Route rondreis Napels en de Amalfikust

door | Laatste update Aug 30, 2023 | Gepubliceerd Sep 22, 2022 | Europa, Italië, Routes | 6 reacties

Napels is de perfecte plek om een geweldige rondreis door de regio Campanië te starten. Vanaf hier reis je met het openbaar vervoer of de auto naar geweldig mooie plekken in Italië. Maar was is nou een leuke route voor een rondreis Napels en de Amalfikust? In dit artikel deel ik onze route, die je met de auto, maar ook met het OV kunt doen!

Route rondreis Napels en de Amalfikust: met de auto of het openbaar vervoer?

Als je een rondreis Napels en de Amalfikust gaat plannen, kom je waarschijnlijk al snel voor het dilemma te staan of je dit met de auto, of met het openbaar vervoer wilt gaan doen. Zelf kiezen wij eigenlijk altijd voor de auto. Wij zijn namelijk echt dol op de vrijheid die dit met zich meebrengt. Behalve dus tijdens deze reis. Rijden langs de Amalfikust is echt een drama en dat wilden wij vermijden. Daarom maakten wij zelf deze rondreis met het openbaar vervoer, maar als jij toch de auto kies, kan dat ook prima!

Lees ook: het openbaar vervoer bij de Amalfikust

Onze route Napels en de Amalfikust in 1 week

Zelf hadden wij 1 week de tijd om deze regio te ontdekken. Als je net iets meer tijd hebt, is dat relaxter, maar 1 week is op zich genoeg. Aan het einde zal ik je ook vertellen hoe je de route nog uit kunt bereiden als je dit zou willen.

Dag 1: Amsterdam – Napels

Op de eerste dag vlieg je vanaf Amsterdam naar Napels, het startpunt van je reis. Wij hadden zelf een late vlucht en kwamen pas in de avond aan in de stad. Deze dag waren wij helaas dus al kwijt. Ben je al vroeg in Napels? Dat is fijn, want dat bespaart je weer een dag waarbij je iets anders kunt doen!

Dag 2: Napels verkennen

Deze dag verblijf je in Napels om de stad te verkennen. Hoewel Napels niet onze favoriete stad is, zijn er genoeg leuke plekken om te ontdekken. Zo vonden wij het heerlijk om langs het water te lopen, de lekkerste pizza’s te proeven en door de smalle straten te slenteren. Meer lezen? Lees dan ook mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen in Napels.

Route Napels en de Amalfikust

Dag 3: Dagtrip naar Procida

Vanaf Napels kun je diverse leuke dagtrips maken en mijn aanrader is dan ook om dit lekker te doen. Je verblijft dus nog een nacht in Napels en bezoekt vanaf hier het kleurrijke Procida. Dit eiland is heel klein en je kunt alle bezienswaardigheden lopend of met de fiets bezoeken. Je vindt hier vooral mooie, kleurrijke dorpen en havens en fantastische uitzichten. Echt een aanrader om Procida te bezoeken tijdens je rondreis Napels en de Amalfikust.

Lees ook: wat te doen op Procida?

Rondreis Napels en de Amalfikust: Procida

Dag 4: Dagtrip naar Pompeii / Vesuvius / Herculaneum

Als je maar een week de tijd hebt, dan moet je een keuze maken en kun je uit 2 van deze plekken kiezen om te bezoeken. Voor alle drie heb je dan helaas geen tijd. Zelf kozen wij voor een bezoek aan Pompeii en het Herculaneum, 2 oude Romeinse steden die ooit bedolven lagen onder het as van de Vesuvius. Wij vonden dit echt fantastisch om te bezoeken en hadden echt een leuke dag. In de ochtend gingen wij eerst naar het Herculaneum en in de middag naar Pompeii. Je kunt er ook voor kiezen om een van deze archeologische plekken te combineren met een bezoek aan de Vesuvius. Je kunt hier prima heen met het openbaar vervoer. Reis je met de auto? Dan zou ik deze dag omruilen met dag 5, zodat je na je bezoek aan deze plekken kunt doorrijden richting Sorrento.

Lees ook: tips voor een bezoek aan het Herculaneum 

Route rondreis Napels en de Amalfikust: Pompeii
Route rondreis Napels en de Amalfikust: Herculaneum

Dag 5: Napels – Capri – Sorrento

Vandaag is het tijd om Napels te verlaten. Dat doe je door in de ochtend de boot naar Capri te pakken. Dit eiland kun je makkelijk en snel bereiken vanaf Napels. Daarna breng je een hele dag door op Capri. Aan het einde van de middag ga je met de boot naar Sorrento. Reis je niet met het openbaar vervoer? Bezoek Capri dan als dagtrip vanuit Napels of Sorrento en gebruik dag 4 als doorreisdag.

Op Capri kan je je koffer of tas achterlaten in een winkel bij de haven en dan heb je gewoon je handen vrij om je hier een hele dag te vermaken. Bezoek het leuke Capri stad, ontdek Anacapri, wandel naar leuke uitzichtpunten en maak een boottochtje rondom het eiland. Capri is prachtig en er is genoeg te doen op Capri! Meer lezen? Ik schreef al een handig artikel vol met tips voor Capri!

Capri in Italië
Capri in Italië
Capri in Italië

Dag 6-7: Amalfikust

Je kunt nu meerdere dingen doen, of je ontdekt de Amalfikust vanuit Sorrento, of je neemt je bagage mee en overnacht ergens langs de Amalfikust. Om veel tijd te besparen kan ik je dat zeker aanraden.

Reis je met de auto? Dan zou ik naar een accommodatie ergens halverwege de Amalfikust rijden met gratis parkeermogelijkheden. Vanaf hier zou ik dan de bus en de boot pakken om verder de Amalfikust te verkennen.

Reis je met het openbaar vervoer? Dan zou ik de boot pakken naar Positano. Daar kan je op meerdere plekken je bagage achterlaten voor een klein bedrag. Je hebt dan een hele ochtend om deze mooie plek langs de Amalfikust te ontdekken. Alles gezien? Pak dan de boot naar het stadje waar je gaat overnachten. Laat hier je spullen achter en reis richting Amalfi om dit leuke stadje te ontdekken. Vergeet niet ook te wandelen richting Atrani vanaf Amalfi.

De volgende dag kun je dan nog naar Ravello en met de boot of bus richting Vietri Sul Mare en eventuele dorpen tussen Amalfi en Vietri Sul Mare in. Je kunt dan het best nog een nachtje op dezelfde plek slapen, zodat je niet met je spullen zit. Salerno is ook een optie.

Meer lezen? Lees dan ook mijn artikel waarin ik vertel wat je moet doen bij de Amalfikust.

Rondreis Napels en Amalfikust
Rondreis Napels en Amalfikust
Route Napels en Amalfikust
Rondreis Napels en Amalfikust
Route Napels en Amalfikust

Dag 8: Amalfikust – Napels – Amsterdam

In de ochtend reis je terug vanaf de Amalfikust naar Napels en daarna is het tijd om deze prachtige route Napels en de Amalfikust te beëindigen en weer naar huis te gaan! Je hebt veel gave en mooie dingen gezien in ieder geval als je deze rondreis Napels en de Amalfikust maakt.

Wij bezochten zelf de Amalfikust trouwens vanuit Sorrento. Hierdoor waren wij veel tijd kwijt aan reizen, maar het had ook een voordeel: wij konden dag 8 nog lekker in Sorrento doorbrengen. Onze vlucht ging namelijk pas ergens laat in de middag. Ideaal!

Nieuwsgierig naar Sorrento? In dit artikel vertel ik je over alle mooie Sorrento bezienswaardigheden

Deze route Napels en de Amalfikust verlengen

Heb je langer de tijd? Dan is dat heel fijn! Er is namelijk echt heel veel te zien en te doen in de omgeving hier. Je heb nu namelijk nog geen tijd gehad om de Path of Gods te lopen bij de Amalfikust. Het is dus zeker een aanrader om nog een extra dagje bij de Amalfikust te verblijven. Heb je dan nog steeds tijd over? Dan zou ik ook lekker een dagje in Sorrento blijven, aangezien dat echt een leuke plek is. Verder kan je nog 1 of 2 dagen richting het eiland Ischia gaan, het enige eiland in de golf van Napels dat ik niet heb opgenomen in deze route Napels en de Amalfikust.

Je zou ook na de Amalfikust eerst nog een dag in Salerno kunnen verblijven. Je kunt vanaf daar nog zuidelijker Italië in reizen. Je zou dan bijvoorbeeld nog kunnen reizen richting Paestum, een prachtige Romeinse tempel die veel reizigers onterecht overslaan. Wil je naar een ander stuk van Italië reizen? Rome ligt hier niet super ver vandaan, maar ook Puglia is prachtig!

Deze rondreis Napels en de Amalfikust in minder tijd

Heb je minder tijd en wil je toch graag deze regio bezoeken? Dan zou ik er persoonlijk voor kiezen om geen rondreis te maken, maar gewoon 1 plek te kiezen en vanuit daar dagtrips te maken. Je kunt dan kiezen voor een verblijf in Sorrento of een verblijf in Napels. Wat handig is, ligt aan je wensen. Voor Pompeii, het Herculaneum, Procida en de Vesuvius is Napels net wat handiger. Voor de Amalfikust is Sorrento veel handiger en voor Capri is beide prima. Sorrento vonden wij zelf wel een veel leukere plek om te verblijven!

Als je dit gaat doen, heb je ook zeker iets aan mijn artikel over dagtrips vanuit Napels (die je ook prima vanaf Sorrento kunt maken)

Onze route Napels en de Amalfikust in 1 overzicht

Hier nog even een snel overzicht qua overnachtingen bij onze route Napels en de Amalfikust, zodat je precies weet hoeveel nachten je waar verblijft:

Dag 1 t/m 4: Napels (4 nachten)
Dag 5: Via Capri naar Sorrento (1 nacht in Sorrento)
Dag 6/7: Amalfikust (2 nachten)

In Napels verbleven wij in het hotel Napolit’amo. Een prima en net hotel, alleen de afwerking kon wel iets beter. De locatie was wel echt top en er zit een ontbijt bij. Dit hotel boek je via deze link. Op zoek naar iets anders? Andere accommodaties in Napels boek je hier.

In Sorrento verbleven wij in de super fijne B&B Casa Cicci Sorrento Centre. Deze boek je via deze link.

Bij de Amalfikust zou ik ervoor kiezen om te overnachten bij Minori, omdat dit gewoon echt een leuke plek is en handig ligt. Een overnachting daar kun je regelen via deze link

Wil je weten dat deze reis ons gekost heeft? Lees dan ons artikel over ons budget Amalfikust

Dit is wat mij betreft de perfecte route Napels en de Amalfikust als je een week de tijd hebt. Wij hebben er een super fijne week gehad en ik kan je deze rondreis Napels en de Amalfikust dan ook zeker aanraden!

Zou jij deze rondreis Napels en de Amalfikust willen maken?

Dit artikel bevat affiliatie links. Als jij iets boekt via deze links, ontvangen wij hiervoor een klein bedrag. Het kost jou echter niets extra’s! Op deze manier kunnen wij onze website online houden en jou blijven voorzien van gratis tips

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 27 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow