Route Oostkust Australië: in 4, 5 of 6 weken van Sydney naar Cairns

door | Laatste update Apr 21, 2023 | Gepubliceerd Jul 5, 2020 | Australië, Oceanië, Roadtrips, Routes | 12 reacties

De oostkust van Australië is prachtig. Een reis langs deze kust is een reis vol hoogtepunten. Wat dacht je van het geweldige Fraser Island? Wereldstad Sydney en de witste stranden bij de Whitsundays? En dat is slechts nog maar een klein deel van al het moois dat de Australische Oostkust te bieden heeft. Ben je van plan om te reizen langs de Oostkust van Australië? Dan komt deze oostkust route zeker van pas. Je reist in 4, 5 of 6 weken van Sydney naar Cairns en komt onderweg de mooiste plekken tegen. Maar oké, genoeg gepraat, hier komt onze route Oostkust Australië! 

Roadtrip Australië langs de oostkust van Australië 

De oostkust van Australië is een van de meest populaire delen van Australië voor reizigers. En dat is niet voor niks, langs de oostkust van Australië vind je namelijk de meest bekende bezienswaardigheden van het land. 

Als je een reis maakt langs de oostkust, kom je gegarandeerd veel backpackers tegen en voor je het weet heb je nieuwe vrienden gemaakt. Je bezoekt prachtige steden, maar vooral veel mooie natuur en bijzondere stranden. Verder heb je een grote kans op het spotten van wildlife. 

In dit artikel deel ik onze route oostkust Australië en vertel ik je over onze prachtige reis. Ik deel eerst de route waarbij je in 6 weken van Sydney naar Cairns reist. Daarna vertel ik je wat je het beste kunt doen als je minder tijd hebt en in 4 of 5 weken deze oostkust route af wilt leggen. 

Ben je benieuwd naar de hoogtepunten van de oostkust? Lees dan ook eens mijn artikel over de hoogtepunten van de oostkust van Australië. Al deze hoogtepunten bezoek je als je deze route volgt. 

Met de auto of bus? 

Je kunt langs de Australische oostkust reizen met de bus of met je eigen vervoer. Beide hebben zo hun voordelen. Met de bus ontmoet je gemakkelijk reizigers en je hoeft zelf geen lange afstanden te rijden. Want de afstanden in Australië en op deze oostkust route zijn echt enorm.

Een groot nadeel aan de bus vind ik dat je veel hoogtepunten moet bezoeken met een tour en dat kost echt heel veel geld. Zelf kozen wij dan ook voor eigen vervoer en maakten wij een roadtrip in een campervan. Een geweldige ervaring en we konden gaan en staan waar wij wilden. Zoek je wel echt een auto? Huur dan je auto voordelig en inclusief verzeker bij Sunny Cars via deze link. Check ook zeker even Discover Cars en Rental Cars, want ook hier kun je een volledige verzekering erbij nemen. Alleen er is dan geen Nederlandse klantenservice.

Deze route oostkust Australië kan je doen als je met de bus rijdt, maar met eigen vervoer is dit makkelijker aangezien je dit dan allemaal zonder tours kunt doen.

Route Oostkust Australië op de kaart 

Hieronder deel ik eerst het kaartje van onze route oostkust Australië, zodat je er alvast een globaal beeld blij krijgt. Alle dagtrips die je vanaf bepaalde plekken kunt maken zie je niet in dit kaartje.

Oostkust route: in 6 weken van Sydney naar Cairns, een geweldige roadtrip door Australië

Ik begin met de langste route, waarbij je in 6 weken van Sydney naar Cairns reist. Dit is wat mij betreft ook gelijk het beste, zodat je veel kunt zien op een niet al te hoog tempo. Als ik deze route gedeeld heb vertel ik je daarna wat je beste kunt overslaan als je slechts 4 of 5 weken de tijd hebt voor je reis van Sydney naar Cairns of van Cairns naar Sydney. 

Dag 1: Amsterdam – Sydney 

Op de eerste dag vlieg je vanaf Amsterdam naar Sydney. Dit is een lange vlucht met overstap. Zelf waren wij ongeveer 25 uur onderweg. Als je eenmaal in Sydney bent ben je waarschijnlijk heel moe en wil je vooral even bijkomen van je lange vlucht. 

Dag 2 t/m 4: Sydney 

Je hebt nu drie volle dagen de tijd om wereldstad Sydney te ontdekken. Zelf hadden wij slechts 2 dagen, maar dat was echt te kort. Je kunt je in Sydney namelijk ook met gemak een hele week vermaken. 3 dagen is minimaal en in 3 dagen kun je een goede indruk krijgen. Maak een wandeling langs de hoogtepunten van de stad en wandel van Bondi Beach naar Coogee Beach. Heb je nog tijd over? Neem dan ook zeker een kijkje bij Manly. 

Dag 5: Sydney – Blue Mountains 

Vandaag haal je je camper(van) of auto op en reis je richting de Blue Mountains. Heb je geen eigen vervoer? Vanaf Sydney kun je heel makkelijk met de trein naar de Blue Mountains reizen, ideaal! 

Het ritje vanuit Sydney naar de Blue Mountains is kort, dus deze dag heb je al tijd om dit prachtige natuurgebied te ontdekken. Maak wat wandelingen en geniet van de mooie uitzichten langs de weg. 

Dag 6: Blue Mountains 

Deze dag heb je de tijd om een wat langere wandeling te maken in de Blue Mountains en om de wat onbekendere plekken in dit natuurgebied te bezoeken. Deze dag sla je over als je kort de tijd hebt, maar anders is het echt een aanrader om echt goed de tijd te nemen voor de Blue Mountains! 

Op zoek naar tips voor dit mooie stukje Australië? Lees dan ook mijn artikel met tips voor de Blue Mountains. 

Route oostkust Australië: De blue Mountains

Dag 7: Blue Mountains – Barrington tops NP / Newcastle 

Deze dag rijd je van de Blue Mountains richting Barrington top of Newcastle. Je hebt helaas geen tijd voor beide en zult een keuze moeten maken. Wij zijn deze dag naar een random gratis camping gereden, maar ik vond het heel jammer dat wij niet gekozen hebben voor een stop op een wat interessantere plek. Barrington Tops National Park kies je als tussenstop als je meer zin hebt in natuur, Newcastle kies je als je op zoek bent naar een stad om een paar uur doorheen te dwalen. 

Dag 8: Barrington tops NP / Newcastle – Coffs Harbour 

Vanaf Barrington Tops National Park of Newcastle rijd je vandaag richting Coffs Harbour. Heb je meer tijd? Dan zou je eerst nog naar Port Macquarie kunnen gaan voor één of twee dagen. 

Als je bent aangekomen in Coffs Harbour kun je gelijk de stranden in de omgeving bezoeken en rijd je even naar het uitzichtpunt bij de Forest Sky Pier. 

Dag 9: Coffs Harbour 

Vandaag heb je een volle dag in Coffs Harbour, niet omdat de stad nou zo leuk is, maar wel voor de omgeving. Maak vanaf hier een dagtrip naar Dorrigo National Park. Hier kun je een prachtige wandeling maken door het regenwoud naar 2 verschillende watervallen. Verder kun je hier genieten van een aantal mooie uitzichten op de groene en bergachtige omgeving. Zeker een aanrader dus! 

Oostkust route, van Sydney naar Cairns: Dorrigo National Park

Dag 10: Coffs Harbour – Byron Bay 

Vandaag rijd je van Coffs Harbour naar Byron Bay, een leuke en gezellige plaats langs de oostkust van Australië. Onderweg kun je eventueel nog een stop maken in het dorp Yamba, wat steeds populairder wordt onder reizigers en ook wel eens het nieuwe Byron Bay genoemd wordt. Je kunt hier ook meerdere dag verblijven, maar dan heb je wel langer dan 6 weken nodig voor de oostkust. 

Wij rijden zelf in één keer door naar Byron Bay omdat wij niet wisten dat Yamba een leuke stop was onderweg. Bij aankomst in Byron Bay kun je even lekker relaxen op het strand. 

Dag 11 t/m 13: Byron Bay 

Je hebt nu 3 volledige dagen in Byron Bay. Als je minder de tijd hebt, zou ik kiezen voor een dag minder, want ook in 2 dagen kun je een prima indruk krijgen van alles wat Byron Bay te bieden heeft. Byron Bay bruist en is heel gezellig. Veel backpackers blijven langer hangen in Byron Bay dan gepland, omdat het er heel gezellig is en de vibe heel fijn is. 

Het is een aanrader om sowieso de wandeling van het strand van Byron Bay richting de vuurtoren te maken. Verder kun je in Byron Bay heel goed surfen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kajakken met dolfijnen. Daarnaast is een dagtrip naar het hippie dorp Nimbin ook echt een aanrader als je in Byron Bay bent. Ook een stranddagje is hier een heel goed idee. 

Zelf zijn wij niet van die typische backpackers, dus wij hadden Byron Bay wel gezien na 2 dagen. 

Byron Bay tijdens onze route oostkust Australië
Byron Bay tijdens onze route oostkust Australië

Dag 14: Byron Bay – Gold Coast 

Vandaag reis je vanaf Byron Bay naar Gold Coast. Dit is een autorit van 1 uur en 15 minuten, dus het is heerlijk dichtbij. Gelijk na aankomst in Gold Coast kun je er dus op uit. Verken de stad en neem een kijkje op het strand. Je kunt ook lekker relaxen in het zwembad bij je camping of ho(s)tel, want ook dat is wel eens nodig. 

Dag 15 & 16: Gold Coast 

Gold Coast zelf is niet heel interessant, maar toch hebben wij ons hier uiteindelijk een week weten te vermaken. Heb je zes weken? Verblijf hier dan 2 dagen. Heb je korter? Dan kun je 1 dag de omgeving in en dan verder reizen. 

Gold Coast is de plek voor een weekje vakantie in je reis. Je kunt hier goed relaxen en je hebt hier vrij betaalbaar campings en ho(s)tels met mooie zwembaden. Ideaal! Maar dat is niet het enige, in Gold Coast vind je ook verschillende pretparken die je kunt bezoeken. Daarnaast vind je in de omgeving prachtige natuur. Ik kan je dan ook aanraden om in twee dagen Lammington National Park en Springbrook National Park te ontdekken. Wil je er maar één bezoeken? Kies dan voor Springbrook met Natural Bridge, dat is echt prachtig namelijk! 

Van sydney naar Cairns in 6 weken: Gold Coast

Dag 17: Gold Coast – Brisbane

Op dag 17 van deze oostkust route rijd je van Gold Coast naar Brisbane. Dit is zowel met de auto als met de bus een hele korte rit van ongeveer een uur. Als je eenmaal in Brisbane bent aangekomen ga je op ontdekking in de stad. Loop langs de gebouwen en de meest bekende bezienswaardigheden.

Dag 18: Brisbane – Glass House Mountains National Park 

Na een dagje in Brisbane is het tijd om verder te gaan. Sommige mensen blijven langer in Brisbane, maar eerlijk gezegd vonden wij het er niks aan en voor ons was dus een halve dag meer dan genoeg. Vlakbij Brisbane ligt het prachtige natuurgebied Glass House Mountains National Park. Rijd naar verschillende mooie uitzichtpunten en doe aan aantal (korte) wandelingen in de natuur. Deze omgeving is echt heel bijzonder en zeker de moeite waard.

Veel mensen bezoeken deze omgeving ook voor de Australia Zoo, de dierentuin van Steve Irwin. Wij bezochten deze dierentuin heel bewust niet. Ik zag namelijk foto’s van shows met krokodillen en dieren aan een ketting en dat vind ik alle behalve verantwoord en gaat tegen al mijn principes in. Dus wil je verantwoord reizen? Sla deze dierentuin over en geniet gewoon van de mooie natuur bij de Glass House Mountains.

Glass House Mountains tijdens de route oostkust Australië van Sydney naar Cairns in 6 weken

Dag 19: Glass House Mountains NP – Noosa 

Vandaag rijd je richting Noosa en ook dit is maar een kort ritje. Binnen een uur sta je weer bij Noosa en kan je gaan genieten van deze leuke plek. Wij vonden Noosa heel gezellig en er hangt een fijne sfeer. Houd er wel rekening mee dat je niet de enige bent die Noosa bezoekt en parkeren hier echt een drama is. Na aankomst in Noosa is het tijd om even lekker te relaxen en om even op een terrasje te zitten in de stad.

Dag 20: Noosa 

Vandaag heb je nog een volledige dag in Noosa. Deze dag kun je gebruiken om de Coastal Walk te doen langs de kust. Deze wandeling is goed te doen en de uitzichten onderweg zijn prachtig. Ook heb je kans om koala’s te spotten tijdens deze wandeling. 

Oostkust route: Noosa Coastal Walk

Dag 21 t/m 23: Fraser Island 

Vandaag ga je richting het gave Fraser Island. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld en heel gaaf. Je rijdt hier in een 4×4 over een snelweg van zand, ziet geweldige meren, rivieren en andere mooie plekken. Het is een aanrader om 3 dagen richting Fraser Island te gaan, zodat je echt de tijd kunt nemen voor dit mooie en leuke stukje Australië.

Zelf gingen wij mee met een tour van Dropbear en dat kan ik echt iedereen aanraden. De gids was geweldig en zorgde ervoor dat wij zelfs de meeste populaire plekken helemaal voor onszelf hadden. Verder was de groep heel gezellig en gaf dat echt iets extra’s aan onze trip. Ook mochten we gewoon zelf rijden in automaten en dat was echt enorm gaaf.

Deze tour vertrekt vanuit Noosa of vanuit Rainbow Beach. Hier eindigt de tour ook. Heb je eigen vervoer? Dan kan je mee terug naar Noosa om daar je geparkeerde auto of camper(van) weer op te halen. Reis je met de bus? Dan kun je er ook voor kiezen om in Rainbow Beach te verblijven en om vanaf daar door te gaan met de route oostkust Australië. Je kunt bij Dropbear ervoor kiezen dat ze je bagage van Noosa naar Rainbow Beach brengen, zodat je niet heen en weer hoeft en niet terug hoeft naar Noosa bijvoorbeeld.

Wil je meer lezen over deze gave trip naar Fraser Island? Lees dan ook eens mijn artikel over onze 3 dagen op Fraser Island

Fraser Island Australië tijdens onze reis van Sydney naar Cairns in 6 weken. Route oostkust, route oostkust Australië
Fraser Island Australië tijdens onze reis van Sydney naar Cairns in 6 weken. Route oostkust, route oostkust Australië
Fraser Island Australië tijdens onze reis van Sydney naar Cairns in 6 weken. Route oostkust, route oostkust Australië
Fraser Island Australië tijdens onze reis van Sydney naar Cairns in 6 weken. Route oostkust, route oostkust Australië

Dag 24: Noosa 

Op dag 23 eindigt de tour in Noosa of Rainbow Beach. Afhankelijk van waar je bent, verblijf je nog een volle dag in Noosa of in Rainbow Beach. Deze dag heb je namelijk echt even nodig om bij te komen. Je hebt waarschijnlijk niet al te veel geslapen tijdens je tour en bent wel toe aan een dag rust. Zelf hadden wij deze dag in ieder geval keihard nodig!

Zoek een plek uit met zwembad, of relax een dag aan het strand. Wil je wel nog iets doen? Bij Noosa kun je ook nog een trip maken naar de Noosa Everglades.

Dag 25: Noosa – random stop

Vandaag begint een enorm lange rijdag. We rijden naar Airlie Beach, maar omdat dat ruim 1000 kilometer is, red je dat niet in één dag. Je moet, als je zelf rijdt, dus echt een stop maken onderweg. Ga je met de bus? Dan hoef je deze stop niet te maken en slaap je gewoon in de bus. De rit is alsnog wel enorm lang. 

Wij besloten op deze dag zover mogelijk richting Airlie Beach te rijden. In onze navigatie voerden wij dan ook gewoon Airlie Beach in. Rond een uur of 5 zochten wij via de Campermate app naar een gratis camping in de buurt om te overnachten. Van te voren is het namelijk best lastig om in te schatten hoever je komt. 

Heb je meer tijd? Dan kun je ervoor kiezen om ook nog richting Agnes Water te gaan. 

Dag 26: Random stop – Airlie Beach 

Vandaag rijd je het laatste stuk naar Airlie Beach. Wij kwamen hier uiteindelijk aan het begin van de middag aan. In Airlie Beach vind je een gratis zwembad waar je kunt zwemmen, dus daar kan je de rest van de dag relaxen. 

Dag 27 t/m 29: Whitsundays 

Op dag 27 start je 2 of 3 daagse zeiltrip door de Whitsundays. Wij kozen voor een trip van 2 nachten. Op de eerste dag hadden wij nog wat tijd in Airlie Beach, want de zeiltrip begon pas aan het einde van de middag. 

2 dagen lang zeilden wij langs de prachtig eilanden en gingen we snorkelen. Whitehaven Beach is echt heel mooi en omdat wij geen dagtrip deden hadden wij hier heel veel tijd en hadden wij Whitehaven Beach zelfs voor onszelf voor een uur. Geweldig! Wij boekten onze trip bij Solway Lass en gingen meer op een prachtig zeilschip met een super leuke crew. Meer lezen over onze dagen in de Whitsundays? Lees dan ook eens mijn artikel over 2 dagen zeilen in de Whitsundays

Heb je kort de tijd? Dan zou ik ervoor kiezen om een dagtrip te doen. Je ziet ongeveer dezelfde dingen, alleen alles is wat meer gehaast.

Oostkust Route, Route oostkust Australië, van Sydney naar Cairns in 6 weken
Oostkust Route, Route oostkust Australië, van Sydney naar Cairns in 6 weken
Oostkust Route, Route oostkust Australië, van Sydney naar Cairns in 6 weken
Oostkust Route, Route oostkust Australië, van Sydney naar Cairns in 6 weken
Oostkust Route, Route oostkust Australië, van Sydney naar Cairns in 6 weken

Dag 30: Airlie Beach – Townsville 

Op dag 29 kom je terug in Airlie Beach na je tour. Je kunt dan gelijk verder reizen, maar als je van een beetje een rustig reistempo houdt, kun je het beste nog een nacht in Airlie Beach verblijven. Op dag 30 reis je dan door richting Townsville, dit is ruim 3 uur rijden. Na aankomst in Townsville kun je even lekker relaxen, of je gaat Townsville zelf even in. 

Dag 31: Magnetic Island 

De reden dat je Townsville bezoekt is toch wel het nabij gelegen Magnetic Island. Je kunt hier overnachten en dus al een dag eerder hierheen reizen, maar wij kozen voor een dagtrip. De overtocht met eigen camper(van) of auto is nogal duur, dus wij gingen zonder vervoer met de ferry naar Magnetic Island. Ter plekke kun je dan een auto huren met open dak, of ervoor kiezen om met de bus te reizen. Wij gingen met de bus en hiermee kun je de meest belangrijke bezienswaardigheden wel zien. Ideaal is het trouwens niet. 

Maak een mooie wandeling, spot koala’s en rock wallaby’s en geniet van de mooie stranden en natuur. Je kunt jezelf hier meerdere dagen vermaken, maar voor ons was de dagtrip voldoende. We overnachten deze nacht weer in Townsville. 

Dag 32: Townsville – Wallaman Falls – Atherton Tablelands 

Vandaag rijd je vanaf Townsville richting Atherton Tablelands. Een leuke stop onderweg is de Wallaman Falls. Dit is de langste single drop waterval van Australië en hij is heel indrukwekkend. Deze waterval is het omrijden echt waard. Onderweg heb je ook nog een reële kans om de Cassowary te spotten, een bijzondere vogelsoort. 

Wallaman Falls route oostkust Australië

Dag 33: Atherton Tablelands 

Vandaag hebben we een volledige dag om de watervallen in Atherton te ontdekken. We rijden het Waterfall circuit en gaan op zoek naar nog meer bijzondere watervallen. Aan het einde van de dag doen we nog een poging om vogelbekdieren te spotten, helaas zonder succes. 

Dag 34: Atherton Tablelands – Port Douglas 

Vandaag rijd je richting Port Douglas. Maak een korte omweg zodat je langs de kust rijdt, de uitzichten onderweg zijn namelijk echt geweldig. Ook is het een aanrader om te stoppen bij de Barron Falls, een van de mooiste watervallen die wij zagen in Australië. Eenmaal aangekomen in Port Douglas kun je lekker rondslenteren in het gezellige dorpje. 

Oostkust route Australië
Oostkust route Australië

Dag 35: Port Douglas 

Als je minder de tijd hebt dan 6 weken voor deze oostkust route, dan zou ik je aanraden om deze dag over te slaan. Heb je wel 6 weken? Blijf dan zeker nog een dag in Port Douglas. Port Douglas vonden wij één van de leukste plekken van onze reis door Australië. De sfeer hier is namelijk geweldig. Er hangt hier een hele fijne vakantiesfeer en ik voelde me daardoor zo blij op deze plek. 

Verder zijn er ook nog wat dingen die leuk zijn om te doen in Port Douglas. Ga bijvoorbeeld naar het strand. Vanaf daar kun je ook omhoog wandelen en een stuk lopen langs de kust. Hier heb je steeds mooie uitzichten op Port Douglas en de prachtige kustlijn. Verder heeft het stadje nog een park en wat andere leuk plekken om te bezoeken. Ook relaxen op een terras is in Port Douglas helemaal geen straf! 

Meer lezen? Lees dan ook eens mijn artikel vol tips voor Port Douglas

Dag 36: Port Douglas – Daintree – Cape Tribulation 

Vandaag rijd je vanaf Port Douglas eerst richting de Daintree River. Hier maak je een stop om een krokodillen cruise te doen. In de Daintree River leven namelijk heel veel enorme zoutwater krokodillen en die kun je hier dus heel goed van dichtbij bewonderen. Wij besloten om onze cruise te boeken bij Crocodile Express. Dit bedrijf biedt namelijk 2 verschillende tochten aan op verschillende delen van de rivier. Daarnaast mag je na één keer betalen een maand lang onbeperkt cruises doen met dit bedrijf. Ideaal dus! Als je een keer niks ziet, kun je daarna gewoon nog een poging doen. 

Heb je beide cruises gedaan? Steek dan de rivier over richting Cape Tribulation. 

Route oostkust Australië: Daintree

Dag 37: Cape Tribulation 

Vandaag heb je een hele dag de tijd om de stranden en het regenwoud van Cape Tribulation te ontdekken. Dit is het noordelijkste deel van deze oostkust route en ook een van de noordelijkste delen van Queensland die je kunt bereiken zonder 4wd. Bij Cape Tribulation kun je mooi wandelen en ben je echt midden in de mooie natuur! 

Dag 38: Cape Tribulation – Port Douglas

Je rijdt vandaag terug naar Port Douglas. Maak onderweg nog een stop bij de Mossman Gorge, een mooi stukje natuur vlakbij Port Douglas. Je kunt er ook voor kiezen om al helemaal door te rijden richting Cairns. Dat is namelijk een uurtje verder dan Port Douglas. Zelf vonden wij Port Douglas zo leuk en fijn, dat we hier nog eens heen wilden. 

Dag 39: Port Douglas – Cairns 

Vandaag rijd je terug naar Cairns, de laatste stop van deze route oostkust Australië. Je bent nu helemaal van Sydney naar Cairns gereden in 6 weken tijd. Deze dag kun je gebruiken om lekker te relaxen in het gratis zwembad van Cairns. Deze is midden in de stad en heel relaxed. 

Dag 40 & 41: Cairns 

Je hebt nog twee dagen in Cairns. Een van deze dagen kun je gebruiken om een dagtrip te maken naar het Great Barrier Reef. De andere dag kun je gebruiken voor wat relaxtijd. Je kan er ook voor kiezen om deze dag in Cairns weg te halen en die ergens anders langer te verblijven. Zelf vind ik het fijn om een reis relaxed af te sluiten, dus een dagje zwembad aan het einde is dan echt niet verkeerd. 

Dag 42: Cairns – Amsterdam 

En dan zit ineens je prachtige reis langs de oostkust van Australië er alweer op en vlieg je terug naar Amsterdam. Dit kan gewoon vanaf Cairns met overstap, maar misschien moet je eerst wel terug naar Sydney. Als dat zo is kan het handig zijn om dat op dag 41 al te doen. 

Route oostkust Australië in 5 weken van Sydney naar Cairns

De oostkust route van hierboven is de route hoe ik hem zou doen als je zes weken de tijd hebt. Dit is dan ook de meest ideale situatie, want dan kun je echt alle hoogtepunten van de oostkust bezoeken en hoef je niet te haasten. Heb je minder tijd en ben je op zoek naar een route voor vijf weken? Dan zou ik er voor kiezen om de volle dag bij de Blue Mountains weg te halen, verbleef ik een dag minder in Gold Coast en bleef ik na onze Fraser Island tour niet nog een extra dag in Noosa. Daarmee bespaar je gelijk alweer 3 volledige dagen. Verder zou ik vanaf Cape Tribulation in één keer terug rijden naar Cairns en bleef ik een volle dag korter in Cairns. Ook dag 35, de volledige dag in Port Douglas kun je het beste overslaan als je vijf weken hebt. 

De route kan voor 5 weken dus zo goed als hetzelfde blijven, maar je hebt wat minder de tijd om even te relaxen tussendoor en je moet af en toe keuzes maken. 

Deze oostkust route in 4 weken 

Als je deze route in 4 weken wilt afleggen moet je echt serieus keuzes gaan maken. Je kunt niet alles doen. Ik zou ervoor kiezen om alles uit de 5 weekse route te doen, alleen niet noordelijker te gaan dan Cairns. Het stuk bij Daintree, Port Douglas en Cape Tribulation moet je dan overslaan en bewaren voor een volgende keer. Je kunt beter iets goed zien, dan dat je overal enorm moet haasten. 

Route Australië oostkust

Meer tijd? Voeg wat toe aan deze Australië route voor nog een gavere Australië roadtrip! 

Heb je juist meer tijd in Australië? Heel goed! Want Australië is een van de grootste landen ter wereld en er is enorm veel te zien en te doen. Dan kun je ervoor kiezen om meer tijd te nemen voor dit stuk van de oostkust, maar je kunt je route ook uitbreiden. Begin niet in Sydney, maar start je reis in Melbourne. Tussen Sydney en Melbourne liggen ook veel mooie bezienswaardigheden, waaronder het prachtige Jervis Bay en Mount Kosciuszko. Heb je nog meer tijd? Start dan in het leuke Adelaide, bezoek de Grampians en rijd de Great Ocean Road

Op zoek naar routes voor het stuk tussen Adelaide en Sydney? Lees dan mijn artikel met de route tussen Adelaide en Melbourne en het artikel met de route tussen Melbourne en Sydney

Great Ocean Road Australië

Dit was in ieder geval onze route voor 6 weken langs de oostkust in Australië. Ik hoop dat je iets hebt aan deze route oostkust Australië voor het plannen van je eigen reis. Ik kan je deze reis in ieder geval heel erg aanraden, want het is er echt heel mooi! 

Wat vind jij van deze oostkust route? 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 24 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast leerkracht basisonderwijs ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows

Follow