Traveldiary Maleisië #3: tropisch paradijsje

by | Aug 7, 2016 | Azië, Maleisië, Traveldiary | 0 comments

Week drie van onze reis zit er alweer op, dus het is hoogtijd voor weer een nieuwe traveldiary. De vorige keer eindigden ons avontuur op Borneo en stonden wij op het punt om terug te vliegen naar het schiereiland van Maleisië. Op naar de Perhentians en nog veel meer!

Het was ook een week met nauwelijks internet, dus daarom is deze post weer lekker laat 😉

Donderdag

Donderdag was het zo ver, we vlogen richting Khota Baru om vanaf daar richting de Perhentian eilanden te gaan. Om twaalf uur vlogen wij en in plaats van vertraging hadden wij dit keer versnelling. Bijzonder momentje. Vanaf Khota Baru deelden wij een taxi richting Kuala Besut met twee Italianen om de kosten te delen. Aangezien wij dachten dat je nog door controles zou moeten en we laat aan zouden komen hadden we 1 nachtje geboekt in Kuala Besut, het vertrekpunt van alle boten. Stom, want we waren er om half drie al en in Kuala Besut is werkelijk waar niks te beleven. Ons hotel was ook niet echt om over naar huis te schrijven, het was gewoon een smerig hok. Maar goed, we trakteerden onszelf op een drie gangen diner en kwamen de dag prima door.

Vrijdag

We pakten de eerste boot om acht uur richting de Perhentians, we wilden namelijk zo snel mogelijk weg uit Kuala Besut. Onze eerste bestemming was Perhentian Besar. Remco had hier voor mijn verjaardag twee overnachtingen bij Flora Bay Resort geregeld! Het was er prachtig, wat een paradijs en wat fijn om weer eens bewegingsruimte en een eigen badkamer te hebben. Vanaf ons hutje hadden wij zicht op de zee en binnen elf seconden stonden wij op het strand. Overal hingen hangmatten en het water was blauwer dan blauw en het zand super wit. Echt een paradijs dus. We besloten deze dag vooral lekker te relaxen en te zwemmen.

traveldiary perhentians
traveldiary perhentians
traveldiary perhentians
traveldiary perhentians
traveldiary perhentians

Zaterdag

Dag twee op Perhentian Besar, het weer was beter en het strand zag er nog mooier uit. Vandaag zouden wij in de ochtend gaan snorkelen en gingen uiteindelijk richting Turtle point, blue lagoon, Shark point en fish point. Wij hadden onze tour geregeld bij een super aardige man (wij noemen hem voor het gemak maar chappie) en waren uiteindelijk de enige twee die mee gingen. Ons eerste punt was turtle point, waar we gelijk een schildpad zagen een waar ik niet snapte hoe ik moest ademen door een stokje en compleet in paniek raakten. Chappie bracht ons daarom eerst naar turtle beach, gaf mij uitleg en gaf ons de tijd om eerst even rustig te oefenen. Heel fijn, want daarna werd het super! We hebben prachtig koraal gezien en de mooiste vissen en schildpadden De haaien lieten zich helaas niet zien, maar het was een leuke ochtend.

schildpad traveldiary perhentian
fishpoint traveldiary perhentians

In de middag dronken wij voor het eerst een verse kokosnoot, wat compleet anders smaakt dan de kokos in Nederland, dus dit vond ik niet eens zo vies (ik haat kokos)

In de avond las ik voor het eerst sinds jaren weer eens een boek en deden we een poging tot in een hangmat liggen, normaal heel lekker, maar Remco’s rug was helemaal verbrand en mijn kont. Tja, niet zo praktisch.

traveldiary perhentians

Zondag

Na ons laatste ontbijt bij Flora Bay verlieten wij dit prachtige strand en namen wij de watertaxi richting Perhentian Kecil, het kleinere eiland wat volgens vele de leukste van de twee is. Gelijk al bij aankomst op Long beach, het populairste en drukste strand, missen wij Besar. Op Kecil is totaal geen rust en het hele strand is vol gebouwd en er ligt vrij veel afval. Omdat je van te voren geen accommodatie kan boeken op Kecil begonnen wij gelijk aan onze zoektocht. Nog een tegenvaller; je betaalt relatief veel voor weinig. Uiteindelijk vonden wij iets betaalbaars wat er niet uit zag als een krot bij d’rock garden resort.

traveldiary Perhentians
traveldiary Perhentians

In de middag bezochten we Coral Bay in de hoop dat dat het paradijs zou zijn, maar ook hier lag het vol met boten en was het typische tropische plaatje ver te zoeken. Na de lunch liepen wij een uur door de jungle richting fisherman village, het dorpje op Kecil. Tijdens de wandeling komen we een aantal rustigere strandjes tegen, maar ook deze zijn minder mooi dan die op Besar.

Fisherman village was leuk om even door te lopen. We liepen door de kleine straatjes en ik werd geknuffeld door een kind. Het was er overduidelijk minder toeristisch dan op de rest van het eiland. We gingen terug met de boot richting Long beach en zwommen daar, iets wat je daar wel beter kan dan op Besar.

In de avond bekeken we de prachtige zonsondergang bij Coral bay, aten we iets en dronken we wat.

traveldiary Perhentians

Maandag

Wij hadden besloten dat dit onze laatste dag op de Perhentians zouden zijn en deden vandaag een snorkeltour richting Rawa. Weer waren wij maar met zijn tweeën en als eerste werden wij gedropt bij een prachtig strand, een van de mooiste die ik zag tot nu toe. We snorkelden bij drie punten en zagen vooral veel vissen en koraal. De vorige snorkeltour was mooier, maar ook dit was de moeite waard.

Met het eten ontdekte ik na het betalen dat we de hele tijd gegeten hebben met een vrij grote spin boven ons en nog even later ontdek ik dat ik mijn zonnebril kwijt ben (nummer twee). We gaan terug naar Longbeach en omdat heet weer wat beter is ziet het strand er al iets mooier uit en  vinden we het al wat leuker. We regelen ons bus ticket richting Taman Negara, ik koop een nieuwe zonnebril en de rest van de middag brengen we zwemmend tussen de golven voor.

rawa perhentian traveldiary
rawa perhentian traveldiary
rawa perhentian traveldiary

Dinsdag

Wij stonden om half acht op het strand klaar met onze spullen te wachten op de boot die ons vanaf Longbeach naar Kuala Besut zou brengen. Uiteindelijk kwamen wij om half negen al aan in Kuala Besut en hadden we nog anderhalf uur voor onze bus vertrok; tijd voor ontbijt dus.

De busrit duurde ontzettend lang, want pas om zeven uur in de avond kwamen we aan. Het was wel een ontzettend mooie rit, wat een prachtig landschap! Na een stop bij een of ander vaag bureautje die je allemaal tours aansmeerde raakten wij aan de praat met drie andere Nederlanders. Met één van hen gingen wij uiteindelijk op zoek naar een slaapplek. Op internet was niks beschikbaar, dus we gokten er maar op. Het duurden helemaal niet lang of we hadden een guesthouse gevonden, voor 40 RM per kamer (9 euro), met eigen badkamer (wel met gat als wc) en een goede ligging.

Tijdens het eten ontmoeten wij een Duits stel waarmee we nog gezellig wat drinken, waardoor het wat later werd dan gepland.

taveldiaeary Maleisië

Woensdag

Deze ochtend regelden wij eerst onze tour naar de Orang Asli van de middag, een tour naar een stam de in de jungle leeft. Ze verplaatsen vaak dus alleen gidsen weten waar ze zitten. Vervolgens gingen wij de jungle in om de Canpoywalk te doen, die met hoogtevrees echt wel flink spannend is (mijn mening, Remco vond het meevallen). Onderweg richting de Canopywalk zagen we vrij veel spinnen, wat eigenlijk verbazingwekkend snel wende.

traveldiary taman negara
traveldiary taman negara
traveldiary taman negara

We hadden tijd om wat te relaxen dus besloten onze boot en bus voor morgen te regelen en lekker te lunchen. Om drie uur gingen we met de boot naar de Orang Asli, waar we een kijkje konden nemen in hun leven, een uitgebreide uitleg kregen, zelf vuur mochten maken en zelf mochten blaaspijp schieten (waar niet mijn talent lag)

Het was een leuke tour die werd afgesloten met 25 minuten wachten op een boot in de brandende zon, maar we hebben het overleefd. In de avond aten we iets wat we beter niet hadden kunnen eten. Aangezien ik om twee uur ’s nachts wakker werd en me sindsdien flink ziek voel. De Cameron Highlands stellen we nog een dagje uit..

traveldiary taman negara
traveldiary taman negara
traveldiary taman negara

Random weekfeitjes

Aantal vliegtuigen: 1
Aantal vertragingen: 0 (bijzonder)
Aantal boten: 6
Lekkerste eten: de saté bij Taman Negara en de beef sojasaus op Kecil.
Minst lekkere eten: chicken mihoen (meer de bijwerking eigenlijk, we hebben deze week namelijk vooral lekker gegeten)
Grootste tegenvaller: Perhentian Kecil
Grootste meevaller: ik kan stil zitten en relaxen op een eiland zonder me te vervelen.
Fijnste accommodatie: flora bay
Minst fijne: die in Kuala Besut

Het was een fijne, relaxte week en hoewel de Cameron highlands even een dagje worden uitgesteld kijk ik daar ontzettend naar uit! Na de Cameron highlands gaan we richting verschillende eilanden, naar welke? Dat weten we zelf eigenlijk ook nog niet precies!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows