Tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China

door | Gepubliceerd Sep 8, 2022 | Azië, China | 6 reacties

Zhangjiajie National Forest Park in China is een van de mooiste plekken die wij ooit bezochten. De uitzichten zijn uniek en adembenemend mooi. Je kunt hier uren wandelen en genieten van de sprookjesachtige natuur. Het gebied werd bekend door de Avatar film en staat nu bij veel mensen op de bucketlist. In dit artikel deel ik mijn tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China!

Zhangjiajie in China

Al eerder schreef ik een artikel over Zhangjiajie in China. Deze ging over de complete omgeving en alle plekken die je er kunt bezoeken. Zo vertelde ik over Zhangjiajie stad, Tianmen Mountain en de beroemde glazen brug. Dat artikel kun je hier lezen.

Dit artikel is echt gericht op het nationale park en de plek waar je dus de Avatar bergen vindt en de geweldige uitzichten op deze bijzondere natuur. De Glazenbrug en de haarspeldbochten van Tianmen Mountain liggen namelijk nog een stuk buiten het natuurpark en is dus heel iets anders.

Zhangjiajie National Forest Park in China is groot en je vermaakt je hier rustig meerdere dagen. Het park is het eerste nationale park van China en heeft meer dan 3000 unieke plantsoorten en veel bijzondere diersoorten. Je kunt hier onder andere salamanders, luipaarden en apen tegenkomen. Gemiddeld komen er zo’n 20 miljoen mensen per jaar richting Zhangjiajie. Het park werd pas echt bekend na de film Avatar in 2009, die dit gebied als decor gebruikte. De meeste toeristen hier zijn Chinezen.

Om je te helpen bij je planning voor je trip naar deze mooie plek, schrijf ik dit artikel. Ik vertel je over de bezienswaardigheden in Zhangjiajie National Forest Park, maar ook over de beste uitvalsbasis, de verschillende ingangen, de kosten, de beste tijd, hoe je het park bereikt, het vervoer en waar je kunt overnachten.

Tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China

Praktische tips voor Zhangjiajie National Forest Park

Ik begin met een aantal praktische tips voor Zhangjiajie in China.

Hoe bereik je Zhangjiajie National Forest Park in China?

Je bereikt Zhangjiajie National Forest Park vanaf Zhangjiajie stad. Als je in China reist zul je dus eerst richting deze stad moeten komen. Je kunt deze stad bereiken met de trein of met het vliegtuig. Maar ook de bus is een optie. Wij reisden bijvoorbeeld vanuit het prachtige Fenghuang met de bus richting Zhangjiajie stad. Vanaf Zhangjiajie pakten wij weer de trein richting Xi’an.

Als je eenmaal in Zhangjiajie stad bent gaan er regelmatig bussen die je richting het park brengen. Je kunt met de bus naar Wulingyuan, of een van de ingangen van het park. Het is dus redelijk goed te bereiken!

De ingangen van het park

Het park telt 5 ingangen waar je een ticket kunt kopen en je avontuur in het park kunt starten. Hieronder som ik de ingangen even voor je op:

  • South Entrance Gate
  • East Entrance Gate
  • North Entrance Gate
  • Southeast Entrance Gate
  • West Entrance Gate

De South Entrance ligt het meest dichtbij Zhangjiajie stad en is de hoofdingang. De East Entrance ligt vlakbij Wulingyuan en is de makkelijkste ingang om je dag in Zhangjiajie te starten. Vanaf hier zit je dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden in Zhangjiajie. De meeste mensen komen dan ook binnen via de oostelijke ingang. De andere drie uitgangen zijn rustiger en worden minder gebruikt.

Zhangjiajie in China

Waar verblijf je tijdens een bezoek aan Zhangjiajie?

Dit vond ik zelf best lastig om nou precies te bepalen voor vertrek. Er is weinig echt duidelijke informatie te vinden op het internet en er zijn dus verschillende ingangen in het park. Wij verbleven zelf in Red Apple Inn, op nog geen 5 minuten lopen van de West ingang. Dit was echt perfect, ook al is deze ingang niet heel populair onder de toeristen. Het enige nadeel? Je had niks in die omgeving, dus eten moest ook altijd bij het hotel. Het lag wel rustig en de eigenaar, Amy, is super vriendelijk en spreekt enorm goed Engels (en dat is zeldzaam hier). Je boekt een overnachting bij Red Apple Inn via deze link.

De beste plek om te verblijven is eigenlijk Wulingyuan. Dit stadje ligt redelijk dichtbij de oost ingang van het park en is makkelijk te bereiken. Daarnaast vind je hier meerdere hotels, maar ook genoeg restaurantjes en winkeltjes. Ideaal dus. Een overnachting in Wulingyuan boek je via deze link.

