Tips voor Cinque Terre: wat is het mooiste dorp van Cinque Terre?

door | Laatste update Aug 17, 2019 | Gepubliceerd May 18, 2016 | Europa, Italië | 6 reacties

Afgelopen zomer werd ik verliefd op Cinque Terre, de mooiste plek waar ik in Italië ooit bent geweest. De kust, de prachtige zee en de mooie gekleurde huisjes, het lekkere ijs, de bergen en rotsen, Cinque Terre heeft mij betoverd. Overal waar je kijkt is het mooi. In het echt nog mooier dan op de foto’s…

Maar wat is nu het mooiste dorp van Cinque Terre? Oprecht een hele moeilijke keuze, maar toch ga ik proberen om een keuze te maken! In dit artikel met tips voor Cinque Terre geef ik dus een antwoord op de vraag: wat is het mooiste dorp van Cinque Terre?

Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes, namelijk Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Alle dorpjes zijn met de boot te bereiken, behalve Corniglia. Corniglia ligt namelijk hoger, dus je moet eerst flink klimmen wil je dit dorpje bezoeken. Dit hebben wij niet gedaan. Deze battle gaat dus tussen vier van de vijf dorpjes, aangezien ik over Corniglia niet kan oordelen.

 

Riomaggiore

Dit was het dorpje waar wij altijd aan kwamen met de shuttlebus en dus altijd startten en eindigden. Onze eerste dag, de dag dat ik verliefd werd op Cinque Terre, bleven wij hier. We bekeken het dorpje, aten en zwommen. Het was zo fijn en relaxed.

Het strand in Riomaggiore is niet echt geweldig. Ik bedoel, je kan er geweldig zwemmen, de zee is snel diep en het water heeft een lekkere temperatuur. Maar je ligt niet echt lekker, aangezien het strand namelijk bestaat uit rotsen. Toch vond ik dit ook om te relaxen een hele fijne plek.

In Riomaggiore heb je redelijk veel verschillende restaurantjes, wij hebben hier ook elke avond gegeten. Een avond dronken we cocktails en andere avonden liepen we hier nog wat rond. Genoeg te doen dus in dit kleine dorpje.

Riomaggiore Italië
Riomaggiore Cinque Terre
Riomaggiore Cinque Terre

Manarola

Dit leek ons van te voren het mooiste dorp van Cinque Terre, vooral om van veraf te bekijken. Helaas was de wandeling van Riomaggiore naar Manarola afgesloten, dus konden wij het dorpje niet echt van veraf bewonderen. In Manarola hebben we heel lekker ijs gegeten en kort rondgelopen. Het lijkt verder een beetje op Riomaggiore en we zijn er maar kort geweest.

Bij Manarola kan ik me niet herinneren dat je echt zwemgelegenheid had, maar misschien heb ik dit gemist omdat wij er niet zo lang waren. Verder heb je wel wat terrasjes en een paar mogelijkheden om te eten.

Manarola Cinque Terre

Vernazza

Vernazza bereikte wij na een lange wandeling. We hadden namelijk net een wandeling van ruim twee uur gemaakt, vanuit Monterosso, in de hitte. We kwamen dus uitgeput aan en zijn gelijk een terrasje gaan zoeken waar we even lekker konden drinken. Dit was niet heel moeilijk, aangezien er in Vernazza best veel terrasjes zijn. Verder is de baai ontzettend leuk om te zien en maakt deze baai het dorpje toch net weer even anders dan alle andere dorpjes. De sfeer hier is ook bijzonder fijn.

Bij Vernazza kun je op zich wel zwemmen, je hebt namelijk een plateau van beton waar je op kan liggen en waar vanaf je de zee in kunt gaan. Verder bestaat het ook hier voornamelijk uit rotsen. Heel relaxed is het dus niet. Wij hebben hier alleen even gekeken naar zwemmende mensen, maar zelf hebben wij hier niet gezwommen. Vernazza is zeker wel een van de mooiste dorpen van Cinque Terre

Vernazza Italië
Vernazza Cinque Terre
Vernazza Cinque Terre

Monterosso

En dan het laatste dorpje van Cinque terre; Monterosso. Monterosso is het enige dorpje met een zandstrand, een heel groot pluspunt. Je kan hier dus wel lekker liggen. Maar let op; er is maar een heel klein gedeelte waar je gewoon zomaar met je eigen handdoek kan liggen. Kom dus een beetje op tijd, anders is het gewoon helemaal vol.

Verder heb je redelijk wat restaurantjes in Monterosso, maar na twintig minuten wachten tot we eindelijk drinken konden bestellen (ze hadden ons al lang gezien), zijn we gewoon weg gegaan en hebben we ons drinken bij een soort snackbar gekocht, waar je ook lekker kon zitten. Ook in dit dorp genoeg horeca mogelijkheden. Ons avondeten hebben we hier niet gehad, aangezien er vooral vis geserveerd werd.

Verder was Monterosso het startpunt voor onze wandeling richting Vernazza. Andersom was uiteindelijk handiger geweest, dat had je heel veel trappen gescheeld. Maar de wandeling was prachtig!

Monterosso Cinque Terre
Monterosso Italië

 

En het mooiste dorp van Cinque Terre is…. 

Riomaggiore! Riomaggiore heeft toch echt mijn hart gestolen. Het dorpje heeft alles, je kan er zwemmen, eten, drinken, je ogen uit kijken en gewoon even niksen. De sfeer die er hangt is heel fijn, alles is er fijn. Op twee komt voor mij Vernazza, omdat dit dorpje een hele leuke baai heeft en veel leuke terrasjes. Monterosso en Manarola staan voor mij gelijk, Manarola is mooier, maar Monterosso heeft een fijner strand. Elk dorpje heeft dus iets de bieden en eigenlijk moet je ze allemaal eens bezoeken, maar Riomaggiore blijft mijn favoriet en vind ik dus het mooiste dorp van Cinque Terre. 

Wil je meer zien van Italië? Reis dan richting Pisa en ontdek de prachtige omgeving van Pisa! Maar ook Florence is nog een leuke optie! 

Wat vind jij het mooiste dorp van Cinque Terre? Wat zijn jouw beste tips voor Cinque Terre? 

De foto's in dit artikel zijn gemaakt door Melissa
Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows