Tips voor een bezoek aan Monument Valley in Amerika

door | Laatste update Aug 23, 2022 | Gepubliceerd Sep 24, 2021 | Noord-Amerika, Verenigde Staten | 10 reacties

Monument Valley in Amerika is een prachtig natuurgebied op de grens van Utah en Arizona. Je vindt hier bijzondere rotsformaties en andere bezienswaardigheden in de woestijn. Je kunt hier in slechts een paar uur tijd de hoogtepunten bezoeken, of jezelf meerdere dagen vermaken. In dit artikel deel ik mijn tips voor Monument Valley in Amerika, zodat jij deze prachtige plek zelf kunt bezoeken!

Monument Valley in Amerika

Monument Valley in Amerika is geen nationaal park, maar is in handen van de Navajo indianen. Dit betekent dat een bezoek aan dit natuurgebied anders gaat dan hoe je het verder in Amerika misschien gewend bent.

Dit neemt niet weg dat het een prachtige plek is om te bezoeken. Monument Valley in Amerika ligt op de grens van Utah en Arizona. Tussen deze twee staten is een tijdsverschil. In Monument Valley houden ze de tijd van Utah aan. Let hierop, want dit kan behoorlijk verwarrend zijn.

Hoe bereik je Monument Valley?

Monument Valley ligt niet echt ergens in de buurt en ligt eigenlijk best wel in de middle of nowhere. Je hebt dan ook echt wel een auto nodig om Monument Valley in Amerika te kunnen bezoeken. Wij reden zelf vanaf Flagstaff (omgeving Grand Cantyon) naar Monument Valley toe, dit is zo’n 3 uur rijden. Na ons bezoek aan Monument Valley bezochten wij Page, dit bereik je in een ruime 2 uur. Best te doen dus allemaal.

Vanaf Las Vegas is Monument Valley 6,5 uur rijden en vanaf Phoenix zo’n 5 uur. Je ziet dus, niks ligt echt dichtbij dit mooie stukje Amerika.

 

De beste reistijd

Wanneer kun je Monument Valley in Amerika nou het beste bezoeken? Ik zou zelf zeggen dat het op zich het hele jaar door kan. In de winter kan het sneeuwen en in de zomer is het er bloedheet en behoorlijk druk. Dus het voor- en najaar zijn de beste periode. Tussen eind maart en begin juni is ideaal en ook tussen september en november kun je Monument Valley heel goed bezoeken. Om de drukte te vermijden kun je het beste buiten vakanties en vrije dagen een bezoek brengen aan Monument Valley.

Kosten voor een bezoek aan Monument Valley

Monument Valley in Amerika is geen nationaal park en is in handen van de Navajo Indianen. Dit betekent dat je America the Beautiful pass hier niet geldig is en je apart entree moet betalen om Monument Valley te kunnen bezoeken. De entree voor dit gebied bedraagt 10 dollar per persoon of 20 dollar per voertuig.

Daarnaast kunnen de kosten voor een bezoek aan Monument Valley behoorlijk oplopen als je meer wilt zien dan de standaard bezienswaardigheden. Er is namelijk maar een klein deel van het natuurgebied dat je zelfstandig mag bezoeken. Tot de andere delen heb je alleen toegang onder leiding van een Navajo indiaan. Je leert dan natuurlijk gelijk heel veel over de natuur en cultuur, dus dit kan interessant zijn als je hier in geïnteresseerd bent.

Zelf Monument Valley bezoeken of met een tour?

Zoals ik hierboven al noemde, kun je maar een klein deel van Monument Valley in Amerika bezoeken als je het gebied zelfstandig wilt bekijken. Dit is alleen de route van 17 mile langs de meest bekende Monument Valley bezienswaardigheden. Deze route is onverhard, heel hobbelig en rotsachtig. Reis je met een huurauto of gehuurde campers? Dan ben je op deze weg niet verzekerd. Heb je hier schade of pech? Dan zijn de kosten voor jezelf.  

Zelf kozen wij daarom voor een tour. Ook omdat we graag meer wilden zien van Monument Valley en omdat we erg graag meer over wilden leren. Na een beetje research op internet boekten wij een tour bij Gouldings. Dit kostte $150 per persoon voor een dagtour. Wij bezochten dan de 17 mile route en Mystery Valley. Beide prachtig, maar de tour was heel slecht. Onze gids David stopte bijna nergens, vertelde weinig en het leek constant alsof hij zijn presentatie niet goed had voorbereid. Echt heel jammer, maar gelukkig kregen wij de helft van ons geld terug en maakte dat weer wat goed.

Ik kan een tour dus echt wel aanraden omdat je meer kunt zien, maar ik zou die tour wel lekker ergens anders boeken dan bij Gouldings.

Monument Valley bezoeken: met een tour of zelf? Monument Valley in Amerika

Monument Valley bezienswaardigheden: wat te doen in Monument Valley in Amerika?

Nu je wat algemene informatie hebt verzameld, ga ik je een antwoord geven op de vraag: wat te doen in Monument Valley in Amerika? Ik ga je vertellen over het deel dat je zelf kunt bezoeken en de bezienswaardigheden daar en over de delen van Monument Valley waar je met een gids naar toe kunt.

1. De Valley Drive

De Valley drive is een route van 17 mile lang, dus zo’n 27 kilometer lang. Deze route is onverhard en brengt je langs een aantal van de meest bekende bezienswaardigheden in Monument Valley. Deze route moet je dan ook zeker rijden en is een van de beste Monument Valley tips!

Er zijn veel mooie Monument Valley bezienswaardigheden die langs deze route liggen. Hieronder noem ik er een aantal waar je zeker even moet stoppen voor een foto en om de benen even te strekken.

The Mittens

The Mittens vormen het hoogtepunt van Monument Valley en zodra je de parkeerplaats bereikt zie je dit prachtige plekje gelijk ook al. The Mittens zijn drie enorme rotsblokken die 1700 meter uit elkaar staan in een lege vlakte. Het uitzicht hierop is heel indrukwekkend. Je hebt vast ook al eens vaker gezien, aangezien het een decor is voor veel films en reclames. Het is namelijk echt wel een typisch plaatje uit het wilde westen!

Wat te doen in Monument Valley in Amerika? Monument Valley tips

Elephant Butte

De naam zegt het al, deze rotsformatie lijkt op een olifant met een slurf. Indrukwekkend om te zien en zeker een stop waard.

Three Sisters

Vlak na de olifant kom je uit bij de Three Sisters. Hier zie je drie opvallende steile rotsformaties naast elkaar. Door erosie hebben de rosten hun vorm gekregen en uiteindelijk vergaan de Three sisters ook. De vraag is vooral wanneer en hoe lang we dus nog kunnen genieten van deze mooie plek.

Wat te doen Monument Valley in Amerika

John Ford’s Point

Een van de meeste bekende plekken in Monument Valley in Amerika is John Ford’s Point. Deze plek is zo bekend omdat de Amerikaanse regisseur John Ford heel veel films opnam in Monument Valley. Waaronder de beroemde film Stagecoach. Het uitzicht bij dit punt is prachtig en met een klein beetje mazzel zie je hier ook een indiaan op een paard, wat het wildwesten gevoel helemaal compleet maakt!

Wat te doen Monument Valley in Amerika

Totem Pole

Een van de mooiste formaties in Monument Valley vonden wij de Totem Pole. Dit is een eenzame rots van wel bijna honderd meter hoog. Heel indrukwekkend om te zien! Wat mij betreft een van de mooiste Monument Valley bezienswaardigheden.

Sand Springs

Vlakbij de Totem Pole vind je verschillende zanduinen en zandverstuivingen met de rotsen van Monument Valley op de achtergrond. Je kunt dit het beste bewonderen op een dag met veel wind.

Artist’s Point

Een van de mooiste plekken van Monument Valley in Amerika is Artist’s Point. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht op de gave natuur. Je kunt heel ver kijken en dat maakt dit een gave plek. Ik vond dit zelf ook een van de mooiste plekken. Misschien ook wel omdat dit een van de weinige plekken was waar wij met onze gefaalde route ook daadwerkelijk uit konden stappen.

Wat te doen Monument Valley in Amerika
Wat te doen Monument Valley in Amerika
Wat te doen Monument Valley in Amerika
Wat te doen Monument Valley in Amerika

Naast de plekken die ik hierboven noemde, zijn er nog genoeg andere plekken langs de weg waar je kunt stoppen om te genieten van het uitzicht. Doe dit dan ook zeker! Maar hierboven heb ik in ieder geval de mooiste en meest belangrijke Monument Valley bezienswaardigheden genoemd.

2. Mystery Valley

Naast het rondje van 17 mile kun je zelf niks anders bezoeken. Wil je meer zien van de bijzondere unieke natuur van Monument Valley? Dan kun je samen met een Navajo gids Mystery Valley bezoeken. In Mystery Valley waan je je echt even in de middle of nowhere, midden in de woestijn. Je komt hier namelijk niemand tegen en ziet hier alleen maar fantastische natuur. Bij ons stonden de bloemen in bloei en dat maakte het nog eens extra mooi.

In Mystery Valley heb je fantastische uitzichten op diverse rotsformaties. Dit deel van onze tour vond ik het leukste. Hier stopten wij nog vaak en hier zagen we plekken die ik niet op het internet tegen kwam en waar niet honderden andere mensen om je heen stonden. Hieronder wat foto’s voor een impressie van Mystery Valley. Ook kun je hier veel culturele plekken bewonderen en meer leren over het leven van de Navajo indianen.

Monument Valley in Amerika: Mystery Valley
Monument Valley in Amerika: Mystery Valley
Monument Valley in Amerika: Mystery Valley
Monument Valley in Amerika: Mystery Valley
Monument Valley in Amerika: Mystery Valley

3. Lower Monument Valley

Lower Monument Valley kun je niet bezoeken zonder gids, maar geeft je wel nog meer prachtige indrukken en uitzichten op de natuur die Monument Valley te bieden heeft. Dit gebied schijnt vooral heel mooi te zijn rondom zonsondergang. Wij bezochten dit deel zelf niet, maar mochten we ooit terugkomen nemen wij hier graag een kijkje!

4. Hunt’s Mesa

Ben je op zoek naar het allerbeste uitzicht over Monument Valley in Amerika? Dan moet je echt naar Hunt’s Mesa. Dit is alleen te bereiken met een tour en die tour is echt heel duur. Maar goed, als je de foto’s ziet wil je eigenlijk wel direct deze plek bezoeken!

5. Uitzicht op Monument Valley vanaf de weg

Als je Monument Valley googeld kom je ook veel foto’s tegen van een weg met uitzicht op Monument Valley. Dit uitzicht kom je vanzelf tegen als je rijdt over de US-163. Het is zo’n 20 minuten rijden vanaf het bezoekerscentrum en zeker een van de leukste Monument Valleys tips. Je kunt hier namelijk leuke foto’s maken. Je bent alleen niet de enige, dus soms heb je wel wat geduld nodig.

Monument Valley tips: Uitzicht op Monument Valley in Amerika

Monument Valley tips: overnachten bij Monument Valley in Amerika

Nu je een antwoord hebt gekregen op de vraag: wat te doen in Monument Valley en je de mooiste Monument Valley bezienswaardigheden hebt kunnen verzamelen, is het tijd om te vertellen over overnachten bij Monument Valley. Houd er rekening mee dat de prijzen hier heel hoog liggen en je een ruim budget nodig hebt als je dichtbij Monument Valley wilt overnachten. De mooiste plek is bij The View, vanaf je accommodatie heb je dan een waanzinnig uitzicht op Monument Valley in Amerika. Onvergetelijk! Je kunt hier trouwens ook kamperen.

Verder ligt Gouldings ook heel dichtbij de ingang en is ook een ideale plek om te verblijven.

Heb je een iets minder groot budget? Dan kun je overnachten in Mexican Hat. Dit ligt er niet super verder vandaan en is net iets betaalbaarder dan de accommodaties die ik hierboven noemde. Je kunt je accommodatie in Mexican Hat boeken via deze link.

Overige Monument Valley tips 

Hieronder nog wat laatste handige Monument Valley tips: 

  • Bezoek Monument Valley op tijd! In de ochtend zijn de temperaturen een stuk aangenamer dan in de middag. 
  • Heeft het geregend? Dan is de weg compleet onbegaanbaar en kun je Monument Valley beter iets later bezoeken. 
  • Vergeet niet dat Utah en Arizona een tijdverschil hebben door de zomertijd waar Utah wel aan meedoet en Arizona niet. Monument Valley valt onder de tijdzone van Utah. 
  • Neem de tijd! Er is veel te zien en het is heel bijzonder. Veel mensen gaan hier even snel heen, maar 1 volledige dag is echt aan te raden. 
  • Ontdek meer van de omgeving en lees ook eens mijn artikel: wat te doen in Arizona? Of wat te doen in Utah? Voor nog meer fijne reisinspiratie! 

Dit is alles wat je echt moet weten over een bezoek aan Monument Valley in Amerika. Hopelijk heb je door dit artikel een aantal goede Monument Valley tips kunnen verzamelen voor je eigen bezoek. De natuur is er prachtig en uniek, dus wat mij betreft zou iedereen hier eens heen moeten gaan!

Zou jij Monument Valley willen bezoeken?

Dit artikel bevat affliate links, als jij iets boekt via deze link krijgen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s, maar je helpt ons wel om onze website online te kunnen houden! Bedankt 😊

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow