Stedentrip in de winter: een handige inpaklijst voor een winterse stedentrip

door | Laatste update Apr 6, 2023 | Gepubliceerd Nov 14, 2021 | Europa, Steden, Stedentrips, Voorbereidingen | 14 reacties

Heb je ook weer zo’n zin in een winterse stedentrip? Wij ook! Wij zijn dan ook al een tijdje aan het nadenken over een stedentrip in December. Want wist je dat de winter echt een fijne periode is voor een leuke stedentrip? Wel één nadeel; het kan koud zijn. Maar gelukkig kun je jezelf daar op kleden. In dit artikel deel ik mijn inpaklijst voor een stedentrip in de winter en een fijne protest kortingscode!

Stedentrip in de winter

Wij gaan in de winter best vaak op stedentrip, vooral rondom de kerstperiode. In deze periode kun je namelijk heel goed de kerstsfeer proeven in andere steden. De steden zijn prachtig verlicht, er zijn kerstmarkten en het is er vaak knus en gezellig. Door de kou heb je ook gelijk een extra reden om zo nu en dan de warmte binnen op te zoeken met een warme chocolademelk en iets lekkers. Klinkt niet verkeerd toch?

Leuke bestemmingen voor je stedentrip in de winter

Wat zijn nou leuke bestemmingen voor je stedentrip in de winter? Omdat wij al meerdere keren op citytrip in de winter zijn gegaan, hebben wij best veel bestemmingen tussen december en januari bezocht en inmiddels ook veel leuke tips verzameld. Een aantal echte aanraders zijn:

  • Praag
  • Boedapest
  • Rome
  • Londen (onze favoriet)
  • Berlijn
  • Venetië (en dan vooral in februari met carnaval!)
  • New York 

Deze steden bezochten wij in de winter en kan ik dus stuk voor stuk aanraden. Ook fijn lijkt het mij om eens in de winter richting Barcelona of Lissabon te gaan, omdat het daar dan nog wat aangenamer is qua temperatuur. Maar de Belgische steden en nog wat Duitse steden staan bij ons ook op het lijstje voor een stedentrip in de winter. 

Meer lezen? Lees dan ook eens ons artikel over leuke bestemmingen voor een stedentrip in de winter

Inpaklijst stedentrip winter

Inpaklijst stedentrip winter: wat neem je mee op je winterse stedentrip?

Oké, je hebt geboekt en je hebt een keuze gemaakt. Je weet naar welke bestemming je gaat. Maar vlak voor vertrek vraag je je ineens af wat je echt moet meenemen bij de winterse stedentrip. Want je moet je natuurlijk wel echt warm aankleden. Bij een stedentrip ben je namelijk veel buiten en bij temperaturen rondom het vriespunt is het dus ook echt belangrijk om je warm aan te kleden. Natuurlijk kun je regelmatig de warmte binnen opzoeken in een fijn café of een leuk restaurant. Maar ook buiten moet het aangenaam zijn.

Toen wij in de winter op stedentrip gingen varieerde de temperatuur van rond het vriespunt tot aan zo’n 10 graden. Houd hier ook rekening mee tijdens het inpakken. Hieronder deel ik wat tips!

Een goede winterjas

Wat echt niet mag ontbreken bij je winterse stedentrip is een goede winterjas. Je hebt deze namelijk de hele dag aan. Wat ik belangrijk vind bij een winterjas is dat hij lekker warm is, maar ook dat hij grote zakken heeft waar ik mijn handschoenen en wat andere spulletjes in kwijt kan. Ook vind ik kleur heel belangrijk, het is allemaal al zo donker in deze periode, dus een zwarte jas wil ik niet. Een beetje kleur maakt de winter zoveel vrolijker! Heb je nog geen fijne winterjas, of ben je gewoon toe aan iets nieuws? Protest heeft veel leuke en warme winterjassen voor dames en heren!

Stedentrip in de winter inpaklijst: goede winterjas
Inpaklijst winterse stedentrip

Goede schoenen

Naast een winterjas zijn je schoenen echt belangrijk. Tijdens een stedentrip loop je veel. Wat ook belangrijk is, is dat je schoenen meeneemt waarin je voeten warm blijven. Als je eenmaal koude voeten hebt, blijf je namelijk echt koud. Zelf ga ik altijd op laarsjes, die zijn lekker warm en goed waterdicht.

Andere handige kleding

Naast jassen en schoenen, neem ik natuurlijk nog veel meer kleding mee op reis en tijdens mijn winterse stedentrip. Ik zorg er altijd voor dat ik dingen met elkaar kan combineren. Ik neem vaak truien mee en een broek en een rok, zodat ik het op verschillende manieren kan dragen. Omdat laagjes vaak fijn zijn en je nooit weet wat voor weer je aantreft, neem ik ook vaak een dikke panty mee, soms als onderlaag, maar soms ook gewoon om te dragen onder een rok of jurk.

Verder gaat er ook altijd een fijne hoodie in mijn tas. Die zijn namelijk heerlijk warm en comfortabel. En dat vind ik toch wel heel belangrijk tijdens een stedentrip in de winter. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke hoodies die niet alleen praktisch zijn, maar ook erg mooi.

Laagjes zijn ook heel handig in de winter, want met laagjes kan je altijd iets extra aan of uit trekken. Maar laagjes houden je ook heel goed warm. Verder kunnen handschoenen, een fijne muts en een sjaal ook niet ontbreken. Voor mij overigens wel, maar volgens mij ben ik echt het enige persoon op aarde die echt een hekel heeft aan sjaals en mutsen. 

Tenslotte neem ik ook vaak een warme pyjama mee, voor de avonden. Natuurlijk ben ik in de avond ook vaak buiten, maar als ik terug kom in mijn kamer, vind ik het heerlijk om lekker in een pyjama nog even te relaxen.

Protest najaarscollectie

Inpaklijst voor een winterse stedentrip

Nu heb je een beetje een beeld gekregen van de dingen die je echt mee moet nemen tijdens een stedentrip in de winter. Om het nog wat makkelijker te maken heb ik een handige inpaklijst gemaakt die je gewoon kunt printen. Zo kun je doorstrepen wat je al hebt ingepakt en weet je zeker dat je niks vergeet mee te nemen tijdens je stedentrip in de winter! Op deze inpaklijst staat niet alleen kleding, maar ook de andere dingen die je echt niet mag missen op reis.

Je kunt deze inpaklijst downloaden via deze link.

Londen stedentrip winter inpaklijst

Zo, dit is alles wat je moet meenemen als je op stedentrip in de winter gaat. Hopelijk gaan wij dit jaar ook weer op een winterse stedentrip, want daar heb ik echt wel weer eens zin in!

Ga jij graag op stedentrip in de winter?

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter altijd mijn eigen mening en ervaringen. Meer informatie vind je in onze disclaimer.

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow