TAG | 15 reisdilemma’s; wat kiest Remco als het echt moet?

by | Apr 29, 2018 | Tags | 2 comments

In tegenstelling tot Linda, kan ik wel keuzes maken. Voor mij is het invullen van deze tag dan ook wel redelijk goed te doen en net zoals Linda vul ik in dit artikel de 15 reisdilemma’s tag van reisdoc in!

1. Zonvakantie / Wintersport

Deze keuze is voor mij erg snel gemaakt. Ik ben namelijk totaal geen winter fan, laat staan wintersport. Nee, geef mij maar lekker een warme bestemming waar ik kan genieten van de zon. Al zou ik ook wel een keer naar Lapland willen gaan, maar dat is natuurlijk geen wintersport bestemming. Ik zou daar puur heen gaan voor het winterse landschap met het noorderlicht. Dus voor mij is de eerste keuze een hele makkelijke en gaat de keuze naar zonvakantie.

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Dit is een lastige, ik vind kustgebieden van wel fijn, maar uiteindelijk geniet ik vaak meer van het binnenland. Als ik vanaf de kust niet het binnenland in mag gaan voor de mooie natuur, dan zou ik voor het binnenland kiezen. Het liefste zou ik naar een plaats aan de kust gaan, zodat ik daar in de avond lekker rond kan hangen en af en toe lekker kan luieren. Maar de rest van de tijd zou ik dan het binnenland intrekken met de auto of iets dergelijks, want dat vind ik toch mooier. Het binnenland wint het dus voor mij.

3. Europees eten / Aziatisch eten

Ik heb altijd het idee dat mensen met een reisblog Aziatisch als antwoord moeten geven, omdat het een soort van verwacht wordt. Toch geniet ik persoon meer van het Europese eten. Dit houdt dus niet in dat ik Aziatisch niet lekker vind, maar als ik van de 2 continenten een week lang alleen die keukens mag eten, dan vind ik het Europese dus echt fijner door de variatie. Ontbijt en lunch met lekker brood en avondeten de keuze uit iets lekker Frans, Italiaans, Spaans of grieks. Daarnaast ook nog de keuze uit Oost-Europese gerechten zoals Goulash. Als het echt wild moet kan er zelfs nog gekozen worden voor hutspot met een rookworst van de Hema. Dus voor mij wint de gevarieerde keuze van het Europese eten. Daarnaast geniet ik ook meer van een goede pizza dan van een pad thai.

4. Weg met vrienden / weg met je partner.

Heel makkelijk, met mijn partner. De typische vrienden vakanties heb ik al gehad en waren ook heel leuk, maar op dit moment vind ik met Linda weg gaan leuker en logischer.

5. Actieve vakantie / luiervakantie

Ik ben meer een persoon die de hele dag door in de weer is dan dat ik 10 minuten stil zit. Zelfs als ik mijzelf voorneem om lui te doen bij het zwembad, lig ik alweer snel in het water om in beweging te zijn. Ik vind het dan ook fijner om de natuur in te gaan en steden te ontdekken. Dus ik zou liever voor een actieve vakantie gaan. Hoewel ik kies voor een actieve vakantie, zijn wij niet echt van de actieve sporten tijdens het reizen. Wij zijn vooral continu in de weer met het bekijken van bezienswaardigheden en het ontdekken van mooie natuur.

6. Azië / Afrika

Over het algemeen trekt Afrika mij meer dan Azië, maar helaas zijn we nog in geen een van de landen geweest in Afrika. We gaan voorlopig ook nog niet naar een Afrikaans land (oké, wel een weekje luieren in Tunesië), maar we zijn wel in Azië geweest en we zullen op onze wereldreis ook in Azië komen. Dit heeft vooral te maken met het budget van de Aziatische landen en het zijn ook stuk voor stuk wel interessante en waarschijnlijk ook hele mooie landen. Waardoor Azië toch de voorkeur krijgt voor onze wereldreis, maar als ik een keuze moet maken puur op basis van de continenten zou ik voor Afrika kiezen. Tijdens onze reis in Maleisisch Borneo kwam ik al snel tot de conclusie dat ik dieren spotten helemaal geweldig vind, en dat ik dan ook echt naar Afrika wil om de big 5 te spotten.  Daarbij wil ook genieten van de geweldige natuur die dit continent te bieden heeft. Het lijkt me geweldig om een zonsondergang mee te maken uitkijkend over de zuid Afrikaanse savanne. Daarnaast heb je ook nog landen als Madagaskar, de Seychellen, Mauritius, Senegal, Marokko, Namibië, Botswana en dergelijke. Het lijkt me een heel gevarieerd en mooi continent

7. Barcelona/ Rome

Afgelopen kerst ben ik samen met Linda in Rome geweest. Het is een hele mooie stad, maar ondanks dat hoef ik er voorlopig niet nog een keer heen. Rome is voor mij niet een stad waar ik zomaar meerdere keren heen zou gaan. Ik zou dan liever naar een nieuwe stad gaan zoals Barcelona. Dus voor mij is dit dilemma op dit moment niet zo moeilijk, maar misschien dat het wel een lastige keuze gaat worden als ik eenmaal in beide steden geweest ben en dan nog een keer moet kiezen.

8. Hotel / camping

Dit is voor mij een hele simpele. Ik heb echt niks met campings en hotels vind ik heerlijk.

9. Citytrip / natuurvakantie

Dit is een lastige, ik vind beide namelijk leuk en hou vooral van de combinatie. Alleen natuur zou mij gaan vervelen, maar alleen steden ook, dus ik wil vooral de afwisseling als het om een langere trip gaat. Voor een kortere trip vind ik een citytrip wel fijner dan een natuur vakantie, want een korte citytrip is heerlijk om er even tussen uit te gaan. Ik vind een natuur vakantie iets minder handig als je maar een paar dagen hebt. Voor langere vakanties wil ik sowieso ook de natuur in, maar dan afgewisseld met steden/dorpen. Dus dit is een gevalletje, afhankelijk van de reisduur.

10. Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

De wereld zien in meerdere keren in plaats van een langere wereldreis en daarna nooit meer reizen. Ik ga namelijk liever elk jaar een x aantal weken naar een verre bestemming dan dat ik nu een jaar op reis ga en vervolgens nooit meer mag reizen. Als ik na de wereldreis nog wel mag reizen is het makkelijk, die wereldreis wil ik sowieso maken dus dan zou ik voor een wereldreis gaan voor onbepaalde tijd en daarna nog meerdere keren weggaan om gemiste landen te bezoeken.

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Ik doe niets liever dan reizen, dus de keuze zou, hoe erg dan ook, best makkelijk zijn en ik ga liever voor nooit meer mijn vrienden zien dan nooit meer reizen. Vriendschappen verwateren heel vaak toch wel, en de ervaring van het reizen blijft je wel voor het leven bij.

12. Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Weg met het vliegtuig en ter plekke een auto huren. Als je alleen met de auto weggaat is je bereik nogal beperkt en met vliegtuig kan je naar bestemmingen zoals Nieuw-Zeeland en de Verenigde staten vliegen. Vervolgens zou ik daar een auto huren. Daarnaast kom je met vliegtuig ook wat makkelijker in Azië en dergelijke en kan je daar prima met het openbaar vervoer reizen. Dus ook deze keuze is vrij makkelijk, ik ga liever met het vliegtuig weg en huur ter plekke wel een auto.

13. Backpacken / cruisen

Ik zal 100% van de tijd zeggen backpacken, al betekent dit niet dat ik nooit een cruise wil maken. Maar zodra ik moet kiezen ga ik voor backpacken. Ik denk namelijk dat cruisen wel prima is voor een week, maar dat ik daarna al gek word van het snel moeten doen op plaatsen en vast zitten op een boot. Ik bepaal liever mijn eigen tempo en dat gaat toch erg lastig met een cruise.

14. Alles regelen / op de bonnefooi

Op de bonnefooi, en dat heeft vooral te maken met het feit dat je van te voren niet kan weten hoe geweldig een bestemming kan zijn. Als je dan alles in detail al gaat plannen heb je niet de vrijheid om nog eens te zeggen, we blijven hier een paar dagen langer dan in eerste instantie gepland. Ik vind het overigens wel fijn om een globale planning te hebben, maar dit is niet 100% vast en ik boek ook liever niks van te voren om de vrijheid te behouden. Eigenlijk is het dus een klein beetje een mix van beide met de nadruk op de bonnefooi.

15. Roadtrip / op een plek blijven

Op een plek blijven is leuk voor een weekje vakantie, zoals bijvoorbeeld onze reis naar Malta, of een city trip naar Londen, maar over het algemeen trek ik liever rond en zie ik meerdere plekken. Het is dus een klein beetje afhankelijk van hoelang we weggaan, maar over het algemeen gaat de voorkeur naar een roadtrip.

Dit waren mijn antwoorden voor de 15 reisdilemma’s. De keuzes waren gelukkig niet al te moeilijk om te maken en komen gelukkig op de meeste punten overeen met die van Linda. Vooral de punten actieve vakantie en op de bonnefooi reizen zijn erg handig om beide voor te kiezen. Het zou toch lastig reizen worden als de een alleen maar wilt luieren en op een blek blijven en de andere juist actief wilt doen en meerdere plekken wilt bezoeken.

Wil je ook deze tag invullen? Dat kan, maar vergeet dan niet om te verwijzen naar de bedenker van deze tag, namelijk Chantal van reisdoc.

Remco

Remco

Schrijver

Hallo! Mijn naam is Remco, 24 jaar en dol op reizen en ICT. Momenteel ben ik bezig met een bachelor Software Engineer en ben ik vooral bezig met de techniek van Travellers of the world. Zo nu en dan schrijf ik ook een blog

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows