Traveldiary Maleisië #4: natuurpracht

by | Aug 12, 2016 | Azië, Maleisië, Traveldiary | 4 comments

De tijd vliegt voorbij en inmiddels is ook week vier van onze prachtige reis voorbij. In onze vorige traveldiary eindigden wij ziek in Taman Negara en in deze nieuwe neem ik jullie mee naar onze laatste volle week in Maleisië! (en nee, niet de laatste volle week van de reis)

Donderdag

Vandaag zouden wij verder reizen naar de Cameron Highlands, maar doordat ik me helemaal niet goed voelde besloten wij dit nog een dagje uit te stellen. Deze dag verbleven we dus nog in ons veel te warme guesthouse met gat als wc in Kuala Tahan. De dag bestond ook vooral uit op bed liggen en een beetje lezen.

Vrijdag

Vandaag voelde ik me nog steeds niet topfit maar al een stuk beter dan donderdag. Het was tijd om door te reizen richting de Cameron Highlands. Wij gingen eerst met de boot, dit was een tocht van 2,5 uur en zeker de moeite waard. Na ons boottochtje gingen wij verder met de bus, die maar liefst anderhalf uur te laat was. Na een paar uur rijden door een hele mooie omgeving kwamen wij aan in Tanah Rata, de uitvalbasis voor een bezoek aan de Cameron Highlands. Aangezien de highlands hoog zijn is de temperatuur een stuk lager, wat echt heel fijn is. Eindelijk een beetje verkoeling en frisse lucht. We sliepen in een fijn, ietwat duur hotel (want weekend en dan komen er veel locals), maar waren stiekem heel blij met dat beetje extra ruimte.

taman negara traveldiary Maleisië
taman negara traveldiary Maleisië

Zaterdag

We zouden vandaag op halve dag tour gaan door de Cameron highlands. Toen we verzamelden bij het tour bureau leek het er even op alsof we een hele grote groep hadden, maar al snel werden we in tweeën gedeeld en zaten Remco en ik samen met zes Fransen in een groepje. De tour was echt geweldig! De omgeving is zo mooi daar en de gids wist heel veel te vertellen over de natuur en theeplantages. Onze eerste stop waren de BOH thee plantages, het zicht hierop was prachtig en we kregen een uitgebreide uitleg van de gids. De volgende stop was de hoogste berg van de omgeving. Daar klommen wij op een (ietwat enge) uitkijktoren om te genieten van het uitzicht over de bergen. Daarna wandelden wij in het Mossy Forest en waanden wij onszelf in lord of the rings. Na deze wandeling gingen we door naar het bekende restaurant waar je super lekker thee kunt drinken met een prachtig uitzicht.

De tour werd uiteindelijk afgesloten bij de butterfly farm en met een aardbeien milkshake bij de strawberryfarm.

Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië
Cameron highlands traveldiary Maleisië

Zondag

Vandaag wilden wij graag doorreizen naar Penang. De Cameron Hiighlands waren prachtig en zeker een van de hoogtepunten, maar we wilden geen jungle wandelingen meer maken en voor de rest hadden wij alles wel gezien. De bus hadden we niet kunnen regelen, aangezien die helemaal vol zat. Wij moesten dus eerst naar Ipoh en vanaf daar een bus regelen naar Butterwoth. Vanaf Butterworth zouden we dan de ferry nemen naar Georgetown op Penang. In plaats van drie uur (als je direct gaat) hebben wij er uiteindelijk meer dan 7 uur over gedaan. Een beetje jammer, maar ja, we waren er!

Ons hostel hadden we zo gevonden en we besloten gelijk de streetart in Georgetown te gaan bekijken. Je hebt hier heel veel mooie, leuke kunstwerken, maar helaas is het overspoeld met super irritante chinezen die in de rij gaan staan om op de foto te kunnen (in de meest domme poses). De enige manier om een foto te maken zonder chinezen was door er eerst zelf voor te gaan staan.

In de avond aten wij Indisch en dit was niet echt een succes, een beetje jammer aangezien Penang het beste eten van Maleisië schijnt te hebben.

traveldiary Maleisië streetart Georgetown
traveldiary Maleisië streetart Georgetown
traveldiary Maleisië streetart Georgetown

Maandag

De volgende dag blijven we lekker lang in bed liggen waarnaar we de Kek Lok Si tempel bezoeken, de grootste Boeddhistische tempel van Maleisië. Ondanks dat er overal toeristenwinkeltjes waren was de tempel wel super mooi om te zien en was het leuk om te bezoeken. Na ons bezoek was het al best laat in de middag en eenmaal terug in Georgetown wilden wij onze ferry naar Langkawi regelen, maar je raad het al; alles zat vol! Ons was verteld dat op de bonnefooi reizen heel makkelijk was, maar inmiddels was het al de tweede keer dat we in plaats van 3 uur moeten reizen 7 uur onderweg zijn.

In de avond aten we streetfood bij New Lane samen met een andere Nederlandse jongen en dit keer was het wel echt heel lekker!

traveldiary Maleisië penang
traveldiary Maleisië penang

Dinsdag

We stonden vroeg op en pakten de ferry vanuit Georgetown terug naar Butterworth. Daar was onze bus weer te laat, maar uiteindelijk kwamen we aan in Kuala Perlis. Vanaf Kuala Perlis vertrekt de ferry richting Langkawi. Aangezien de boot van 12 uur net weg was moesten wij nog wachten tot half 2. We lunchten wat en voor we het wisten zaten wij aan boord van de ferry en na een slechte Maleisische film stonden wij op Langkawi. Met de taxi gingen wij naar ons hotel. Bij ons hotel huurden wij fietsen omdat het stadje nog best ver lag en daarna gingen wij gelijk op pad; even het strand bekijken! De sfeer is super en het strand is mooi en gezellig. Aangezien Langkawi belastingvrij is hebben wij onze dagen hier gelijk ingeluid met een cocktail. Super! Ook de stad is gezellig met veel leuke winkeltjes.

Na het eten kwamen wij het Duitse stel waarmee we wat dronken bij Taman Negara weer tegen, we spraken af om over een uurtje wat te drinken op het strand. Het was super gezellig, dus wij maakten gelijk een afspraak voor de volgende avond, hun laatste dag op Langkawi.

traveldiary Maleisië strand Langkawi

Woensdag

Vandaag sliepen wij een klein beetje uit en brunchten wij bij de subway. Eindelijk weer eens lekker brood en eindelijk een beetje groente (zijn ze hier geen fan van). Vervolgens gingen wij met de taxi (er is hier geen openbaar vervoer) naar de cable car. Dit is een kabelbaan die je naar de hoogste berg van Langkawi brengt. Dit is echter ook super populair, dus om een uur kochten wij een kaartje voor kwart voor drie. In oriëntal village aten wij een ijsje tijdens het wachten en toen we eindelijk naar binnen mochten bleek het dat je wachtte om te mogen wachten in de wachtrij. Gelukkig maakte het uitzicht het vele wachten weer goed! Het was heel mooi, ook al was de lucht grauw en grijs en het zicht daardoor minder. We liepen over de bekende skybridge en gingen vervolgens weer met de kabelbaan naar beneden.

Na het eten in de avond gingen wij weer met de Duitsers naar het strand, waar we nog gezellig een avondje kletsten.

traveldiary Maleisië, Langkawi
traveldiary Maleisië, Langkawi
traveldiary Maleisië, Langkawi
traveldiary Maleisië, Langkawi

Random weekfeitjes

Aantal bestemmingen: 4
Leukste bestemming: Cameron Highlands (en daarna Langkawi)
Aantal accommodaties: 5
Fijnste accommodatie: Highlands hotel, bij de Cameron Highlands
Lekkerste eten: Saté bij New lane en de croissant en het chocolade broodje, beide in Georgetown.
Minste lekkere eten: Indisch in Georgetown.
Grootste meevaller: het strand van Langkawi, wij hoorden van anderen dat het niet zo geweldig was, maar het is super!
Grootste tegenvaller: Ziek worden  

Week vier van onze reis was een hele leuke reisweek met best veel bestemmingen waarvan er twee sowieso tot de hoogtepunten van Maleisië horen. Week vier was ook onze laatste volle week in Maleisië, aangezien wij 13 augustus doorreizen naar Thailand. We hebben dan nog een ruime week en aangezien het laagseizoen is gaan we sowieso lekker luxe vijf sterren overnachten op een eiland, maar eerst naar Koh Lipe, de Malediven van Thailand!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows