Travel tag | 25 reisweetjes over Remco

by | Oct 6, 2017 | Lijstjes, Persoonlijk, Tags | 14 comments

In blogland gaat de tag ’25 reisweetjes over mij’ al best lang rond. En weet je? Soms vind ik het leuk om gewoon even iets persoonlijks te delen. Zo leren jullie het gezicht achter deze blog gelijk een stukje beter kennen (als je dit niet aandurft, voel je vrij om alles weg te klikken). Wist je bijvoorbeeld dat ik al met mijn volgende reis bezig ben op reis?  Dit en meer lees je vandaag, want ik deel 25 reisweetjes over mij! Vorige week deelde Linda 25 reisweetjes over zichzelf. Lees deze hier als je dit nog niet gedaan had.

1.

 

In tegenstelling tot Linda sloop ik zelden iets op reis (even afkloppen), maar ik presteer het wel vaak om iets kwijt te raken of te vergeten in een hotel. Dit zijn gelukig meestal kleine dingen zoals deoderant en tandpasta.

 

2.

 

De eerste keer dat ik vloog was naar Sunny Beach in Bulgarije. Dit was een vakantie met een groep vrienden. Tijdens het dalen had ik wel wat last van mijn oren, maar verder heb ik hier op een keer na nooit meer last van gehad gelukkig.

 

3.

 

Vliegen zie ik net als reizen met de bus of trein. Het is handig om bij je bestemming te komen, maar het is nogal saai.

 

4.

 

Ik vind zowel stedentrip als natuur harstikke leuk en vind beide zo zijn voordelen hebben. Ik vind de afwisseling tussen beide dan ook het leukst. Vooral als het om mooie oudere steden gaat. Ik ben niet zo fan van de moderne hoogbouw steden.

 

5.

 

In tegenstelling tot Linda ben ik wel eens op een all inclusive vakantie geweest, dit was tevens mijn eerste keer vliegen dus dit was in Sunny Beach. Wij vonden toen vooral de drank erbij erg fijn, want het eten was niet echt bijzonder. Het ontbijt was precies hetzelfde als het avondeten en dit bestond onder andere uit pizza met doperwten. Ik zou nog wel eens een wat betere all inclusive hotel willen proberen. Mijn eerste indruk was dus niet al te positief omtrent het eten.

 

6.

 

Linda vind kamperen leuk, maar zoals ze al geschreven had is het niks voor mij. Als zou ik kamperen in bijvoorbeeld het Kruger park in Zuid-Afrika niet erg vinden, of bijvoorbeeld wildkamperen in Noorwegen. Ik zou dus vooral kamperen in de duurdere bestemmingen of de wat meer bijzondere. Daarnaast vind ik met een camper door de Verenigde staten trekken ook geen probleem.

 

7.

 

Ik neem standaard witte kleding mee op reis, en elke reis zeg ik hetzelfde. Ik neem nooit meer witte kleding mee want het wordt snel vies. Toch blijf ik het meenemen

8.

Ik heb een gruwlijke hekel aan teenslippers, dus ik draag eigenlijk standaard me sneakers op reis. Dit is voor mij toch het fijnste om een hele dag op te lopen. Ook in Maleisië en China heb ik gewoon op mijn sneakers gelopen.

9.

Gelukkig neemt Linda altijd zonnebrand mee, want ik vergeet dit standaard. Eigenlijk niet heel handig want ik verbrand heel snel. Overigens geldt dit voor bijna alle praktische dingen zoals pleisters endergelijke

10.

Met mijn ouders ging ik voornamelijk naar vakantieparken zoals Center parcs, Landal en Roompot en meestal was het naar België of Duitsland. In wat latere jaren zijn we ook nog naar Hongarije geweest.

11.

Zoals jullie gelezen hebben verdwaald Linda nog in haar eigen achtertuin. Hier heb ik gelukkig wat minder last van en is mijn richtingsgevoel gelukkig wel aanwezig. Ik ben dan ook degene die ons meestal terug laat komen bij het hotel, maar ook bij de bezienswaardigheden.

12.

Hoewel ik fotograferen leuk vindt, wil ik zelf nooit op de foto. En als ik dan toch op de foto moet van Linda, dan moet ik sowieso even een paar keer vervelend doen en raar op de foto gaan.

13.

Ik heb eigenlijk geen idee in hoeveel landen ik ben geweest. Dus ik noem ze even op en dan tel ik ze gelijk. België, Frankrijk, Engeland, Italië, Duitsland, Luxemburg, Tsjechië, Hongarije, China, Maleisië, Singapore en Thailand. 12 landen totaal dus. Dit jaar komen Vaticaanstad en Malta er nog bij.

14.

Net als Linda ben ik nog niet echt fan van Aziatiche eten in Azië zelf. In Nederland vind ik het echt heerlijk, maar dit komt onder andere doordat we het niet elke dag eten en zeker niet meerdere keren per dag. Ik ben nogal gehecht aan mijn beschuitje met hagelslag in de ochtend en mijn broodje pindakaas of kaas in de middag.

15.

Mijn grootste droom is net als die van Linda eigenlijk, gewoon een enkeltje boeken en we zien wel waar we uit komen en hoelang we weg blijven. Mijn ideaalbeeld is dan ook om tussen door wat te freelancen en zo wat langer ook op een plek te blijven en meer het leven daar mee te maken, maar het lijkt me ook heerlijk om een beetje te programmeren op het strand of aan het zwembad en zodoende wat extra geld bij te verdienen om weer langer te kunnen reizen.

16.

In tegenstelling tot Linda heb ik nooit de drang gehad om perse alleen te reizen, maar ik wou sowieso gewoon reizen. Dit had ook in gezelschap van iemand kunnen zijn.

17.

Ik doe even lui en kopieer letterlijk Linda haar stuk, want dat is ook bij mij van toepassing: Mijn favoriete stad is Boedapest. Ik vind de stad gewoon prachtig mooi, maar ook echt ontzettend leuk. Praag vond ik mooier, maar Boedapest is gewoon leuker en is een stad waar ik stiekem alweer heimwee naar heb. Ik was er al twee keer en heb nog steeds niet alles gezien. Een derde bezoek gaat er ook zeker een keer komen.

18.

Overdag wil ik zoveel mogelijk zien op reis, wat vaak ervoor zorgt dat heel veel lopen en aan het einde van de dag doodop zijn. Gelukkig hebben we dit beide. Al heb ik soms ook momenten dat ik overdag wat rustiger aan wil doen, maar dat hoort erbij.

19.

Op nummer een van mijn landen bucketlist staat een rondreis maken door de VS. Lekker met een camper het natuurgeweld en de grootste gekte van de VS mee maken. Ik zou me alleen niet willen beperken tot de west-kust, maar wat meer willen zien.

20:

De eerste keer samen op reis met Linda was naar Parijs, sindsdien zijn we naar Boedapest, Maleisië, Singapore, Thailand, Praag, Bologna, Venetië, Verona en China geweest. Daar komen dit jaar dus nog Malta, Rome, Vaticaanstad en Londen bij. Gelukkig houden we beide van reizen en doen we dat ook veel.

21:

Mijn eerste vakantie naar het buitenland zonder ouders was naar Siofok in Hongarije met een groep vrienden.

22:

Net als Linda kan ik het ondertussen erg goed vinden met mijn camera. Eerst deed ik veel in sluitertijd of diafragma voorinstelling, maar momenteel doe ik eigen alles in manual. Ik videografeer en fotografeer op reis, daarnaast zorg ik ook voor het nabewerken van de foto’s en video’s. Mijn camera is een Panasonic GX80 met 12-32 lens en een olympus 75-300 lens.

23.

Het verbaast je misschien niks als je Linda haar stukje al gelezen hebt, maar op reis eet ik ook minimaal een keer pizza en hamburger. Daarnaast heb ik net als Linda mijn lekkerste hamburger gegeten in Praag. Helaas was deze dicht toen we er nog een keer wilden eten.

24.

Alles wat ik wil weten van een plek zoek ik op via internet. Tegenwoordig hebben we de luxe nou eenmaal gewoon. Dus je zal mij niet zien slepen met zware boeken op reis.

25.

Binnen europa reizen we meestal met handbagage en dan neem ik een koffertje mee. Afhankelijk van het moment gaan er spijkerbroeken en t-shirts mee of korte broeken en t-shirts. Naar de verdere bestemming neem ik een 55 liter backpack mee en gaan er vooral kortebroeken en t-shirts in. Naast mijn backpack gaat er nog een daypack mee en deze zit vaak vol met elektronica. Onder andere mijn laptop gaat mee, maar ook me camera en een hele zooi aan opladers, verloopstekkers en stekkerdoos (een aanrader als je meer dingen wilt opladen) gaan mee.

Zo, dit waren mijn 25 reisweetjes. Hopelijk heb je mij wat beter leren kennen. Ik heb genoeg nog niet genoemd, maar wie weet komt er in de toekomst nog wel een post met meer over ons.

Wil je nog meer van ons weten? Laat het weten in een reactie en we houden er rekening mee voor een andere post

Remco

Remco

Schrijver

Hallo! Mijn naam is Remco, 23 jaar en dol op reizen en ICT. Momenteel ben ik bezig met een bachelor Software Engineer en ben ik vooral bezig met de techniek van Travellers of the world. Zo nu en dan schrijf ik ook een blog

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows