Tips voor een bezoek aan Dorrigo National Park in Australië

door | Laatste update Sep 10, 2020 | Gepubliceerd Sep 10, 2020 | Australië, Oceanië | 12 reacties

Dorrigo National Park in Australië is een plek waar bergen, watervallen en regenwoud samenkomen. Het is er groener dan groen en de natuur is gewoonweg prachtig. Dit natuurgebied vind je op een uurtje rijden vanaf Coffs Harbour en je waant je gelijk even in een andere wereld. Wil jij Dorrigo National Park bezoeken? In dit artikel vertel ik alles wat je moet weten voor je bezoek en deel ik mijn beste tips voor Dorrigo National Park in Australië!

Dorrigo National Park in Australië

Dorrigo National Park is een prachtig natuurgebied in het noordoosten van de staat New-South-Wales. Je vindt het park op een uur rijden vanaf Coffs Harbour en op 540 kilometer van Sydney. Het park wordt vooral bezocht voor het regenwoud en de watervallen die je er vindt. Vlakbij dit park vind je ook de populaire Waterfall Way Senic Drive.

Dorrigo National Park is gratis te bezoeken en echt een aanrader. Het beste is om eerst naar het informatiecentrum te rijden bij het park. Daar kun je een kaart ophalen en informatie vragen over het park. Zelf kregen wij daar een aantal hele leuke tips. Hieronder deel ik natuurlijk die Dorrigo tips met jullie, maar voor actuele informatie is een bezoek aan het informatiecentrum nooit een verkeerd idee.

Tips voor Dorrigo National Park: wat te doen? 

Nu je iets weet over Dorrigo National Park in Australië is het tijd om te kijken wat je er nou precies kunt doen. Hier komen mijn beste tips voor Dorrigo National Park!

1. Doe de Wonga Walk 

Als je tijdens je bezoek aan Dorrigo National Park maar één ding kunt doen, doe dan de Wonga Walk. Door de Wonga Walk zie je namelijk het beste van het nationale park in één wandeling. Je loopt hier door stukken regenwoud die prachtig zijn om te zien en waar je maar weinig mensen tegenkomt. Verder wandel je ook langs twee van de mooiste watervallen van het nationale park. Dit zijn de Crystal Falls en de Tristania Falls. Vooral de Crystal Falls zijn echt adembenemend mooi.

Normaal kun je trouwens ook achter de Crystal Falls langslopen. Helaas was dit afgesloten toen wij hier waren. Voor de meest actuele informatie kun je het beste ter plekke gewoon navraag doen, dan weet je zeker of het wel of niet kan. Ik vond in ieder geval de wandeling heel erg de moeite waard, ondanks dat we niet achter de waterval langs konden lopen.

Ergens over de helft kom je nog een picknickplaats tegen. Vanaf die picknickplaats heb je een prachtig uitzicht over de bergen van Dorrigo National Park in Australië.

De wandeling is een rondje van 6.6 kilometer en kost je zo’n 2 tot 3 uur. De wandeling is niet moeilijk en goed te doen. Trek wel goede schoenen aan, want je wandelt door het regenwoud en de grond kan best glad worden.

Dorrigo National Park in Australië, dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken

2. De Skywalk Lookout 

Dorrigo National Park in Australië is meer dan alleen regenwoud en watervallen. Je vindt hier ook meerdere uitzichtpunten met uitzicht op de groene omgeving en de bergen. Zowel tijdens de wandeling van hierboven, als bij diverse uitzichtpunten. Een van de mooiste uitzichtpunten kom je tegen vlakbij de start van de Wonga Walk en is de Skywalk Lookout. Dit uitzichtpunt is een houten skywalk van 70 meter en aan het einde heb je er een prachtig uitzicht op de bergen. Zeker even de moeite waard dus!

Dorrigo National Park bezoeken: skywalk lookout

3. Dangar Falls 

De Dangar Falls liggen net iets buiten Dorrigo, maar zijn zeker de moeite waard. Je kunt je auto gewoon parkeren bij de parkeerplaats vlakbij de waterval. Vanaf het uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht op de 30 meter hoge Dangar Falls. Je kunt ook nog naar beneden lopen om de onderkant van de waterval te bewonderen. Als je eenmaal beneden bent kun je ook een verfrissende duik nemen, neem dus je zwemkleding mee!

4. Walk with the birds boardwalk 

Dorrigo National Park in Australië is een goede plek om wildlife te spotten. Zo kun je er ook mooie vogelsoorten zien. Er is een boardwalk tussen de bomen en het regenwoud door die je de kans geeft om deze vogels te spotten. Deze board walk kun je goed combineren met de Wonga Walk, ideaal. Ook is deze wandeling geschikt voor families en kinderen. De wandeling is een loop van 600 meter en kost je ongeveer 15 tot 30 minuten. Goed te doen dus!

5. Satinbird Stroll 

Als je geen zin hebt in een lange wandeling zoals de Wonga Walk, maar ook wel iets meer wilt dan een boardwalk, is de Satinbird Stroll een leuke wandeling om te doen. Deze wandeling is makkelijk en goed te doen voor het hele gezin. De wandeling brengt je langs wat mooie plekken van het regenwoud en geeft je dus een goede indruk van wat Dorrigo te bieden heeft. De wandeling is een rondje van 600 meter en je hebt er ongeveer 15 tot 30 minuten voor nodig. Het begint op hetzelfde deel als de Wonga Walk, maar splitst al snel. Je kunt deze twee wandelingen dus ook prima combineren met elkaar.

6. Griffith Lookout 

Mijn favoriete uitzichtpunt en daarmee ook een van mijn favoriete tips voor Dorrigo National Park in Australië is toch wel het uitzicht bij Griffith Lookout. Dit uitzichtpunt is namelijk behoorlijk weids en vanaf hier zie je dus enorm veel bergtoppen. De omgeving is super groen en je kijkt echt je ogen uit. Daarnaast waren wij hier helemaal alleen. Je kunt gewoon parkeren bij het uitzichtpunt en hoeft hiervoor dus niet te lopen. Ideaal!

Dorrigo National Park in Australië, Dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, Dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, Dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken

Overige tips voor een bezoek Dorrigo National Park in Australië

Nu je weet wat je echt moet doen in het national park is het tijd om te kijken hoe je het park precies kunt bereiken, over wildlife in het park, wat je voor en na Dorrigo National Park kunt bezoeken en waar je het beste kunt overnachten.

Hoe bereik je het park? 

Je kunt het park bereiken met eigen vervoer of met een tour. Er gaan niet enorm veel tours richting Dorrigo National Park in Australië, maar ze zijn er wel en laten je ongeveer hetzelfde zien als ik je hierboven aanraad. Het beste is echt om het park met eigen vervoer te bezoeken.

Voer in je navigatie het Dorrigo Rainforest centre in, dan ben je namelijk het meest dichtbij de leuke plekken van het park en kom je ook gelijk bij een informatie centrum uit. Ideaal dus!

Dorrigo National Park ligt op zo’n 540 kilomter van Sydney vandaan. Dit is een ruime 6 uur rijden. Vanaf Coffs Harbour is het ongeveer 65 kilometer en kost het je een uur.

Overnachten rondom Dorrigo National Park 

Rondom Dorrigo National Park kun je prima een accommodatie vinden. Zelf hebben wij hier geen ervaring mee, omdat wij besloten in Coffs Harbour te verblijven. Hier is ook gelijk wat meer keuze aan campings en ho(s)tels en de afstand is prima te doen. Daarnaast is Coffs Harbour ook leuk om te bezoeken. Je hebt er wat mooie uitzichtpunten, leuke weggetjes en wat stranden die leuk zijn om te bekijken. Daarom kan ik je ook echt aanraden om te overnachten in Coffs Harbour. Zelf sliepen wij op een camping die net buiten Coffs Harbour lag, bij het gezellige plaatsje Sawtell. De camping heet Big 4 Sawtell Beach en is heel betaalbaar en mooi.

Dorrigo National Park in Australië, Dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken
Dorrigo National Park in Australië, Dorrigo tips, Dorrigo National Park bezoeken

Wildlife in Dorrigo 

Ik noemde bij mijn tips voor Dorrigo National Park al dat je hier vogels kunt spotten, maar dit is natuurlijk niet het enige. Wat ik even wil zeggen is dat je in Dorrigo National Park ook dieren tegen kunt komen waar je voorzichtig mee moet zijn. Het is een regenwoud, dus je bent echt niet de eerste die een (giftige) slang tegenkomt. Zelf kwamen wij een Red Bellied Black Snake tegen, midden op het pad. Best spannend, maar zorg dat je weet wat je moet doen. Loop rustig naar achter, zorg dat je in geen enkel geval in de vluchtweg van de slang komt te staan en dan komt het goed. Dit was de enige slang die wij echt goed gezien hebben, maar ik weet honderd procent zeker dat ik er nog een in een flits voorbij zag komen.

Verder heb je ook kans op bloedzuigers, daarom zijn wandelschoenen en hoge sokken ook een aanrader. Spinnen zijn er vast ook, maar die zagen wij gelukkig niet. Wel op onze camping overigens, daar zagen wij onze eerste en enige giftige spin in Australië, namelijk de Redback Spider.

Verder reizen na Dorrigo National Park in Australië 

Na je bezoek aan Dorrigo National Park zijn er nog heel veel andere plekken aan de oostkust van Australië die zeker de moeite waard zijn. Ga richting de Blue Mountains, of rijd juist de andere kant op en ga naar Byron Bay. Wat je ook kan doen en wat ik zelf achteraf heel graag had willen doen, is de volledige Waterfall Way Senic Drive rijden.

Benieuwd naar de hoogtepunten van de oostkust van Australië? Lees dan mijn artikel waarbij ik vertel over de hoogtepunten van de oostkust. Zo kan je zelf bepalen wat je volgende bestemming wordt.

Zo, dit is alles wat je moet weten als je een bezoek aan Dorrigo National Park in Australië wilt brengen. Het park is mooi om te zien en heeft iets te bieden voor jong en oud. Dorrigo National Park bezoeken kan ik je dan ook alleen maar aanraden! Hopelijk heb je iets gehad aan mijn tips voor Dorrigo National Park en heb ik je enthousiast kunnen maken over de fijne en mooie plek.

Ben jij al eens in Dorrigo National Park in Australië geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 25 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow