Tips voor Capitol Reef National Park, de onbekende parel van Amerika

door | Laatste update Apr 21, 2024 | Gepubliceerd Aug 13, 2019 | Amerika, Noord-Amerika, Verenigde Staten | 8 reacties

Capitol wat? Het Amerikaanse stel dat ons vroeg wat onze volgende bestemming zou zijn reageerden verbaasd toen wij zeiden dat wij naar Capitol Reef in Amerika gingen. Want wat was dat ooit? Ze hadden er nog nooit van gehoord. Capitol Reef National Park in Amerika is een prachtig, onbekend park in Utah. Volgens de ranger van het bekendere Bryce Canyon is het een Hidden Gem en een van de mooiste parken in de regio. En daar zijn wij het mee eens, Capitol Reef in Amerika is geweldig mooi.  In dit artikel deel ik tips voor Capitol Reef National Park en geef ik antwoord op de vraag: wat te doen in Capitol Reef National Park? Ik hoop dan dat ook jij dit geweldige park kan gaan ontdekken, want het is echt een plaatje en er zijn veel gave Capitol Reef bezienswaardigheden! 

Capitol Reef National Park in Amerika

Capitol Reef National Park ligt in Utah, een staat in Amerika. In 1937 was Capitol Reef een National Monument, maar sinds 1971 is dit mooie stukje van Amerika een National Park. Het park is ongeveer 97 kilometer lang en ligt ten zuiden van Salt Lake City. Het nationale park is onderdeel van de Mighty 5 van Utah. Dit zijn de vijf nationale parken die je in staat Utah kunt vinden. Capitol Reef is daarvan een van de onbekendste en daardoor is het er nog lekker rustig.

In dit artikel neem ik je mee naar Capitol Reef National Park in Amerika. Ik deel straks eerst de Capitol Reef bezienswaardigheden met je en daarna deel ik praktische tips. Zo vertel ik onder andere over de beste reistijd, hoe lang je er moet blijven, waar je kunt overnachten en over de bereikbaarheid van het nationale park.

Capitol Reef bezienswaardigheden: doen in Capitol Reef National Park

Als je Capitol Reef National Park in Amerika bezoekt zijn er eigenlijk drie dingen die je kunt doen. Je kunt wandelen, je kunt de scenic route rijden en fruit eten. Als je een 4wd auto hebt, zijn er meer mooie routes die je kunt rijden. Hieronder vertel ik over de wandelingen in Capitol Reef en over de Scenic route van Capitol Reef in Amerika. Ten slotte vertel ik nog wat over het fruit bij Capitol Reef (want dat kan je zelf plukken en eten!) Ik hoop dat je dan ook een antwoord hebt op de vraag: wat te doen in Capitol Reef?

1. Wandelen in Capitol Reef National Park in Amerika

Je kunt enorm goed wandelen in dit mooie nationale park in Utah. Er zijn diverse wandelingen in diverse moeilijkheden. In dit artikel zal ik straks een aantal van de leukste wandelingen in Capitol Reef National Park voor je op een rijtje zetten. Een aantal hiervan hebben wij ook gedaan. Voor allemaal hadden wij helaas geen tijd. Ondanks de informatie hieronder, kun je alsnog het beste je dag starten bij het visitor center. Hier hebben ze de meest recente informatie over de wandelroutes in het park. Zij kunnen je vertellen of de wandeling open is en of de paden begaanbaar zijn. Wel zo handig om te weten voor vertrek. 

Genoeg gekletst, hieronder volgen een aantal van de leukste wandelingen die je kunt doen in Capitol Reef National Park!

Hickman Bridge Trail

De populairste wandeling van het park is de Hickman Birdge Trail. Deze wandeling vind je eigenlijk net iets buiten het park en is echt de moeite waard. De wandeling is 2.8 kilometer lang en duurt ongeveer 1 uur. Je stijgt bij deze hike 122 meter. Het begin van de wandeling gaat langs de rivier, maar al snel begint het klimmen en moet je trappen op. Daarna heb je geweldige uitzichten op de omgeving van Capitol Reef in Amerika. Op een gegeven moment is er een kleine loop en ga je wat meer een soort ravijn in. Even later kom je dan de prachtige Hickman Bridge tegen, een natuurlijke stenen brug. Als je hier onderdoor loopt en een klein stukje omhoog klimt heb je geweldige uitzichten op de brug en de omgeving. Prachtig!

De Hickman Bridge Trail is populair en je bent niet de enige. Toch is het er niet extreem druk. Parkeren kan lastig zijn, er is dan ook kans dat je ergens langs de weg moet parkeren en een klein stukje extra moet lopen. De wandeling is in ieder geval wel echt iets wat je moet doen in Capitol Reef in Amerika! 

Hickman Bridge Trail
Capitol Reef tips: Hickman Bridge Trail
Capitol Reef National Park in Amerika bereik je via Scenic Byway 12

Sunset Trail

De Sunset Trail is een wandeling van 1,2 kilometer en is vooral voor zonsondergang erg de moeite waard. Aan het einde van een korte wandeling vind je namelijk een prachtig panoramisch uitzicht over de rotsen van Capitol Reef National Park in Amerika.

Goosenecks Trail

De Goosenecks trail is slecht 400 meter maar geeft je wel een prachtig uitzicht op Sulphur Creek Canyon. Tijdens deze makkelijke wandeling kom je verschillende mooie rotsformaties tegen. Zeker een stopje waard dus!

Grand Wash Trail

De Grand Wash Trail is een makkelijke en vlakke wandeling van 7.2 kilometer lang. Je kan hiervan ook makkelijk een klein stukje doen, als 7,2 kilometer je teveel is. Bij deze wandeling loop je door een canyon heen, die steeds iets smaller wordt. Je loopt over het algemeen over een dun laagje zand. De canyon wanden om je heen zijn ongeveer 150 meter hoog en dat is toch behoorlijk indrukwekkend. Wat deze wandeling nog leuker maakt is dat het een vrij rustige wandeling is en je dus veel plekjes voor jezelf hebt.

Zelf deden wij deze wandeling ook niet helemaal, hoewel het prachtig is, lijkt het na een tijdje op elkaar. Ik raad je dan ook aan om gewoon 20 minuten de canyon in te lopen en dan weer om te keren (of in ieder geval om door te lopen tot het smalste stuk van de canyon).

Wat te doen in Capitol Reef? De Grand Wash Trail
Wat te doen in Capitol Reef? De Grand Wash Trail
Wat te doen in Capitol Reef? De Grand Wash Trail
Wat te doen in Capitol Reef? De Grand Wash Trail
Wat te doen in Capitol Reef? De Grand Wash Trail

Dit zijn trails die vrij begaanbaar zijn en ons werden aangeraden bij het Visitor Centre. Je hebt ook verschillende langere trails en trails waarbij je wat meer moet stijgen. Voor een compleet overzicht van alle wandelroutes kun je kijken op de officiële website van Capitol Reef 

2. De Scenic Drive in Capitol Reef in Amerika

Langs de Scenic Drive vind je een aantal wandelingen, maar ook pull-outs en leuke uitzichten waar je graag wilt stoppen. De Scenic Drive van Capitol Reef is slechts 10 mijl lang en is de enige verharde weg in Capitol Reef National Park in Amerika. Desondanks is het er rustig en heb je voldoende plekken om te stoppen om te genieten van het uitzicht. Wij vonden de scenic drive van Capitol Reef een van de mooiste scenic drives die wij reden in een nationaal park in Amerika. De Scenic Drive rijden is dan ook echt iets wat je moet doen in Capitol Reef.

De scenic drive begint bij het Visitor Centrum en is geen loop. Dit betekent dus dat je dezelfde weg terug moet rijden (en dat is echt geen straf). Voor je de scenic drive op rijdt kom je wat borden tegen waarop staat hoe je moet betalen. Voor 1 auto betaal je 20 dollar (maart 2024), kom je bijvoorbeeld op de motor, betaal je 10 dollar per persoon. Je nationale park pas is hier natuurlijk ook geldig. Deze pas is al voordeliger als je 3 nationale parken in Amerika gaat bezoeken.

Waar je in de meeste nationale parken echt langs hokjes moet rijden met personeel erin, moet je hier gewoon zelf betalen bij een bordje met een brievenbus. Wij hadden een Nationale park pas en konden dus gewoon doorrijden.

Aan het einde van de scenic drive kom je een ruimere parkeerplaats tegen met picknick mogelijkheden. Je kan hier genieten van mooie uitzichten en eventueel de weg vervolgen, maar dan dus wel op een onverharde weg. Je kan ook omkeren en terugrijden richting het Visitor Centre. Hoewel de route kort is, is het prachtig en daardoor ben je er toch redelijk wat tijd aan kwijt.

Let op! In 2024 vindt er onderhoud plaats aan deze scenic route. Dit kan gevolgen hebben voor je reis. Bekijk de informatie op deze website.

Tips Capitol Reef national park in Amerika: doe de scenic drive
Tips Capitol Reef national park in Amerika: doe de scenic drive
Tips Capitol Reef national park in Amerika: doe de scenic drive
Tips Capitol Reef national park in Amerika: doe de scenic drive
Tips Capitol Reef national park in Amerika: doe de scenic drive

3. Fruit plukken en eten

Rondom Capitol Reef vind je heel veel fruitgaarden. En weet je wat daar nou zo leuk aan is? Als er fruit groeit mag je dit zelf plukken en op eten. Dit is gratis zolang je het fruit op eet in de fruitgaard waar je het geplukt hebt. Zodra je de plek verlaat met fruit moet je wel een klein bedrag betalen voor het fruit. Super leuk en lekker toch?

Overige Capitol Reef tips 

Nu je weet wat je echt moet doen in Capitol Reef in Amerika is het tijd om mijn overige tips voor Capitol Reef met je te delen. Ik vertel je over de beste reistijd, over hoe lang je nodig hebt voor het nationale park, waar je kunt overnachten en hoe je het park bereikt.

De beste reistijd 

De beste tijd om Capitol Reef te bezoeken is aan het einde van de lente of in het begin van de herfst. De sneeuw is dan weg en de temperaturen zijn dan aangenaam. In de zomer valt de meeste regen, maar kan het soms ook 40 graden worden overdag. Bloedheet dus!

Hoe lang heb je nodig voor dit nationale park? 

Capitol Reef National Park in Amerika is niet heel groot, vooral als je niet op onverharde wegen kunt rijden met je auto. In principe heb je dan aan 1 dag genoeg. In die ene dag kan je met gemak de vier genoemde wandelingen doen en de scenic drive rijden. Wij verbleven twee nachten in Salina, zodat we wel echt een volledige dag hadden en niet ook nog richting onze volgende bestemming moesten rijden. Die twee nachten raad ik je dan ook aan. Als je een 4×4 hebt, zou ik meer de tijd nemen voor dit park.

Overnachten in Capitol Reef in Amerika

Je kan overnachten op een campground in Capitol Reef National Park in Amerika. Dit moet je echter wel van te voren reserveren, anders heb je een grote kans dat je niet kan overnachten in het nationale park zelf. Iets erbuiten langs de weg erheen vind je ook diverse campings en andere accommodaties waar je kunt overnachten.

Als je met een wat kleiner budget reist is het slimmer om iets verder bij Capitol Reef vandaan te overnachten. Zowel Richfield als Salina liggen op een uur rijafstand van het Visitor centrum en bieden veel betaalbare accommodaties en eettentjes. Op zoek naar een fijne accommodatie in Salina? Die kun je boeken via deze link!

Hoe bereik je Capitol Reef?

Capitol Reef ligt relatief dichtbij Bryce Canyon en het is dan ook logisch om vanuit Bryce Canyon National Park richting Capitol Reef te gaan (of natuurlijk andersom). Je kan dit doen via de Scenic Byway 12, die ook echt oprecht Scenic is. Het landschap is afwisselend en op sommige plekken lijkt het net alsof je op een andere planeet bent. Deze route kost je ongeveer 2,5 uur.

Je kan Capitol Reef in Amerika ook prima bereiken vanuit Moab, de uitvalbasis om Arches en Canyonlands National Park te verkennen. Dit kost je ongeveer 2 uur en 10 minuten.

Vanaf Salt Lake City, de hoofdstad van Utah is Capitol Reef National Park in 3,5 uur te bereiken. Je hebt voor Capitol Reef sowieso een eigen auto nodig, er komen geen bussen of treinen bij het park. Ook in het park zelf rijden geen bussen.

De Scenic byway 12 in Amerika
Scenic Byway 12  in Amerika is een mooie roadtrip

Zo, dit waren mijn tips voor Capitol Reef in Amerika. Ik hoop dat je nu een antwoord hebt op de vraag: wat te doen in Capitol Reef? En dat ik je ook enthousiast heb kunnen maken over dit onbekende pareltje. Maar psst… houd het wel een beetje onder ons oké? Want voor je het weet is deze plek niet zo onbekend meer en weet iedereen ineens de weg naar het mooie Capitol Reef National Park in Amerika.

Dit artikel vol met Capitol Reef tips en Capitol Reef bezienswaardigheden later nog eens lezen? Pin hem dan op Pinterest!

Bezocht jij dit onbekende park in Amerika al eens? Wat zijn jouw beste tips voor Capitol Reef in Amerika?

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda (1995) en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht in het basisonderwijs, ben ik een van de gezichten achter Travellers of the world. Als kind maakte ik vooral reizen naar de camping in Nederland, Frankrijk en Italië, maar al snel ontdekte ik hoe mooi de wereld was en wilde ik daar meer van zien. Inmiddels bezocht ik ruim 30 landen en zette ik voet op 5 verschillende continenten. Je kunt mij dan ook wel reisverslaafd noemen. Op Travellers of the world schrijf ik alle artikelen en deel ik onze reistips & ervaringen, om jullie een handje te helpen bij het plannen van je reis.

Reis je me met mee?

Volg ons op

Follows