TAG | Mijn allereerste vliegreis

by | Dec 9, 2016 | Tags | 14 comments

Het is misschien heel gek om te bedenken dat ik als reisblogger twee jaar geleden nog nooit in een vliegtuig heb gezeten. Mijn eerste vliegreis is dus vrij recent en staat nog heel goed in mijn geheugen gegrift. Toen ik de allereerste vliegreis tag bij opreismetco tegen kwam dacht ik ook gelijk; die moet ik ook invullen. De onderste vragen zijn een aanvulling en kwam ik tegen bij Koen Schyvens. Dus bij deze, tijd voor een nieuwe tag over mijn aller eerste vliegreis!

Wanneer maakte jij je allereerste vliegreis? 

Ik verklapte stiekem al een beetje dat ik twee jaar geleden nog nooit in een vliegtuig had gezeten. Mijn eerste vliegreis vond dan ook plaats in februari 2015. Samen met een vriendin besloten wij heel last minute om een midweekje naar Berlijn te gaan, met het vliegtuig. Super spannend, want ik had echt geen idee wat ik kon verwachten. Hiervoor ging ik altijd met mijn ouders met de auto naar de camping in Frankrijk of Italië. Twee keer maakte ik ook een reis met de bus. Maar het vliegtuig moest er toch ook een keer van komen…

Vanaf welke luchthaven vloog je? 

Wij vlogen vanaf Eindhoven. Echt super onhandig, want voor ons is Eindhoven drie uur reizen met de trein en de bus. Dus voor het wachten op dit super kleine en vrij saaie vliegveld kon beginnen hadden wij er al een reis van drie uur op zitten.

Met welke maatschappij vloog je? 

Ik vloog met Transavia, waar ik een paar maanden later nog een keer mee vloog. Ik vond het een fijne maatschappij, ook al had ik geen vergelijkingsmateriaal. Inmiddels is KLM voor korte vluchten binnen Europa favoriet, ook al vind ik de prijs toch echt een stuk zwaarder wegen.

 

Transavia eerste vliegreis

Vloog je alleen of met iemand anders? 

Ik vloog samen met een vriendin van de opleiding. Zij had al veel vaker gevlogen, dus gelukkig was er iemand die wist hoe het allemaal werkte. Later vloog ik nog een keer met een andere vriendin en sindsdien vloog ik vooral met Remco en nog één keer met mijn zusje. Dat was overigens haar eerste vlucht.

Wat herinner je je nog van de vlucht? 

Ik herinner mij eigenlijk nog dat de vluch heen echt de meest pijnlijke vlucht is geweest die ik gehad heb. Met opstijgen gingen mijn oren dicht en dat vond ik eigenlijk al niet zo fijn, maar goed, het uitzicht vond ik mooi. Ik pakte dan ook gelijk mijn camera en heb echt heel veel foto’s gemaakt, ik vond het zo bijzonder en gaaf om te vliegen! Bij het landen vond ik het echter minder leuk. Mijn oren begonnen heel veel pijn te doen en dit straalde uit naar mijn nek en rug. Ik kon me nauwelijks bewegen van de pijn en had de tranen in mijn ogen staan. Eenmaal geland bleven mijn oren dicht en zag ik flink op tegen de terug vlucht.

Tijdens deze vlucht terug had ik overigens geen pijn en na deze vlucht sprongen ook mijn oren weer open. Ein-de-lijk!

mijn eerste vliegreis

Op welke luchthaven kwam je aan? 

Wij gingen zoals ik al verklapte naar Berlijn. Wij landden op luchthaven Berlijn Tegel. Hoe wij op deze bestemming kwamen? Wij wilden weg en dit was op dat moment de goedkoopste optie. Berlijn is niet mijn favoriete stad, maar ik vond het zeker de moeite waard en het werd een super leuk midweekje weg!

Wat deed je op je (vakantie)bestemming? 

Berlijn ontdekken! Wij hadden helemaal geen plannen gemaakt en zijn gewoon lekker rond gaan lopen in de stad. Zo hebben wij uren langs een lijn gelopen waar de muur eerst stond in de veronderstelling dat we zo wel uitkwamen bij east side gallery. Na een tijdje bleek dat we dan nog uren moesten lopen en pakten wij de bus. Ook bezochten wij concentratiekamp Sachsenhausen en sloten wij af met een shopsessie in Berlijn. Hoe onze planning eruit zag lees je hier.

Berlijn

Alles over andere vluchten

Wanneer maakte je je tweede vlucht? 

Mijn tweede vlucht werd een enkeltje naar Pisa samen met Melissa. Wij gingen op interrail reis door het mooie Italië. De vlucht was wederom met Transavia en was in augustus 2015, vanaf Schiphol. De motor was stuk dus we hadden een uur vertraging, super zenuwachtig stapte ik in (wat ja die motor was net stuk). Uiteindelijk was het een hele goede vlucht en stonden wij een uur sneller dan gepland op Italiaanse bodem. De vertraging was dus weer goed opgelost.

In juli 2016 maakte ik mijn eerste lange vlucht. Ik vloog naar Singapore, voor een zes weekse reis naar Maleisië. Ik vloog samen met Remco met British airways en we hadden een korte overstap in Londen. Door het entertainment scherm vond ik 15 uur vliegen heel goed uit te houden.

Hoeveel vluchten heb je inmiddels gemaakt?

Deze vraag heb ik zelf toegevoegd, gewoon omdat ik het leuk vond om eens te kijken hoe vaak ik eigenlijk heb gevlogen sinds februari 2015. Als ik elke enkel reis apart mee tel, want dan zit je immers weer in een ander vliegtuig, heb ik inmiddels 14 vluchten gemaakt. Wij hadden vier vluchten nodig om van en naar Singapore te vliegen en maakten binnen Maleisië ook nog eens drie binnenlandse vluchten. Verder vloog ik naar Boedapest en ging ik met srprs.me naar Gdansk. In december staan vlucht 15 en 16 op de planning; dan vliegen wij vanaf Schiphol naar Praag met easyjet.

Wat was je beste vlucht ooit? 

Ik vind dit heel lastig, aangezien ik over bijna elke vlucht tot nu toe gewoon tevreden ben. Maar als ik echt moet kiezen ga ik denk ik toch voor onze eerste lange vlucht. Ik vond het entertainment scherm heel fijn en de tijd vloog letterlijk voorbij. Mijn mooiste vlucht was die van Boedapest naar Amsterdam, waar wij een prachtige zonsondergang vanuit het vliegtuig konden bewonderen.

zonsondergang vliegtuig

Wat was je slechtste vlucht ooit? 

Mijn slechtste vlucht was mijn eerste vlucht. Dat komt niet door de maatschappij, maar gewoon puur omdat ik toen zoveel pijn had. Ik heb hierna nog maar een keer heel veel pijn gehad, ik vloog toen vanaf Eindhoven naar Gdansk met WizzAir. Dat was daardoor ook niet echt een fijne vlucht. Maar echt gekke dingen heb ik nog niet meegemaakt!

Ben je ooit bagage verloren bij een vliegreis? 

Nee gelukkig niet. Geloof me; dit was wel echt mijn grootste nachtmerrie. Ik zag het al helemaal voor me dat ons dit in Maleisië overkwam en dat wij niet gelijk verder konden reizen maar moesten wachten op onze spullen. En wat draag je dan ooit? Ik zou het in ieder gevaal geen fijn begin vinden van een reis en ik hoop oprecht dat wij dit nooit gaan meemaken. Maar ja, die kans is best klein volgens mij als je veel reist.

Heb je ooit een vlucht gemist? 

Ook dit gelukkig nog niet. Wel moesten wij tijdens onze overstap in Londen rennen voor onze aansluitende vlucht. Ten minste, dat dachten wij, want uiteindelijk bleek dat we het nog makkelijk hadden gered en was de stress voor niks. Een vlucht missen is denk ik niet iets wat mij snel zal gebeuren, tenzij mijn vliegtuig ervoor vertraging heeft. Ik ben altijd heel vroeg op het vliegveld, want een vlucht missen is iets wat ik gewoon echt niet wil. Tijdens mijn eerste vliegreis heb ik ook heerlijk drie uur op Eindhoven gewacht.

Wat was je kortste vlucht en wat je langste? 

Mijn kortste vlucht was mijn allereerste vlucht. Het was een vlucht van ongeveer een uur van Eindhoven naar Berlijn. Mijn langste was die van Amsterdam naar Singapore, met overstap in Londen. In totaal waren wij iets langer dan 15 uur onderweg.

En de volgende vliegreis gaat naar…. 

Naar Praag! Wij brengen onze kerst door in Praag en vliegen met Easyjet vanaf Schiphol. Onze daarop volgende vlucht is weer een lange, dan vliegen wij namelijk met Ukraïne Airlines naar Beijing! Ik kan niet wachten 🙂

De mijn allereerste vliegreis tag overnemen? 

Wil jij deze tag ook overnemen? Natuurlijk kan dat! Vergeet niet even te linken naar degene die deze tag heeft bedacht. Laat ook hieronder even een reactie achter dat je hem overneemt want ik ben super benieuwd naar jullie antwoorden!

Hoe was jouw eerste vlucht? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow