgde dan ook gelijk voor een bezoekers record en een discussie. Maar ik sta er nog steeds achter en vind dat je op een blog altijd eerlijk moet kunnen zijn. Niet iedereen vind hetzelfde leuk en op een blog vind ik eerlijkheid het belangrijkste! Dus ja… Singapore, van mij mag je het overslaan.

5. 8 redenen waarom jij ook op srprs reis moet gaan

In de herfst ging ik voor het eerst met srprs.me weg en ik was zo ontzettend enthousiast dat ik gelijk een artikel schreef met redenen waarom iedereen dat eens zou moeten doen. En ik vind dat nog steeds, want wat een fijne manier van reizen is dat zeg!

6. Traveldiary srprs.me #2: Op ontdekking en uitwaaien

We blijven in de srprs.me sferen, want deze traveldiary staat ook in de top tien van de best gelezen artikelen op www.travellersoftheworld.nl. Persoonlijk had ik dit niet verwacht, maar vind ik het wel heel leuk dat ook de traveldiaries het goed doen!

7. Goedkope citytrips in februari

Wederom een vrij recent artikel dat in de top tien staat. Wij ontdekten in januari zoveel goedkope vliegtickets, dat moesten wij natuurlijk met jullie delen! En kennelijk sloeg het aan. Wij maakten hier ook gelijk onze eigen reisplannen voor februari bekend. Tijd om op zoek te gaan naar nieuwe goedkope tickets, voor een nieuwe post!

8. Interrail Italië: de route

In 2015 ging ik met Melissa op interrail door Italië en ik maakte daarvan een route post. Dit artikel wordt vooral goed gevonden via google en gaf ik onlangs een update door er een kaart bij toe te voegen!

9. Route 5 weken Maleisië en Singapore

Wederom een post waarin ik onze reisroute deelde in de top tien. Dit keer die van Maleisië en Singapore, die van onze eerste echte backpackreis. Ik vind het zelf altijd handig om te zien welke route mensen afleggen in een land, dus ik deel die van ons ook graag uitgebreid, met route kaartje!

10. Slapen in Maleisië; de leukste accommodaties

Deze post kreeg helemaal geen reacties en daarom had ik hem eigenlijk niet in deze top tien verwacht. Toch staat hij erin. Het is een handig overzicht met onze accommodaties in Maleisië, handig als je zelf nog op zoek bent! Onze absolute favoriet zie je hieronder; Regalia Residence in Kuala Lumpur, met een prachtig zwembad.

Kuala Lumpur Maleisië travellers of the world terugblik

Nieuwe series, tags en andere artikelen

Tijdens dit jaar riep ik twee verschillende tags het leven in, waaronder de klaar voor vertrekt tag en de travelconfessions tag. Verder startten wij de series op de bucketlist, travelconfessions, wetten en weetjes en nieuws uit de reiswereld. Daarnaast deelden wij veel artikelen over steden, prachtige stukken natuur, budget, routes, tips, lijstjes en alles wat wij met jullie over reizen wilden delen. Het leukste vond ik zelf de serie Travelconfessions en de artikelen waarin ik alles vertel dat je moet weten over 1 bepaalde plek in een land. Zoals deze over de Cameron highlands in Maleisië.

1 jaar Travellers of the world in reizen

Naast de 99 artikelen maakten wij in 1 jaar Travellers of the world ook genoeg leuke reisjes. De concrete plannen voor een blog ontstonden in Boedapest, waar wij eind februari 2016 naar toe gingen. In juli en augustus verlieten wij voor het eerst Europa en reisden wij voor zes weken door Maleisië, Singapore en Thailand. In oktober ging ik voor het eerst met alleen mijn zusje op vakantie en reisden wij naar Gdansk met srprs.me. Kerst vierden wij voor het eerst niet in Nederland, maar in Praag en twee weken geleden reisden wij voor anderhalve week naar het mooie Italië, waar wij onder andere het geweldige Venetiaanse carnaval bezochten.

Venetië travellers of the world terugblik blogverjaardag

De toekomst

Wij blikken nu steeds terug, maar vooruit kijken is misschien nog wel belangrijker. Aankomend jaar gaan wij door waar we gebleven zijn, wij gaan verder met schrijven over de mooiste bestemmingen op deze wereld en zijn nog lang niet klaar met reizen. We zijn meer bezig met foto bewerking en Remco heeft sinds kort een betere camera voor het filmen, zodat onze travel movies ook van een hoger niveau worden. Wij blijven ons hopelijk ontwikkelen en hopen natuurlijk dat jullie ons blijven volgen!

Qua reizen staat China nog op de planning, waar wij voor 3,5 week met onze backpack zullen rondtrekken. Dus jullie kunnen veel leuke, praktische blogs over China verwachten, met natuurlijk veel foto’s en filmpjes. Verder ben ik veel bezig met afstuderen, maar willen we eigenlijk in mei of juni nog wel een weekendje weg. En na China gaan we natuurlijk ook nog even weg, maar er staat nog niks vast, dus we gaan zien hoe het jaar eruit komt te zien!

Kort gezegd was het een jaar vol mooie reisjes, leuke blogmomenten en vooral heel veel plezier! Zowel Remco als ik hebben een geweldig blogjaar achter de rug en hopen dat er nog vele blogverjaardagen bij mogen komen. Blogverjaardagen die wij het liefst vieren samen met jullie, onze lezers. Op naar nog een jaar Travellers of the world!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow