Traveldiary srprs.me #1: bestemming bekend!

by | Dec 19, 2016 | Europa, Polen, Stedentrips, Traveldiary | 6 comments

Daar zat ik dan; samen met Mariska, mijn zusje, op Eindhoven Airport. Een kraskaart in onze handen en geen flauw idee waar we straks heen zouden vliegen. We bleven buiten, dan konden wij niet per ongeluk een mogelijke bestemming zien. Ja, je hebt het vast meegekregen; maar ik ben met srprs.me op reis geweest! In mei / juni boekten wij een reisje naar bestemming onbekend en in oktober was het eindelijk zo ver; wij zouden het onbekende ontdekken. En nu is het december en komt eindelijk mijn eerste traveldiary online!

Maar goed, het was dus maandag. Samen met Mariska vertrok ik vroeg met de trein naar Eindhoven Airport, voor ons nog een kleine drie uur met de trein en bus. Om 10:30 moesten wij aanwezig zijn, maar we wilde geen risico nemen en kwamen uiteindelijk om 10:00 aan op het vliegveld.

Ik had de dagen ervoor sterk het vermoeden dat wij naar Polen zouden gaan, dus om geen plekken uit te kunnen sluiten bleven wij buiten met onze kraskaart. We wilden nog geen borden zien met vluchten die rond 12:30 zouden vertrekken. Buiten in de zon namen wij plaats. Krassen is best spannend, want na zo lang wachten ben je stiekem echt heel nieuwsgierig. Had ik gelijk? Of werd het toch iets heel anders?

Bestemming bekend

En ja, dan voer je je krascode in en ineens staat daar je bestemming in beeld! Wij gaan naar…….

bestemming bekend srprs.me gdansk
Gdansk, Polen! Ik had gelijk, maar wist helemaal niks over Gdansk. Ik wist niet hoe je het uitsprak, ik wist niet waar het lag en ik had geen flauw idee hoe het eruit zag. Even snel een paar afbeeldingen op google bekijken en Mariska en ik kregen er zin in; het zag er super leuk uit! De rest hielden we geheim, we wilden namelijk gewoon zonder plan deze Poolse stad ontdekken. 

Na het onthullen kregen wij gelijk alle reisinformatie per mail binnen, ons hostel was mama’s en papa’s en zag er super leuk uit op de site. Ik werd vrij enthousiast en kreeg echt zin om de stad te verkennen. Normaal weet je al veel, maar nu brandde ik van de nieuwsgierigheid. Dat maakte srprs.me ook zo ontzettend gaaf!

De lucht in

Vliegen, ik vind het niet erg, maar het is ook zeker niet mijn hobby. Het was de eerste vlucht van Mariska, maar zij vond eigenlijk alles wel prima. We zaten helaas niet bij het raam, maar de vlucht verliep prima, totdat we gingen landen. Bij de landing kreeg ik zoveel pijn in mijn oren, nek en rug, net zoals bij mijn eerste vlucht. Niet zo fijn dus.

vliegtuig srprs.me gdansk
vliegtuig gdansk srprs.me traveldiary

Zoektocht naar het hostel

Eenmaal geland begint je avontuur pas echt, je komt in een land waar je niks over hebt opgezocht, je weet dus letterlijk niks. Eerst maar geld pinnen, want aan euro’s heb je in Polen niet zoveel. Aan de infobalie vroegen wij hoe we bij ons hostel kwamen. Gelukkig bleek dat vrij simpel; gewoon de bus pakken, tot de eindhalte en vanaf daar moesten wij tien minuten lopen. Volgens die vrouw zouden er in diezelfde bus vier andere meiden zitten die naar hetzelfde hostel moesten (ook via srprs.me) en die wisten de looproute. Nou mooi niet dat die meiden in de bus zaten, dus na een super lange busrit kwamen wij aan in de middle of nowhere en hadden wij geen flauw idee waar we heen moesten.

Dat werd vragen, maar de eerste vrouw aan wie wij het wilde vragen sloot spontaan haar winkel en de jongeman keek ons aan alsof we een enge ziekte hadden; goed begin. Na een tijdje half panieken en bedenken wat we moesten doen ontdekte Mariska ineens een wifi spot en ja hoor; ik kon verbinding maken. Google maps heeft ons gered! We stonden maar 400 meter van ons hostel vandaan; wisten wij veel.

Bij ons hostel werden wij echt super vriendelijk ontvangen, wat een aardige mensen ! Wij zouden eigenlijk in een dorm slapen, maar de vrouw zei dat ze een privé kamer vrij had, of we dat erg vonden? Uh, nee, natuurlijk niet. Wij waren er ontzettend blij mee, want hoewel ik het niet erg vind om met mijn zusje met een paar wildvreemden op een kamer te slapen, is een beetje privacy toch ook wel heel fijn. Oh, en als kers op de taart bleek het ontbijt ook nog inbegrepen.  En handdoeken. En extreem vriendelijke en behulpzame mensen. Echt even alsof je bij je papa en mama thuis kwam. Het hostel was echt geweldig, ik ga er ook snel een uitgebreide review over schrijven, want dit is het leukste hostel waar ik tot nu toe heb overnacht! Voor Mariska dus een goede eerste keer in een hostel ervaring :p

hostel srprs.me gdansk traveldiary

Gdansk in

Het was inmiddels al vier uur en de meiden uit die bus (of juist niet uit de bus) waren nog steeds nergens te bekennen. We besloten de stad in te gaan en ontdekte gelijk het eerste nadeel aan ons hostel; de ligging. Het ov was dichtbij en spotgoedkoop, maar lopend had je een uur nodig om het centrum te bereiken (met de bus 15 minuten). Drie keer raden wat Mariska en ik deden? Juist, lopen! Na een uur kwamen wij aan in het centrum, genoten van een geweldige hamburger in een leuk restaurantje en verkenden Gdansk alvast in het donker.

En hoe we terug gingen? Ook lopend natuurlijk. De weg heen en terug was op een paar stukken met streetart ook echt totaal niet boeiend, maar ja, we hadden lekker veel tijd om te praten en het was droog!

Gdansk by night, traveldiary srprs.me
Dit was onze eerste dag tijdens onze srprs reis. In totaal gingen wij vijf dagen weg en in het volgende deel neem ik je mee naar het mooie Gdansk, waar wij op de bonnefooi op ontdekking gaan. En iets met free milk én een wandeling op het strand.

Oja, srprs.me is dus geweldig, waarom iedereen het ooit eens zou moeten doen lees je hier. Onze travel movie deelde ik ook al! Waar je die vindt? Kijk snel hier

Ben jij al eens op reis geweest met srprs.me?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow