Traveldiary Praag #1: het weerzien

by | Feb 1, 2017 | Citytrip, Traveldiary, Tsjechië | 2 comments

WAAHHH!! Jongens / meiden help, het is gewoon alweer februari. Kan iemand mij even knijpen? Want ik heb echt het idee dat ik gisteren nog kerst vierde in Praag. De tijd gaat zo snel, soms is het bijna eng. Maar goed, het is wel tijd, op deze mooie februari dag, om onze eerste traveldiary van Praag te delen. Want ook dat reisje is inmiddels alweer 1,5 maand geleden.

Op 22 december vertrokken wij richting Praag, om daar tot en met 27 december te verblijven. Wij hadden echt super veel zin in onze citytrip en onze eerste kerst in het buitenland! Het was ons laatste reisje van 2016, een prachtig reisjaar. En ook Praag was weer een geweldige trip!

Een moeizame start

Op de dag van vertrek verliep alles heel soepel, de moeizame start was dan eigenlijk vooral ruim voor vertrek. Ons eerste plan was een bezoekje brengen aan Praag rondom oud en nieuw. Wij vonden goedkope tickets en boekten onze vlucht. Vervolgens gingen wij kijken naar accommodaties. ER WAS NIKS. Oké er waren wel hotels, maar dan dacht je echt moet ik hier zoveel voor betalen? Na heel wat pogingen om via airbnb iets moois te boeken gaven wij het op; we moesten omboeken. Dan maar met kerst, want dan waren er zat betaalbare accommodaties te vinden. We waren een paar onnodige euro’s armer, maar alles was prima. Totdat ik ontdekte dat wij op donderdag weg gingen en ik dan eigenlijk helemaal niet kon. Iets met stage en kerstvieringen. Ik wilde er zo graag bij zijn, maar ja hoe kan ik mezelf ooit in tweeën splitsen? Niet.
Dus het was gewoon dikke pech; ik moest kiezen en ik koos natuurlijk voor onze citytrip naar Praag.

Hebben we hier nu van geleerd dat je eerst goed je agenda (die ik niet heb) moet checken en moet kijken of je er wel (betaalbaar) kunt overnachten? Je zou zeggen van wel, maar toen wij tickets naar Italië boekten bedacht ik me pas achteraf dat ik helemaal niet in de jaarplanning gekeken had van school en stage. Maar ach, dit keer was dat niet zo erg, gelukkig.

Klaar voor vertrek

Maar goed, het boeken verliep niet soepel, het vertrek zelf gelukkig wel. Een paar weken voor vertrek won ik een koffer via Travelvalley. En het kon precies mee als handbagage dus ik was super blij. Met een volgepropte koffer (meer ruimte = meer rommel meenemen en dat heb ik gemerkt), gingen wij met de trein naar Schiphol. De NS hield van ons en alles ging perfect. Wij wachtten op het saaiste stukje Schiphol (bij gate M, er is daar dus niks) en vlogen uiteindelijk met Easyjet naar Praag.

traveldiary Praag vertrek

Bij aankomst op het vliegveld zijn we gelijk naar ons hotel gegaan. Wij sliepen in hotel Sunrise, gelegen in Praag 2. Het hotel overtrof al onze verwachtingen en is zeker een echte aanrader! De kamers zijn ruim, de bedden fijn, het ontbijt lekker en het ligt dicht bij het openbaar vervoer, dus je bent heel snel in het centrum. Nadat wij een rommel hadden gemaakt van onze kamer (dat gebeurt altijd bij ons, na vijf minuten), gingen wij lunchen, bij de gele m. We hadden gewoon honger, en er zat er nou eenmaal een heel dicht bij ons hotel.

hotel sunrise, traveldiary Praag
Traveldiary Praag hotel sunrise

Het weerzien met Praag

Na onze gezonde lunch zijn wij gewoon gaan lopen en kwamen wij uit bij een kerstmarktje. Een hele leuke met nauwelijks toeristen, dit beloofde al veel.

kerstmarkt in Praag

Wij liepen verder, richting het Wenclausesplein, dit lag namelijk best op loopafstand, vonden wij. Bij alles dachten wij dat we er waren, maar pas toen wij een bouwval bereikten bleken wij er echt te zijn. Het Nationale museum staat helemaal in de steigers. Hoewel ze tijdens ons eerste bezoek aan Praag in 2014 al begonnen met verbouwen, zijn ze nu nog bezig. In 2014 hadden wij geluk dat je er van buiten niks van zag en de verbouwing echt aan het starten was, nu zag je niks meer dan een paar steigers. Jammer, maar helaas. We kenden het gebouw toch al en het is geen hoogtepunt van Praag. Via verschillende gezellige kerstmarkten liepen wij door het oude centrum. We kwamen prachtige gebouwen tegen en genoten volop van het weerzien met deze geweldige stad. Ik wist gelijk weer waarom wij nog eens terug wilde naar deze stad; het is prachtig! Helaas hadden wij niet de sneeuw waar wij heel erg op hoopten.

oude stad Praag
kerstmarkt traveldiary

Al snel werd het schemerig. In het donker besloten wij de Karelsbrug te bekijken. Het werd prachtig verlicht en ik was heel blij dat ik mijn statief mee had. Stiekem ben ik namelijk heel blij met de foto hieronder!

Praag in het donker traveldiary

De lekkerste hamburger ooit

Na ons weerzien met het oude centrum besloten wij terug te gaan naar het metro station van ons hotel. Wij hadden namelijk heel veel restaurantjes gezien daar en omdat het buiten het centrum ligt zouden de prijzen er ook beter zijn. Het was de beste keuze ooit, want we hebben echt geweldig lekker gegeten. Wij aten namelijk een hamburger bij Zapomenutý Cas en dit bleek echt de lekkerste hamburger ooit te zijn. Oké bijna dan, want die wij in Slagharen aten was nog steeds het allerlekkerste.

Lekkerste hamburger ooit

Propvol en tevreden liepen wij terug naar ons hotel, op naar een volgende dag, met op de planning alles rondom het oude stadsplein en de Joodse wijk. Alles over die dag deel ik de volgende keer in deel twee!

Alvast meer lezen over Praag? Ik deelde al een een photo diary uit 2014, ons budget uit 2016 en mijn mooiste foto’s van Praag in het donker!

Ben jij al eens in Praag geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow