Travel tag | 25 reisweetjes over Linda

by | Sep 16, 2017 | Lijstjes, Persoonlijk, Tags | 8 comments

In blogland gaat de tag ’25 reisweetjes over mij’ al best lang rond. En weet je? Soms vind ik het leuk om gewoon even iets persoonlijks te delen. Zo leren jullie het gezicht achter deze blog gelijk een stukje beter kennen (als je dit niet aandurft, voel je vrij om alles weg te klikken). Wist je bijvoorbeeld dat ik helemaal niet zo heel lang geleden mijn eerste vlucht maakte? En dat ik een sloop talent heb en vaak dingen kwijt raak? Dit en meer lees je vandaag, want ik deel 25 reisweetjes over mij!

Oh, en weet je wat het nog leuker maakt? Volgende week deelt Remco 25 reisweetjes over zichzelf. Leer je hem ook eens wat beter kennen!

1. 

Op reis sloop ik bijna altijd een zonnebril doordat ik er op ga zitten of staan. Doe ik dit niet raak ik ze kwijt. Ik moet bijna altijd onderweg een nieuwe kopen.

2. 

De eerste keer dat ik met het vliegtuig ging was in februari 2015. Ik ging toen met een vriendin van mijn opleiding voor een paar dagen richting Berlijn. Het landen was een verschrikking en mijn oren hebben de hele vakantie potdicht gezeten. Feest. Meer over mijn eerste vliegreis lees je hier!

3. 

Ik vind vliegen niet eng, maar mijn hobby zal het nooit worden. Het is saai en bij het landen krijg ik bijna altijd zoveel pijn in mijn oren, nek en rug dat ik het echt als iets noodzakelijks zie.

4. 

Hoewel ik stedentrips leuk vind en graag een stad bezoek ben ik echt een natuurmens. Niets maak mij gelukkiger dan mooie wandelingen door de natuur en prachtige uitzichten.

Yangshuo China natuur

5.

Ik ben nog nooit op all inclusive vakantie geweest en eerlijk gezegd spreekt dat me ook helemaal niet aan. De hele dag bij een zwembad liggen is niks voor mij. De hele dag eten klinkt op zich niet zo verkeerd. 

6.

Kamperen vind ik daarentegen wel heel leuk. Een vakantie gevoel krijg ik dan pas ook echt als ik in een tent slaap. Helaas is Remco niet zo’n fan van het idee van kamperen dus heb ik dat al een hele tijd niet meer gedaan.

7.

Ik heb een hekel aan afristbroeken. Waarom bestaan die dingen? Kan iemand mij dit uitleggen? Ik vind ze zo lelijk en snap ze gewoon niet. Mensen, maak gewoon een keuze tussen een lange of een korte broek, maar kleed je gewoon een klein beetje normaal. Alvast bedankt.

8.

Ik neem altijd super veel zonnebrand mee omdat ik alijd verbrand als ik me niet insmeer. Ik ben super bleek. En met super bleek bedoel ik dat ik serieus nog nooit iemand heb ontmoet die bleker is dan dat ik ben. Ik neem altijd factor vijftig mee en dan gaat het goed. Ik word wel altijd gekvan de opmerkingen dat ik niet bruin geworden ben. ALSOF IK DIT ZELF NOG NIET WEET!? Ik word niet bruin. Ja soms, dan ben ik voor mij doen echt super bruin, maar niemand ziet het. Zonnebrand en ik zijn in ieder geval altijd de beste vrienden en mijn tas zit er vol mee. Remco neem het standaard niet mee en ook hij verbrand snel, ds ik ben gelijk zijn redder.

9.

Ik ben heel goed in dingen slopen en kwijt raken. Zo verloor ik in Italië mijn camera voor een seconde uit het oog en werd ie gestolen. Maar ook raak ik zonnebrillen kwijt of sloop ik ze. In China ging mijn horloge stuk en zo heb ik altijd wel iets.

10.

Ik lijk altijd ziek te worden op reis. In Parijs gaf ik over in een prullenbak en in Beijing herhaalde ik dit. In Maleisië dronk ik een fruitsapje en bracht ik daarna een dag door op het toilet. In China kreeg ik koorts en enorme buikpijn en bracht ik zelfs een halve nacht door in het ziekenhuis. Maar ook op citytrips voel ik me vaak niet goed en heb ik hoofdpijn of iets anders. Ik weet niet waar het door komt, maar opvallend is het wel.

11.

Ik verdwaal altijd. Ik weet nergens de weg, ik kan ho(s)tel nooit terug vinden en zou nog verdwalen in mijn eigen achtertuin. Ik ben zelfs een keer samen met mijn moeder en zusje verdwaald op de camping, terwijl die helemaal niet groot is. Remco is gelukkig wel goed in de weg vinden en onthouden, anders stond ik nu nog in China denk ik.

12.

Ik ben allergisch voor muggen. Het is nu minder dan dat het eerst altijd was, maar als een mug mij steekt krijg ik een hele dikke bult. In Maleisië werd ik gestoken op mijn ooglid en werd mijn hele oog dik. Iedereen keek alsof Remco mij mishandelde, maar stiekem was het gewoon een zeer vervelende mug. Als ik er teveel last van heb is dit elke reis weer een reden om een bezoek te brengen aan de apotheek (want ik vergeet standaard om er iets voor mee te nemen).

13.

Ik ben inmiddels in 16 landen geweest, namelijk in: Nederland, België, Frankrijk, Italië, Duitsland, San Marino, Vaticaanstad, Slovenië, Kroatië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Singapore, Maleisië, Thailand en China. Mijn favoriete landen hiervan zijn Slovenië en China. Dit jaar voeg ik Engeland en Malta nog aan het lijstje toe.

Slovenië, meer van bled

14.

 Aziatisch eten vind ik tot nu toe geen succes. In Nederland vind ik het heerlijk, maar op reis valt het me tegen. Het eten is ook een van de dingen die ik op reis het meest mis aan Nederland. Dat hoor je vast niet vaak.

15.

Mijn grootste droom is om een enkeltje te boeken en daarna voor onbepaalde tijd op reis te gaan. Het maakt me niet zoveel uit waarheen, als ik maar prachtige dingen kan zien en lekker lang op reis kan gaan.

16.

Ik wilde altijd heel graag alleen op reis, gewoon om te kijken of ik het kan. Ook lijkt het me leuk om gewoon eens 100% te doen wat ik zelf wil en te gaan en te staan waar ik maar wil. Maar nu ik klaar ben met mijn studie en Remco en ik eigenlijk altijd samen reis durf ik het helemaal niet zo goed meer. Het is ook gezak op mijn prioriteiten lijstje.

17.

Mijn favoriete stad is Boedapest. Ik vind de stad gewoon prachtig mooi, maar ook echt ontzettend leuk. Praag vond ik mooier, maar Boedapest is gewoon leuker en is een stad waar ik stiekem alweer heimwee naar heb. Ik was er al twee keer en heb nog steeds niet alles gezien. Een derde bezoek gaat er ook zeker een keer komen.

Boedapest Hongarije 25 reisweetjes

18.

Overdag ben ik het liefst actief bezig. Ik hou ervan om door de natuur te wandelen en te fietsen, maar ook steden ontdek ik graag te voet. In de avond verander ik echter in een lui sekreet en zit ik het liefst op de hotel kamer. Ik zoek dan foto’s uit of schrijf een blog. Natuurlijk doen we ook wel eens iets anders, maar ik hou gewoon heel erg van een luie avond. Verder kan ik na een paar weken reizen ook overdag wel eens een dag lui doen. Maar dat mag ook gewoon vind ik.

19.

De landen bovenaan mijn bucketlist zijn Noorwegen en IJsland. Ik zou heel graag met een auto van het zuiden van Noorwegen richting de noordkaap rijden. Onderweg ga ik kamperen op de mooiste plekken. Ook in IJsland wil ik dolgraag een roadtrip maken. Verder staan de USA, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika in mijn top 5. Bijna allemaal dure landen helaas.

20.

Veel plekken die iedereen leuk schijnt te vinden spreken mij helemaal niet aan, of vind ik enorm tegenvallen. Zo staat Australië niet op mijn bucketlist en lijkt New York me op zich best leuk, maar is het voor mij geen must. Singapore vond ik enorm tegenvallen terwijl iedereen het de hemel inprijst. In China had ik dat met Xi’an, zo leuk vond ik het daar niet.

Singapore reisweetjes

21.

Met mijn ouders ging ik vroeger eigenlijk altijd op vakantie in Nederland. Totdat het in Zeeland een keer 2 weken lang regende, sindsdien gingen wij naar de camping en bezocht ik Frankrijk, Italië, Slovenië en Kroatië. Het meest gingen wij richting Frankrijk. De eerste vakantie zonder mijn ouders was met twee vriendinnen naar Rimini.

22.

Mijn camera en ik zijn inmiddels beste vrienden. Eerst schoot ik alles in de automatische stand, maar inmiddels doe ik alles zelf. Fotograferen is leuk! Foto’s vind ik belangrijke herinneringen en na mijn reis maak ik ook altijd een fotoboek. Ik loop dus ook nooit achter en heb ze binnen 3 weken wel in huis. Soms zou ik mijn reis wel eens minder door een camera willen beleven, zodat je momenten meer meemaakt, maar ik denk dat ik dat niet kan. Mijn eerste spiegelreflex camera was een Nikon d5200 met 18-140 mm lens. Deze werd helaas gestolen, dus inmiddels ben ik trotse eigenaar van een Nikon d5300 met 18-140 lens.

Gdansk Polen fotografie

23.

Op reis eet ik altijd minstens 1 keer pizza en een hamburger. Dat is echt een traditie geworden. Ik ben dol op pizza en kan echt genieten van een goede hamburger. De lekkerste hamburger ooit at ik in Praag, de lekkerste pizza at ik in mijn eigen stadje, Enkhuizen. Daar zit namelijk gewoon de beste pizzeria ooit; Da Renato (reserveren is vereist, anders heb je gegarandeerd geen plek).

24.

Ik heb nog nooit een reisgids meegenomen op reis. Ik snap ook niet dat mensen dat doen. Reisgidsen zijn zwaar, vaak onoverzichtelijk en onhandig. Ze nemen veel ruimte in en je hebt ze niet nodig. Tegenwoordig heb je overal internet, dus kun je gewoon even googelen wat je echt moet doen op een bepaalde plek.

25.

Ik neem altijd meer kleding mee dan nodig is. Mijn backpack is 50 liter en hoewel veel dames dat klein zullen vinden vind ik het groot. Ik kan er echt zoveel in kwijt, dus dat doe ik ook. Verder houd ik van afwisseling, ik wil niet elke keer hetzelfde aan en ook niet op alle foto’s dat ene zelfde shirt aan hebben. Ook wil ik ter plekke graag een keuze hebben. Mijn favoriete reisoutfit is toch wel een jumpsuit, het is makkelijk, zit comfortabel en je bent met 1 kleding stuk klaar (lekker ruimte besparend dus). In Maleisië had ik nog veel rokjes mee, maar sinds Maleisië draag ik helemaal geen korte rokjes meer, die bleven dus in mijn tas. Het voelde gewoon heel ongemakkelijk op de een of andere manier.

Hopelijk heb je me zo wat beter leren kennen. 25 reisweetjes zijn er flink wat, maar ik weet eigenlijk zeker dat ik nog veel gekke reisgewoontes niet genoemd heb. Zo beland ik stiekem best vaak bij de gele M, heb ik normaal een hekel aan vroeg opstaan, maar op reis juist niet en ben ik nog nooit op wintersport geweest. En een drankje doen? Heel gezellig, maar ik drink eigenlijk altijd sapjes of frisdrank, bier of wijn is niks voor mij! Musea? Daar ben ik vaak in vijf minuten uitgekeken, tenzij het heel interactief is. Buitenmusea vind ik vaak wel leuk, maar op reis bezoek ik zelden een museum. Volgende week volgen Remco’s 25 reisweetjes, maar ik hoop dat je met deze weetjes mij wat beter hebt leren kennen!

Wat vond jij het leukste reisweetje? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 22 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow