Travelconfessions #4: Venetië… !?

by | Dec 12, 2016 | Europa, Italië, Travelconfessions | 16 comments

Venetië, een stad in Italië die bijna bij iedereen hoog op de bucketlist staat, zo ook bij Remco. Recent vertelde hij nog hoe graag hij eens carnaval zou willen vieren in de voor hem onbekende Italiaanse stad. Maar…. ik was er ooit en ik vond het dus echt drie keer niks. Huh!? Wat? Venetië drie keer niks? Ja, je hoort het goed, ik had er niks mee.

In de serie travelconfessions vertel ik jullie mijn onverwachte tegenvallers en vertel ik over plekken waar iedereen lyrisch over is, maar die mij dus totaal niet trekken. Ik geef dingen toe die je misschien niet verwacht en vandaag is het de beurt aan Venetië! Een gevalletje love it or hate it?

Mijn eerste bezoek aan Venetië

Mijn eerste bezoek aan deze Italiaanse stad was ook gelijk mijn laatste. Ik was veertien en stond met mijn ouders op een camping vlakbij Venetië. Natuurlijk moesten wij een bezoekje brengen aan de populaire stad. Het leek ons ook echt heel mooi en mij leek het ook mooi, ook al had ik weinig interesse in steden. Nou geloof me, wij kwamen met een hele andere mening terug en wel om deze redenen;

Het was immens druk 

En dan bedoel ik ook echt heel druk. De hele stad was bezaaid met Chinezen met paraplu’s en ik werd er letterlijk knettergek van. Ik kon nergens een plekje vinden zonder mensen en ja, na een tijdje ga je je daar aan ergeren. Twee uur wachten om ergens naar binnen te gaan, files met gondels en hutje mutje door de kleine straatjes. Ik moet er natuurlijk bij zeggen dat wij Venetië midden in de zomer bezochten; een flinke afrader dus.

De prijzen bezorgden mij hartverzakkingen 

Geloof mij dat ik op mijn veertiende nog helemaal niet bezig was met wat zo’n vakantie nou eigenlijk kostte en hoe duur een stad was. Maar in Venetië schrok ik mij soms wel echt een hoedje. Acht euro voor een glas cola op een terras? Een euro per persoon extra als je in het restuarant of op het terras wilt zitten? Waar slaat dat op? Ik betaal mijn broodje toch al? En als je vervolgens de prijzen bekijkt van het varen in gondels schrik je helemaal. Voor veertig minuten betaal je rustig €80,- (als ik het mij goed herinner). En wat je daarvoor krijgt? Geen romantisch, rustig tochtje door Venetië! Nee, je staat in de file met tig andere gondels. Leuk hoor.

De geuren waren niet om over naar huis te schrijven 

Bedenk je eens; hoogzomer (bijna veertig graden) in combinatie met zeewater in een drukke stad met best wat afval. Ja, dat ruikt niet echt heel fris. En ik ben het beeld van de vrouw die haar arm omhoog deed op de boot ook nog niet vergeten; ik wist niet dat mensen zoveel okselhaar onder hun oksels konden opsparen (oké ik was veertien, misschien overdreef ik toen lichtelijk, maar ik haal het beeld zo weer voor me. Stiekem heeft het ook weinig te maken met dit punt, maar dat maakt voor het gemak even niet uit).

Maar… toch kriebelt het 

Ja, toch kriebelt het om nog eens naar Venetië te gaan. Ik heb nu namelijk meer interesse in steden en ben echt een reisfanaat geworden. Verder denk ik dat buiten de zomervakantie Venetië niet zo extreem druk is, waardoor je niet hutje mutje loopt. Ook denk ik dat de stank minder is, omdat het er veel minder warm is. En die prijzen? Daar kan ik natuurlijk weinig aan veranderen, maar goed zoeken levert vast voldoende budget mogelijkheden op.

Er zijn verder nog best wel veel dingen die ik zou willen doen in Venetië.

Op zoek naar kleine, rustige straatjes en prachtige bruggen 

Venetië bestaat uit allemaal kleine straatjes en ik weet zeker dat als ik meer moeite ga doen dat ik deze ook echt wel ga vinden. Gewoon een paar keer afslaan zonder nadenken en je komt geen toerist meer tegen. Dit is iets wat wij in 2009 eigenlijk nauwelijks hebben gedaan.

Verder heb je in Venetië natuurlijk super veel bruggen. Nu hebben wij die grote wel gezien en ook echt wel wat kleinere en onbekendere, maar ik zou best nog eens op zoektocht willen naar prachtige bruggen in leuke straten.

Venetië travelconfessions

Murano en Burano 

Twee kleine eilanden vlakbij Venetië zijn Murano en Burano. Murano staat bekend om het glaswerk en Burano om het kant. Ik ben in 2009 naar Burano geweest en dat vonden wij dus wel echt heel leuk. Wat een rust en wat een prachtige gekleurde huisjes! Wij hadden geen tijd voor beide eilanden en moesten een keuze maken. Ik zou graag nog een bezoek brengen aan Murano, want daar ben ik stiekem heel nieuwsgierig naar.

Carnaval 

Carnaval in Venetië is echt super groot en bekend. Dit jaar valt het in onze voorjaarsvakantie en is het dus ideaal om een bezoekje te brengen! Wij haken helaas af door de ongunstige vliegtijden vanaf Eindhoven, maar als je dat niet erg vindt vlieg je super goedkoop heen en weer (check skyscanner maar eens!).

Het Carnaval in Venetië lijkt me heel mooi om eens van dichtbij mee te maken. Waarom dat op onze bucketlist staat lees je hier!

carnaval Venetië
Venetië is dus voor mij een stad waar ik niet heel positief op terug kijk, maar waar ik tegelijkertijd heel graag nog eens naar toe zou gaan. Ik ben nieuwsgierig, nieuwsgierig naar de redenen waarom andere verliefd werden op deze stad. Nieuwsgierig naar de mooie en onontdekte plekken en nieuwsgierig naar een Venetië buiten de zomer om. De foto’s zien er prachtig uit, dan kan het toch niet zo’n tegenvaller zijn?

Ben jij al eens in Venetië geweest? Wat vond je er van? 

De foto’s in dit artikel komen van Pixabay 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow