Route West-Amerika: de beste route voor 3-4 weken Amerika

door | Laatste update Apr 5, 2023 | Gepubliceerd Jul 10, 2022 | Amerika, Noord-Amerika, Roadtrips, Routes, Verenigde Staten | 2 reacties

West-Amerika is prachtig. De veelzijdige natuur en prachtige autoroutes maken deze regio perfect voor een gave roadtrip. Maar wat is nou een leuke route voor West-Amerika? In dit artikel deel ik onze route voor 3-4 weken Amerika met je, zodat jij ook een gave roadtrip kunt maken!

Roadtrip Amerika: de beste route voor West-Amerika

Een Roadtrip Amerika is voor vele een droom. Voor ons was het ook een droom en wij hebben dan ook van elke minuut genoten. Het was nog veel gaver dan wij hadden gehoopt en ik kan een roadtrip Amerika dan ook aan iedereen aanraden. Zelf hadden wij 2 maanden de tijd, maar veel mensen hebben dat geluk niet en moeten het doen met 3 tot 4 weken. Daarom deel ik in dit artikel de beste route west Amerika voor 3-4 weken. Ik zal eerst de route voor 4 weken delen en daarna vertel ik je nog hoe je deze route kunt inkorten om wat tijd te besparen.

Bij deze route start en eindig ik in Los Angeles, omdat dit het meest gebruikelijk is. Natuurlijk kun je deze route Amerika ook prima starten in Las Vegas of San Francisco. Dan start je gewoon met deze route op een andere dag en volg je vanaf daar het rondje.

Voor deze route kun je het beste een auto of camper huren. Zelf hebben wij deze route met de auto afgelegd. Een auto boek je inclusief verzekering het beste via Sunny Cars, hier hebben wij zelf al meerdere keren hele goede ervaringen mee!

Hieronder zie je alvast een kaartje van onze route, om een beetje een beeld te krijgen. Wil je de route in een handig excel bestand downloaden? Dat kan via deze link.

Route West-Amerika: route 4 weken Amerika

Hieronder deel ik onze route voor 4 weken Amerika. Oké, niet helemaal onze route, maar wel gebaseerd op onze ervaringen na 2 maanden roadtrippen in deze regio.

Dag 1: Amsterdam – Los Angeles

Vandaag is het tijd om vanaf Amsterdam naar LA te vliegen. Door het tijdsverschil verlies je hiermee eigenlijk bijna geen tijd en kom je niet veel later na je vertrek aan. Op het vliegveld van LA haal je je huurauto op voor je roadtrip.

Dag 2: Los Angeles

Vandaag heb je een volledige dag in Los Angeles om gewoon even te wennen en wat uit te rusten van je vliegreis. Je kunt vandaag een bezoekje brengen aan Hollywood, Venice Beach en Santa Monica Pier. Je kunt natuurlijk ook relaxen op het strand, of naar een attractiepark gaan. Zelf gingen wij een paar dagen naar Six Flags Magic Mountain en dat was geweldig!

Dag 3: Los Angeles – Joshua Tree National Park

Vandaag ga je richting het eerste nationale park van deze roadtrip Amerika. Vertrek een beetje op tijd en na een ruime 2 uur sta je al in de natuur van het geweldige Joshua Tree. Koop hier eerst een America the Beautiful Pass, voor een jaar lang onbeperkt toegang tot de nationale parken. Als je deze route West-Amerika volgt, heb je deze pas er heel snel uit. Rijd een rondje door het park, doe een ranger walk en wat andere gave wandelingen. Ga op zoek naar de cactussen en de mooiste uitzichten van het park. In de avond kun je de geweldige sterrenhemel bewonderen. Die is hier magisch.

Meer lezen? Ik schreef ook al een artikel over Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park tijdens je route West-Amerika

Dag 4: Joshua Tree – Grand Canyon National Park

Na een dag in Joshua Tree is het alweer tijd om je route te vervolgen en richting de Grand Canyon te rijden, een van de meest bekende nationale parken van het land. En zeker een heel indrukwekkend nationaal park. Vanaf Joshua Tree is dit ruim 5 uur rijden, dus houdt wel rekening met een lange rij dag. Na aankomst bij het park kun je ervoor kiezen om alvast wat te wandelen of een deel van de scenic route te rijden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gewoon even te relaxen. 

Dag 5: Grand Canyon National Park

Sommige mensen vinden een paar uur bij de Grand Canyon genoeg, ik ben het daar zelf niet mee eens. De Grand Canyon is prachtig en er is genoeg te doen. Wij waren er zelfs twee volledige dagen en hebben ons ook prima vermaakt met die dagen. Je kunt met de bus rijden naar wat prachtige uitzichtpunten en met je eigen auto een mooie route rijden. Verder kun je prachtige hikes maken op verschillende niveaus. Er is dus zat te doen! Meer lezen? Ik schreef een artikel met tips voor de Grand Canyon.

Route 4 weken Amerika: Grand Canyon

Dag 6: Grand Canyon – Page

Vanaf de Grand Canyon rijd je in zo’n 2,5 uur richting Page. Na aankomst bezoek je hier Antelope Canyon, maar dit kun je natuurlijk ook de volgende ochtend doen als je dit fijner vindt. Verder bekijk je hier de zonsondergang bij de Horseshoe Bend en kun je nog langs Lake Powell rijden, of er zelfs varen. Echt een prachtige plek om een dag door te brengen, want er is genoeg te doen in Page

Dag 7: Page – Monument Valley

Vanaf Page rijd je in een krappe 2 uur richting Monument Valley. Hier kun je zelf de 17 mile drive rijden. Houd er rekening mee dat dit geen nationaal park is en je je America the Beautiful pass hier niet kunt gebruiken. Je moet apart entree betalen. De 17 mile drive is het meest populaire stuk van Monument Valley en ook de enige plek waar je zelfstandig kunt komen. Je huurauto is hier overigens vaak niet verzekerd. Wil je andere delen van Monument Valley bezoeken? Dan moet je met een tour mee.

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel met tips voor Monument Valley.

Als je alleen de 17 mile drive doet, kan je om tijd te besparen daarna ook al verder rijden richting Moab, dat is zo’n 2,5 uur rijden nog vanaf Monument Valley.

Roadtrip Amerika: Monument Valley
Roadtrip Amerika: Page

Dag 8: Monument Valley – Moab

Vandaag rijd je eerst in 2,5 uur naar Moab, tenzij je dit natuurlijk de dag ervoor al gedaan hebt. Moab is de perfecte uitvalsbasis voor 2 nationale parken: Arches en Canyonlands. Op deze dag is het handig om Canyonlands National Park te bezoeken, aangezien je daarvoor minder tijd nodig hebt dan Arches. Mocht je het leuk vinden kun je je bezoek ook combineren met een bezoek aan Dead Horse State Park, dit ligt heel dichtbij Canyonlands.

Dag 9: Moab

Vandaag ben je nog een dag in Moab en bezoek je Arches National Park. Wat mij betreft een van de mooiste en gaafste nationale parken van Amerika. Echt iets wat je niet mag missen tijdens een roadtrip Amerika en echt een plek die je moet opnemen in je route West-Amerika. Wij waren 2 volledige dagen in Arches, dus als je tijd hebt zou ik er zeker nog 1 dag aan vastplakken, want er is veel te doen in Arches. Rijd de verschillende routes, wandel naar Delicate Arch en wandel in Devil’s Garden om zo op de mooiste plekken van het park te komen.

Meer lezen? Ik schreef artikelen over Canyonlands National Park en over Arches National Park.

Route West-Amerika 3-4 weken: Arches National Park

Dag 10: Moab – Capitol Reef National Park

Vanaf Moab rijd je in 2,5 uur naar Capitol Reef National Park. Een prachtig nationaal park wat nog niet super bekend is bij de meeste toeristen. Wij spraken tijdens onze rondreis West-Amerika zelfs Amerikanen die nog nooit van dit park hadden gehoord. Dit park behoort bij de vijf nationale parken van Utah en is leuk om een half dagje te bezoeken. De scenic route door het nationaal park is prachtig en je kunt hier ook hele mooie wandelingen maken.

Nieuwsgierig? Ik schreef een artikel met tips voor Capitol Reef National Park

Dag 11: Capitol Reef National Park – Bryce Canyon National Park

Vandaag rijd je vanaf Capitol Reef naar Bryce. Een route die je in principe in 2 uur kunt rijden, wat ik je ook zeker aanraad als je weinig tijd hebt. Heb je wel genoeg tijd? Dan rijd je een stukje om en rijd je van Capitol Reef naar Bryce Canyon via de Scenic byway 12. Een prachtige route met geweldige uitzichten. Onderweg zul je vaak stoppen, dus je bent hier wel een tijdje mee bezig. Er staat 2,5 uur voor in Google Maps, maar omdat het zo mooi is, zul je er een stuk langer overdoen. In dit artikel lees je meer over de Scenic byway 12.

Dag 12: Bryce Canyon National Park

Mocht je de dag ervoor de snelle route genomen hebben, had je gisteren tijd voor Bryce en kan je nu in principe doorrijden. Maar, als je via de Scenic Byway 12 bent gegaan, is het fijn om nu nog een volledige dag te hebben in Bryce Canyon. Het is hier een aanrader om een mooie wandeling te maken. De Navajo Loop in combinatie met de Queens Garden Trail is gaaf. Je kunt ook wandelen langs de rim en zowel met de bus als met de auto naar diverse gave uitzichtpunten.

Meer lezen? Lees dan mijn artikel over Bryce Canyon National Park.

Route West-Amerika 3-4 weken

Dag 13: Bryce Canyon National Park – Zion National Park

Na een dag in Bryce Canyon is het alweer tijd voor het volgende nationale park van deze route West-Amerika. Je rijdt in krap 1,5 uur richting Zion National Park. Omdat je het hier waarschijnlijk niet red om echt heel vroeg te zijn zodat je er nog kunt parkeren, raad ik je aan om vandaag de Canyon Overlook Trail te doen en het onbekendere Kolob Canyon te bezoeken.

Dag 14: Zion National Park

Vandaag sta je super vroeg op om de enorme drukte in Zion voor te zijn, maar ook zodat je je auto nog kwijt kunt in het park. Vanaf de parkeerplaats kun je met de bus het park verder ontdekken. Ik raad je aan om hier een hike te doen, bijvoorbeeld de West Rim trail, Angel’s landing, the narrows of observation point. Verder kun je op veel plekken de bus uitstappen om te genieten van de mooie natuur of een kortere wandeling. Mocht je een echt lange hike doen en de tijd hebben, kan je prima nog een extra dag in Zion verblijven.

Meer lezen? Ik schreef al eens een uitgebreid artikel over Zion National Park. Ook schreef ik over de mooiste wandelingen in Zion.

Roadtrip Amerika: Zion NP

Dag 15: Zion National Park – Las Vegas via Valley of Fire

Op dag 15 van deze route 4 weken Amerika is het tijd om naar Las Vegas te rijden. Je kunt dit via de snelste route doen, maar het is echt veel leuker om dit via Valley of Fire State Park te doen. Dit state park is namelijk echt prachtig om te zien. Je kunt hier een hele mooie route doorheen rijden en ook prachtige wandelingen maken. Heel leuk om je een paar uurtjes te vermaken voor je echt in Las Vegas aankomt. Bij aankomst in Las Vegas kun je lekker afkoelen in het zwembad van je hotel.

Lees ook eens mijn artikel over het Valley of Fire State Park.

Valley of Fire State Park

Dag 16-17: Las Vegas

Bij minder tijd, kun je natuurlijk 1 dag minder blijven, maar ik raad je wel aan om minimaal 1 volledige dag in Las Vegas te verblijven. En 2 is dus nog wel fijner, maar 3 dagen zou zelfs ook nog kunnen. Je kunt lekker wandelen over de strip en de hotels en casino’s te bekijken. Het is ook leuk om naar Downtown te gaan en de oude strip van vroeger te bekijken. Las Vegas is ook de perfecte plek om even lekker te genieten van de zon bij het zwembad van je hotel. Je bent ten slotte wel op vakantie!

Lees hier mijn tips voor Las Vegas.

Dag 18: Las Vegas – Death Valley National Park

Na een aantal dagen in Las Vegas is het tijd om weer in de auto te stappen naar een nieuw nationaal park; Death Valley. Het is er echt bloedheet, maar het is er ook heel bijzonder. Het park is heel anders dan de andere parken die je bezoekt tijdens deze route West-Amerika. Als je deze route 4 weken Amerika volgt in de zomer, is het vooral aan te raden om veel in je auto te blijven en kort uit te stappen. Het is hier namelijk rustig 50 graden en dat is heftig. Je kunt hier in de wintermaanden wel prachtig hiken. Het park is wel echt een aanrader, wij vonden het veel gaver dan verwacht! Hier lees je trouwens nog meer over Death Valley National Park.

Death Valley tijdens een roadtrip Amerika, route 4 weken Amerika

Dag 19: Death Valley – Sequoia National Park

Ik raad je aan om iets voorbij Death Valley te overnachten en dan deze dag door te rijden richting Sequoia National Park. Houd er rekening mee dat dit 5,5 uur rijden is. Bij aankomst kun je ervoor kiezen om alvast iets te bezoeken in Sequoia of Kings Canyon National Park.

Dag 20: Sequoia en Kings Canyon National Park

Vandaag bezoek je maar liefst 2 nationale parken in 1 dag, namelijk Kings Canyon en Sequoia National Park. Deze parken liggen tegen elkaar aan en zijn beide prachtig. Als je tijd hebt, zou ik voor beide parken een dag uittrekken, maar combineren kan ook echt prima. De scenic route is echt prachtig in Kings Canyon en in Sequoia heb je een paar prachtige wandelingen met geweldige uitzichten en natuurlijk de enorme Sequoia bomen. Heel bijzonder!

Meer lezen? Lees dan hier mijn artikel over Sequoia National Park en hier die over Kings Canyon National Park.

Route West-Amerika
Route West-Amerika

Dag 21: Sequoia – Yosemite National Park

Je bent inmiddels alweer 3 weken in Amerika als je deze route West-Amerika volgt en vandaag kom je aan bij een van de mooiste nationale parken van je reis; Yosemite. Het is zo’n 4 uur rijden voor je er bent, maar dat is het waard. Op de dag dat je aankomt raad ik je aan om alvast naar Glacier Point te gaan of een andere mooie plek in Yosemite te bezoeken.

Dag 22: Yosemite National Park

Sommige mensen vinden een halve dag genoeg, ik vind echt dat je de plek dan tekort doet. Yosemite is echt prachtig om te zien namelijk en er is heel veel te doen. Op je volledige dag zou ik je aanraden om naar de vallei te gaan. Je parkeert je auto en gaat met de bus verder. Je kunt hier prachtig hiken en geweldige watervallen zien. Er zijn wandelingen voor verschillende niveaus.

Meer lezen? Lees dan mijn artikel over Yosemite National Park.

route 3-4 weken Amerika

Dag 23: Yosemite – San Francisco

Vandaag rijd je in een krappe 4 uur richting San Francisco. Na aankomst kun je lekker alvast de stad induiken, of gewoon even relaxen. Want al dat reizen is na een tijdje best vermoeiend.

Dag 24-25: San Francisco

Daarna heb je 2 volledige dagen in San Francisco. Bezoek Alcatraz en ga fietsen over de Golden Gate Bridge. Ga op bezoek bij de zeeleeuwen bij pier 39 en bewonder de andere bezienswaardigheden van de stad. Deze stad is leuker dan Los Angeles en volgens vele echt fantastisch om te bezoeken. Zelf vonden wij het wat tegenvallen, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Meer lezen? Lees ook eens mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in San Francisco

Dag 26 – 27: Highway 1

Na 2 dagen in San Francisco is het tijd om terug te rijden richting Los Angeles. Dit doe je dan via de prachtige Highway 1. Deze kustroute staat bekend om de geweldige uitzichten en mooie natuur. Je hebt hier 2 dagen de tijd voor. Zelf verbleven wij 1 nacht bij Big sur in de buurt en een nachtje bij Santa Barbara. Je kunt ook prima al doorrijden richting LA als je op dag 28 een vroege vlucht hebt. Het is sowieso een enorme aanrader om walvissen te spotten bij Monterey Bay, dit was een hoogtepunt van onze roadtrip Amerika.

Meer lezen? Lees ook eens mijn artikel met tips voor de Highway 1

Highway 1

Dag 28: Los Angeles – Amsterdam

Je komt vandaag aan in LA, of je ging een dag eerder al richting LA. Vandaag lever je je huurauto in en vlieg je weer naar huis. Je hebt een prachtige 4 weken Amerika erop zitten en veel geweldige natuur gezien! Heb je nog wat tijd over? Dan is dit het perfecte moment voor een vakantie op het strand of een paar dagen pretparken bezoeken.

Route 3 weken Amerika

Hierboven lees je over de perfecte route 4 weken Amerika. Maar wat als je minder tijd hebt en slechts 3 weken in Amerika bent? Dan zul je keuzes moeten maken en dingen moeten weglaten. Ik zou dan vanaf Monument Valley naar Bryce Canyon rijden en dus Moab en Capitol Reef overslaan. Natuurlijk is dit jammer, maar hierdoor bespaar je zo al 3 of 4 dagen. Verder zou je ook een dag minder in Las Vegas kunnen verblijven en vanaf San Francisco zou je gelijk terug kunnen rijden naar LA. Ook kun je de volledige dag in LA overslaan, vooral als je de dag ervoor met je vlucht al op tijd aankomt. Je hebt dan gelijk wat goede redenen om in de toekomst terug te keren voor een roadtrip Amerika.

Langer de tijd voor deze route West-Amerika?

Heb je juist meer tijd voor deze route? Dan zou ik sowieso lekker wat rustiger aandoen. Ik zou een extra dagje Zion doen en ik zou tussen Joshua Tree en de Grand Canyon nog een bezoekje brengen aan Sedona. Deze omgeving is echt prachtig. Ook zou ik bij Arches een dag extra verblijven en zou ik misschien ook een dag extra vakantie vieren in Las Vegas.

Verder kan je Lake Tahoe nog toevoegen aan je bestemmingen, want dat is ook echt prachtig en een enorme aanrader. Heb je echt nog veel meer tijd? Dan is het enorm de moeite waard om via Salt Lake City naar Grand Teton en Yellowstone National Park te gaan en zo nog 2 parken toe te voegen aan deze route West-Amerika.

Yellowstone tijdens een rondreis west-Amerika. route 4 weken Amerika, roadtrip Amerika

Dit is wat mij betreft de perfecte route 4 weken Amerika. Het is vol, maar het is prachtig en je krijgt zo echt een goede indruk van al het moois wat het land te bieden heeft. Hopelijk heb je nu in ieder geval genoeg inspiratie op kunnen doen voor je eigen route West-Amerika.

Zou jij deze route voor 3-4 weken Amerika willen volgen?

Dit artikel bevat een Affiliate link. Als jij iets boekt via deze link, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou echter niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis reistips!  

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 26 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow