Rome; de leukste bezienswaardigheden + tips

by | Jan 25, 2017 | Citytrip, Italië | 8 comments

Rome, de plek waar je moet zijn voor prachtige gebouwen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Rome, een stad waar je moet zijn voor een fijn zonnetje, een heerlijke sfeer en een geweldige citytrip! Wij bezochten Rome tijdens onze interrail trip door het mooie Italië en genoten vol op! Tijd om de leukste bezienswaardigheden en tips met jullie te delen.

Bezienswaardigheden in Rome 

Het is stiekem ontzettend moeilijk om de leukste bezienswaardigheden uit te kiezen, aangezien Rome eigenlijk gewoon één groot openlucht museum is. Daarom is mijn eerste tip ook gelijk: kijk goed om je heen, slenter en verdwaal! Je komt zo op super veel prachtige plekken. Wij hebben dit misschien iets te weinig gedaan, ook al hebben wij wel alles gelopen en nauwelijks gebruik gemaakt van het openbaar vervoer (zo zie je echt veel meer van de stad, alleen je voeten zijn je niet zo dankbaar). Hieronder deel ik alle bezienswaardigheden die je gewoon simpelweg echt niet mag missen tijdens je eerste bezoek aan Rome.

1. Het Colosseum

Laten we natuurlijk gelijk beginnen bij DE bezienswaardigheid van Rome; het Colosseum. Het is het bekendste bouwwerk van Rome en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het gebouw is prachtig en ademt geschiedenis. Het Colosseum is het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk waar meer dan 70.000 mensen konden plaats nemen. In dit amfitheater werden onder andere gevechten georganiseerd tussen dieren en gladiatoren. Van buiten is het prachtig en van binnen indrukwekkend. Bezoek dus zeker dit gebouw even van binnen!

Tip: Ga eerst naar het Forum Romanum, dit ligt vlakbij het Colosseum en de rij is hier kort. Je koopt hier een combiticket en je kunt bij het Colosseum zo de lange rij voorbij lopen, heerlijk. Je kunt natuurlijk ook online een ticket kopen om de rij te omzeilen.

Colosseum Rome bezienswaardigheid
Colosseum Rome bezienswaardigheden

2. Forum Romanum

Ik noemde hem stiekem hierboven al, maar ook dit stukje Rome is echt een must. Vroeger was dit het stadscentrum van Rome, inmiddels bestaat het uit ruïnes. Het is heel gaaf om hier een kijkje te nemen en je in te beelden hoe immens het hier vroeger was en wat voor pracht en praal hier toen te vinden was. Ook dit stukje Rome ademt geschiedenis en schoonheid.

Forum Romanum Rome

3. Vaticaanstad 

Vaticaanstad, de deelstaat midden in Rome, het huis van de Paus en de plek waar één van de mooiste basilieken ooit staat; de Sint-Pietersbasiliek. Echt de rij is immens, maar je moet hier gewoon naar binnen. De toegang is gratis en alles is mooi aan de basiliek. Wil je naar boven voor een super mooi uitzicht over het Vaticaan en een groot stuk van Rome? Dan moet je vijf euro entree betalen. Wij hebben dit gedaan en het uitzicht is echt mooi, ik zou het alleen nooit meer doen, omdat ik het doodeng vond (ik heb hoogtevrees). De trap is namelijk gewoon echt dood eng. Dus maakt het je niet uit? Dan zou ik vooral gaan! Ben je een enorme angsthaas? Dan zou ik er nog even over nadenken.

Verder is het Vaticaanmuseum met de Sixtijnse kapel ook een must. Het museum zelf vond ik niet eens zo interessant, maar het gebouw wel. Het was van binnen echt heel mooi. Aan het einde kom je uit bij de Sixtijnse kapel, echt prachtig, maar super druk (houd daar gewoon rekening mee).

Tip: koop je tickets voor het Vaticaanmuseum online, de rij is lang en je wordt echt gestoord van de mensen die skip the line tickets verkopen voor veel te veel geld. Overigens heeft deze rij ons wel een leuke vriendschap op geleverd voor de rest van de trip. Oh, vergeet ook niet dat je het Sint-Pieter niet inkomt als je schouders en knieën niet bedekt zijn. En dat je daar maar beter vroeg kunt zijn, want anders sta je dus in een lange rij.

Sint-Pietersbasiliek Vaticaanstad
Sint-Pietersbasiliek Vaticaanstad
Sint-Pietersbasiliek Vaticaanstad

4. De engelenburcht

De engelburcht is een gebouw waar je vooral heen gaat voor het prachtige uitzicht dat je hebt over het Vaticaan en de rest van Rome (zie foto bovenaan). Voor €7,50 (2015) kun je deze burcht naar binnen, studeer je archeologie is het gratis. Je kunt de hele burcht bezoeken en het is best mooi, maar het hoogtepunt is toch het uitzicht wat je hebt als je eenmaal boven bent. De brug voor de burcht is trouwens ook een must, stiekem de mooiste brug van Rome.

Engelenburcht Rome bezienswaardigheden

5. Het Pantheon

Het Pantheon is gebouwd als tempel, maar dient nu als kerk. Het is een heel apart bouwwerk omdat het aan de bovenkant helemaal open is. Van binnen ziet het er mooi uit en het plein voor het Pantheon is gezellig druk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het verder niet echt het mooiste van Rome vond, maar je mag het evengoed echt niet overslaan.

Pantheon Rome

6. Piazza Navona

Een druk, maar heel gezellig plein. Het staat vol met restaurantje, maar daar betaal je ook gewoon echt de hoofdprijs voor. Je kunt het hier beter houden bij rondkijken en gewoon even genieten van al het moois dat je tegenkomt.

7. Villa Borghese

De beste ontsnapping aan de drukte en hitte in Rome is een bezoek aan Villa Borghese. Het is een super mooi relaxed park waar je heerlijk kan picknicken op een mooie zomerdag, of waar je mooie wandelingen kunt maken. Je hebt in het park ook Gallaria Borghese, dit schijnt heel leuk te zijn, maar wij zijn hier niet binnen geweest. Een kaartje moet je hiervoor als het goed is van te voren regelen.

villa borghese

8. Trastevere

Oké, geen bezienswaardigheid, maar een wijk. Wij overnachtten in deze wijk en stiekem is dit echt de leukste wijk van Rome. Het zit vol met gezellige terrasjes en restaurantjes en het is gewoon zo fijn om doorheen te slenteren. De straatjes zijn klein en mooi, de sfeer is geweldig en het is er altijd gezellig.  Ik weet niet waarom, maar wij zijn ook gewoon spontaan vergeten om foto’s te maken van dit mooie, gezellige, sfeervolle stukje Rome.

Tip: ga hier in de avond heen, vooral dan is het echt super gezellig en sfeervol! Ook overnachten in deze wijk is echt een aanrader, zo overnachtten wij in een kamer die wij boekten via Airbnb. Dit heeft ons gelijk ook super veel geld bespaard.

9. De Spaanse trappen

Ben je op zoek naar heel veel mensen op een klein stukje? Een leuk uitzicht? Gezelligheid en mogelijkheden om gewoon even te zitten? Dan zit je hier goed. De Spaanse trap is letterlijk een hele hoge trap met daar boven een mooi gebouw. Dat gebouw is denk ik mooi, want bij ons stond het in de steigers. Boven heb je een mooi uitzicht en onderweg neem je natuurlijk even je rustmomentje op de trap. Het is er gezellig druk, want zoals ik al zei zijn hier heel veel mensen op een klein stukje.

10. Piazza Venezia

Dit is een van de belangrijkste pleinen in Rome en ligt ook dichtbij heel veel grote bezienswaardigheden. Aan het plein zitten veel mooie gebouwen en heel veel bussen komen langs dit punt. Een heel goed centraal punt dus om je dag in Rome te starten. Wij stapten hier uit en wisten toen al gelijk; Rome is één groot openlucht museum. Zegt genoeg dus over hoe mooi dit plein is.

Piazza Venezia Rome bezienswaardigheden

11. Trevi Fontein

Ja, hij komt als laatste omdat ik eigenlijk geen idee heb of dit leuk is. Toen wij er waren stond de fontein namelijk in de steigers en kon je er letterlijk niks van zien. Op foto’s ziet de fontein er in ieder geval prachtig uit en natuurlijk kun je dit bouwwerk echt niet missen. De legende over deze fontein kent waarschijnlijk iedereen; als je een muntje met je linkerhand over je rechter schouder gooit kom je ooit terug in Rome, met een geliefde. Ik kon dit niet doen, maar ik hoop dat ik alsnog terug kom.

Dit waren elf bezienswaardigheden die je echt sowieso moet bezoeken als je in Rome bent. Ik was er samen met Melissa en wij hebben eigenlijk nog heel veel gemist in de drie dagen dat wij Rome bezochten. Zo zijn er nog zat prachtige kerken, pleinen en parken waar ik een bezoek aan wil brengen. Verder stonden bij ons twee bezienswaardigheden in de steigers en is Remco nog nooit in deze prachtige stad geweest. Een goede reden om terug te gaan toch, ook al heb ik dat muntje niet in de fontein gegooid?

Wat vind jij de leukste bezienswaardigheden van Rome?

 

De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Melissa. 

Linda

Linda

Schrijver

Hallo! Ik ben Linda, 21 jaar en dol op reizen en schrijven. Naast juf in spé ben ik degene die voornamelijk de blogs schrijft voor travellersoftheworld.nl.

Reis je met me mee?

Volg ons op

Follows
Follow