Vervoer in het park

Zhangjiajie National Forest Park in China is echt heel groot en dat betekent ook dat je niet alles kunt lopen. Natuurlijk kun je prima van uitzichtpunt naar uitzichtpunt lopen, maar als je meerdere delen van het park wilt zien, heb je vervoer nodig. Gelukkig rijdt er boven in de bergen en beneden een bus. Deze bus kun je gratis gebruiken nadat je entree hebt betaald. Om vanaf een ingang naar boven te gaan, kun je met een lift of de kabelbaan. Deze zijn niet gratis en hier komen nog extra kosten bovenop. Ik zal daarover meer vertellen bij het stukje over de prijzen.

Het vervoer is goed geregeld. De bussen gaan regelmatig en stoppen op veel plekken. Je kunt ook je buschauffeur vragen om op een andere plek te stoppen dan dat op de kaarten staan aangegeven. Meestal willen ze dit wel doen.

De kosten voor een bezoek aan Zhangjiajie National Forest Park

De entree voor Zhangjiajie bedraag 248 CNY per persoon. Voor kinderen is dit 160 CNY. Deze pas is 4 dagen geldig. Je kunt geen ticket kopen voor slechts 1 dag en betaalt dus altijd voor 4 dagen. Daarom is het slim om goed te plannen, zodat je alles eruit haalt. Met je studentenkaart en paspoort kun je korting krijgen. In het laagseizoen betaal je trouwens ook minder, maar dan is ook heel veel in het park gesloten.

Naast de entree voor de toegang, moet je ook nog betalen voor het gebruik van kabelbanen en de berglift. Hieronder heb ik een overzicht van de prijzen:

Bailong Elevator (berglift): 74 CNY enkele reis en 144 CNY voor een retour
Yellow Stone Village Cable Car: 65 CNY enkele reis / 118 CNY retour
Overige kabelbanen (Tianzi, Yangjiajie en Huangshizai): 76 CNY enkele reis / 152 CNY retour

Wij gebruikten sowieso altijd een kabelbaan om boven te komen, maar zijn vaak aan het einde van de dag te voet naar beneden gegaan. Dit bespaarde best veel geld, maar is ook gelijk een leuke wandeling. Zeker een van de beste tips voor Zhangjiajie!

Het park is in het hoogseizoen geopend van 8:00 tot 18:00. In de wintermaanden is het park open van 8:30 tot 17:30.

Tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China

De beste reistijd

De beste tijd om een bezoek te brengen aan Zhangjiajie National Forest Park zijn het voorjaar en het najaar. Het is dan droog, de temperaturen zijn aangenaam en het is rustiger. De zomer is het regenseizoen en het hete seizoen tegelijk. Daarnaast hebben Chinezen dan ook vakantie en kan het drukker zijn. Zelf bezochten wij Zhangjiajie in Juli / augustus en hadden mazzel met het weer. Het is bij ons op 1 moment na alleen maar droog en mooi geweest. De drukte was oké, behalve rondom Tianzi.

De winter kan je het beste vermijden. Er is dan veel gesloten voor onderhoud, het is koud en glad door de sneeuw. Het is geen goede tijd om het park te bezoeken, ook al is het dan wel lekker rustig.

drukte in Zhangjiajie

Doen in Zhangjiajie in China: de mooiste Zhangjiajie bezienswaardigheden

Nu je weet hoe het park een beetje werkt, hoe je er kunt komen en hoe je jezelf er kunt verplaatsen, is het tijd om een antwoord te geven op de vraag: wat te doen in Zhangjiajie National Forest Park en je te vertellen over de mooiste Zhangjiajie bezienswaardigheden.

Zhangjiajie National Forest Park bestaat uit meerdere secties en elke sectie is weer anders en heeft plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder zal ik beginnen met een opsomming van de secties van het park:

  • Tianzi Mountain (populair stuk, bekend door de prachtige uitzichten met wolken en mist)
  • Yuanjiajie (populairste deel van het park, hier vind je de Bailong Elevator en de Avatar bergen)
  • Yangjiajie (stuk rustiger, wat steilere wandelpaden, nieuwst ontdekte deel)
  • Golden Whip Stream (laag gelegen deel)
  • Yellow Stone Village (vergelijkbaar met Yuanjiajie)

Je vindt hier in de verschillende delen allemaal verschillende viewpoints. In het park is alles enorm slecht aangegeven. Het Engels klopt niet en veel is alleen in het Chinees. De kaarten van het park zijn ook echt heel slecht. Ik raad je dan ook aan om informatie te vragen bij je accommodatie over de mooiste plekken om te bekijken en dit goed op te schrijven.

Er zijn een paar dingen die je echt moet doen in Zhangjiajie National Forest Park in China en waarvan ik zelf de naam nog weet, die zal ik hieronder opnoemen.

Tianzi Mountain

Een van de mooiste delen van het park is Tianzi Mountain. Dit deel bezoeken behoort dan ook zeker bij de beste Zhangjiajie tips. Het leukste is om vanaf de ingang bij Wulingyuan de Tianzi Cable car naar boven te nemen. Dit ritje duurt 30 minuten en is echt een hoogtepunt van je bezoek aan het nationale park. Eenmaal boven kun je lopend langs de diverse uitzichtpunten gaan. Er is gewoon een pad dat je kunt volgen en zo kom je vanzelf op mooie plekken. Blijf vooral een stukje doorlopen, want de eerste paar uitzichtpunten zijn echt bizar druk, maar op een gegeven moment wordt het echt rustiger.

Mooie uitzichten
Tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China
Tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China
Tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China

De Avatarbergen bij Yuanjiajie

De Avatar Hallelujah Mountain is een van de meest Populaire bezienswaardigheden in Zhangjiajie National Forest Park. Je vindt hier bij dit uitzicht ook zo’n vliegdier (geen idee hoe die heten) uit de film Avatar om mee op de foto te gaan.

Wij kwamen hier zelf vooral omdat het gewoon het mooiste deel van het park is. De uitzichten zijn hier echt het best. Maar, verwacht hier ook veel mensen. Gelukkig komen veel mensen echt letterlijk alleen bij het Avatar Hallelujah Mountain Viewpoint en is het bij de andere stukken rustiger. Je kunt hier ook van viewpoint naar viewpoint wandelen en dat is ook zeker echt enorm de moeite waard.

Je kunt dit deel van het park bereiken door de Bailong Elevator te nemen. Kom dan wel vroeg, want de rij hier kan enorm zijn. Je kunt ook via een andere kabelbaan omhoog en met de bus deze kant op.

Avatar Hallelujah Moutain
Uitzicht op Zhangjiajie in China
Zhangjiajie China tips

Wandelen bij de Golden Whip Stream

Een relaxte wandeling is die bij de Golden Whip Stream. Je loopt dan langs een riviertje helemaal beneden in het dal. Om je heen zie je vooral bos en soms ook zo’n enorme berg boven je uit steken. Tijdens de wandeling kom je heel veel apen tegen. Superleuk! Wij vonden dit een hele relaxte plek om te bezoeken in ieder geval.

Golden whip stream
Golden whip stream

De andere delen van het park

Je kunt de andere delen van het park bezoeken als je nog tijd hebt en uit de bus stappen bij uitzichtpunten. Het staat echter heel slecht aangegeven, dus zorg dat je van tevoren een plan hebt. Amy van ons hotel had ons wat plekjes aangeraden waar bijna geen toerist kwam en wij zijn daar dan ok heen gegaan. Ik weet alleen echt niet meer hoe dat heette, maar allen nog dat het prachtig was.

Zhangjiajie in China

De laatste tips voor Zhangjiajie National Forest Park: planning

Als het goed is heb je nu echt wel een compleet beeld gekregen van Zhangjiajie en het nationale park. Hieronder plaats ik nog een planning zodat je een beetje weet hoe lang je nodig hebt om alles op een fijne en relaxte manier te bezoeken.

Dag 1: aankomst Zhangjiajie stad en doorreizen richting het Nationale park.
Dag 2: Yuanjiajie bezoeken (en eventueel nog een ander wat onbekender deel)
Dag 3: Tianzi Mountain (en eventueel combineren met een ander deel)
Dag 4: Golden Whipstream wandelen + reizen richting Zhangjiajie stad

Als je 2 volle dagen hebt en dus 3 nachten verblijft, heb je genoeg tijd om het park goed te zien en te ontdekken. In Zhangjiajie stad kun je dan nog een dag verblijven om richting Tianmen Mountain te gaan. Je zou daarnaast ook nog een tour kunnen doen richting de glazenbrug, buiten het nationale park. Neem dus in ieder geval de tijd, een dag is tekort! Dat is ook zeker een van de beste Zhangjiajie tips, zodat je het meeste uit je bezoek kunt halen.

Dit zijn al mijn tips voor Zhangjiajie National Forest Park in China. Hopelijk weet je nu een beetje wat je er kunt doen en hoe je je trip hier naar toe regelt. Het is echt oprecht een van de mooiste natuurgebieden die ik ooit gezien heb en ik zou zo nog eens gaan. Hier moet je gewoon eens heen!

Zou jij Zhangjiajie in China willen bezoeken?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow