Sequoia National Park in Amerika: tips + bezienswaardigheden

door | Laatste update Nov 29, 2021 | Gepubliceerd Jul 11, 2021 | Amerika, Verenigde Staten | 2 reacties

Sequoia National Park in Amerika is de plek om de grootste bomen ter wereld te bewonderen. Het is de plek om boswandelingen te maken en je echt klein te voelen tussen die enorme bomen. Sequoia in Amerika is ook de plek voor fantastische uitzichten op de mooie natuur en een gave roadtrip. In dit artikel deel ik mijn beste tips voor Sequoia National Park in Amerika!

Sequoia National Park in Amerika

Sequoia is een nationaal park in Amerika gelegen in de staat Californië. Naast Sequoia ligt ook nog een ander nationaal park, namelijk Kings Canyon. Deze twee parken zijn 2 compleet andere parken, maar vallen onder hetzelfde beheer. In dit artikel ligt de focus op Sequoia National Park in Amerika.

Sequoia National Park staat bekend om de enorme Sequoiabomen die je hier tegenkomt. Sequoiabomen zijn niet alleen enorm, maar ze behoren ook tot de oudste bomen ter wereld. Er zijn bomen van wel meer dan 2000 jaar oud die hoger zijn dan 80 meter. Pas als je echt dichtbij de bomen staat, besef je hoe immens groot een Sequoiaboom eigenlijk is. Van nature groeien de Sequoia bomen alleen nog maar in Californië. Sequoia National Park in Amerika is dan ook de perfecte plek om deze bijzondere bomen eens in het echt te bewonderen.

Hoe bereik je Sequoia in Amerika?

Sequoia ligt in Californië en ligt redelijk dichtbij een aantal andere nationale parken. Dit zorgt ervoor dat je Sequoia makkelijk kunt toevoegen aan je route als je een roadtrip gaat maken door Amerika. Sequoia grenst aan Kings Canyon National Park en ligt ook heel dichtbij Yosemite National Park. Ook Death Valley is niet heel ver weg (maar alles is natuurlijk relatief in Amerika). Vanaf Los Angeles is het zo’n 3,5 uur rijden en vanaf Las Vegas heb je 6 uur nodig.

Sequoia is uitsluitend te bereiken met eigen vervoer.

Wat is de beste reistijd?

In Sequoia zijn de winters lang en de zomers kort. In de winter kan er behoorlijk wat sneeuw liggen en zijn niet alle wegen en wandelroutes open. Hoewel het bijzonder is om deze plek te zien met een laagje sneeuw, kun je dus misschien niet alles doen wat je zou willen. De zomers zijn populair, maar dus ook heel druk. De beste tijd is dan ook de lente, als de sneeuw weg is en de drukte er nog niet is. De vroege herfst is ook een goede periode. Houd er rekening mee dat het alsnog best koud kan zijn in de lente of herfst.

Zelf bezochten wij Sequoia in juni en volgens de voorspellingen zou het niet warmer dan 9 graden worden. Ter plekke bleek er niets van te kloppen en was het 20 graden en zeer aangenaam. Maar je weet het dus nooit!

Tips voor Sequoia National Park in Amerika

Sequoia bezienswaardigheden: wat te doen in Sequoia National Park in Amerika?

Nu je wat algemene informatie hebt kunnen lezen over Sequoia in Amerika is het tijd om mijn andere tips voor Serquoia National Park met je te delen. Ik ga een antwoord geven op de vraag: wat te doen in Sequoia? En vertel over de mooiste bezienswaardigheden in Sequoia.

Start je bezoek trouwens bij het bezoekerscentrum, daar hebben ze de meest recente informatie en kunnen ze je ook vertellen als er iets gesloten is. Ze kunnen je daarnaast ook hele goede tips voor Sequoia geven. Altijd handig! De bezienswaardigheden en wandelingen in het park liggen bijna allemaal langs de hoofdweg van het park. Ik ga de bezienswaardigheden in Sequoia op volgorde opnoemen, gezien vanaf het bezoekerscentrum.

1. Tunnel Rock

Als je net bent begonnen met je roadtrip door het nationale park kom je al snel uit bij Tunnel Rock. Tunnel Rock is een enorme rots met daaronder de voormalige weg die hier liep. Uiteindelijk is de weg verplaatst, maar de tunnel van de rots bestaat nog steeds. Je kunt hier parkeren en onder de rots doorlopen. Zeker een leuke stop om even te kijken!

2. Hospital Rock

Een andere korte stop langs de weg is Hospital Rock. Dit wordt aangegeven als picknick plek, maar je kunt ook een paar meter lopen richting Hospital Rock. Hierop vind je hele oude schilderingen van de mensen die vroeger in dit gebied hebben gewoond. Gaaf om te zien!

3. Amphitheater Point Viewpoint + Generals Highway Lookout

De weg wordt steeds bochtiger en je begint ook steeds meer te stijgen. De uitzichten worden ook echt steeds mooier en wij waren zelf verrast dat het hier zo prachtig en bergachtig is. Na een aantal haarspeldbochten en mooie uitzichten komt daar dan ook een fijne parkeerplek waar je kunt stoppen om te genieten van het uitzicht. Het uitzicht vanaf Amphitheater Point is prachtig en zeker de moeite waard.

Niet heel veel later kom je nog een ander uitzichtpunt tegen. Ook deze is de moeite waard. Je hebt hier wederom een mooi uitzicht op de route door de bergen van Sequoia National Park.

Er zijn trouwens ook nog wat random plekken waar je kunt stoppen langs de weg om even te genieten van het uitzicht! 

Tips voor Sequoia National Park in Amerika
Tips voor Sequoia National Park in Amerika

4. Moro Rock

Nu komt het moment dat je even van de hoofdweg afwijkt en een route volgt die in de winter doorgaans is gesloten. Rijd door tot je bij Moro Rock aankomt. Moro Rock is een prachtige korte wandeling die gegarandeerd zorgt voor de mooiste uitzichten. De wandeling is in totaal nog geen kilometer lang, maar je moet behoorlijk klimmen over een rots. Je kunt je gelukkig goed vasthouden aan de ijzeren relingen die overal zijn. Ik vond het goed te doen (ook met hoogtevrees) en voor mij is het een hoogtepunt van ons bezoek aan Sequoia National Park in Amerika en daarmee een van de beste Sequoia tips!

Eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht op de bergachtige omgeving, echt heel mooi!

Bezienswaardigheden in Sequoia National Park in Amerika
Bezienswaardigheden in Sequoia National Park in Amerika
Bezienswaardigheden in Sequoia National Park in Amerika
Moro Rock uitzichtpunt
Bezienswaardigheden in Sequoia National Park in Amerika
Moro Rock uitzichtpunt
Bezienswaardigheden in Sequoia National Park in Amerika

6. Tunnel Log

Vlakbij Moro Rock ligt nog Tunnel Log. Dit is een omgevallen Sequoiaboom waar een tunnel uitgegraven is. Je kunt hier nu onderdoor rijden en parkeren om een kijkje te nemen. Het schijnt dat dit alleen doordeweeks met eigen auto te bereiken is, maar daar kan ik verder weinig over vinden. Vraag dit dus vooral na bij het bezoekerscentrum.

Tunnel Log Sequoia National Park Amerika

6. Big Trees Trail

Als je weer terug bent op de hoofdweg zijn er veel wandelingen die je kunt doen. Zelf kozen wij voor de Big Trees Trail. Dit is een leuk rondje van ongeveer 1 kilometer over een verhard pad, tussen de diverse Sequoiabomen in. Het is echt een leuke wandeling om te lopen en hij is geschikt voor zowel jong als oud. De gehele wandeling is vlak.

Sequoia tips: big trees trail
Sequoia tips: big trees trail
Sequoia tips: big trees trail
Sequoia tips: big trees trail

7. General Sherman

General Sherman is de grootste boom ter wereld. Niet qua hoogte, maar qua volume. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze boom heel indrukwekkend is om te zien. Als je een bezoek brengt aan Sequoia National Park in Amerika mag een bezoekje aan deze grootste boom ter wereld dan ook niet ontbreken.

Vanaf de parkeerplaats is het nog zo’n 720 meter lopen naar de General Sherman tree. Je moet hiervoor 175 meter afdalen (en op de terugweg nog stijgen). Je wandelt voor een deel over een verhard pad en wat trappen. Eenmaal beneden kun je ervoor kiezen om alleen een rondje rondom de Sherman Tree te lopen, of om de Congress Trail te lopen. Dit is een verhard wandelpad van ruim 4 kilometer lang.

8. Andere wandelingen in Sequoia National Park in Amerika

Naast deze dingen die ik hierboven heb beschreven, zijn er nog veel andere wandelingen die je kunt doen in Sequoia. Zo zijn er ook een aantal wat langere wandelingen die je kunt doen. Zelf hadden wij hier geen tijd meer voor, omdat wij ook nog een bezoekje wilde brengen aan Kings Canyon. Wil je meer lezen over de andere wandelingen? Bekijk dan deze website.

Sequoia National Park combineren met Kings Canyon National Park

Hierboven heb ik de 8 bezienswaardigheden in Sequoia met je gedeeld, maar daarnaast ligt nog een nationaal park dat echt de moeite waard is. Zelf reden wij na ons bezoek aan Sequoia National Park nog door naar Kings Canyon om dat park ook nog te bezoeken. Het kan, maar het was een enorm lange dag. Daarnaast hadden wij hierdoor geen tijd voor wat langere wandelingen.

Ik zou je dan ook aanraden om één dag in Sequoia te verblijven en één dag in Kings Canyon. Zo heb je alle tijd. Heb je daar geen tijd voor in je planning? Maak dan keuzes, begin vroeg met rijden en zorg dat je echt bij een van de 2 nationale parken zelf overnacht.

Wil je meer lezen over Kings Canyon? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park in Amerika

Sequoia tips: Overnachten in Sequoia National Park

Er zijn een aantal mogelijkheden om in het park zelf te overnachten. Dit is echter vrij prijzig. Net buiten het park zou je kunnen overnachten in Three Rivers. Een overnachting boek je via deze link. Heb je een iets kleiner budget en vind je het niet erg om iets verder te rijden? Dan kun je overnachten in het plaatsje Fresno. Via deze link boek je daar een overnachting. Een derde optie iets verderop is het plaatsje Visalia. Accommodaties hier boek je via deze link.

Verder reizen in Amerika

Seqouia in Amerika ligt op een prima plek en is ideaal te combineren met andere plekken in Amerika. Vanaf hier reis je bijvoorbeeld heel gemakkelijk door naar Yosemite National Park. Maar ook andere plekken in Californië zijn prima te bereiken. Zelf bezochten wij na Sequoia San Francisco en reisden wij over de Highway 1. Meer lezen? Bekijk dan ook eens mijn artikel met tips voor Californië.

Verder reizen door Amerika: Yosemite
Verder reizen door Amerika: highway 1

Dit is alles wat je moet weten over Sequoia National Park in Amerika. Hopelijk heb je een aantal goede Sequoia tips kunnen verzamelen en weet je nu wat de leukste bezienswaardigheden in Sequoia National Park zijn. Ik vond het in ieder geval een hele indrukwekkende plek. Je kunt pas echt beseffen hoe groot en mooi de bomen zijn als je er echt naast staat.

Heb jij Sequoia in Amerika al eens bezocht? Wat zijn jouw beste Sequoia tips? 

Dit artikel bevat affliate links. Als jij iets boekt via deze links ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou niets extra’s. Op deze manier kunnen wij de website online houden. Bedankt voor je hulp!

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow