Travelconfessions #1: Australië!?

by | May 31, 2016 | Travelconfessions | 10 comments

Reizen, het gaat niet altijd over rozengeur en maneschijn en sommige dingen lijken je nou eenmaal leuker dan andere dingen. Sommige plekken vallen helaas enorm tegen en sommige plekken juist enorm mee. Soms word je verliefd op een nieuw stukje van de wereld, soms niet. In de nieuwe serie travelconfessions vertel ik jullie mijn onverwachte tegenvallers en vertel ik over plekken waar iedereen lyrisch over is, maar die mij dus totaal niet trekken. Ik geef dingen toe die je misschien niet verwacht en vandaag is het de beurt aan Australië!

Australië ja, een enorm land, wat echt bijna op elke bucketlist staat. Iedereen die er geweest is is lyrisch en verliefd en wil graag weer terug. Maar nu komt het, mij trekt het dus totaal niet. Australië lijkt me echt helemaal niet zo geweldig. Ik vertel hieronder waarom!

  • Als ik lees over Australië en de foto’s zie denk ik altijd best leuk, maar op de een of andere manier krijg ik nooit het idee dat ik nu moet vertrekken, dat heb ik dus ook bij onderstaande foto’s. Het is mooi, maar ik hoef er niet gelijk heen.
Alice springs Australië travelconfessions
Australië travelconfessions
  • Mijn beeld is echt dat er op elke straathoek een immense spin zit, ook al weet ik dat het niet zo is
  • Een maand reizen in Australië zijn misschien wel drie maanden reizen in Azië. Het is er zo duur!
  • De cultuur lijkt naar mijn idee heel veel op die van ons, dus het lijkt me helemaal niet zo interessant.
  • Het land is zo groot waardoor ik zoveel keuzes zou moeten maken, bij het idee alleen al word ik gek. Ik ben zo slecht in kiezen! Ik wil het liefst alles en dat kan niet. Al helemaal niet in zo’n immens groot land.
  • Ik heb niet echt een goed beeld bij de steden van Australië, maar ik heb het idee dat er maar weinig te zien valt in die steden, ten minste weinig dingen die mij ook echt mooi lijken. Het plaatje hieronder vind ik bijvoorbeeld helemaal niet mooi, ik snap dan ook niet waarom iedereen dit gebouw wel mooi vind.
Sydney Australië travelconfessions
  • Het is belachelijk ver vliegen. Na twaalf uur zit je pas op de helft, moet je waarschijnlijk nog super lang wachten op je tussenstop en ben je er al helemaal klaar mee.
  • Er zijn zoveel landen die mij mooier lijken; voor de natuur naar Amerika, cultuur en combinatie van natuur moet je naar mijn idee in Azië zijn. Australië heeft het dan allemaal net niet ofzo.
  • Hebben ze nog andere dieren naar Koala’s, kangoeroes en enorme spinnen? Koala’s lijken mij heel schattig en eng tegelijk…. Geen idee waarom eigenlijk.
koala Australië travelconfessions

Iemand die naar Australië is geweest zou waarschijnlijk denken dat ik echt teveel vooroordelen heb en misschien is dat ook zo. Soms denk ik; Australië lijkt me best leuk en mooi. Maar het trekt mij gewoon niet. Ik krijg niet die reiskriebels die ik bij de gedachten aan veel andere landen wel krijg. Zelf vind ik het vreemd en anderen vinden het misschien nog wel vreemder.

Dit was mijn eerste travelconfession in de nieuwe serie travelconfessions, ik ben ontzettend benieuwd naar jullie travelconfessions en natuurlijk naar een antwoord op onderstaande vraag. Misschien ben jij wel de eerste die mij overhaalt om Australië toch op mijn bucketlist te zetten!

En nu, in 2019 kan ik zeggen dat mijn ideeën over Australië helemaal verkeerd waren. Wij reisden tijdens onze wereldreis 2 maanden door Australië en ontdekten hoe mooi dit land is, hoe weinig spinnen er eigenlijk zijn en hoe vriendelijk de mensen zijn. Een reis om nooit meer te vergeten! 

Waarom zou ik volgens jou wel naar Australië moeten gaan? Heb jij ook landen die je totaal niet trekken?

 

Alle foto's in dit artikel komen van Pixabay
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows