Travelconfessions #2: mijn bucketlist is ingekort

by | Aug 28, 2016 | Azië, China, Travelconfessions | 14 comments

Reizen, het gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn en sommige dingen lijken je nou eenmaal leuker dan andere dingen. Sommige plekken vallen helaas enorm tegen en sommige plekken juist enorm mee. Soms word je verliefd op een nieuw stukje van de wereld en soms ook niet. In de nieuwe serie travelconfessions vertel ik jullie mijn onverwachte tegenvallers en vertel ik over plekken waar iedereen lyrisch over is, maar die mij dus totaal niet trekken. Ik geef dingen toe die je misschien niet verwacht en vandaag vertel ik over mijn ingekorte bucketlist!

Huh!? Je bucketlist is korter geworden. Ja dat klopt en niet alleen die van mij, maar die van Remco ook. Begrijp me niet verkeerd, de reis naar Maleisië was geweldig en ik zou het zo nog eens doen, maar er zijn geen landen extra op mijn lijstje gekomen. Daarentegen is er wel een land van mijn bucketlist verdwenen. Een land dat voor onze eerste reis richting Azië juist heel erg hoog stond. En ja, dat land is China. Waarom? Deze redenen hieronder zeggen genoeg denk ik…

  • Chinezen kunnen geen Engels. En met geen bedoel ik ook echt GEEN Engels. Ze wisten bij ons niet eens wat een gorilla was.
  • Wij hebben op reis een jongen ontmoet die in China heeft gereisd. Hij werd constant op de foto gezet en aangeraakt door chinezen uit het platteland, die nog nooit een westerse toerist hebben gezien. En ja, als je een foto terug maakt of iets dergelijks, worden ze boos.
  • Chinezen zijn nooit stil (ook niet als het moet). Voorbeeldje; wij waren in een vleermuizen grot en er stond heel duidelijk dat je stil moet zijn. Achter ons was een Chinese familie echt aan het schreeuwen en toen ik vroeg of ze stil konden zijn deden ze net alsof ik gek was.
  • Al die foto’s in rare poses vind ik al irritant in een land waar Chinezen niet de overhand hebben. Ik wil gewoon echt niet weten hoe het in China zelf is. In Penang stonden de Chinezen letterlijk in de rij om op de foto te gaan en op elke andere plek poseerde 1 chinees en maakte 3 chinezen dezelfde foto.
in de rij voor een foto travelconfessions

Chinezen staan op deze foto in de rij voor een foto, ik wilde snel een foto maken zonder mensen en dat is dus gewoon onmogelijk, niemand die even wil wachten of aan de kant gaat. Uiteindelijk is Remco er voor gaan staan en weggelopen op een manier dat ik eindelijk een foto zonder mensen kon maken. Andere waren hier trouwens ook heel blij mee….

travelconfessions

Deze meiden stonden langer dan vijf minuten te poseren met kommetjes. Waarom ze die überhaupt mee hadden is al een raadsel, maar waarom een of twee poses niet genoeg zijn al helemaal.

  • Natuurlijk heb ik ook Chinezen gezien die niet zo waren en niet zo vervelend deden, maar ik heb het idee dat het altijd super druk is in China. Volgens mij is het onmogelijk om zonder veel toeristen de verboden stad te bekijken.
  • De afstanden zijn immens. Als het land perfect zou zijn, zowel qua natuur als cultuur vind ik het dat wel waard, maar aangezien de cultuur mij helemaal niet trekt (natuur juist wel heel erg), sla ik liever over.
travelconfessions

Die natuur ziet er zo adembenemend mooi uit, maar zijn de irritaties het wel waard? Dat is iets wat ik me echt af blijf vragen.

Dit zijn voor mij de voornaamste redenen waarom China bij mij van mijn bucketlist is gegaan. Ik vond de Chinezen mensen op reis gewoon echt niet leuk, bijna elke dag had ik wel een moment dat ik een Chinees spontaan begon te haten. En natuurlijk snap ik ook wel dat niet elke Chinees zo is, natuurlijk hebben wij ook Chinezen gezien die zich wel gedragen en wel gewoon doen wat ergens staat én ook gewoon aardig zijn. Maar voor de meeste is dat allemaal erg lastig dus ik denk dat ik tijdens een reis door China zo geërgerd zou zijn dat ik in een week weg ben.

Hoe heb jij China ervaren of staat China op jouw bucketlist? Laat het dan weten, ik ben benieuwd!

 

Meer travelconfesions lezen? Dat kan hier;

Travelconfessions #: Australië!?

 

De foto's met streetart uit Penang heb ik zelf gemaakt, 
de andere twee foto's komen van Pixabay 
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows