Terugblik: 6 maanden op wereldreis!

by | Apr 7, 2019 | Wereldreis, Wereldreis updates | 20 comments

Op 7 oktober 2018 ging onze droom in vervulling; wij gingen op wereldreis! Met alleen een enkeltje op zak en heel veel dromen vertrokken Remco en ik richting Nieuw-Zeeland. Inmiddels is deze dag alweer 6 maanden geleden. Hoogtijd dus voor een terugblik op de afgelopen 6 maanden. Want een half jaar lang op reis zijn, voelt toch wel als een behoorlijke mijlpaal. 

Een half jaar op wereldreis 

Voor wij vertrokken hadden wij echt geen idee hoe lang we precies weg zouden blijven. Tja, waarschijnlijk een jaar, maar misschien toch ook wel korter, of nog langer. Een half jaar hebben we het in ieder geval al vol gehouden, want vandaag zijn wij precies 6 maanden op wereldreis. 

In deze zes maanden hebben wij ontzettend veel mensen ontmoet, veel dingen meegemaakt en prachtige plekken gezien. Er gebeurde leuke dingen en natuurlijk ook minder leuke dingen. In dit artikel blik ik hierop terug. Zo vertel ik je wat onze favoriete momenten waren, maar ook wat onze minst favoriete momenten waren. Wat waren onze favoriete plekken op reis? En welke plekken vonden wij minder leuk? Wat zijn onze plannen voor het vervolg van onze reis? Dit en meer lees je hieronder!

Onze plannen vooraf

Het is bijna grappig om onze eerste artikel over onze wereldreis voorbereidingen terug te lezen. Hierin vertelde ik namelijk over onze plannen en naar welke landen wij graag willen. Uiteindelijk hebben wij bijna niks van dat lijstje bezocht en zijn onze plannen compleet veranderd.

In onze plannen vertelde ik dat wij na Nieuw-Zeeland richting Azië gingen reizen. Onze eerste bestemming werd Bali en we wilden sowieso ook richting de Filipijnen, Nepal en Japan. Daarna zouden wij het rondje Zuid-Oost Azië doen en Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos verkennen. Daarna wilden we misschien ook nog wel naar Myanmar, of wat dacht je van India?

Als je ons gevolgd hebt tijdens onze wereldreis weet je dat we bijna in geen enkel land van dit lijstje zijn beland. In Nieuw-Zeeland ontdekte wij onze liefde voor roadtrippen en toen wij Bali bezochten misten wij ons eigen vervoer direct. Wat wilden wij graag weer roadtrippen! Hoe langer wij in Bali waren, hoe meer wij dachten; wij willen helemaal niet in Azië rondreizen. Zo kwam het dat we na de Filipijnen ineens in Australië stonden, om wederom een gave roadtrip te maken.

Wij hebben beide geen spijt van deze veranderingen. Ja, het betekent dat we iets minder lang weg kunnen blijven omdat we nu naar duurdere landen reizen, maar het betekent ook dat we echt de reis van onze dromen aan het maken zijn. En dat is toch het belangrijkste.

De landen die wij bezochten

Wij bezochten de afgelopen zes maanden relatief weinig landen. Veel mensen die 6 maanden weg gaan bezoeken gelijk 6 landen of meer. Dit hadden wij natuurlijk ook kunnen doen, maar wij houden echt van rustig reizen en willen een land gelijk goed ontdekken. Zo komt het nu dat wij na 6 maanden reizen alleen Nieuw-Zeeland, Indonesië (Bali en Gili), de Filipijnen en Australië hebben bezocht. Erg? Nee! Heerlijk juist om een land zo goed te kunnen ontdekken en lekker de tijd te kunnen nemen.

Great Ocean Road in Australië

Onze favoriete bestemmingen

Wij hebben één land dat echt by far ons favoriete land is tijdens deze wereldreis. Dat is Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland is gewoon zo ontzettend mooi en divers dat je jezelf geen minuut verveeld. Wij hebben 5.000 kilometer afgelegd in dit relatief kleine land en zo ontzettend veel mooie plekken mogen ontdekken. Wat zijn wij daar ontzettend dankbaar voor.

Wij zeggen regelmatig dat wij zijn begonnen met het hoogtepunt en ik denk dat dat ook zo is. In Nieuw-Zeeland genoten wij het meeste van de omgeving van Milford Sound, Queenstown, Wanaka en Mount Cook. Maar ook de Tongariro Alpine Crossing was een hoogtepunt en is de mooiste wandeling die wij ooit gedaan hebben.

In Bali vonden wij het noorden heel mooi, hier is het nog rustig en vind je prachtige natuur. Op Nusa Penida werden wij echt verliefd, want dat is echt een prachtig eiland.

De Filipijnen was voor mij een droomland. Ik wilde er zo graag heen en stiekem viel het tegen. De plek die wij daar wel heel leuk vonden was Port Barton, wat een fijne plek!

Niet gepland was onze trip naar Australië. Tot nu toe zijn de hoogtepunten daar echt de Great Ocean Road, Jervis Bay, Mount Kosciuszko en Fraser Island.

We hebben dus ontzettend veel mooie dingen mogen zien en leuke plekken bezocht.

Tongariro Alpine Crossing in Nieuw-Zeeland tijdens 6 maanden op wereldreis

Onze minst favoriete bestemmingen

In Nieuw-Zeeland vonden wij op de steden na, echt alles geweldig. Abel Tasman viel ons qua natuur wat tegen, maar verder vonden wij alles zo ontzettend mooi. Ik zou onze reis op precies deze manier zo weer over kunnen doen.

Bali heeft ons ontzettend verrast. Het enige wat ons daar echt is tegenvallen zijn de Gili eilanden. Wat een aanfluiting vonden wij dat. Er werden ons mooie bounty stranden beloofd, maar de stranden waren echt niet mooi. Verder was oud en nieuw vieren op de Gili eiland echt behoorlijk saai.

De Filipijnen zijn ons tegengevallen in het algemeen. Wij vonden het overal veel te druk, de mensen waren niet vriendelijk en het eten was gewoon echt ranzig. Hoewel wij het een prachtig land vonden, zie je ons er niet snel meer terug.

Australië is super mooi, het minst leuke vinden wij hier tot nu toe de oostkust. Het wordt door iedereen de hemel in geprezen, maar er is eigenlijk weinig te doen behalve elke keer een strand bekijken (en dat heb je na een aantal keer wel weer gezien).

Onze favoriete momenten op reis

De leukste momenten op reis tot nu toe zijn toch wel de roadtrip momenten. We kunnen gaan en staan waar we willen en lekker doen wat we zelf willen. Willen wij ergens stoppen om van het uitzicht te genieten? Dan doen we dat gewoon!

Verder vond ik het uitlopen van de Tongariro Crossing een geweldig moment. Wij hadden beide nog nooit zo’n lange wandeling gedaan en het was behoorlijk pittig, maar toch is het ons gelukt! Dat voelde echt goed.

Een ander mooi moment was voor mij Ben Lomond. Ik liep dit uiteindelijk in mijn eentje en toen ik eenmaal boven stond was ik heel trots dat het gelukt was. En wat was het mooi!

Verder was een mooi moment het bereiken van de top van Mount Kosciuszko, de hoogste berg van Australië. Maar ook het reizen op Fraser Island met een groep was een mooi moment deze reis.

Mount Kosciuszko Australië

Onze minst favoriete momenten op reis

Ons minst favoriete moment op reis was het telefoontje dat wij kregen. Het telefoontje waarin verteld werd dat mijn opa van bijna 91 was overleden. Halsoverkop zijn wij vanuit de Filipijnen teruggevlogen richting Nederland, waar wij afscheid namen van mijn opa. Op zijn verjaardag notabene. Je weet natuurlijk dat dit soort dingen kunnen gebeuren, of je nou lang of kort weg bent, maar toch hoop je altijd dat alles goed gaat. Je hoopt dat je dit soort dingen niet mee maakt. Maar helaas, wij maakten het mee. En na zo’n telefoontje wil je ook gewoon naar huis. Dan heb je even geen zin meer om te reizen.

Na twee weken in Nederland gingen wij opnieuw op reis, met als bestemming Australië. Het voelde echt alsof we opnieuw weg gingen. Met een dubbel gevoel stapten wij dan ook op het vliegtuig. Aan de ene kant wilden we heel graag thuis blijven, aan de andere kant wilden wij meer zien van de wereld en onze droomreis afmaken. Het overlijden van een familielid zou echt een rot einde zijn van zo’n mooie reis.

Het vervolg van onze reis

Hoewel wij in de Filipijnen dachten dat wij na Australië misschien toch maar naar huis moesten gaan, zijn die plannen nu volledig veranderd. Wij hebben de zin om te reizen helemaal terug en willen nog even niet naar huis! Op 22 april leveren wij onze camper in in Cairns, het noorden van Australië. Op 24 april vliegen wij naar Brisbane en op 25 april vliegen wij in de avond naar Los Angeles, Amerika!

Op 25 april komen wij ook aan in Amerika, want wij gaan dwars door de datumgrens heen en beleven 25 april dus eigenlijk twee keer. Bijzonder. Vanaf dat moment gaan wij in 2 maanden de Westkust van Amerika ontdekken, een grote droom van ons beide. Na twee maanden vliegen wij vanaf LA naar Madrid, Spanje. Dit was het goedkoopste ticket richting Europa en wij verwachten dat ons budget na de USA een beetje opraakt. Als het nog kan willen wij graag nog wat zien van Spanje, maar onze plannen zijn nog niet zo concreet.

6 maanden reizen in cijfers

Wij zijn nu zes maanden op reis en in cijfers ziet onze wereldreis er zo uit:

Aantal landen: 4
Aantal bestemmingen: 51
Aantal verschillende soorten vervoersmiddelen: 5 (auto, taxi, bus, camper, vliegtuig)
Aantal gemaakte foto’s: 12.201 (oeps…)
Aantal vluchten: 13 (vluchten met overstap apart geteld)
Langste vlucht: Amsterdam – KL – Auckland, dit was in totaal 30,5 uur.
Kortste vlucht: Manilla – Coron, ongeveer 50 minuten.
Aantal ruzies: 0
Dingen kwijt geraakt / kapot gegaan: 2 (een zonnebril en een scheerapparaat)
Aantal keren autoproblemen: 2 (auto stuk en een lekke band, best weinig na bijna 10.000 kilometer zelf rijden)

De mooiste foto’s na 6 maanden reizen

Zoals je ziet hebben wij ontzettend veel foto’s gemaakt tijdens onze reis. Ik ben dol op foto’s maken en probeer mezelf hier steeds meer in te verbeteren (wat ik moeilijk vind) en probeer steeds meer uit. Hierdoor komen wij wel met steeds meer foto’s terug en is het natuurlijk moeilijk om onze favorieten uit te kiezen. Hieronder daarom wat foto’s die er voor ons toch uitspringen!

Een aantal van mijn favoriete foto’s deelde ik trouwens hierboven in dit artikel al, dus die plaats ik hieronder niet nog eens.

6 maanden reizen Tongariro Crossing
6 maanden reizen foto's Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland
6 maanden reizen foto's Mount Cook Nieuw-Zeeland
6 maanden reizen foto's Tongariro Crossing Nieuw-Zeeland
6 maanden reizen foto's Mount Cook Nieuw-Zeeland
6 maanden reizen foto's Mount Cook Nieuw-Zeeland
De weg naar Milford Sound in Nieuw-Zeeland
Ben Lomond Nieuw-Zeeland
De weg naar Milford Sound in Nieuw-Zeeland
Bali Jatiluwih Rijstvelden tijdens een wereldreis van 6 maanden
6 maanden op wereldreis: Queenstown
Mount Agung Bali
Nusa Penida vlakbij Bali tijdens 6 maanden wereldreis
Nusa Penida vlakbij Bali tijdens 6 maanden wereldreis
Nusa Penida vlakbij Bali tijdens 6 maanden wereldreis
Nusa Penida vlakbij Bali tijdens 6 maanden wereldreis
Filipijnen Boracay
Port Barton Filipijnen als onderdeel van onze wereldreis. Terugblik op 6 maanden reizen
Palawan Filipijnen 6 maanden op wereldreis
Palawan Filipijnen 6 maanden op wereldreis
Palawan Filipijnen 6 maanden op wereldreis
Palawan Filipijnen 6 maanden op wereldreis
Favoriete foto's Australië na 6 maanden reizen
Great Ocean Road Australië 6 maanden op wereldreis
Great Ocean Road Australië 6 maanden op wereldreis
Jervis Bay Australië 6 maanden op wereldreis
Springbrook Nationaal Park Australië 6 maanden reizen

Zo dit was hem dan, onze terugblik op 6 maanden reizen. Het waren 6 heerlijke maanden reizen en wij kijken enorm uit naar het vervolg van onze reis! 

Ben jij al eens zes maanden op reis geweest? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 23 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow